Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 02.3.2008 18:20:54
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo scéna jako průlet bránou, kdy byl nakonec pohled na Daniela jak se rozloží, stejně jako v původní filmu byl opravdu super moment. Jsem moc rád, že tam takové věci zapracovali. Stejně jako použití původní hudby, která se pak místo goa'uldského tématu změní na Oriské, opravdu bravo. :thumleft:

Stejně tak byla scéna, před odletem antiků z hory. Nechají tam archu, ale Mieles (jestli se to tak píše) se ještě vrátí pro svůj notýsek s poznámkami:

[img][images/thumbs/Pomeranc_bscap015qx3.jpg]http://img507.imageshack.us/img507/417/bscap015qx3.jpg[/img]

A se slovy "Včera večer jsem měl ohromný nápad." odchází. To mě docela dostalo. :D :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 02.3.2008 18:29:13
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jojo už víme kdo je zodpovědný za vytvoření brány - ještě že ty poznámky nezapomněl :lol:

Příspěvek 02.3.2008 18:56:24
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě se to taky líbilo hlavně kvůli tomu původnímu filmu, stejně jako ten souboj Mitchell vs. RepliMerrick na konci byl variací na O'Neill vs. Anubit ve finále filmu.
Což nic nemění na tom, že film velkově se mi nelíbí :-) Mohlo by to být skvělé, kdyby to udělali monumentálnější tím, že to rozloží do dvou nebo tří filmů, ale v jednom je to příliš rychlé a příliš nemohumentální.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 02.3.2008 19:15:42
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak já taky vydržela čekat až na finální DVD a jsem tomu ráda. Snad vše už tady bylo řečeno, tak já k tomu jen dodám, že se mi film líbil. Mohla to být sice ještě trochu lepší, ale to vždy, že? :lol: V první půlce jsem trochu usínala, ale chápu, že nemůže hned ze začátku filmu čekat spoustu akce. :) Konec pak super. Trochu jsem doufala, že by se mohli Antici konečně vzchopit a něco spolu podniknout, ale zase nic. :(
Hudba byla fakt super! Nemůžu se dočkat soundtracku :)

Takže celkově hodnotím velmi kladně. :D

Příspěvek 02.3.2008 19:34:01
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nejlepší momenty z tohodle filmečku vypíšu

- celkový hudební doprovod - zvláště stará klasika z prvního filmu na začátku
- brána v poznámkách antika
- brečící Doci :D
- průlet Odysey superbránou
- souboj Adria vs. Morgana
- bitka Mitchela a Replimerrika

a co bych udělal jinak :wink:

- rozhodně bych nechal rozestřílet odyseou pár ori ship
- Teal´c přešel asi půlku planety ale co je to náš nesmrtelný jaffa :D
- větší zásah antiků
- trochu delší děj - antikové tam mohli být víc

ale to jsou minima která sou absolutně minimální... sem rád za ten film a už se těším na Continum :wink:

Příspěvek 02.3.2008 19:39:03
vingi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ještě hezky byl udělán souboj morgany la fey s adriou, krásné znázornění dobra a zla. Ale nedokážu si představit jak by mohla morgana v minulosti přeměňovat lidi v žáby. :wink:

Příspěvek 02.3.2008 19:56:23
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Netrvá souboj Morgan s Adrií náhodou 5 sekund?
Obrázek

Příspěvek 02.3.2008 19:57:15
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

trvá no ale je to dobře udělaný... :wink:

Příspěvek 02.3.2008 19:58:35
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No a? To znamená, že se nemůže líbit? Nepřeháníš to s tou kritikou někdy Raynore? :lol:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 02.3.2008 20:10:45
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Určitě přeháním, jen jsem nějak doufal, že řeknete "ne, trvá dvě minuty." Viděl jsem jen tu verzi s barevnými míčky, neúplnými efekty toho souboje. :-)
Obrázek

Příspěvek 02.3.2008 20:21:47
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Barevné míčky... rofl. Ještě, že jsem si počkal na hotovou verzi. A ty si ji určitě sežeň taky. Ona ta scéna není bůhví jak dlouhá, ale je moc pěkně udělaná. :wink:

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 02.3.2008 20:30:44
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak zase takový zázrak to není.
Jen ony míčky teď jsou takové sršící věci - vypadá to jako souboj kulových blesků... Ta scéna nepropadá jen díky hudbě, která ji drží nad vodou, a tomu, že se Antici zapojili (což ocení divák jen díky tomu, že se předtím nesmyslně dlouho nezapojovali).

Zničit Ori šlo opravdu lépe, než nechat spadnout bednu na zem, ozářit s ní převora a poslat proti sobě na dvacet sekund (déle opravdu ne) dva blesky (pro jistotu rozlišené barevně, záporáci jsou klasicky červení a dobří bílo-modří - schéma Star Wars).

Příspěvek 02.3.2008 20:39:46
Major General
Major General

Odpovědět s citací

I second that.

Pomeranč: Ona, pokud můžu hádat, ta verze bez efektů má pouze chybějící tenhle souboj, exteriéry bitvy Odyssey vypadají renderovány jen zhruba + Replikátoří bloky po zastřelení mizí, ne padají. Jinak tam jsou efekty všechny hotové, včetně průletu superbránu, zplamenění Adrii nebo úvodu na Dakaře.
Obrázek

Příspěvek 02.3.2008 22:02:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já ten DVDrip stahovat nebudu. Ta preair verze mi bohatě stačila. Ten film mě tolik zklamal, že nebudu zatežovat bitcomet timhle.

v tom filmu mě štve tolik věcí: třeba na začátku jsou na Dakaře hledajíc archu. Nikdo neví jak se tam dostali (jestli bránou, nebo Odysseou), odkud se Daniel dozvěděl o arše na začátku taky nevíme. Akorát se pak dozvíme, že měl nějaký vize. Takže můžeme hádat, jestli je to díky pozůstatku Merlina, nebo od Morgany. Když už jsem u tý Morgany, tak by mě zajímalo co přesně znamená pro povznesenýho bejt v exilu. To ho jako vykopli a nikdo se s nim nebaví? Cooper se opět neobtěžoval to aspoň trochu přiblížit. Z Antiků udělali za ty roky v SG-1 a SGA takový neschopný pitomce, že už to horší snad ani bejt nemůže

Příspěvek 02.3.2008 22:36:29
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak já jsem to už taky viděl 8) Měl jsem to stáhnuté z warfora.Začátek byl dobrý,no teda jenom hudba,ty hory mě tam nesedly.Titulky teda nic moc jenom bílá písmena:cry:No a potom jsem tam viděl nějakou bandu lidí a ono to jako jsou antikové no to je něco :roll: rasa která je nejvyspělejší,nejlepší a jsou to super lidi a jsou ustrojení jako nějací křováci,píšou pomalu husím perem a inkoustem,chovají se jak uplní kašpaři.Potom se to teda rozjelo scéna v tom pobořeném místě celkem ušla,smrt převora byla nečekaná :lol: najednou prásk a je mrtvý,ale zastřelil ho mitchell :roll:.Já toho chlapa nemám rád.Tomin je poté v SGC a zase povídání a povídání.Poté start antiku z té hory měl být asi odkaz na rissing :cry: stejní start lodi jako města Atlantis, až na to,že v scéně z rissing antikové měli nádherné oblečení,tady působí jako normální křupani z venkova..

Vala se zatím chová celkem inteligentně,žádné šaškování. :lol:
Výslech Tomina byl dobrý .Mitchell v kapitánským křesle byl protivný.Scéna startu Odyssey byl převzat ze staršího dílu,no holt někde se musí šetřit.Na Odyssey scéna Teal'ca a tomina byla působivá.Dostalo mě jenom to,že tomin není střežen ochrankou.Sekvence u brány byla nádherná,aktivace a vír bylo také převzato ze staršího dílu,možná 9x20 camelot..Vesnice je totožná vesnicí z 9x19.Šaty Vale slušely,hlavně ten dekolt a pohled na poloobnažené kozy příjemná scéna.A už se začíná objevovat morgana,nejdřív jako merlin.Poté nutná návštěva ohraného lesa.Tak se mě zdá,že ten les už musí být hodně prošlapaný a musí tam být tolik stop od bot,když tam natáčí jak SG-1 tak ATLANTIS.A opět pomáhá Morgan.Celkem mě dostalo,že zařízení nenašli Ori,no opravdu nejsou vševědoucí.

