Tak já jsem to už taky viděl

Měl jsem to stáhnuté z warfora.Začátek byl dobrý,no teda jenom hudba,ty hory mě tam nesedly.Titulky teda nic moc jenom bílá písmena:cry:No a potom jsem tam viděl nějakou bandu lidí a ono to jako jsou antikové no to je něco

rasa která je nejvyspělejší,nejlepší a jsou to super lidi a jsou ustrojení jako nějací křováci,píšou pomalu husím perem a inkoustem,chovají se jak uplní kašpaři.Potom se to teda rozjelo scéna v tom pobořeném místě celkem ušla,smrt převora byla nečekaná

najednou prásk a je mrtvý,ale zastřelil ho mitchell

.Já toho chlapa nemám rád.Tomin je poté v SGC a zase povídání a povídání.Poté start antiku z té hory měl být asi odkaz na rissing

stejní start lodi jako města Atlantis, až na to,že v scéně z rissing antikové měli nádherné oblečení,tady působí jako normální křupani z venkova..
Vala se zatím chová celkem inteligentně,žádné šaškování.
Výslech Tomina byl dobrý .Mitchell v kapitánským křesle byl protivný.Scéna startu Odyssey byl převzat ze staršího dílu,no holt někde se musí šetřit.Na Odyssey scéna Teal'ca a tomina byla působivá.Dostalo mě jenom to,že tomin není střežen ochrankou.Sekvence u brány byla nádherná,aktivace a vír bylo také převzato ze staršího dílu,možná 9x20 camelot..Vesnice je totožná vesnicí z 9x19.Šaty Vale slušely,hlavně ten dekolt a pohled na poloobnažené kozy příjemná scéna.A už se začíná objevovat morgana,nejdřív jako merlin.Poté nutná návštěva ohraného lesa.Tak se mě zdá,že ten les už musí být hodně prošlapaný a musí tam být tolik stop od bot,když tam natáčí jak SG-1 tak ATLANTIS.A opět pomáhá Morgan.Celkem mě dostalo,že zařízení nenašli Ori,no opravdu nejsou vševědoucí.
Od stvoření replikátora začíná největší zhovadilost ve filmu.Scénaristi nevymysleli lepší zápletku .Chlápek co stál za jeho stvořením je naprostej pitomec.Scénaristi jsou paka největší.Hledání archy pokračuje,a ted‘ přichází první lekací scéna.Když se objevil na obrazovce ten plešatý prior,první co mě jeho obličej připomínal byl prasečí ksicht.Prior poté promluví a dokazuje to,že nepatří do poddruhu prasat,ale do druhu homo sapiens.Stále však vypadá jako prase v šatech a jako jednooký pirát.
Scéna s mitchellem stála za to.Scénaristi dali záběr na detail ucha,který dokazuje mitchellův super sluch.Samanta zůstala polovinu filmu na Odyssey u asgardského terminálu.Náš tým nachází archu.Archa je celkem dobře udělaná,nejvíc mě dostalo,že vršek vypadá jako zadávací zařízení brány DHD,celkem dobrý nápad. Teal'c to nečekaně dostává do zad,to jsem nečekal.Film se přiblížil realitě a hlavní tým může být taky zraněn a nepůsobí jako fantastická pětka.To teda zírám.Chlápek co stojí za stvořením replikátora je morálně a podle koncepsí seriálu náležitě potrestán,když nemůže on k replikátorům a morálně se objetovat,tak replikátoři přijdou k němu.Celkem jsem byl překvapený,že se Teal'c probral v lese až k večeru a ori vojáci se nepodívali jestli je mrtvý.Záběr stíhaček nad Celestis byla perfektní asi jeden z máma dobrých záběrů.
Objevení dociho bylo působivé.Líbili se mi jeho rozcuchané vlasy.Doci je jedna ze dvou postav,která se mě ve filmu líbila,druhá postava je tomin. Teal'cova cesta přes hory byla hodně dobrá,záběry ala pán prstenů.Ve vězení mě ty metody převorů připomínaly totální výplach mozku.Tomina mě bylo líto .Převorové vypadají jako nějací mnichové.Replikátoři začínají útočit,celkem se divím.že při svém množství už nesežraly celou lod’.Repličlověk byla super blbost,mlácení mitchella jsem si užíval..Překvapilo mě,že Adria archu nezničila a ješte Valu a další přivedla do stejné místnosti s archou Příchod dvou převorů opět holohlavích.Objevení Adrie s Valou ani nehlo asi už ji Adria leze krkem.Jak Adria furt chodila dokolečka okolo Valy,z té scény se mě točila hlava,furt dokolečka a dokola.Adria nechá Valu klidně šahat na archu. Teal'covi Morgan pomůže,konečně také Morgan pomáhá,nějak nemůžu pochopit,že už Morgan a Adria spolu nebojují.Adria si jí asi nevšimla.
Stejně jestli je uzdravování,telekineze a teleportace největší schopnosti povzneseních,tak až tolik zase nejsou mocní.Ve filmu z jejích schopností moc neukázaly.Lodě Ori střílející na Odysseu byl další digitální klenot .Ve vězení si Morgan s Danielem hraje na přeměnující postavu,hádej kdo sem Merlin nebo někdo jinej,Navíc mu neotevřela ani dveře od cely.Replikostra na Odyssey byla jako co? Nějakej další úlet.Klišé se objevilo,když konečně chtela replikostra zabít mitchella a ono nic.A replice se rozpadají a je konec i repli blbosti.Neodnesla to ani lod'vojáci na Odyssey.To je velké plus.U archy je další kiks,že Adria nezjistí,že chce daniel archu spustit,ale efekt byl dobrej.Přímo docimu do obličeje.Příchod Morgan a její boj připomínal boj Omy a Anubise,ale ty dvě poletující světla byla spíš směšná, než udivující.
Tomin to přežil,doci to přežil a také prase v šatech převor to přežil.Mitchell byl pěkně zmlácenej.Poslední záběr stejnej jako v 10x20.Z toho filmu mám stejný pocit jako z 10x20 a to byl teda kabaret.Mělo to světlé okamžiky,ale i tmavé.Ten film se mě líbil tak napůl,replikátoři jsem tam vůbec nechtěl.
Tak průměr film,ani super ani propadák.