Tak je tu další krátké pokračování, asi to bude ještě nadlouho...
Atlantida:
Sam se zatváří udiveně, není jí jasné, jak to John chce provést. Mezitím Rodney u senzorů sleduje podivné údaje. Na senzorech je vidět Země, na níž je několik teček označených antickým písmem. Pierce u ovládání brány zareaguje na něco na monitoru.
„Aktivace brány.“
„Zapnout štít!“ Odpoví Sam už automaticky.
„Kdo to může být?“
„Jsme na Zemi Rodney, tahle brána nejspíš převzala hlavní pozici. Může to být kdokoliv.“
„Tak v tom je problém, pokud je to některý z SG-týmů, nemáme dekódovací zařízení pro jejich kódy.“
„Můžu ho napsat, pamatuju si většinu z ních.“
„A co když to bude zrovna někdo z té menši…“
„Už mám odpověď kdo to je madam, v bráně narůstá energie. Jsou to nejspíš ti samí, co ničí Zemi.“
„Ok všichni opustí město, přesuňte se k jumperům a sejdeme se ve zbylých dvou městech.“
„Jumpry…“ Ozve se ve vysílačce.
„Cože?“
„Jumpry, můžeme na ně zaútočit jumpery!“ Odpoví John.
„Ok změna plánu, já Rodney a John letíme na Alanis. Zbytek se pokusí zničit útočící loď.“
„Lodě, už jsou čtyři.“ Opraví ji Rodney.
„Ne já letím s nimi!“
„Neletiš, potřebujeme tě tady na zemi!“
„Ale já se…“
„Dost! Je to rozkaz.“
„Ok, madam.“
„Víte co máte dělat, do toho.“ Rozkáže Sam.
Všichni se rozprchnou, každý směřuje do jiného hangáru jumperů. Po několika minutách už z Atlantis vylétají jumpery po desítkách. Všechny až na jeden směřují vzhůru, vyříct obloze, nepříteli. Na jistou smrt. Zbylý jumper míří k Austrálii, k zadokované Alanis. Brána na Atlantidě zatím začíná jemně hučet pod nárůstem energie.
Letka téměř padesátky jumperů vyletí z atmosféry a směřuje do volného vesmíru, jako cíl mají všichni jednu ze čtyř nepřátelských lodí. Všechny jumpery se naráz zamaskují a blíží se k lodi jako noční šelmy. Těsně před cílem se všechny znovu odmaskují a naráz vystřelý, některý z jumperů jednu dronu, některý dvě a některý dokonce tři, to záleží na úrovni ovládání antické technologie dané osoby. Přibližně stovka dron naráží na štít, mise se zdá být marná, najednou loď začne vybuchovat. Na trupu se objevují trhliny po dronách, některé štítem pronikly. Aby to loď zničilo, to však nestačí. Jumpery se otáčí a znovu maskují. Pierce ve svém jumperu sleduje obrazovku a něco ho napadá. Spouští proto komunikaci.
„Tady Jumper 13, na něco jsem přišel.“
„Jumpere 13, tady jumper 1 co se děje.“ Odpoví John.
„ Povedlo se nám zasáhnout jejich loď, pár dron prošlo stítem.“ Ty štíty jsou v celku slabé, ale dokáží soustřeďovat energii na jedno místo, takže pokud ví odkud útok přijde jsou jejich štíty posílené, právě tam, kde zaútočíme.“
„Ha! To je dokonalý!“
„Ne pro nás Rodney. Ok díky za informaci, pokračujte mi na něco přijdeme. Sheppard končí.“
Mezitím jumper 1 urazil více jak polovinu cesty a pomalu se začal přibližovat k Alanis. Rodney si v jumperu přesednul k pomocnému panelu a začal na něčem pracovat.
„Co to dělá?“ Zeptal se John.
„Myslím, že na něco přišel.“ Odpověděla Sam.
„Nechceš mu s tím pomoct?“
„Ne, musím teď myslet na jiné věci, kromě toho Rodneymu věřím.“
„Nic jiného nám ani nezbývá, vlastně už jsem si na to zvykl.“
„Jo myslím, že generál O’Neill taky čeká až přijdu s nějakým bláznivým nápadem a zachráním svět.“
„Tak to jsme dva.“
„Počkej…“
Zdá se, že Sam něco objevila. Soustředí se na panel a na něčem pracuje.
„Koná se záchrana světa?“
„Možná…“