Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

diskutujte o všem a o ničem

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Ano
161
55%
Je mi to jedno
32
11%
Nie
102
35%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 16.4.2008 17:45:53
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jo je pravda, že co se týče obrany do toho by měla mluvit armáda. Vždyť si naše vojáky vychvaluje samotná USA. Ale mám dojem, že USA by se nelíbylo kdyby jsme měli lepší armádu než oni (bertete tuhle větu jako představu). A s tím náboženstvím je to celkem zvláštní vždyť každý náboženství je vlastně stejný všichni věří v nějakou mocnější bytost já jim to neberu, ale nevim proč jsou kvůli tomu takový rozpory.

Příspěvek 16.4.2008 17:49:09
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

protože pár lidí bere ty, s prominutím, náboženský žvásty moc vážně. jinak i pouhá představa, že bychom měli lepší armádu než USA, která do ní valí x krát větší prachy než je rozpočet celé ČR na rok, je absurdní
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 16.4.2008 17:52:17
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ehmm-jak jsem psal ve své ročníkovce na podobné téma:Monopol na duchovno.Pro všechny je to navíc otázka tvrdohlavosti.Války,všechny války se vedly kvůli ideologiím.Jinak:doporučuji Orwellovu knihu 1984,dá ti toho hodně :wink:

Mě to taky přijde nějak divný.Co Zelenkův syndrom,ten by to bejt nemohl? :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 16.4.2008 17:52:40
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

http://www.novinky.cz/clanek/137694-poslanec-hamasu-vyzval-k-dobyti-rima-i-vychodni-evropy.html

Mylíš si že hrozby tu nejsou (CZ)

Jinak jak se řeklo o otazkách bezpečnosti nemůže rozhodovat veřejnost.

Příspěvek 16.4.2008 17:59:04
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dobře kdyyž to vemu tak, že jsme n NATO a v OSN tak na radar musim říct ano tedy pokud bude součástí nato jinak není důvod aby tu byl. Každý stát si má hrát na vlastním písečku pokud víte jak to myslim. Ale nemůžu si pomoct radar mi příde jako provokace. USA by neměla mít základny na jiném území než na svém, protože je to cizí armáda na jiném uzemí než na svém, ale kdyby tam Byly, jak to jen mám říct s doporučením OSN nebo nato to by byla jiná protože by tak vlastně bránily všechny státy Nato nebo OSN, ale takhle si krejou jenom svou prdel.

Příspěvek 16.4.2008 17:59:12
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

2CZ:
Vybudovat systém protiraketový obrany je běh na dlouhou vzdálenost. Je to vývoj systémů detekce a jejich rozmístění (satelity s IR senzorama, XBR), vývoj samotnejch protizbraní pro všechny fáze letu střely (GBI, Arrow, THAAD, PAC-3, lasery na pozemních stanovištích MTHEL a Airborne Lasery), potom to všechno v reálu postavit, propojit a vybudovat infrastrukturu, vycvičit personál ... je potřeba udělat hodně věcí, než bude v provozu štít s alespoň 50% propustností.

Ty říkáš, že ta obrana bude mít smysl, až budou mít teroristi rakety. Já řikam, že když si sakra nepospíšíme, tak budou mít teroristi rakety o hodně dřív, než my protiraketovej systém.

Terorismus jednou skončí. Je otázka, kdo to přežije: my, nebo teroristi? Osobně doufam v první možnost ;)

Pro vybudování radaru (a klidně i sila GBI) v ČR jsem proto, že:
1. Pomůžeme tak chránit naše spojence
2. Ukážeme tim, že nejsme jen vyžírkové a že by mohlo stát za to, kdyby oni chránili nás.
:arrow: 3. Zapojíme se do systému globální protiraketový obrany. Do SYSTÉMU. Neni to o jednotlivci, je to o spolupráci. My kryjeme někoho a někdo kryje nás.
4. Udrží nás to dál od rusa.

