Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 10.8.2008 11:10:21
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Street Kings - myslím, že tenhle film nešel ani k nám do kin. Ale je naprosoto perfektní. Prostě docela dost akční kriminálka, v hlavní roli Keanu Reeves, Hugh Laurie - pro neznalé Dr. House, Ch. Evans a držitel oscara Forest Whitaker a taky takovov menší i když důležitou roličku má Amaury Nolasco - alias Sucre z Prison Breaku. Krásná akce, perfektně zamotaný scénář, který vás hodněkrát dost překvapí. 8/10

Příspěvek 10.8.2008 13:41:44
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

The Other Boleyn Girl je nuda hrozná a pokud by se vám filmová Elizabeth líbila a zajímalo by vás, jak to bylo předtím, tak si raději přečtěte Wiki nebo maximálně podívejte na trailer TOBG. První hodinu jsem si myslel, že je to jen nějaká dlouhá expozice, pak jsem bohužel pochopil, že takhle táhlé a o ničem to bude celé.
V filmu skutečně není vůbec nic kromě supernudného dohadování, jestli s Henrym VIII bude spát Anna nebo Mary. Skoro úplně chybí dvorní intriky, zcela chybí jakýkoliv širší politický rozměr rozhodnutí o odtržení od Říma, díky čemuž tady Henry VIII je hrozně unylý charakter a sexuchtivý bastard. Obě Boleynovic tomu pří, která se bude kurvit více, rozhodně nepomáhají; určitě jsem necítil sympatie nebo pochopení pro kteroukoliv z nich, což pravda ve filmu, kde jde jenom o ně, je IMO chyba.
Pokud by někoho zaujal film o tom, že Natalie Portmanová a Scarlett Jonanssonová soutěží která se vyspí s králem, tak upozorňuju, že obě jsou překvapivě nesexy.
Jediným kladem filmu je posledních 15 sekund, kdy po poli běží malá Elizabeth - přičemž film Elizabeth začíná skoro stejně (a nemá s autory Other Boleyn Girl žádné společné autory).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.8.2008 18:03:08
Hawkeye.94 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

X-Files: I want to believe
supr. Ikdyž sem nikdy nebyl velkej fanda Akt-X, tenhle film se mi líbil. Tak třeba jen to že je tam novodobej dr. Frankenstein co řeže lidem hlavy a na jejich těla vždycky naoperuje hlavu nějakýho svýho kámoše co má nějakou nemoc bo co, pak je tam treba pes se dvěma hlavama atd. akorát je možná škoda že to neni s mimozemštanama, protože mi připadalo že o nich ten seriál vždycky byl..

Příspěvek 10.8.2008 21:07:58
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych doporučil k shlédnutí...nedávno běžel v televizi western Tenkrát na Západě...takže kdo neviděl jako by snad ani nežil.....super příběh, hezká hérečka v hlavní roli, suprová muzika...prostě pecka
z dalších na který bych si vzpomněl sou rozhodně dva filmy s N. Cagem: Lord of War a Next...boa parádní filmy..
Ještě z novějších určitě Hancocka
A další seznam který jsou supr....jenom pár: Forrest Gump, Minority Report, Blade Runner, Já, Robot,Pulp Fiction..a spoustu dalších...a jako seriál rozhodně sg a hlavně Červený trpaslík(Red Dwarf)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 10.8.2008 23:16:48
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No já osobně bych doporučil film Hancock a pak seriály (tedy jestli to sem taky patří; jestli ne, tak se omlouvám). Dobrý je seriál IT Crowd, Futurama, Dva a půl chlapa, dále Prison break, Ztraceni a podobně.

Edit by Tillion: Zajištěna čitelnost příspěvku i tuto nekřesťanskou hodinu.

Příspěvek 11.8.2008 12:34:42
Major General
Major General

Odpovědět s citací

12 Angry Men, neboli 12 rozhněvaných mužů, je v podstatě soudní drama o tom, jak se dvanáctičlenná porota rozhoduje o vině či nevině mladého muže. Takhle to může znít nudně, ale ve skutečnosti je tenhle skoro 50 let starý film famózní a strhující real-time podívanou na rozhodování 12 lidí, přičemž na počátku všechny důkazy svědčí o vině a všichni kromě jednoho porotce hlasují pro vinu. Je úžasné, jak je hodinu a půl trvající film o tom, že si pár lidí někde povídá, natočený napínavě že jsem se u toho bál více, než u leckerého akčního filmu. Rozhodně doporučuju komukoliv.

