Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa |
Toto je spoiler!!!: |
Já jsem vždycky u speciálu nadšená, protože od poslední epizody uplyne dlouhá doba a další várka doctora potěší. Pokusím se pocity nějak shrnout. Celé to strašně připomínalo Poseidon, ale vůbec to nevadilo, protože to bylo lepší než poslední film Poseidon, co natočili ![]() To umírání postav bylo hodně smutné a dost nečekané. I když při smrti "manželů" mě to ještě tak nevzalo, protože tam nějak nebyli dost dlouho, aby mi jich bylo líto. Jinak výběru postav tleskám, všichni byli extrémně sympatičtí, i když to byl ten typický výběr hrdinů (manželé, nepříjemný boháč, starý pán, pěkná dívka, nějaký ten vůdce...). Ale imo by tomu slušela trochu větší délka, protože jsme sotva dostali šanci je všechny poznat a zabití dvou z nich po 20 minutách ve mně nic moc nezanechalo. Ale Davidu Tennantovi to tu dost slušelo. ![]() ![]() ![]() Naprosto mě dostávaly některé věty, a pobavila jsem se celkově víc než u minulého speciálu. "Information: You are all going to die" ![]() ![]() ![]() Jenom to bylo na speciál netradičně smutné ![]() Ke Kylie Minogue jsem byla značně skeptická, ale nejsem expert přes herectví a tak můžu jenom říct osobní názor, že se mi líbila. Nepřipadalo mi, že by se snažila nějak přehrávat a dokázat "taky umím hrát", ale byla taková normálně sympatická, v pohodě. Efekty byly skvělé a rozradostněný starý pán na konci taky super. Zajímalo by mě, jestli ho ještě nepotkáme. S milionem liber může nechtěně nadělat dost neplechy. ![]() Hlavního záporáka jsem trochu nepochopila, bylo od začátku jasné, kdo to je, takže to asi ani nemělo být moc překvapení. Nebo mělo a moc se nepovedlo? Těžko říct. Musím si to pustit ještě jednou, protože třeba tomu starému pánovi jsem pořádně nerozuměla co říká a vůbec, britská angličtina je prokletí ![]() Nová znělka! Líbí se mi! Každý seriál potřebuje sem tam oživení ve znělce a ta trochu změněná hudba je skvělá. Poznala jsem nějaké melodie ze soundtracku, takže už vím, kam s nimi. Jsem ráda, že tam nechali ty tradiční chorály, když se děje něco "smutného", to tomu dodává zvláštní nádech. Trailer na 4. sérii vypadá skvěle a očividně bude sice asi trochu víc "odlehčená", ale zřejmě nebude nouze o dramatické momenty. Oods, pak spousta dalších zajímavých mimoňů, ta dáma se sonickým šroubovákem...možná nebudou ani Dalekové, což mi zase tak moc nevadí. Doufám, že aspoň Torchwood bude hodně dobrý, aby pomohl překrýt díru při čekání na nového doctora. |
http://www.dreamteam.scifi-guide.net/
Tak speciál byl skvělej, především co se děje týče. A což se mi líbilo asi nejvíc, že byl oproti předchozím dvěma trochu jinej. Jinak stejně jak psala Klenotka některý hlášky/věty byly opravdu skvělý mě hlavně dostala Velká Francie a Velké Německo ![]() A k názorům (hlavně na jiných nejmenováných forech), že tam bylo momrtvých a smrt hlavních postav osobně mě nějak nevadila, akorát možná smrt Astrid mi přišla taková trochu zvláštní, ale rozloučení to každopádně tak nějak vyspravilo. A smrt ostatních spíš jsem nečekal, že jich zemře tolik během takové chvilky (myslím ten most). Prostě dle mého speciál se povedl a hodnotím 5/5. Jo jinak s těma Dalekama já mám pocit, že jsem četl no možná to byla jen spekulace, že tam mají být. No každopádně doufám, že tam budou, protože Doctor bez Daleků není Doctor Exterminate ![]() |
To umírání postav mi přišlo až přehnané. V Doctorovi se sice umírá, ale tohle už je běžící pás. Jsem si říkala, že by mohl trochu začachrovat s časem a než se některé postavy zabijí pádem do hlubin, mohl by je vyzvednout TARDIS. Mno nic. Typ Dobrodružství Poseidonu...mno, to mě zas tak nenadchlo. Ten původní film byl zajímavý, ale tohle mi přišlo...nezajímavé. A co mi na tom vadilo asi nejvíc bylo to, že to bylo takové...já nevím, "americké"? Myslím ty IMO rádoby srdcervoucí scény před a poté, co někdo umřel/obětoval se. Bylo to takové "a teď si všichni pobrečte, protože je to děsně smutné a podívejte se, jací jsou to hrdinové...a politujte chudáčky přeživší". Já nevim, jak to nazvat, ale snad rozumíte. Nepřišlo mi to dojemné, ale spíš mě to nutilo obracet oči v sloup ![]() A vyběhnutí královny v natáčkách mi přišlo dosti trapné. Ale nějaký pěkný věci tam byly, to zase jo. |
http://www.youtube.com/watch?v=yB2HZcwqJR8