Od stvoření replikátora začíná největší zhovadilost ve filmu.Scénaristi nevymysleli lepší zápletku .Chlápek co stál za jeho stvořením je naprostej pitomec.Scénaristi jsou paka největší.Hledání archy pokračuje,a ted‘ přichází první lekací scéna.Když se objevil na obrazovce ten plešatý prior,první co mě jeho obličej připomínal byl prasečí ksicht.Prior poté promluví a dokazuje to,že nepatří do poddruhu prasat,ale do druhu homo sapiens.Stále však vypadá jako prase v šatech a jako jednooký pirát. :lol: :lol: 8)

Scéna s mitchellem stála za to.Scénaristi dali záběr na detail ucha,který dokazuje mitchellův super sluch.Samanta zůstala polovinu filmu na Odyssey u asgardského terminálu.Náš tým nachází archu.Archa je celkem dobře udělaná,nejvíc mě dostalo,že vršek vypadá jako zadávací zařízení brány DHD,celkem dobrý nápad. Teal'c to nečekaně dostává do zad,to jsem nečekal.Film se přiblížil realitě a hlavní tým může být taky zraněn a nepůsobí jako fantastická pětka.To teda zírám.Chlápek co stojí za stvořením replikátora je morálně a podle koncepsí seriálu náležitě potrestán,když nemůže on k replikátorům a morálně se objetovat,tak replikátoři přijdou k němu.Celkem jsem byl překvapený,že se Teal'c probral v lese až k večeru a ori vojáci se nepodívali jestli je mrtvý.Záběr stíhaček nad Celestis byla perfektní asi jeden z máma dobrých záběrů.

Objevení dociho bylo působivé.Líbili se mi jeho rozcuchané vlasy.Doci je jedna ze dvou postav,která se mě ve filmu líbila,druhá postava je tomin. Teal'cova cesta přes hory byla hodně dobrá,záběry ala pán prstenů.Ve vězení mě ty metody převorů připomínaly totální výplach mozku.Tomina mě bylo líto .Převorové vypadají jako nějací mnichové.Replikátoři začínají útočit,celkem se divím.že při svém množství už nesežraly celou lod’.Repličlověk byla super blbost,mlácení mitchella jsem si užíval..Překvapilo mě,že Adria archu nezničila a ješte Valu a další přivedla do stejné místnosti s archou Příchod dvou převorů opět holohlavích.Objevení Adrie s Valou ani nehlo asi už ji Adria leze krkem.Jak Adria furt chodila dokolečka okolo Valy,z té scény se mě točila hlava,furt dokolečka a dokola.Adria nechá Valu klidně šahat na archu. Teal'covi Morgan pomůže,konečně také Morgan pomáhá,nějak nemůžu pochopit,že už Morgan a Adria spolu nebojují.Adria si jí asi nevšimla. :roll:
Stejně jestli je uzdravování,telekineze a teleportace největší schopnosti povzneseních,tak až tolik zase nejsou mocní.Ve filmu z jejích schopností moc neukázaly.Lodě Ori střílející na Odysseu byl další digitální klenot .Ve vězení si Morgan s Danielem hraje na přeměnující postavu,hádej kdo sem Merlin nebo někdo jinej,Navíc mu neotevřela ani dveře od cely.Replikostra na Odyssey byla jako co? Nějakej další úlet.Klišé se objevilo,když konečně chtela replikostra zabít mitchella a ono nic.A replice se rozpadají a je konec i repli blbosti.Neodnesla to ani lod'vojáci na Odyssey.To je velké plus.U archy je další kiks,že Adria nezjistí,že chce daniel archu spustit,ale efekt byl dobrej.Přímo docimu do obličeje.Příchod Morgan a její boj připomínal boj Omy a Anubise,ale ty dvě poletující světla byla spíš směšná, než udivující. :roll:

Tomin to přežil,doci to přežil a také prase v šatech převor to přežil.Mitchell byl pěkně zmlácenej.Poslední záběr stejnej jako v 10x20.Z toho filmu mám stejný pocit jako z 10x20 a to byl teda kabaret.Mělo to světlé okamžiky,ale i tmavé.Ten film se mě líbil tak napůl,replikátoři jsem tam vůbec nechtěl.

Tak průměr film,ani super ani propadák. :o

Příspěvek 02.3.2008 23:05:18
vingi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dyž už jsem u tý Morgany, tak by mě zajímalo co přesně znamená pro povznesenýho bejt v exilu. To ho jako vykopli a nikdo se s nim nebaví?

No celkem myslim že asi fakt nebaví, už jen kvůli tomu že všichni antici se této galaxii vyhýbají a ty co tma byli museli byt zničeny merlinou zbraní proti povzneseným mě to teda celkem smysl davá nevím jak vám.

Příspěvek 03.3.2008 12:13:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak to byl skutešně velká trest :lol: "A odteď si s tebou za trest nebudeme povídat."
Obrázek

Příspěvek 03.3.2008 13:31:18
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no ted jsme zkoukl 2cd DVD rip a je to dost super akorat jsme si stahl az na 3 pokus spravne titulky na CD2, protoze nepasovaly.Film se mi dost libil ale mohli z efektu udelat i vic novych zaberu lodi nejmin 3 zabery jsou pouzivane v serialu jak v SG1 tak atlantis , zvlast ten jak Odyssey nebo apollo odletaji od planety do hyperprostoru, ale jinak efekty dost dobre tesim se az se to casem objevi na torentu nebo tady jako klasicke DVd zazitek bude jeste more better, i kdyz ten rip je dost povedeny taky...

Uz ted se tesim na ten dalsi film :lol: ...

Příspěvek 03.3.2008 13:51:02
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak jsem to teď dokoukal v tom DVDripu a musím opravdu uznat že to byl větší zážitek než ta nedodělaná verze. Ani tak nešlo o nedodělání pár efektů, ale spíš o celkovou kvalitu ripu. Spíš jsem si teď užíval detailů a věcí co nebyli dodělány v předešlé verzi. Jinak jsem se celkem i nudil... Teď se těším až to v létě vyjde u nás no a hlavně na film Continnum :D
Obrázek

Příspěvek 05.3.2008 11:00:00
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem to taky konečně viděl. Výbornej film :cheers: Moc jsem od toho nečekal tak jsem byl mile překvapen. Sice bych taky pár věcí změnil (replici mi přišli opravdu zbytečný), ale jinak to bylo bezva. Hodnotit jednotlivé úseky nebudu, už tu toho bylo napsáno dost. V hodnocení ve většině shoduju s Karlossem. Takže celkem 9/10 :wink: Jsem teď dost zvědavej na Continuum a český dabing.

Příspěvek 11.3.2008 21:33:38
dracek Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, já to dotahal dneska a teď se dívám - možná trošku OT, ale neomhu se podělit o "scénu", která mě dostala - lidé znalí JavaScriptu pochopí...
[img][images/thumbs/dracek_sgaot-lol.png]http://misc.draksoft.net/sgaot-lol.png[/img]
Jedná se kód replikátorů.....taky mohli zkopírovat něci jinýho než jeden zdroják z mgm.com :lol: :lol:

Příspěvek 11.3.2008 21:38:04
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Normalni smrtelnik tomu nerozumi ani zbla, to uz bys rovnou mohl chtit, aby i vsechny napisy v asgardskem, goauldskem a antickem jazyce skutecne neco znamenalo a skutecne byly v tech jazycich :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 11.3.2008 21:39:56
dracek Airman
Airman

Odpovědět s citací

No dobře, alem ohl itam dát něco věrohodnějšího, ne? Takhle to úplně kazí dojem... :lol:

Příspěvek 11.3.2008 21:44:10
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Udelej si mezi nasi generaci anketku, a jsem zvedavy kolik lidi ti presne odpovi na otazku jaky je rozdil treba mezi HTML a XHTML (a to prosim i mezi temi lidmi co aspon priblizne vi o co jde)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 11.3.2008 22:07:00
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Vlad Dracul: Proč pleteš rozdíl HTML XHTML do něčeho co k tom nemá vztah... jako to, že window.width asi nebude kus replikátora pozná při pozornějším pohledu každý třetí... mohli to dát aspoň do antičtiny, run, když chtěli něco, co vypadá "děsně složitě" :)

P.S. Není to náhodou z Kindred 2 - není sorry :)
Naposledy upravil Quinix dne 11.3.2008 22:21:13, celkově upraveno 1
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách