Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Spojenectví noxů

Spojenectví noxů

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 08.7.2008 13:13:27
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Napdalo me , ze kdyz tedka mame atlantis , technologie po asgardech a jsme patou rasou , tak by se k nam mohli noxove pridat , protoze kdyz jsme je potkali v prvni serii ,tak jsem jeste nemeli ani naq. generator a meli nas za primitivy , a rekli nam ze je pozdeji muzeme kontaktovat .

Příspěvek 08.7.2008 14:22:09
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To, že jsme si nakradli, případně zdědili pár cizích technologií rozhodně ještě neznámená, že nejsme primitivové. Důkaz? Vyjdi na ulici a rozhlídni se ;)
Noxové jsou na výši co se kultury, civilizovanosti a morálky týče - nemyslím si, že by se jejich názor na nás příliš změnil.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 08.7.2008 15:01:00
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

J jasne atlantis jsem si vlastne nakradli , ale co se tyce pochopeni vedy a technologii co mame tak je to lepsi nez predtim . Myslim ze takovej Rodney chape jak vetsina veci na Atlantis funguje atd.

Ale s tim ze jsme moralne nevyspeli to mas bohuzel pravdu

Příspěvek 08.7.2008 16:38:48
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No noxove nepovedali nic takeho , ale pokusit kontaktovat bysme ich mohli 8)
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 08.7.2008 16:55:01
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

vcera jsem koukal na dil s noxama z prvni serii a rikali neco v tom smyslu

Příspěvek 08.7.2008 17:00:31
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Říkali, že jsme mladí :wink: čímž mysleli primitivní, jak technicky tak jako společnost. Daniel to takhle vysvětlil v prvním díle s Tollány, méno si nevzpomenu ale je to první řada.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 08.7.2008 17:41:55
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

jmeno enigma jj tam to bylo , ale ted jsme malicko technologicky vyspelejsi co se tyce pochopeni a jako spolecnost porad nic moc ale mozna by jsme noxi mohli kontaktovat

Příspěvek 12.7.2008 15:43:53
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no mohli ved ked sme sa s noxami prvykrat stretli lode sme este nemali teraz uzmame :D

Obrázek

Příspěvek 14.8.2008 19:59:22
Bloody Marry Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdarec no myslim ze pro noxe budem porad mladi.... I kdys rovna me se azgardum mame jejich vedomosti a mame mesto antiku...noxove mi nepridou ze by se teli nejak vmesovat nebo uzavirat aliance....oni spis zalejvaj kytky...a o tom jak sou vyspeli moc nevime vime ze maj jen ty mesta a sou fizicky vyspeli natolik ze ovladaji neviditelnost a uzdravovani ale o zbranich atd nebyla nejak zminka...

Příspěvek 14.8.2008 20:41:32
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hlavně si myslím, že kdyby Noxové zjistili, kdo se "spolupodílel" na vraždě Asgardů, zahodili by konvičky na zalévání a dali by lidem co proto :twisted: :)

Příspěvek 16.8.2008 16:56:48
Bloody Marry Airman
Airman

Odpovědět s citací

My sme se na tom nepodileli dyt sme se to dovedeil az kdys sme byli nad jejich planetou....a navic zdegenerovali nemeli moc navyber...ale mohli nam dat sve bojove lode ne jen ubgredovat nasi...

Příspěvek 16.8.2008 17:04:17
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Bloody Marry: A pak by seriál skončil (i Atlantis), protože bychom byli až příliš mocní.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 16.8.2008 18:43:54
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Bloody Marry: To my jsme Ori přivedli přímo do hnízda Asgardů. Svojí nedbalostí jsme přivedli k záhubě vyspělou rasu a miliony (tisíce?) bytostí. A nebylo by to poprvé. Takový nedůstojný konec významné rasy jsem snad ještě ve Sci-fi nezažil :roll: Rasa, která vyvíjela vlastní technologii po tisíce let, chránila planety před gou´aldy, se obětovala pro pár "cool" negramotů z létající hromady nakradeného šrotu, kteří sputili celou válku s Ori (kdo že to první v 9x20 zmáčkl tlačítko?)

