Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

Příspěvek 02.1.2008 11:58:39
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Huh, newim co pořádně říct. Když jsem přišel na sga-project tak jsem si přečet jednu výbornou povídku a říkal jsem si že už nebudu číst jinou at si nezkazim dojem. Nakonec jsem ale tohle předsevzetí rychle zavrh a jsem tomu rád , ptž jestli tamta byla dobrá, tak ta tvoje povídka(y) je úžasná. Jen tak dál ..... :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 02.1.2008 13:38:50
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Paráda další čtenář… :D

Dark Angel samozřejmě i tobě děkuji ta příspěvek a jsem rád že se ti líbí… :P
:wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 02.1.2008 13:49:46
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

muzu se zeptat kdy bude pokracovani ???

Příspěvek 02.1.2008 14:16:40
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Zeptat se samozřejmě můžeš. :D

Pokračování mám rozepsané (něco přes dvacet pět řádků…), ale jeho psaní zamrzlo musím se totiž připravit do školy a navíc jsem do teďka nebyl schopnej napsat ani jednu slohovku. :oops:

Nic méně bude (když vše půjde hladce) co nejdřív doufám že ho dopíšu o víkendu… a pak ho jen poupravím (+ cca2dny) a pošlu na korekci…(+?)

Jinak díl se bude jmenovat (možná) Záškodníci (viz. první příspěvek)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 05.1.2008 18:18:09
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Na úvod se všem omlouvám, ale od čtvrtka jsem nic nenapsal… :oops:

Na svojí obhajobu můžu říc jen to že dneska jsem měly dvojtou návštěvu… a předtím mojí fantazii zaměstnávala škola (ve středu jsem psal slohovku z čj a ve čtvrtek z aj) :?

A taky to že se skluz který tímto vznikl pokusím dohnat už dneska (snad už nikdo nepříjde)
:) :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 05.1.2008 18:25:01
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych to moc neřešil, jsou tu povídky u kterých se na pokračování čeká i 2,3 měsíce. :P Jinak hodně štěstí a at to stojí za to :P
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 10.1.2008 17:00:31
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Takže další díl ponese název 09 – Nápad (i když ho možná při vydání změním)

A
Toto je spoiler!!!:
Budou tam popsány červené(rudé) drony. Modré popíšu později. I u červených možná přidám nějakou tu vlastnost či popis (už si nepamatuji co jsem tam napsal :oops: )

Další díl tu bude brzy…

Toto je spoiler!!!:
Na konci dílu(části) schválně nebudou ty hnusný slova typu pokračování příště :lol: 8) , přestože je to neuzavřený konec. 10 tedy ponese jiný název (to jsem teda zvědavej na kolik částí se dostanu :lol: snad mi bude stačit dvou ciferné číslo…i když tímhle tempem pochybuji)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 12.1.2008 06:42:16
Kasom Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno tema dobry,ale mel bych vyhradu.Je sice faj,ze se orientujes na vesmirne boje,ale nelibi se mi zpusob jakym to popisujes.Pripada mi to jako vytazek z nejakyho rozsahlejsiho deje,jako "pribech v kostce ",nebo vypisy deje z nejakych "skutecnych povidek".
U prvnich dvou mi to neprislo,ale vzhledem ktomu ze sem to precet vsechno najednou-to bude asi tim :D ,tak mam dojem jako bys zbytecne setril dialogama.Ono kdyz dochazi k nejakemu boji,tak na takove lodi se deje spousta veci.Ti lide maji taky vlastni postrehy a pohledy,jak tu situaci vidi,taky nejaky emoce-uvedom si ze natech lodich nejsou jenom sami roboti,a i tem by si mohl dat vic prostoru :!:
Opravdu myslim to vazne,protoze je to velka skoda-mohlo by to byt mnohem lepsi. :wink:

Napriklad:
1)Dej-
kdyz si psal jak wrajti jim nachystali past,to si mohl sdelit uplne jinym zpusobem,treba formou dialogu mezi dvouma wraitama,anebo to nechat na alteranech az jim dojde ze je to past,a nekdo to rekne.Ale tim ze to zdelis primo,tak
uz to neni ono.Nech to nactenari aby si to vycetl ze situace a "nespoileruj si"vlastni dilo.
2)Emoce-
stema se da taky dobre pracovat,a predat je ctenari.
Ve filmu ti taky komentator nerekne "a ted se wrajti nastvali"-
to ze se nekdo nastve-to je slaby,urcite by si chtel natom miste pouzit jiny "vyraz",takovy,ktery se do povidky nehodi.
Pritom zlost je emoce se kterou si muzes vyhrat mnohem lip,nez ze napises, ze se nekdo jenom nastval,a oni byli urcite vic nez jenom nastvani,ze? :lol:
3)
Tehnicke detajly-Ono psat SCIFI neni jednoduchy,chce to i nejakou znalost zakladu astronomie a taky vedet neco z fyziky- zvlast u vesmirnych bitev se to hodi :]
planeta velka jak pul slunce??- to by kazdyho antika ta gravitace rozdrtila na kasi.-to je pritazlivost tak 20 000g-sem nevedel ze sou to tak odolny vazby ti Alterani :]
Ale dost uz,nebudu te dal trapit:],protoze az na tyhle chybicky je to dobre.
Jinak bych to nevydrzel docist az sem :]

No sem zvedav jak si povedes v 09 :D
while (zizen==true) {Pivo.next(1);if(mam_dost)break;};
Pinkl.platit();

Příspěvek 12.1.2008 08:47:08
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

OMG :roll: jezisi tak ta planeta byla velka jak pul slunce no , to bylo jen pro predstavu.

Příspěvek 12.1.2008 09:49:54
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Kasom:
Děkuji ti za upřímnou kritiku a jsem rád že až na ty nedostatky co jsi napsal se ti to líbí.
Máš pravdu když je třeba nějaká bitva tak tam nejsou přímí řeči ani pocity a v tom se pokusím polepšit, ale s 09 už nic nenadělám ta je totiž už na korekci…,ale zato v 10 nemám zatím ani tečku :oops: tak to zkusím :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.1.2008 21:07:39
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

tak tady je další část. Za korekci děkuji WiXovi :P :D

09 Nápad

Jakmile se Altariané vynořili v Pegasu ze SP, tak se jejich skupinka rozdělila na dvě části.
Tři Vyndexi zůstaly u černé díry a dva Destructory, které ihned vstoupily do HP.

Destructory Stis a Pomos letěli HP hluboko do Wraithského území, aby mohly provádět záškodnické akce. Jejich úkolem bylo totiž udělat Wraithům a jejich případným spojencům co největší škody.
„Jsme na místě“ oznámil první důstojník Stisu do rozhlasu lodi tak, aby to slyšel kapitán který nebyl na můstku. A spolu s Pomosem vystoupili z HP.
Obě lodě se nacházely uprostřed prázdnoty.
„Zachytáváme několik signálů u okraje senzorů.“ Oznámil první důstojník kapitánovi, když dorazil na můstek.
Kapitán ihned usedl na svoje křeslo a pomocí myšlenek se spojil s druhým kapitánem. Oba kapitáni se ihned shodli a zamířili k signálům s tím, že hned po výstupu z HP okamžitě zahájí palbu.

Signály na Alterianských senzorech byly ve skutečnosti dva křižníky a jedna anorganická loď přibližně stejných rozměrů.

Wraithové neměli ani tušení, že se k nim blíží, a tak dál nerušeně pomocí transportních lodí převáželi náklad z anorganické lodě na svoje lodě. Tím nákladem nebylo nic jiného, než lidé ve stázi.
Ona anorganická loď patřila rase, která byla od přírody imunní proti Wraithským technologiím a už vůbec se Wraithové kvůli jedinečnému genetickému kódu na ní nemohli nakrmit.

Kapitáni obou Destructorů současně poslali zprávu třem Vyndexům, aby se přesunuly na bližší bezpečnou pozici, kdyby je náhodou potřebovali.

Když vystoupili z HP tak kapitáni ihned zahájili střelbu červenými drony (nadále označovanými jako rudé) na Wraithské lodě. Červené drony měly oproti žlutým skoro poloviční velikost a byly nesmírně rychlé a obratné. Během chvilky se první várka dronů zahryzla do trupu jednoho křižníku.
S každým výbuchem dronu se uvolňovala a následně rozšiřovala radiace z dronů. Radiace pomalu ale jistě prostupovala organickými stěnami křižníků a cestou zabíjela vše, co ji přišlo do cesty, ani křižník nezůstal nedotčen. Radiace na organický křižník měla katastrofické důsledky. Vše organického od Wraithů, přes jejich zbraně, až po energetické obvody křižníku, bylo pomalu ničeno. Zničené části černaly a křehly. Brzo to bylo vidět i z palub Destructorů. Ještě než radiace stačila vyřadit první křižník, tak Destructory vyslaly několik dronů na druhý křižník.
Během chvilky první křižník přestal střílet a druhý ho okamžitě následoval. Oba křižníky stály na jednom místě neschopny se hnout, střílet a ani volat o pomoc nemohly.
Anorganická loď celou dobu jen nečině přihlížela co se děje, ale jakmile přestal střílet i druhý křižník, tak se projevila.
Loď zničehonic nahodila štíty a vyrazila proti Destructorům a přitom zahájila palbu.
Její zbraně byly podobné Wraithským s rozdílem barvy. Tu měli oranžovou a na této lodi měli stejnou sílu jako křižníky.
Zbraně lodě střílely na jeden z Destructorů a čím déle střílely tím větší měly kadenci. Kapitáni obou Destructorů se z tohoto překvapení vzpamatovali, až když ona loď prolítala kolem. Ihned na ní začali střílet, ale dřív než k ní drony stačily doletět, tak skočila do HP. Destructory ji ihned začaly sledovat a zároveň vyslaly zprávu Vyndexům, aby se k nim při pronásledování připojily. Kapitáni Vyndexů neváhali a připojili se k pronásledování. Pronásledovaná loď cestou vystupovala z HP, ale ihned do něj zase skákala a přitom úplně měnila směr.

Křižníky, které předtím zasáhly rudé drony, kvůli zvýšené křehkosti trupu úplně roztrhaly sekundární exploze rozvodných sítí a motorů.

Kapitáni Destructorů už předvídali další výstupy z HP pronásledované lodi natolik, aby mohli poslat souřadnice Vyndexům, aby si tam ni počkaly. Trojce Vyndexů tedy čekala na souřadnicích, které jim poslaly Destructory.
Vyndexi na souřadnicích vypustily Modré drony a i pár žlutých dronů. Modré drony poletovaly okolo lodí. Po překročení určité vzdálenosti od lodi se totiž stávaly neovladatelnými a jen rovně letěly, dokud nenarazily. Modré drony měly větší rozměry a byly ovladatelnější, tedy pokud se nevzdálily od mateřské lodě. V takovém případě si mohla jejich ovládání převzít jiná loď. Žluté drony neboli klasické drony vyplnily zbývající mezery.

Pronásledovaná loď se z HP vynořila přesně na předpokládaných souřadnicích, Kkde už byly připravené drony z Vyndexů.
Kapitáni ihned dali příkaz dronům zaútočit na loď. Všechny drony se tedy ihned nasměrovaly na loď. Loď se snažila uprchnout do HP, ale do cesty se jí postavil Pomos, který právě vystoupil z HP. Loď byla během chvíle zničena drony. A ještě během její destrukce dostal jeden z kapitánů nápad. „Co Wraithy chytat do pastí, jako byla tato náhodná při lovu oné lodě??“ to byla otázka, která se začínala honit už i dalšímu kapitánovi a skupinka pěti lodí vyslaná do Pegasu s cílem škodit, k tomu byla naprosto ideální.
Jako vždy se těším na vaše ohlasy :wink:
Naposledy upravil Dragon dne 28.8.2008 13:18:11, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 15.1.2008 01:21:54
Kasom Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hmm,ty budes asi :santa: -ses trefil akorat na moje narozky,takze dekuji :D
while (zizen==true) {Pivo.next(1);if(mam_dost)break;};
Pinkl.platit();

Příspěvek 15.1.2008 14:36:30
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

supr uz se tesim na dalsi dily, ale tochu mi vadila delka mohlo to byt delsi

Příspěvek 15.1.2008 14:47:21
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Taky musím souhlasit, že jediná špatná věc na povídce byla délka, jinak ale supr :)
Akorát jsem moc nepochopil to, v čem jsou červené drony lepší, ptž mi přišlo že mají menší účinek než žlutý (žluté sundali Hive a tyhle "jen" poškodili křižník - sice tak že se poté rozpad :) ale stejně mi přijdou žluté drony účinější)

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 15.1.2008 14:58:14
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tajemná civilizace spolupracující s wraithy ? Chochó... Pasti, pasti a pastičky :D
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky