Bloody Marry: To my jsme Ori přivedli přímo do hnízda Asgardů. Svojí nedbalostí jsme přivedli k záhubě vyspělou rasu a miliony (tisíce?) bytostí. A nebylo by to poprvé. Takový nedůstojný konec významné rasy jsem snad ještě ve Sci-fi nezažil

Rasa, která vyvíjela vlastní technologii po tisíce let, chránila planety před gou´aldy, se obětovala pro pár "cool" negramotů z létající hromady nakradeného šrotu, kteří sputili celou válku s Ori (kdo že to první v 9x20 zmáčkl tlačítko?)
Asgardi nám nemuseli vůbec nic dávat, ale dali. A mnohem více, než si někteří možná myslí. Zbraně nejsou všechno. Medicína, výzkum, historie... Kolik technologií (těch nakradených) jsme my poskytli nějaké méně vyspělé rase? Nula nula nic. Někteří lidé jsou opravdu "děti Antiků", seznam katastrof "a po mně potopa" je dlouhý u obou zhruba stejně.
Neodsuzuji lidi (Země) jako celek, to rozhodně ne, ale někteří jedinci by zasloužili do hlavy hada.
Není to nic proti seriálu jako celek, většina epizod je velmi pěkných a tenhle seriál miluju, ale jsou díly, u kterých se mi otevírá kudla v kapse. Oficiální "vymření" Asgardů beru a nic si nenamlouvám, ale tímhle způsobem...

Epizodu 10x20 považuji za jednu z nejhorších, né-li nejhorší v celé SG.
No nic, to je trochu mimo téma, ale na reakce "My za nic nemůžem, to Ori. A přitom Asgardi nám mohli dát víc a ještě si dovolili se zabít" jsem poněkud alergický. Muselo to ven.
Pardon za plevelení diskuze