EDIT:
Z ekonomickýho, ani praktickýho hlediska neni možný, aby tu obranu budoval někdo jinej, než USA.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 16.4.2008 18:05:08
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Od rusů nebezpečí nehrozí pouze od terorizmu a musim říct, že mě napadlo co by se stalo když by sem z vesmíru letěl nějakej velkej šutr. Pak by se rakety hodily, ale trochu silnější. :D
A myslím, že semnou budete souhlasit když řeknu, že by nebilo takovejch dohad, kdyby se politice u nás věřilo a nebylo tolik korupce a podplácení.

Příspěvek 16.4.2008 18:07:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

každej stát na vlastním písečku?To je zajímavá idea,bohužel jednou to někdo poruší,a zainteresují se všichni.Tak hodinu po vyhlášení separace :laugh:
jsme v EU,NAO a bůhvíčem ještě.Na konkrétní problematiku protiraketového štítu tady máme Air Force koukám :D ,já si dovolím spekulovat pouze na morální,historické a politické rovině.Je to nemožný(ve smyslu neuskutečnitelné)
Obrázek

Příspěvek 16.4.2008 18:08:31
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo 1984 je skvěle napsaná kniha, sice to Orwell zahnal do přílišného extrému, ale je fakt že Severní Korea je prakticky Oceánie z 1984 ta podobnost je obrovská...

Náboženství byla pro vývoj celé společnosti naprosto nezbytná, vemte si, opravdu každé náboženství má svůj mravní kodex, které určuje, jak se lidé mají chovat, tím pádem udržuje společnost na poměrně civilizované úrovni. Slovani se tu u nás, před příchodem Cyrila s Metudem chovali skutečně jako prasata, každej s každým atd. čili ta mravní úroveň byla velice nízká.

Poté obvykle ospravedlňuje řád, toho jaké věci jsou, dává pravomoc panovníkům vládnout (Je to řád daný od Boha)
Problém je v tom, že náboženství jako Křesťanství, Židovství a Islám,tak jejich učení je postaveno na dobrých a velmi podobných principech, takže to je lidem sympatické. Chovej se dobře, jak ti svatá kniha říká, a dostaneš se do nebe.

Jak už sem říkal, sloužilo to k udržení řádu a společnosti, ale v každé době se našli tací, co toho zneužívali, sama církem ve vrcholném středověku kdy prodávala odpustky aby Papež měl dost peněz na války které vedl či impozantní mramorové hrobky.
S islámem je problém, že je značně dvojznačný a dá se vykládat mnohými způsoby. Teroristé jsou zase menšina, ale ti zneužívají části ideologie k ospravedlňění války se západem, ve které sledují čistě mocnářské cíle, tedy konečný cíl je asi dobytí celé Evropy a Ameriky a přivedení je pod islámskou vlajku. Překrucují slova, a v chudých zemích proto mají velkou podpotu, jsou to hrdinové co bojují s těmi zlými a spousta se k nim ráda přidá. Když zemřu za svou víru, dočkám se ráje.
Nám to možná připadá úplně nesmyslné, ale asi je to tím že ČR je trochu rarita, u nás je neobvykle mnoho nevěřících. Jak asi víte, Američani jsou hluboce věřící. Třeba na jejich školách se neučí Darwinova teorie evoluce ale stvoření Bohem podle Bible, a údejně na názor že svět stvořil Bůh, tak ten zastává na světě většina, no sám sem byl překvapen....
Naposledy upravil Balial dne 16.4.2008 18:13:51, celkově upraveno 1
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 16.4.2008 18:08:39
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

http://www.novinky.cz/clanek/136772-podpora-americkeho-radaru-ze-strany-nato-opozici-nepresvedcila.html

http://www.novinky.cz/clanek/136799-spolecne-prohlaseni-cr-a-usa-ke-smlouve-o-radaru.html

Tohle ti nestačí jako podpora (zařazení do NATO)

