Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 29.1.2008 19:28:29
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jak Archa facha, to jsem pochopil, udela to blik, pres Dociho a Prevory to osviti vetsinu lidi v dosahu, navic ta energie proudila hlavne skrz Prevory a proto se Adrii hned sesypal ten její Ori-Intranet :lol: To se jeste jakztakz da.

Tak nejvíc, kdyz uz jsem to videl, me dostal konec :shock: Fajn, je sice pekne, ze Doci, Prevorove a fanatici vi, ze slouzili podvodnikum, ale nedokazu si predstavit ze by se jen tak sebrali a odtahli.
Porad maji megaobri flotilu, a pochybuju, ze by vsichni hlavne Prevorove, byli světci, poctivi a bezelstni :D

Uplne verim tomu, ze by odevzdane se na vsechno vyprdli a tahli domu, kde by prozili zivot poklidneho mnicha :roll: :roll: :roll: :roll:

Pokud by byla jeste sakra hodne krvava obcanska valka, a frakce by se mlatily mezi sebou, byl by to mnohem lepsi konec :wink:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 29.1.2008 19:45:17
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže by nebyl uzavřený, o což v případě Ark evidentně šlo, aby se mohli věnovat nezávazným blbinám ala Continuum ;)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.1.2008 19:47:59
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo ale tim to vyznelo jeste o stupen pitomeji (jako by uz nebyli i tak nizko s tim koncem).
A Tomin, pred chvili dezerter-velitel je najednou vudce?? :shock: :lol: :lol:
Si delaji srandu...kdybych byl Prevor co mucil a zabijel lidi, a zjistil bych, ze jsem slouzil zmetkum co me zneuzivali, nejdriv bych byl zmateny/nas*aný na maximum, ale rozhodne bych si jen tak nesesednul z kresilka na Ori ship :lol: :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 30.1.2008 10:58:11
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

mně hlavně vrtá hlavou proč Tomina nikdo nepotrestal za to, že pomohl Vale utécet v "Line in the sand".

no a s tim koncem, to je jednoduchý. Cooper se na to jednoduše vykašlal a Orijskou společnost a jejich armády vcucla masivní plot hole a už o nich nikdy neuslyšíme :roll: prostě to měl celý dokonale promyšlený :roll:

Příspěvek 30.1.2008 15:16:14
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

g.o.d. e sice vetsinou jsi az protivne kriticky, ale tohle byla skutecne pravdiva veta. vic ironie na jeden komentar o filmu snad byt nemuze :lol:

Invaze - 41. část

Příspěvek 30.1.2008 15:16:54
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

ano g.o.d - ovy příspěvky jsou velkým přínosem pro společnost :)
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 30.1.2008 15:25:48
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

snad si nikdo z vás nemyslí, že o Tominovi ještě někdy uslyšíme? :lol: :lol:

Příspěvek 30.1.2008 15:50:09
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Stane se 6tym clenem SG1 :D

a za chvili budou muset zvetsit branu, aby se cela SG1 vedle sebe do ty brany vesla (kdyby sli za sebou tak by to nevypadalo na zaberech tak dobre...) :)
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 01.3.2008 14:57:08
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Možná se to tu už řešilo (opravdu e mi nechce pročítat všechno) ale jak to že Morgana najednou mohla si bojovat s Adriou??? Pochopil jsem to že přišla o "mega" schopnosti, ale neměla náhodou Morgana bojovat na věčnost s Anubisem aby se nemohl vrátit??
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 01.3.2008 15:02:46
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Blackthunder:
Pleteš si Morganu s Omou :wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.3.2008 15:07:19
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

no jo :D tak nic :lol:

Příspěvek 01.3.2008 17:28:14
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Doufám, že neoznamuji již dávno věděné, jak se občas stává.

Ark of Truth už se dá stáhnout v DVD ripu, před 20 hodinami přibyly torrenty na mininově. Je to [eztv] a i komentáře potvrzují, že to není fake.

http://www.mininova.org/tor/1209020
http://www.mininova.org/tor/1209021

Je to rozdělené, pro každé cd je jeden torrent.

Příspěvek 01.3.2008 18:05:40
Major
Major

Odpovědět s citací

Jo jo neměl by to bejt fake sám jsem koukal na DVDrip :D

Příspěvek 01.3.2008 18:41:27
V Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevíte, kde sehnat full DVD?
Má vyjít oficiálně až za nějakých 14 dní, ale když je DVD-rip, tak někde DVD být musí :shock:

Příspěvek 01.3.2008 19:26:32
Bittersweet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Snad to tu nikde neni. Ted jsem koukala na filmcity a už je tam v nabídce Stargate: Archa pravdy (Stargate: The Ark of Truth) s tim,že do prodeje by sem měla přijít 28.7.2008 a disk by měl obsahovat jak cz titule, tak i dabing :P . ( i když jsem zastánce původního znění,tuhle placku chci mít doma v obou jazycích)
Sice se mi to datum moc nelíbí,ale lepší někdy než nikdy.

PS: nevíte někdo , jak to vypadá se soundtrackem? Ted jsem to konečně shlídla v tý lepší kvalitě a ta hudba mě zase dostala :love:

Příspěvek 01.3.2008 19:34:12
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Soundtrack bude, měl by vyjít někdy v půlce března, ale to datum zatím jisté není.

Příspěvek 01.3.2008 20:34:08
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já jsem četl, že to chce Goldstein vydat okolo data vydání filmu.
Obrázek

Příspěvek 01.3.2008 22:52:21
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem to konečně taky viděl. :D :D :D Hip, hip hurá. :D Bude mi chvíli trvat, než vstřebám všechny ty dojmy, hudba opravdu výborná. Efekty a hlavně lokace taky dobrý. Exteriéry jsou to, co seriálu hlavně chybí (teda až na pravidelnou dávku kanadského lesíku) takže jsem rád, že tady jsme se jich v určité míře dočkali. :wink:

Překvalilo mě nasazení replikátorů, byl jsem z toho trochu zklamaný, že si musí vypomáhat tímhle starým nepřítelem. I když teda docela efektně, hybrid replikátora s člověkem byl teda zajímavý, ale lidská kostra z repliků ala terminátor byla fakt maso. :lol:

Co mi tam nakonec trošku chybělo byla velká space battle, ani jednou jsme nepoužili zbraně, ale nic není dokonalé.

Potěšila mě spousta důležitých postav, skoro všichni měli nakonec v příběhu nějakou roli. Tomin, Morgan, známé tváře mezi Priory, Doci, Adria atd.

Takže nakonec musím říct, že se mi to líbilo. Celkově to mělo propracovanější vyzáž než klasická seriálová dvojepizoda, velký film to pořád není (i když hudba by na to aspirovat mohla) ale jako zakončení/pokračování SG-1 to je opravdu povedené. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 02.3.2008 08:35:29
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mam problém stáhl sem si verzi z mininovy na dvou cd ale chyba je tam ve zvuku... vůbec nefunguje :roll: :?

Příspěvek 02.3.2008 12:33:08
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud mluvíš o té EZTV verzi, tak tam problém není. Nainstaluj nejnovější kodeky (AllinOne Codec Pack nebo K-Lite codec pack), pak by vše mělo být ok :wink:

Příspěvek 02.3.2008 15:46:19
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak jsem si počkala na finální verzi, DVD rip a co můžu říct? Viděla jsem, prošumělo, stačilo :D
Teda takhle, SG1 mě přestala bavit někde na začátku 10. řady, když se změnila v sebeparodii, ale tohle byla vlastně taková solidní epizoda 9. série. Trojepizoda, spíš.
Jako ostatní, byla jsem unešena hudbou. I jsem nepatrně nadskakovala při úvodních titulcích, při přeletu přes hory za zvuků té staré dobré SG1 znělky, opatřené chorály.

Vala s Danielem byli super, jen je škoda, že tam s nimi byla jenom jedna scénka. Pochopitelně to, že měli vztah v Unending zanechalo divnou pachuť. Scénáristi prostě ze vztahů vždycky vykličkují tímhle způsobem a já si myslím, že by to tomuhle filmu dodalo šťávu.
Paradoxně jedna z nejlepších postav pro mě byl Tomin. I jeho scéna s Teal´Cem, který mluvil o vině a odpuštění, byla super. Nikdy mě nenapadlo, že to Teal´C ještě takhle cítí, ale nejspíš to tak je. A taky se z Tomina vyklubal docela pohledný chlap :)
Souhlasím s Tar-arou, že Daniel v cele, kdy tam ležel naštvaný a zoufalý, byla super.

Z Antiků pomohla jen Morgana, a to jen kvůli tomu, že ji vykopli. Copak ty lamy antický nikdy nepomůžou :roll: Tohle je už směšné, vždyť je to jejich nepořádek, který lidi uklízí.

Ta zápletka s Replikátory mi přišla upřímně řečeno trochu zbytečná. Totiž, celý film by se mohl v podstatě odehrávat na planetě, kde Daniel/Tomin/Vala/Teal´C hledají Archu. Vypadalo to, jakoby museli nutně pro Sam a Cama něco vymyslet, aby je to zaměstnalo. Tak jim dejme další lamu z IOA na odstřel.
Ale zajímavý byl nápad s tím replíkem přisátým k tomu..no, IOA chlápkovi, a jak z něj pak zbyla ta kostra. Trochu přehnané, ano, ale kupodivu na SG docela vynalézavé. Mitchell vlastně půlku filmu strávil mlácením se IOA replíkem, což je škoda.

Mitchell velící lodi byl zajímavý tah. O velení SG1 se dělil s Carterovou a v podstatě nikomu nevelel (sám to v jedné epizodě říkal). To, že to velení nedostala Sam mi připadá jako taková krkolomná cestička k její "velící" (úvozovky jsou na místě) pozici na Atlantis. I když mám trochu hokej v posloupnosti, tak i když na závěr procházeli bránou, tak to byla spíš symbolika než cokoliv jiného.

Docela mě překvapil ten nápad s Archou a jak nakonec fungovala. Nebyla to vyloženě zbraň, ale nástroj k tomu, jak ukázat lidem pravdu. Ovšem způsob, JAK ji uvedli v činnost byl směšný a dost přehnaný. Ale tak beru to tak, že to museli rychle ukončit. Adria byla v celém filmu jen pár minut, promrhané prázdnými hovory s Valou, které nefungovaly ani v seriálu. Ale Adria byla super, škoda, že jí nebylo víc.

Fakt, že "největšího nepřítele" v podstatě zabili mimo záběr na konci 10. řady jen tak mimochodem komentovat nebudu. Jako divák SG si na to asi musím zvykat :D

Teal´C a jeho hrdinná chůze přes hory s dírou v zádech, asi jako Tar-ara - po Talionu mě to z míry nevyvedlo a nakonec to zranění nebylo tak velké. A koneckonců, nedostal se až do cíle a musela mu pomoct Morgana :D

Jéé, to je zase dlouhé a nikdo to nebude číst. Tak to asi stačí :)
Naposledy upravil Klenotka dne 02.3.2008 16:51:20, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.3.2008 16:06:16
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Trip přes hory a lesy Mr. T mi moc nevadí, jedna z mála scén, které se mi stále líbí (asi spolu s Teal'c-Tomin, průletem superbránou a scénami ze začátku až do... vlastně až do startu od Země). Problém je, že by mu to asi netrvalo pár hodin, ale pár dnů.

Mitchellovi jsem velení lodi nevěřil. Vlastně kdyby stál za velitelem jako normálně, moc rozdíl bych v tom neviděl.

Jinak souhlas.
Obrázek

Příspěvek 02.3.2008 16:11:31
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

kde seženu titulky na tuto verzi z mininovy? eztv - na tittulky.com sem je našel ale absolutně nesedí.
jinak zvuk mi nejde jen bsplayeru
v medi playeru zase nejdou titulky. :roll: :roll:

Příspěvek 02.3.2008 16:53:11
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Raynor: Na ten průlet bránou jsem zapomněla! To byla super scéna. Originální, protože to, jak vypadá průlet lodi bránou nám samozřejmě nikdy neukázali. Sice vídám Jumper, ale to je už takové běžné, protože Jumper je k tomu určený a nikdy ne pohled zevnitř.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.3.2008 17:17:25
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak sem našel ti titulky mezi novými
http://www.titulky.com/Stargate-The-Arch-Of-Truth-97641.htm

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách