Přehled všech dílů:
[img][http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg]http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg[/img]
- VYHOŠTĚNÍ ČÁST 1. 31. 8. 2008
- VYHOŠTĚNÍ ČÁST 2. 2. 9. 2008
- ASTRALUM GALAXUS 12. 11. 2008
- OTANIL 16.11. 2008
- VE JMÉNU ĎÁBLA 20. 12. 2008
- ASTRALUM POSTUM 29. 12. 2008
- TRON-FARI NOVE 7. 1. 2009
- PROJEKT SOLARIS 16. 7. 2009
- CONSERVATUM ENERGIUM 1. 11. 2009
- POD ROUŠKOU ZLA 21. 11. 2009
- VÁLEČNÝ AKT 24. 12. 2009
- OHROŽENI 9. 2. 2010
- MOŽNOST ROZHODNUTÍ 18. 3. 2010
- ZA BRANAMI SVOBODY 9. 6. 2010
- NEZNÁMÁ 11. 9. 2010
- PRVNÍ KONTAKT 30. 7. 2011
- NOVÍ NEZNÁMÍ
- OTÁZKA VÍRY
- NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI ČÁST 1.
- NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI ČÁST 2.
Zde (link) je ke stažení PDF verze povídky, kterou zcela bezděčně vytvořil jakop a já mu děkuji
Star Gate pre-Vates (dále už jen SGp-V) je o Anticích, kteří byli vyhoštěni z Pegasus Galaxy a započali tak nový život v neznámé Galaxii, ale o tom už povídka. (veškerá přímá řeč v češtině je Anticky)
[img][http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg]http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg[/img]
Vyhoštění část 1.
Vyhoštění část 1.
Galaxie Pegasus, planeta Atlantica, město Atlantis, lidmi nazývaná Zasedací místnost
,,Takže, za Vaší nekázeň a za nerespektování Ateránských zákonů se rada rozhodla, že Vám a celé Vaší skupině bude zakázáno zdržovat se v této galaxii a v galaxii Mléčné dráhy.“ řekl postarší muž oděný v honosné tunice, jež měla na svých převislých cípech antické znaky.
,,Ale vždyť já sám sem Vám řekl, že moji lidé nemají za naše činy a jimi způsobené nehody či ztráty na životech jiných Alteránů žádnou zodpovědnost, a že vše padá pouze a jen na mou hlavu!“ odporoval mu zhruba třicetiletý antický vědec.
,,Ano, a já moc dobře chápu tvé nařčení Trinisi, ale tvoji lidé, respektive členové tvé skupiny, se shodly na tom, že je více než neetické nechat tě vzít vše na sebe.“ přidal se do rozhovoru další člen antické rady.
,,Ale vždyť…“
,,Zkrátka a dobře.“ přerušil Trinise onen starý muž. ,,Moc dobře si věděl, že je zakázáno brát si Modalor Cifro Panctas z našich tajných zásob.“
,,Ano,…“ hájil sám sebe Trinis ,,…, ale rada by nikdy nesvolila použít M.C.P. k našim vědeckým účelům.“
,,Jenže my máme svoje důvody Trine.“ odvětil.
,,Ta věc s Copearny nebyla naše chyba a vy to víte Urone!“
,,Tvoje skupina za projekt Cupearnas zodpovídala s veškerou odpovědností.“
,, Ale nikdo přece nemohl vědět, že kvůli nesprávnému naprogramování nanitových bloků se Cupearnové začnou nekontrolovatelně replikovat, a že si budou schopni změnit základní programování na svobodnou vůli. A vy sám víte nejlépe, že pojistka proti napadnutí nezkolabovala jen díky tomu, že ji programoval můj tým.“ rozčiloval se Trinis.
,,Uklidni se Trine!“
,,Rozsudek je platný“ doplnil Urona jiný antik. ,,Svým neúměrným chováním nic nezměníš. Loď bude připravená za několik hodin, pak odletíte do jiné galaxie a tam si budete moct dělat, co chcete.“ pokračoval. ,,Můžeš být rád, že jsme Vás všechny neposlali na neobydlenou planetu s minimálním počtem zásob.“
,,Já jsem Vám opravdu vděčný za vše, co jste pro mě, ale musíte pochopit, že to co udělali mí lidé je pro mne opravdovým nařčením.“ omlouval se Trinis a zároveň se tak pokoušel ukončit konverzaci, která pro něj nemohla dopadnout nijak dobře.
,,My tě chápeme, ale zákony mluví jasně. Můžeš se odvolat proti rozhodnutí rady a podat nová obhájení, které by ti mohly vydobýt svobodu, ale sám víš moc dobře, že rada své rozhodnutí mění jen zřídka a tím spíš pokud je to takhle jasný případ.“
,,Příjmám rozhodnutí rady, ale nechci aby pykali i moji lidé!“
,,Tví lidé si vybrali a my jejich rozhodnutí respektujeme.“ zdůraznil Uron.
,,No dobrá.“ souhlasil už tak dost unavený Trinis s nadějí, že tímto gestem skončí zasedání rady. ,, Pokusím se s nimi promluvit sám.“
,, Dobrá tedy.“ pronesl vrchní rady a dodal: ,, Tímto je zasedání rady ukončeno. Spor mezi Alterány z Astralské Flotily a lidem z Atlantis je ukončen. Astralská Flotila je vinna ve všech směrech obvinění. Trestem za toto závažné porušení Alteránských pravidel je vyhoštění ze všech galaxií obývaných naším lidem. K nabití trestu nastoupí občané této flotily jakmile bude provozu schopna poslední loď na civilní obyvatelstvo. Místem pro vykonání trestu bude Astralum Galaxus.“ Tímto dokončil svůj projev a rozpustil tak zasedání rady a Trinise tím uvedl do stavu, v němž může pouze zpytovat své svědomí a učit se ze svých chyb.
Galaxie Pegasus, orbita planety Atlantica, vesmírná loď Vecatius, hlavní hala
,, Ne Trine. My všichni jsme se takto rozhodli a jsme ochotni toto riziko podstoupit s tebou.“ řekl muž, který stál vpředu velkého davu Antiků jenž hrdě vzhlíželi na svého vůdce.
,, Jsem moc rád, že jste ochotni obětovat pohodlný život v prostorách města za Vaše přesvědčení.“ odvětil Trinis a v jeho hlase byla slyšet hrdost a naděje.
,, My všichni věříme, že je lepší obětovat život zkoumáním vesmíru, ochraňováním svých lidí a užíváním si života než jít přímou cestou za povznesením, kterého ani nemusíme dosáhnout!“ prohlásil další Antik a v pozadí jeho projevu byla slyšet podpora od jeho druhů.
,, Hebeus bude připraven do několika hodin“ dodal Trinis ,, Poté odletíme neznámo kam a tam zapustíme své kořeny, doufajíce, že se vyvarujeme stejných chyb, které jsme učinili v Mléčné dráze a zde v Pegasu.“ pokračoval ,, A znovu připomínám, že ten kdo mě nechce následovat nemusí. A pokud bude chtít může jít zpět na Atlantis.“ prohlásil a čekal, kdo se od něj odtrhne.
,, Nikdo se nevrátí zpět na Atlantis. Svou cestu jsme si zvolili a nikdo z nás tě neopustí!“
,, A já si toho vážím.“
o několik hodin později
,,Flotila je připravena, zásoby zkontrolovány, cíl Astralum galaxus“ prohlásil důstojník u navigačního můstku na Vecatiovi.
,, Dobře.“ potvrdil Trinis ,, Eldere pošlete hlášení celé flotile! Ať se připraví na vstup do Hyperprostoru. První zastávka mezigalaktický bod Argalos! Skok za 20 sekund!“ Když dořekl poslední větu, Elder ji zopakoval do intercomu a započal odpočítávání.
Po dvaceti sekundách se před loděmi Astralské flotily začaly otevírat hyperprostorová okna. A tak vznikl nový národ Antiků, kteří se nazývají Astralané.
Pokračování příště
Slovník:
Modalor Cifro Panctas (M.C.P.) = Z.P.M. (v antičtině Astralanů)
Cupearnas = Replikátor (v antičtině Astralanů)
Korekci provedl jakop a já jsem mu z celého srdce vděčný, za to že se mnou má takovou trpělivost
A komentáře pls