Asgardi nám nemuseli vůbec nic dávat, ale dali. A mnohem více, než si někteří možná myslí. Zbraně nejsou všechno. Medicína, výzkum, historie... Kolik technologií (těch nakradených) jsme my poskytli nějaké méně vyspělé rase? Nula nula nic. Někteří lidé jsou opravdu "děti Antiků", seznam katastrof "a po mně potopa" je dlouhý u obou zhruba stejně.

Neodsuzuji lidi (Země) jako celek, to rozhodně ne, ale někteří jedinci by zasloužili do hlavy hada.

Není to nic proti seriálu jako celek, většina epizod je velmi pěkných a tenhle seriál miluju, ale jsou díly, u kterých se mi otevírá kudla v kapse. Oficiální "vymření" Asgardů beru a nic si nenamlouvám, ale tímhle způsobem... :evil: Epizodu 10x20 považuji za jednu z nejhorších, né-li nejhorší v celé SG.

No nic, to je trochu mimo téma, ale na reakce "My za nic nemůžem, to Ori. A přitom Asgardi nám mohli dát víc a ještě si dovolili se zabít" jsem poněkud alergický. Muselo to ven.

Pardon za plevelení diskuze

Příspěvek 16.8.2008 19:33:28
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Oo: Počkej, teď jsem to asi úplně nepochopil. Ty tvrdíš, že Asgardi zařvali kvůli Oriům? Vždyť oni měli degenerativní nemoc způsobenou svým vlastním klonováním. Také se mi nelíbí, že si s tím nedokázali poradit a tak radši spáchají sebevraždu, ale pokud jde o fakt, že Oriové dovedli sledovat Asgardskou energetickou signaturu, ten podle mě nebyl nijak významný tam někde v jejich galaxii. Do Pegasu přece také nepřiletěli...

Příspěvek 16.8.2008 19:39:17
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Osobně si myslím, že Noxové jsou rozděleni na dvě frakce. A to Noxy jak je známe my a Noxy, kteří stejně jako Antikové lpí na technice (obyvatelé létajícího maskovaného města). Jedni jsou takříkajíc na hranici povznesení a tudíž to zabere pár milionů let než si budem rovní, jak dvě gazdy na dvoře ( :D ). Druzí se vzhledem k vázanosti na technice možná povznesou později jako tomu bylo u Antiků, kteří se povznesli až po opuštění Atlantis. S touto frakcí by jsme se teoreticky spojit mohli, pokud si správně pamatuji že Aliance čtyř vznikla pro sdílení vědomostí a ochraně slabších ras. Sdílet by jsme mohli tak maximálně to co jsme si vysomrovali na Anticích a Asgardech, ale lepší loďě než naše nově nakorbené BC-304 už snad scénáristi nevynaleznou.

btw. Naše vysomrované vědomosti což je databáze jak Asgardů tak i Antiků mě přivádějí na myšlenku že v SG neumí nikdo číst. Například antická databáze musí obsahovat takové věci jako tvorba ZPM, dronů a (což bude i v asgardské) plány na stavbu lodí z mnohem lepších konstrukcí, než lodě třídy Deaudalos nemluvě o dalších podstatných věcech.
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 16.8.2008 20:18:09
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nohajc: Jde mi o to, jak zemřeli, nikoliv že zemřeli (ikdyž nejsem nadšen). Jednou to přijít muselo, ale jedna věc je přirozené vymření a druhá věc neprosto nelogická sebevražda. Nebýt přítomnosti Ori, tak se neodbouchnou i s planetou. A díky komu je Ori našli?.. S upgradovanou Odyssey lidé manévrovali, jak cvičené opice a mohl bych pokračovat. Lepší útěk Odyssey (i s bojem s Ori) by dokázal napsat i fanoušek s papírama na hlavu a ještě by tam bylo hodně "cool" efektů.

Mám prostě pocit, že při psaní toho dílu byly tvůrci naprosto ožralí a zfetovaní.
Ale tohle nemá cenu řešit, co se stalo, stalo se a každý na to máme prostě jiný názor. :)

K Noxům: Nemyslím si, že by Noxové tíhli po povznesení. Jsou spokojeni, tak jak žijí a povznesení bych osobně nepovažoval za to nej. Vědět téměř všechno může být celkem nuda. Krása je v tom objevování. Sice nevíme, co vlastně povznesení dělají, ale neviděl bych to jako jedinou cestu. Samozřejmě bych si je vybral raději, než smrt, ale v některých situacích mi to připadá jako útěk ze života a problémů se ho týkajících. Povznesený nemusí řešit, jestli vybuchne planeta, tady maj zbraně na maximum, támhle vybuchne singularita :lol: Prostě každý má jiné cíle, nemusí to být zrovna povznesení, toť můj názor :)

Příspěvek 19.8.2008 08:57:39
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já si myslím, že když noxové říkali, že jsme ještě nevyspělí a můžeme je kontaktovat později nemysleli tím: Vraťte se za několik let a uvidíme, co jste stihli nakrást. Nýbrž mysleli ať se vrátíme za několik století (ne-li tisíciletí).
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 19.8.2008 12:47:01
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bloody Marry píše:
Zdarec no myslim ze pro noxe budem porad mladi.... I kdys rovna me se azgardum mame jejich vedomosti a mame mesto antiku...noxove mi nepridou ze by se teli nejak vmesovat nebo uzavirat aliance....oni spis zalejvaj kytky...a o tom jak sou vyspeli moc nevime vime ze maj jen ty mesta a sou fizicky vyspeli natolik ze ovladaji neviditelnost a uzdravovani ale o zbranich atd nebyla nejak zminka...

hele jen tak mimochodem tam bylo receno ze i kdybi na ne nekdo utocil a oni meli zbrane tak se nebudou branit pamatujes? to je jako z antikama ty nezasahujou a naxove se nebranej asgardi pomahaj a furligove se shovavaj :-d lip sem to napsat nemoch :-d

Příspěvek 21.8.2008 16:57:22
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já pořád čekám na díl, kdy přijde SGA-1 na nějakou planetu pozdraví je tam nějací podivní mimouši a těsně před znělkou jim řeknou větu: Jsme Furlingové. Přičemž Rodney nahodí svůj extra vykulenej výraz a Sheppi tu svojí dobrou držku :D . Až na to že teď už je pravděpodobnost velmi malá :cry: .

PS. Ale stejně by skazily to krásný překvapení těma ošklivejma spoilerama. :(

Příspěvek 21.8.2008 17:01:44
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Yeyind : moje rec a mimochodem hezka ikona :D (hausov normalni vyraz) :D

Příspěvek 21.8.2008 17:49:15
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Yeyind: A myslíš, že zrovna Sheppard ví, kdo jsou Furlingové? Na začátku ani nevěděl, co je Stargate. Jestli si dobře pamatuju, i z Asgarda byl celkem na větvi.

Příspěvek 21.8.2008 18:17:02
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

jj tak to mi uplne vypadlo ja ho beru jako neco jako je mitchel a nebo on'neil :D :D :D

Příspěvek 21.8.2008 23:01:22
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Masster33 píše:
Yeyind : moje rec a mimochodem hezka ikona :D (hausov normalni vyraz) :D

Jen co se dostanu k Photo-paintu skusim mu tam eště vrazit ten kus SG jako je na většině SG avatrů :-)

Moje představa je trochu Sci-fi , ale za 5 let už by si Sheppi mohl nějaké to hlášení přečíst nemáš ten dojem?

Příspěvek 22.8.2008 08:59:17
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale jo, nejspíš by si přečetl něco od SG-1. Vlastně on jako postava je v nevýhodě. Musí se pročítat hromadami papírů, zatímco my si to můžem pustit na DVD. :D

Příspěvek 26.8.2008 21:20:41
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Lidi zaciname kecat od temy nezdasa vam / inac peknyavatar ten house

Obrázek

Další

Zpět na Rasy