Příspěvek 16.4.2008 18:19:04
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial:Aneb má tři slova-Monopol na duchovno :D

V USA se to vyučuje jako možnost.my berem Evoluci jako zažitý fakt a moderní směr v dnešní USA je,že bible hovoří jen obrazně o Sedmi dnech.Samozřejmě jsou vyjímky téměř všude(USA-země kde je vše),navíc oddělují křesťanství od státu čím dál víc,takže s tou pobožností mi to taky nesedí :scratch:

Mno a radar:Války jsou všechny o ideologiích.Dokud bude křesťanství vs Islám,tak se nevyhýbám přirovnáním se světovou válkou.Buď oni nebo nikdo.A těch 500 navíc křesťanství pomohlo.
Obrázek

Příspěvek 16.4.2008 18:27:56

Odpovědět s citací

Geser: Jsou to už starší informace vím, přiznávám že v tomhle až takový přehled o tom co se v Americe učí a neučí nemám, ale chtěl jsem tím poukázat, že tím že nevěříme většinově v žádnou víru jsme v porovnáním se světem v menšině, proto je náboženský extrémismus pro nás hůře pochopitelný. Njedená se jen o Islám, stačí připomenout Severní Irsko a IRA že... Protestanti se zabíjeli vzájemně se svými katolickými bratry osotošest...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 16.4.2008 18:41:11
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Je mi to jasný,neboj :)
Obrázek

Příspěvek 16.4.2008 20:00:06
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Raynore, řekni tohle mým rodičům do očí a dostaneš ránu. A to bez legrace. Srovnáváš nesrovnatelné.

Kdyby sem v roce 68 přijeli Američani, atd.

Ehe?
OK, takže všichni Rusové jsou zlí, jedí malé děti a měli by být vyhlazeni. Nebo tak nějak? Já se nepřu o to, že Putinova vláda není dobrá, ani se nepřu o tom, co nám okupací prováděli. Ani o tom, že je arogantní. Kromě toho, že to píšeš, jako by jsi to vztáhla na celý národ (to už snad dneska nedělají ani antiami na Novinkách), jsi nezareagovala vůbec na to, co jsem psal, a to, že nehledě na skvělou pomoc od US v formě pár letadel, víz a jejich náklonosti (která se mění podle volebních období a strategií těch kterých prezidentů) jsem pouze psal, že pokud by Rusko utáhlo kohoutky, můžeme se tady jít opravdu jen klouzat. Není to válečný akt (byť dopady by byly na nás stejně), lze to jednoduše zdůvodnit zvýšením cen a až nějaké směšné částky nebudeme platit, proud se zastaví. Víme, že už se to jinde stalo.
Nemám na mysli to, že by jsme jim měli pochlebovat, ale situace je taková, jaká je. Víme, že Putin (a ten ta jeho další loutka) používají plyn a ropu k vymáhání toho, co chtějí. Co jim my nebo USA uděláme, pokud by se rozhodli nám utáhnout během zimy plyn? Nic. Vyhlásí jim US kvůli nám válku? Ano, to by byla opravdu "výhra." Dohodli by jsme se s pomocí US za zády možná na nějakém potupném kompromisu a jeli s hlavou dolů dále.
Přítele si drž u sebe, nepřítele ještě blíže. Nejsme velmoc, aby jsme přímou kovbojskou diplomacií provokovali Rusko. Abych nebyl OT, tak s NMD to souvisí tak, že by podle mě měla být budována ve spolupráci s Rusy, protože jedinou alternativou je ji budovat proti vůli Rusů, nové kolo zbrojení, nová studená válka a pak nám hrozba fundamentalistů někde ze středního východu může být ukradená. Fundamentalistům nejde v bojí se Západem o nich jiného, než o moc. Tak to bylo každou válku a je to tak i tuto válku. Pokud se Západ rozkmotří nějak výrazně s Ruskem, pomůže to jedině fundamentalistům.
Takže pokud se NMD buduje proti hrozbě islámských fundamentalistů ale přitom nastartuje studenou válku s mnohonásobně silnějším Ruskem, tak to je opravdu parodie na promyšlenou strategii. Zapomínáte, k čemu vlastně ten raketový štít je.

Pokud byla cílem invaze do Iráku ropa, pak to bylo velice hloupé proto že už teď jsou náklad na celou věc vyšší, než kolik je celé ropy v Iráku

To ale není argument proti, to může pouze vypovídat o tom, že US okupaci podcenili - čemuž shodou okolností všemu po pěti letech napovídá.

Spíše hrozí, že nějaký takový vojenský reživ, jako byl ten Saddámův, je teroristům prodá za tučnej balík a ti to pak odpálí uprostřed milionovýho mesta.

Proti tomu nám ale jaksi NMD nepomůže.
Nemluvě o tom, že tady zmiňujete špinavou bombu. To je sice pěkné - ale jak ta souvisí s balistickými střelami?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 16.4.2008 20:24:02

Odpovědět s citací

Raynore, ale kupodivu existují i jiné zdroje ropy a zemního plynu, než jen z Ruska. Jde to přez Norsko a Německo a když to utáhli Bělorusku nebo komu, tak nešla ropa a plyn ani do střední Evropy a utáhli sme to, z dlouhodobějšího hlediska by to byl větší problém ale nepochybuji o tom, že by se to dalo vyřešit. To že rusku utáhne kohotek a my všichni jsme nahraní je nesmysl. Krom toho, víš komu by nejvíc uškodili? Sobě. Mají z toho prachy, takhle by o ně přišli až by se státy ve střední Evropě zabezpečily jinak. Jo cena ropy by hafo vzrostla, ale neznamenalo by to konec, jak ty říkáš.
S deštníkem je problém v tom, že oni spolupráci odmítají, tato možnost jim, pokud jsi to sledoval, byla navržena.
Ano, zbavit se co s největší rychlostí vlivu Ruska by bylo jen dobře.
I kdyby byly závody ve zbrojení, což si nemyslím ale není to vyloučeno, možná by to jen prospělo. Celá západní kultura docela stagnuje a klidně by ji to mohlo nakopnout, kromě zbraní by se obnovily vesmírné projeknty...ale to jen tak spekuluju a nemyslím, že to nastane.

K ostatnímu, vytrháváš to z kontextu...

Příspěvek 16.4.2008 20:32:52
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je pěkné, že máme i jiné zdroje, ale momentálně a i v dohledné době budeme závislí převážně na těch ruských, že ano. Stejně tak se buduje další plynovod, který nejde přes nás. Zbytku Evropy by se blokáda nás nemusela vůbec dotknout, a topit ruským plynem asi taky z trucu nepřestanou.
V Týdnu před časem rozebírali dopady utáhnutí kohoutků, hádám, že to měli podložené nějakou náročnější studií, než brainstormem redaktorů. Takže, mám-li ten jejich závěr shrnout, dopady na náš průmysl by byly devastující. Uprostřed zimy i na stav populace. Občas myslím zapomáte, že minulost lidstva nebyla stejně růžová, jako součanost.
Co vím, tak se v mediích objevují informace poměrně kusovitě. Nejsem si jistý, jak to vlastně dopadlo s potencionálním radarem někde ve střední Asii, který navrhovali. Přítomnost ruských důstojníků v Brdech mi příjde logická - dělat z nějaké kontrolní delegace návrat okupantů je stejně směšné, jak když antiami tvrdí, že radar bude počátek americké okupace Čech.
Možná nenastane, možná ano. V minulosti už se to stalo, takže to nejde jaksi úplně vyloučit, speciálně díky neodcházejícímu Putinovi. Upřímně nechápu, jak by prsty na jaderném tlačítku mohly nastartovat nějakou stagnující společnost.

Vytrhávám z kontextu, protože jen doplňuju. Nebudu reagovat na dvě stránky diskuze, nikdo by to nečetl.
Obrázek

Příspěvek 16.4.2008 20:45:37

Odpovědět s citací

Studená válka přinesla značný pokrok v raketové a letecké technice, díky které máme to, co máme, mimojiné dost možná i internet :) Mluvil sem o tom, že závody ve zbrojení by pomohly k rozvoji techniky a společnost by nebyla taková dekadentní a nebylo by jí všechno ukradený, kdyby tu byl nějakej ten zlej "nepřítel", říkám ale že sem jenom tak uvažoval.

Sáms zmínil, že se budují jiné ropovody kvůli právě tomu, co Rusové udělali a to že dodávky přerušili. Jde to z Norska a nejsem si jistej možná něco přes Turecko z blízkýho východu, nebo je to to co se buduje... musel bych si to najít, každopádně opatření proti tomu, aby nenastalo to, co si zmínil už jsou prováděna právě proto, že Rusové to na chvíli skusili a nikdo i nepřeje na nich být nějak závislý. Kupujem to od nich taky především pro to, že se nám to asi víc vyplatí než to tahat z Arábie nebo odkud, ale opakuji že kdyby to nastalo, tak by se situace dala vyřešit a za pár let by se to obrátilo proti nim samotným, proto že by přišli o ty peníze co jim z toho plynou a už jen z toho důvodu to nikdy Rusové neudělají, to co říkáš.

Rusové navrhovali radar kdesi v Gruzii nebo kde a rakety v Polsku. Navíc jestli sis všimnul, nikdo Rusy neignoruje a pořád se s nimi diskutuje.

Příspěvek 16.4.2008 20:55:23
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Studená válka přinesla značný pokrok v raketové a letecké technice, díky které máme to, co máme, mimojiné dost možná i internet Smile Mluvil sem o tom, že závody ve zbrojení by pomohly k rozvoji techniky a společnost by nebyla taková dekadentní a nebylo by jí všechno ukradený, kdyby tu byl nějakej ten zlej "nepřítel", říkám ale že sem jenom tak uvažoval.

Studená válka byla jistě velmi pozitivní jako období stability, ale taky mohla skončit katastrofou. Několikrát ji k tomu chybělo skutečně velmi máli. Napětí je teď menší a příjde mi, že to údajné nové kolo studené války je vyvoláváno naprosto zbytečně.

Takže budeme spoléhat na to, že "kdyby to nastalo" tak se to vyřeší jinými plynovody, i když nevíme za jak dlouho, a jak moc by nás to poškodilo, protože bez efektu by to úplně nebylo. Nebylo by to hned, možná by to nebylo ani ve lhůtě našich zásob. Možná říkám proto, že nemám tady link na nějakou studii - ale na poplach se pokaždé, když to někomu hrozilo, asi nebilo úplně zbytečně.
Ruská vláda je složená z lidí, spoléhat se na to, že nám kohoutky neutáhnou protože by se jim to možná někdy v budoucnu nemuselo vyplatit je docela vratký argument.

Rusové navrhovali radar kdesi v Gruzii nebo kde a rakety v Polsku. Navíc jestli sis všimnul, nikdo Rusy neignoruje a pořád se s nimi diskutuje.

Já jsem taky neměl výtku k jednání, jako spíše ke zdejšímu přístupu "jestli to je špatné pro Rusy, budu tleskat."
Obrázek

Příspěvek 16.4.2008 21:04:01

Odpovědět s citací

No jak si řekl, bez těch čísel nějaká diskuse na tohle téma asi nemá cenu.

Příspěvek 16.4.2008 21:11:15
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Raynor: Neřekla jsem, že celé Rusko je zlé. Věř tomu nebo ne, jedna z mých nejlepších kamarádek je Ruska a s dalšími dvěma si dost často píšu. Kolik Rusů osobně znáš ty, když už jsme u toho? A moji rodiče nesnáší komunisty a ano, táta je prostě alergický na ruštinu a Rusko obecně. Máma nesnáší komunisty, protože jí zabili tátu, zakázali jí studovat a sebrali jim dům. A všechno si to vybavuje zase v souvislosti s Ruskem.
Sama mám problémy jim to vyvracet, protože přístup ruské vlády je vážně arogantní, ale zase vím, že obyčejní Rusové nám nic neudělali a tak není důvod je nemít rád.
Šlo mi o to, že je to dvacet let od doby, co tu byl komunismus a co se Rusové stáhli. Jde mi o chování arogantních politiků, kteří neustále kecají do záležitostí nejen nás, ale i Ukrainy, pobaltských zemí apod., protože se nedokážou smířit s tím, že už jim to tady (a tam) nepatří. A taky vědí, že žádostí o přítomnost byť jen expertů se nám líbit nebude a je to klička, jak nás donutit s tím nesouhlasit. Prostě proto, že to jsou *ruští* experti.
Dokážeš tohle pochopit? Polovina populace vyrůstala v komunistickém ČSR, strávili tak celý život. Nemůžeš jim teď prostě jen tak oznámit, že tu budou Rusové na vojenské základně.
Ano, špatně si to vysvětlí. Ano, je to krátkozraké a povrchní. Ale vzhledem k minulosti je to očekávatelné. Když lidi uvidí reakci ruské vlády, jak nám chce něco "zakazovat" nebo jak se jim nelíbí něco, co se děje tady, tak nesouhlasit je prostě obranná reakce.
Ve spoustě států převládá nechuť vůči jiným státům kvůli incidentům 500 let starým. Nečekáš snad, že to bude pryč za necelých 20 let?
Zkus se na to podívat z pohledu normálního člověka a vžij se do situace starší generace.
A btw. nemyslela jsem tím, že kdyby sem v roce 68 přijelo NATO a USA (jako že určitě by se to nestalo, protože by to mohlo narušit tenkou rovnováhu a pochybuju, že by si chtěli proti sobě poštvat Rusko, když neudělali nic ani při převratech v Polsku a Maďarsku), že by tu najednou zavládl ráj na zemi. Myslela jsem tím, že ekonomicky bychom na tom byli dneska úplně jinak a v Evropě bychom už teď neplatili za chudé příbuzné.

K té ropě - mám pocit, že zrovna v Týdnu psali (už je to delší dobu), že se má stavět nový ropovod přes jiná území, právě abychom se zbavili závislosti na Rusku. A navíc, my máme záložní zdroj z Norska, ale to už tady padlo. Pokud by si proti sobě nechtěli poštvat celou Evropu, tak by ty "kohoutky" nemohli utáhnout na dlouho. Za ropu dostávají zaplaceno a pochybuju, že si můžou dovolit jiné státy takhle vydírat nějak dlouho. Rozhodně na tom nejsou ekonomicky zase tak dobře. Navíc, když jejich příjem závisí hodně na ropě.

Ale já už se o tomhle bavit nebudu. Ty všechno vidíš jen z pohledu chladných čísel a myšlení lidí prostě nevímáš.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.4.2008 21:28:24
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Neznám dobře žádného Rusa, a nelíbí se mi, že z toho jakoby něco tajemně vyvozuješ, když už jsme u toho. Ano, já jsem ďábelský, sázím totiž jakože na chladný kalkul, který může pomoci všem, namísto toho, abych se nechával strhnout negativníma emocema, které byly a jsou v mezinárodních vztazích vždy spíše na škodu.
Jakkoliv můžu s těmi lidmi soucítit, jakkoliv můžu mít proti komunismu nebo Sovětskému i současnému Rusku námitky, tak tím, že ho budeme provokovat ty staré časy, které cituješ, spíše přivoláme, než aby jsme jim předešli. Chovají se arogantně? Tím, že se budeme chovat stejně toho moc nezměníme.
Odporuješ si. Říkáš, že většina lidí je proti ruské přítomnost - tak je budeme citovat a říkat, že mají pravdu a budeme na ně brát ohled. Většina lidí je ale zároveň i proti americké přítomnosti, tak o nich v tomhle případě budeme říkat, že teď se zrovna mýlí a referendum ne. Jsem jediný, kdo v tomle přístupu vidí paradox?
Obrázek

Příspěvek 16.4.2008 21:46:17
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak se říká...: "Nedráždi hada bosou nohou" v tomhle souhlasim s Raynorem (už zase?!?!)

Ruská vláda je arogantni.. USA taky...proto buď zůstanu v Čechách nebo se odstěhuju na Kubu... Cómo estás..Fidel...aha..caputo..No comprendo, no comprendo..

Příspěvek 17.4.2008 04:59:12
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Raynor: Nebudu ti psát na všechno, jen na to hlavní. :wink: Rusku se nelíbilo naše (a hlavně pobaltských států) přistoupení do NATO. A co se stalo? Áaaabsolutně nic. Rusku se nelíbilo naše přistoupení do EU. A co se stalo? Správně. Zas ááábsolutně nic. :wink:
A závody ve zbrojení už začli. :wink: Možná bys občas si mohl přečíst noviny nebo se kouknout na zprávy. :wink: Ještě než jsme nějaký radar odsouhlasili, Rusové přestali dodržovat smlouvu o nešíření konvenčních zbraní (nebo jak se jmenuje). :wink:
A pokud tu bude radar i když se to Rusům nebude líbí, tak jen dobře. Když vidím co všechno si diktátor Putin může v Rusku dovolit. Tak mám větší strach z Ruska než Íránu a teroristů.
Raynore ty už vidíš paradoxy všude. :lol:

OK. nechal jsem se trochu strhnout. :lol:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 17.4.2008 10:48:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Screame, tím, že do příspěvku narveš pět smajlů a na konec napíšeš, že jsi se nechal sthnout, to nevypadá přívětivěji.

Jo, Ukrajina se snaží dostat se do NATO a shodou náhod ji v únoru, dva roky po několikanásobném zvyšování cen od Oranžové revoluce, vypnou plyn. Je to trochu složitější, ale snad catchuješ můj drift.

Asi jsi si nevšiml, že Putin profiluje Rusko jako novou velmoc jenom zhruba tři čtyři roky, a markantní je to jen dva roky. Dost těžko mohlo Rusko vyhrožovat něčím validním při našem vstupu do NATO, to nakonec nebyl ani u moci baťuška Putin.

Fajn, zbrojení nastalo, ne takové jako během nejlepších let studené války, ale odstoupilo se od smluv, Rusko nakupuje zbraně ve velkém atd. Ale to nemění nic z toho, o čem jsem psal nahoře, kdy jsem použil budoucí čas.
Pokud vám vadí Rusko, je nám NDM na nic, ruský útok nezastaví. 50% úspěšnou obranou proti slabému možnánepříteli, fundamentalistům, znepřátelíme mnohem silnější velmoc, Rusko. Jestli tohle vidíte jako skvělý přínos vztahům v Evropě... Je to appeasement? Asi jo. Ale co je alternativou k appeasementu... Pokud vám vadí Rusko, ať se staví SDI, ne NMD.
Obrázek

Příspěvek 17.4.2008 12:38:44
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Raynor: Jen krátce - ty právě chladně kalkuluješ a normální lidský prvek a lidskou mentalitu vůbec nebereš na vědomí. To je chyba, protože tím se řídí činy lidí. Ne čísly a statistikami, ale nechávají se strhávat i negativními emocemi. To že ty se na to dokážeš takhle pěkně z odstupem podívat je sice fajn, ale kdoví kolik procent lidí to nedokáže.
Můžeš lidem naservírovat všechno, cos tu navykládal, někde vyčetl apod., ale nevoli to nezmění. Možná můžou někteří lidi pod tíhou argumentů změnit názor, ale obyčejný Pepa se ti na nějaké argumenty vykašle.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo