Mno tema dobry,ale mel bych vyhradu.Je sice faj,ze se orientujes na vesmirne boje,ale nelibi se mi zpusob jakym to popisujes.Pripada mi to jako vytazek z nejakyho rozsahlejsiho deje,jako "pribech v kostce ",nebo vypisy deje z nejakych "skutecnych povidek".
U prvnich dvou mi to neprislo,ale vzhledem ktomu ze sem to precet vsechno najednou-to bude asi tim

,tak mam dojem jako bys zbytecne setril dialogama.Ono kdyz dochazi k nejakemu boji,tak na takove lodi se deje spousta veci.Ti lide maji taky vlastni postrehy a pohledy,jak tu situaci vidi,taky nejaky emoce-uvedom si ze natech lodich nejsou jenom sami roboti,a i tem by si mohl dat vic prostoru
Opravdu myslim to vazne,protoze je to velka skoda-mohlo by to byt mnohem lepsi.
Napriklad:
1)Dej-
kdyz si psal jak wrajti jim nachystali past,to si mohl sdelit uplne jinym zpusobem,treba formou dialogu mezi dvouma wraitama,anebo to nechat na alteranech az jim dojde ze je to past,a nekdo to rekne.Ale tim ze to zdelis primo,tak
uz to neni ono.Nech to nactenari aby si to vycetl ze situace a "nespoileruj si"vlastni dilo.
2)Emoce-
stema se da taky dobre pracovat,a predat je ctenari.
Ve filmu ti taky komentator nerekne "a ted se wrajti nastvali"-
to ze se nekdo nastve-to je slaby,urcite by si chtel natom miste pouzit jiny "vyraz",takovy,ktery se do povidky nehodi.
Pritom zlost je emoce se kterou si muzes vyhrat mnohem lip,nez ze napises, ze se nekdo jenom nastval,a oni byli urcite vic nez jenom nastvani,ze?
3)
Tehnicke detajly-Ono psat SCIFI neni jednoduchy,chce to i nejakou znalost zakladu astronomie a taky vedet neco z fyziky- zvlast u vesmirnych bitev se to hodi :]
planeta velka jak pul slunce??- to by kazdyho antika ta gravitace rozdrtila na kasi.-to je pritazlivost tak 20 000g-sem nevedel ze sou to tak odolny vazby ti Alterani :]
Ale dost uz,nebudu te dal trapit:],protoze az na tyhle chybicky je to dobre.
Jinak bych to nevydrzel docist az sem :]
No sem zvedav jak si povedes v 09