V téhle souvislosti můžu doporučit i "temnou verzi" 12 Angry Men, čili Conspiracy, čili Konferenci ve Wannsee, kde se taky parta lidí celý film na něčem dohaduje, tentokrát jsou to ale nacisti a řeší co s Židy. Tohle je stré jenom pár let.
Obrázek

Příspěvek 12.8.2008 16:09:54
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Na 12 angry men jsem byl v divadle (Mahenovo divadlo v Brně) a taky to stálo za to.
Pak existuje ještě remake od ruského režiséra Nikity Michalkova 12 (v originále 12 razgnevannych mužščin), který se odehrává v rusku v současnosti. Je to samozřejmě rusky a zatím jsem nenašel ani české ani anglické titulky. Takže se nedá tak úplně říct, že jsem to viděl, protože moje ruština není zrovna perfektní :).
Link na ČSFD:
http://www.csfd.cz/film/235448-12-12-razgnevannych-muzscin/

Pokud by někdo našel rozumné titulky, dejte vědět.
Naposledy upravil John Skylark dne 13.8.2008 03:29:59, celkově upraveno 1
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 12.8.2008 16:46:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Původně měla být Conspiracy, čili vzdáleně i 12 Angry Men, inspirována i episoda BSG, ale nakonec z toho sešlo. Jen aby si lidi, kterým se BSG líbí, uvědomili, jak kvalitní ten film je ;-)

Dneska jel Zoolander. Bizardní komedie od Frat Packu, tedy Bena Stillera a spol. (Vybíjená, Starsky a Hutch, Zprávař, aktuální Tropical Thunder), o životě jednoho profesionálního supermodela (od slova modelka, ale muž; ne kit) a židozednářském spiknutí módních agentur. Představte si starou Bondovku, ve které ale Bond je debilní model a namísto pro MI5 pracuje (a neví o tom) pro utajené módní korporace. Tedy, pracuje... Zoolander není ani nepřipomína třeba Austina Powerse.

Spousta humoru je navíc udělaná tím, že se paroduje/bizardně využívá nějaká popkulturně známá scéna (třeba umývání auta, kdy jsou umývačky mokřejší, než auto) nebo že se nečekaně objeví slavný herec z jiného filmu/žánru a něco řekne - nebudu spoilovat, ale seznam cameí je HODNĚ dlouhý a byl jsem HODNĚ překvapený; představte si, že by se třeba v nějaké funny episodě SG-1 najednou na minutu objevil jako normální postava starý herec kapitána Kirka, řekl pár normálních vět k ději, a pak zase odešel, a máte vzdálenou představu - taky by jste se smáli samotnému faktu, že to řekl normálně se tvářící a nečekaně objevený Willam Shattner, než že by to ten herec musel říkat nějak komicky.

Pokud máte rádi cokoliv z příkladů výše, tak tohle je stejně dobré. Ale jako upozorňuju, že mě se třeba Zprávař nebo Starsky taky hodně líbil, i když chápu, že někomu se můžou zdát nevtipné a divné.

Toto je spoiler!!!:
Jako fanouška X-Files mě dostalo výborné cameo Davida Duchovnyho :lol:

EDIT: Koukám, že ty moje "zmínky" o filmech jsou nějaký dlouhý.

EDIT2:
Čerhohumorový thriller Fargo od bratří Coenů. Oh geez, yeah, můžu ho v tomhle novém designu fora vřele doporučit.
Na první pohled je Fargo, zasazené do lehce rurálního prostředí někde ve "věčně zamrzlém US státě", jenom klasický thriller o tom, jak si manžel objednal únos svojí manželky, aby vytřískal z jejího otce peníze, doufajíc, že to dobře dopadne a žena bude vrácena. Už teď je asi jasné, co se může podělat a co se hrozivým způsobem podělá. Nicméně Coenové to okořenili sotva postřehnutelným černým humorem, kdy se třeba v jednu chvíli děsíte hrůznosti situace (dva mrtví) a o pět sekund později se nemůžete nesmát tomu, co nového se (v té samé scéně) stalo, přičemž pokud to třeba sledujete jedním okem, ani vám ta změna vtipná nemusí přijít. Nicméně rozhodně neplatí, že to je nějaká řachanda; naopak mě mockrat mrazilo v zádech, a to nejen díky všudypřítomnému sněhu a zimě.
A nádherný soundtrack.

Btw. smajly by jste měli honem vyměnit za nějaké hezčí :P

EDIT by Tillion: Ani teď nemůžeš psát dva příspěvky pod sebe.

A ani teď to pravidlo nedává smysl...
Obrázek

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se před chvílí vrátila z Mamma Mia. Šla jsem tam s tím, že se dobře zasměju, užiju si Meryl Streep zase v trochu jiné roli, než jsem zvyklá, poslechnu si pár hitů od ABBY a vůbec - taková příjemná letní oddechovka. A taky že jo. Akorát sem se nachechtala mnohem víc, než sem čekala :D
Herci si museli při natáčení užít hrozné srandy. Většina jich neoslní bezchybným zpěvem, ale to jsem ani nečekala a kvůli tomu jsem na to nešla. Příběh taky není kdovíjak převratný - spíš naopak, ale prostě výsledek je takový nenáročný, vtipný, sympatický.
S klidným svědomím doporučuji každému, kdo se chce zasmát :wink:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Heli Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se nejvíce líbil film Crank
 http://www.csfd.cz/film/223256-zastanes-a-neprezijes-crank-zastan-a-neprezijes-crank
je to děsná sranda a taky dobrá akce :D to musíte vidět :wink:

Odpovědět s citací

Raynor: Koukám, jsi opravdu filmový znalec :thumright: :thumleft:

Jako filmy od Frat Packu mám hodně rád - hlavně Zoolandra, Vybíjenou a Starskyho a Hutche ale nevím proč, prostě Zprávař se mi naprosto hnusí, ten film jsem měl možnsot vidět asi 2x a pokaždý jsem u něj naprosto umíral. Jako W. Ferrella a i další herce z toho filmu mám rád, ale nevím, asi jsem se nikdy nenaladil na vlnu toho filmu.

Jinak konečně se k nám do kina dostal Iron Man a naprosto super film. Sice na Temnýho rytíře nemá ani náhodou, ale oni tyhle dva filmy asi mají společný jenom to, že jsou podle komiksový předlohy, takže je asi blbost je srovnávat. Na Iron Manovi se mi snad víc líbily ty vtipy než ta akce, která podle mě hlavně v závěru pokulhávala. Ale od ted naprosto miluju jako herce Roberta Downeyho J. 8/10

Kopačky - pokud máte rádi filmy z produkce či režie Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá, Superbad a nedávno měl v USA premiéru Pineapple Express) tak se vám i tenhle film bude líbit. Vynikajcí Jason Segel v hlavní roli, i když by nemusel bejt na scéně tolikrát nahatej :lol: Very hot Kirsten Bell (Veronica Mars) jako hlavní ženská role. Ona mu dá kopačky, on se jede vzpamatovat na Havaj a hádejte koho tam potká? Spousta vtipů, narážek... 7/10

Major General
Major General

Odpovědět s citací

gmakov: Tak to je děsivé, v tom Zprávaři u tebe asi fakt bude nějaká černá magie ;-) Mě se třeba dost líbil, ale příšel mi určitě ujetější, než Starsky. Já jsem třeba zase ještě neviděl Vybíjenou, asi jen posledních 20 minut, ale určitě chci napravit. A nesmím zapomenout na současný Tropical Thunder!
Zrovna Iron Man u nás šel tak, že jsem mohl jít na něco, nebo na nového Indyho :-(

Včera jsem viděl pro změnu něco od Kubricka. Kromě toho stačí asi dodat jména Nicholson a King - hlavní herec a autor předlohy. Film se jmenuje The Shining, česky Osvícení nebo taky Záření. Je to vlastně dost tradiční děj o tom, že Nicholson má s rodinou přes zimu pohlídat hotel (jen oni; mimo sezónu) někde hluboko v horách a asi tušíte, co se zvrtne. Film si skutečně sympaticky na nic nehraje a během prvních pár minut nezávisle zazní asi čtyři historky o ukrutných masakrech, které se kdysi děly v okolí (když majitel laškovně říká, že hotel je postavený na indiánském pohřebišti, asi tušíte, jakého žánru ten film je).
Osvícení jsem si zprvu pustil v noci, což nebyl úplně dobrý nápad, protože asi po patnácti minutách jsem byl zplavený a držel se křesla a raději si to znovu pustil ráno. :lol: A to se tam vlastně ještě nic nedělo. Stačilo, že Nicholson řekl tři věty a já se už děsil, nebo že jeho manželka snídala se synem a normálně si povídali, a já byl prostě mimo - opět říkám, celé to probíhalo normálně, až na lehké náznaky hudby a takové podivné detaily, které tomu daly ten děsivý nádech. Později to nicméně je už trochu repetetivní a ten děj myslím odhadnete od páté minuty filmu. Což nemění nic na tom, že vám později jde o to, co se postavám stane.
Zvuk/hudba hraje snad až klíčovou roli, neumím si představit, co by ten film byl té vtíravé úzkoslivé hudby (kdo viděl 2001, tak hudba ala Stargate sekvence hraje ve Shining snad celý film). S tím se váže, že film skutečně není o tom, že by tam chodil někdo v protáhlé masce a masakroval lidi. Prim hraje atmosféra, i když na krev samozřejmě po čase dojde. Právem je z toho filmu hned několik kultovních scén a hlášek.
Rozhodně tedy obecně - pokud je nějaký film kultovní, což Shining je, nebo vám lidé tvrdí, že vám změní život, tak na to zapomeňte a dívejte se na něho bez téhle znalosti, že prý je lepší, než produkce Bollywoodu. U Shining je tenhle odstum IMO nutností, jinak budete zklamáni.

PS. Původně jsem celé tohle oznámení chtěl jen napsal jako "All work and no play makes Ray a dull boy" :lol: pak by to ale asi nenalákalo lidi, co to ještě neviděli.
Obrázek

Odpovědět s citací

Tak na Tropic Thunder se strašně moc těším, škoda jen, že v USA to bude finačně trochu propadák. Ono je to vlastně Rko takže se není čemu divit.

A pozor, dostali jsme se ke Kubrickovi, tím si mi kápl do noty, já mám teda od něj nejradši Mechanickej pomeranč asi jsem úchyl nebo co, ale tenhel film mě totálně dostal :D
Jinak Shining, Eyes Wide Shut a Full Metal Jacket považuju za vrchol filmařiny.
A 2001: Space Odyssey jsem nepochopil. Lolita a Spartkus mě nebavili.
Bohuže lBarry Lyndon, Paths of Glory a Killing mi stále unikají, ale určitě je co nejdříve zhlídnu.

Jinak právě jsem zhlédl Requiem za sen - a vím, že tohle říkat po tomhle filmu je už takový klišé, ale mě fakt ta deprese docela vzala. Jako poslední pětiminutovka, to jsem prostě umíral, já myslel že to vypnu a vyhodím DVD z okna a už nikdy si nic od Aronofskyho nepustím, ale vydržel jsem a ted aspon dva tejdny jen komedie...

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak já teď nedávno viděla znovu film Hodiny. Dlouhou dobu jsem to neviděla a zapomněla jsem, jak je úžasný. Původní kniha je dost složitá a dalo by se říct, nezfilmovatelná, ale i tak to vyšlo. Především díky herečkám, které potvrzují, že dnes už (naštěstí) není bráno herectví podle velikosti poprsí, ale taky podle talentu. I když Nicole Kidman a Meryl Streep byly tradičně skvělé, osobně mě nejvíc dostala Julianne Moore v roli matky v domácnosti. Myslím, že jí ty "hodiny" sedly nejvíc, jak nevěděla, co si počít a chtěla se zabít a přesto to neudělala.
Ovšem co mě na tom filmu fascinuje asi nejvíc, tedy kromě výborných výkonů ode všech herců, byla hudba. Ten klavírní soundtrack mám už nějakou dobu doma, ale teď jsem si ho pustila dodatečně. To, jak zní klavír jakoby do prázdna, v domě, kde je Julianne Moore se synem a přesto osamělá a "prázdná" uvnitř, bylo dokonalé. Hudba čistě jen s klavírem byl neobvyklý nápad, ale k tomuhle filmu to sedí. Nejsem si úplně jistá, jak tenhle film pochopí muž, protože je to hodně o ženské mysli a životě. Ale myslím, že každý ten film pochopí po svém a najde si tam něco, co je věnováno čistě jemu a osloví jeho/ji osobně.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak vcera jsem uz videl Hellboy 2 the golden army a musim rict se film povedl, takze ne nadarmo na moviezone dostal priznivou recenzi

jinak je uz v docela dobre kvalite je v R5
" IMMORTALITY "

H@ns Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Blades of Glory
http://www.csfd.cz/film/222351-blades-of-glory/

Spusta naražek a nadsázky.
První mužský krasobruslařský pár. :) (Will Ferrell a Jon Heder)
"Tohle je nejtěžší trik na světě."
"Jediný, kdo se o něj pokusil byli Korejci......"
:arrow: :shock:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak i když jsem z nich viděl asi jen hodinu a něco, tak myslím, že Hodiny dokáže pochopit asi i muž a můžu je spoludoporučit a jak se vždycky o nich píše a jaký je to herecký koncert tří hereček, tak IMO neprávem se opomíjí Ed Harris, který je tam taky dost fajn. A opět, kdo ví, jak by ten film působil, kdyby hudbu nesložil Phill Glass (který, opět pro lidi kolem BSG, je autorem té klavírní skladby z BSG episody Valley of Darkness).

gmakov: Ono na 2001 není moc co chápat, ono je to úmyslně tak otevřený, kromě přečíst knížku k tomu filmu určitě pomáhá. Mě toho teda zatím od Kubricka hodně uniklo a třeba Full Metal Jacket mi příjde takový slabší a spíše s dobrým základním nápadem (výcvikový tábor), než nějak echt dobře natočený (jako právě třeba 2001 nebo Shining). Pomeranč jsem taky neviděl, ale určitě chci v brzké době napravit :-)
Teda ale co jsme ani jeden nezmínili je Dr. Strangelove a ten mi teda z toho, co jsem zatím viděl, přišel jeho nejlepší film. Četl jsem i nějaký původní scénář a teprve pak vynikne, jaké stěžejší scény a hlášky filmu musel domyslet/schválit Kubrick až při natáčení.

A když už jsem u toho, co mi uniklo, tak i od Hitchcocka mi chybí spousta věcí. Ale co mi nechybí je North by Northwest, čili Na sever severozápadní linkou a to by myslím měl vidět člověk každého pohlaví, vyznání a barvy kůže - především proto, že je to v odlehčený zábavný dobrodružný film, rozhodně nečekejte nějaké šílené scény ve sprchových koutech. Určitě bych se ho nebál pustit svým rodičům nebo malým synovcům.
Základní děj; asi řeknu jen to, že úspěšný manager (nebo tak něco) je shodou náhod unesen a je mu vyhrožováno, přitom po celou dobu mu pachatelé říkají jinak, než jak se jmenuje. Více říct asi nemůžu a tohle je popis asi do dvaceti minut, pak se to zábavným a nečekaným způsobem rozvine.
Nejpřekvapivější na tom může být, že pokud fakt čekáte nějaké lekací a hrůzné scény (je to přece tech Alfred H), tak North by Northwest vás opravdu překvapí svou popcornovostí - mnohokrát mě u něho napadlo, že tohle vypadá spíše jako ten starý vysmátý a ujetý Bond se Seanem Connerym mínus technoudělátka a mínus MI5 a ono to stylově celé fakt vypadá jako prequel jak se Conneryho Bond stal Bondem, a to třeba včetně komické postavy/sidekicka, bad guye a jeho "muscle" pomocníka, femme fatale na jednu noc nebo finální scény odehrávající se na nějaké světově známé památce. Hitchcock tím filmem dokonce udělal takový dojem, že měl původně točit první Bond film!
Na druhou stranu to neztrácí ani jeho typické tajemno a jisté propriety. No prostě pokud se vám líbili staří Bondové kvůli jejich atmosféře a myslíte si, že jste je viděli všechny - tak North by Northwest je určitě jakýsi Bond nula.

PS. venku je trailer na Tobruk a teda... bojím se :(
Obrázek

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Souhlasím, že Ed Harris byl v Hodinách skvělý. Nemyslím si, že by to bylo jen o těch herečkách, potřebují silnou podporu a ostatní herci jim to dopřávají, i když kromě Eda Harrise nedostali moc prostoru. Harris je takový hodně opomíjený, není megahvězda, ale za ty roky se pomalu a jistě vyškrábal na post herecké jistoty.
North by Nortwest - miluju tenhle film! Naneštěstí ho nemám na DVD, ale ještě na VHS, a to si nemůžu pustit kvůli rozbitému videu. Cary Grant je jedním z mých nejoblíbenějších herců a myslím, že Hitchcock tu perfektně zpracoval téma člověka, který se kvůli tomu, že se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě, dostane do maléru. To je přesně ten jediný "strašidelný" aspekt - že se to může stát každému z nás. Scéna s letadlem, to už je dnes klasika. A pokud můžu doplnit Raynora - Cary Grant by mohl být zajímavý Bond. :)

Já jsem teď shlédla opěvovaný film Juno. Těšila jsem se na to, ale byla jsem mírně zklamaná. Juno měla v první půlce skvělý spád, a úvodní znělka je úžasná. Celé je to provázené písničkami a vůbec je to pěkná komedie. Jenom mi přišlo, že do toho začali ve druhé půlce plést moc věcí a komplikovat to. Nakonec to ale skončilo vlastně dobře, a na takovou Jennifer Garner jsem změnila názor, protože tady byla moc příjemná. :) Jinak je to ale zajímavě pojaté a Junin smysl pro humor mi trochu připomínal George z Dead like me. Taková hodně příjemná komedie o nechtěném těhotenství.

Na Tobruk jsem zvědavá už od doby, co o něm psali. Trailer už je venku? To si ho jdu stáhnout. Já jsem zatím viděla jen ten krátký s tou pouští. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak já jsem nedávno viděla ten starý film Dračí srdce. A musím říct, že mě za srdce doopravdy chytnul. Nádherný příběh i atmosféra, Draco byl udělaný fakt skvěle. A je to snad jediný film, který mě dokázal rozbrečet :oops: Nesnáším dojáky, ale tohle...
No a asi den potom jsem viděla Dračí svět (Dragon´s world: A fantasy made in real). Nádherně zpracovaný fiktivní dokument o tom, jací draci mohli být. Jelikož mám ráda dokumentární filmy (ovšem pouze o přírodě, historické mě nějak neberou), a navíc i draky, tak tohle mě doslova nadchlo. Jen jsem na konci skorem řvala,
Toto je spoiler!!!:
když ti hajzlové zabili nejdřív to mládě a o rok později i mámu
:cry:
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Odpovědět s citací

Raynor: No tak na Dr. Strangelove jsme teda zapoměli :oops: shame on us! Teda jako IMHO ten film mi nepřišel nic moc, ale asi si seženu někde ten původní scénář jak píšeš, třeba to pak víc vynikne, uvdíme...

Trailer na Tobruk - tak nevím, ale mě to začíná připomínat Bathory, prostě si myslím, že to dopadne tak, že se po sobě bude střílet pár chlapů, nějakej kouř do toho a občas nějaký výbuch a celé to dohroamdy zabere 10% stopáže... Sice to nemá ten otřesnej TV look alá Bathory, ale ty bitvy dopadnou stejně. Jo a tak otřesnej střih traileru jsem snad ještě neviděl :roll:

Hitchcock - tak bohužel a strašně se za to stydím od něj jsem neviděl skoro nic, vlastně, viděl jsem jen Ptáky, já vím shame on me. Ale rozhodně si chci udělat co nejdřív čas na takový základy jako Okno do dvora, North by Northwest, Psycho nebo Vertigo

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kdosi zde psal Rekviem za sen, kdo tento film neviděl, ať to napraví, výborný film a propracovaná schýza dostala i mě..!
Pokud jde o filmy s toutou nebo podobnou tématikou tak doporučuji ještě Trainspotting, můj oblíbený film, ale i knížka a pěkná písnička z tohohle filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=TlLWFa1b1Bc

A jinak, nečumte na filmy, jděte ven, je tam moc pěkně! :) :) :)

rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Z filmů bych doporučil Dark knight a Green milee seriálů samozřejmě SG-1, SGA, Red dwarf a Black books
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Včera jsem se díval na válečný film Bitva o Midway. Odehrává se po odvetném bombardovacím na Tokio. Japonci následně plánují útok s celou flotilou na atol Midway. Myslím že víc už říkat nemusím :D
Film obsahuje i autentické záběry z té doby.

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Včera večer film se složitým názvem - Diane Arbus: Příběh jedné obsese nebo taky Kožich: Imaginární příběh Diane Arbus - to by byl přesný překlad z angličtiny. Každopádně má reakce byla asi takováhle - :scratch: - ten film trochu postrádá hlavu a patu. Nevadí mi tyhle experimentální, imaginativní snímky a bůh ví, že Robert Downey Jr. má charisma i v hlase, nemusí mu být vidět ani do obličeje - což tady po většinu filmu vlastně opravdu není. Tohle byl zvláštní film. Trochu jako Velká ryba - bez Tima Burtona. Nicole Kidman je výborná herečka, ale nikdy se mi nezdála dost, jak to říct, "smyslná", aby mohla hrát takovouhle roli. Chybí jí na to ten potřebný sexappeal. Tedy podle mého názoru, samozřejmě, někomu se třeba zdá naopak velmi přitažlivá. Ona je moc hezká, ale ne na takovéhle role. To, že si tu párkrát rozepne knoflíčky, z ní ještě nedělá herečku vhodnou pro roli sexuálně liberální fotografky. Robert Downey Jr. je u mě vždycky tahák, a tady byl taky výborný, protože hrál hodně hlasem a očima a člověk se cítil až nějak...špatně...když byl díky tomu přitažlivý i přesto, co ve filmu představoval. :oops: Jenom nechápu, proč si vybírá jen tyhle filmy. Nejdřív Zpívající detektiv a teď tohle :lol:
Každopádně zvláštní, dlouhý film, ne životopis v pravém slova smyslu, spíš je to o tom, co mohlo Diane Arbus motivovat, aby začala fotit. Takže spíš výmysl založený na skutečném životě.

Odpovědět s citací

Tak jsem se rozhodl, poté co jsem viděl v kině potřetí Temného rytíře, že si doplním vzděláním a kouknu na Batmany od Schumachra

Batman Forever - Val Kilmer jako Batman ujde, Jim Carrey jako Hádankář se vyrovná jak po stránce nebezpečnosti tak po stránce hereckých schopností H. Ledgerovi a jeho Jokerovi. Ale ten film je ták stupidní, že je z toho do breku. Všude samý barvičky... no prostě děs. Ani super hot N. Kidman to nezachranuje. Jako je to hrůza, ale oproti tomu dalšímu je to filmový klenot. 5/10

Batman a Robin - Tak tenhle film je jedno obrovský WTF? Zaporáci jsou totálně k smíchu, Uma Thurman hraje hrozně, Schwarzenegger hraje ještě hůř než obvykle. G. Clooney jako Batman je strašnej, Robin a ještě ta Batgirl - to už se ani nedá popsat slovy. Dialogy na úrovni mateřské školky, hrozná akce, špatný triky... 2/10

Jako Schumacherovi filmy, hlavně Telefonní budka a 8MM jsou super, ale nechápu jak mohl něco tak obludnýho natočit...

Jinak jsem zašel do kina na Wall-E(ho) - Pixar se znovu vyznamenal, krásná animace, na konci trochu inspirace Terminátorem, asi jsem infantilní ale Wall-E se mi líbil, i když občas asi každého napadne, že to je vlastně strašnej blbec. Myslím, že po stránce vtipů a srandy se to dá srovnat s Užasnakovejma a Ratatouille, po stránce scénaře by to spíš vydalo tak na 5-minutový kratas. Jo a když už jsme u těch kratasů, tak kratas před Wall-E je naprosto úžasnej! Oboje 9/10

PředchozíDalší

Zpět na Filmy