Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Heroes Heroes

Heroes

seriál o superhrdinech bez pláštěnek a typicky praštěných comicsových zápletek, kombinace díky níž se neodlepíte od obrazovky...

Příspěvek 06.12.2007 20:03:39
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak mrtvý obvykle nehýbe očima a nesnaží se mluvit :) Oni tohle prostě nedomysleli. Tu věc se zázračnou krví dvakrát použili, z toho jednou naprosto zbytečně a teď, když by to najednou nešlo, by to taky byla kravina. Takže osobně nevím, co je horší.
Navíc, když má Nathan vedle sebe Petera, za dceru Claire a matku mrchu, která ho nejspíš i přesto "schválení" bude chtít zachránit. Prostě pokud už by u někoho bylo to použití krve nejpravděpodobnější, tak u Nathana, ale tím "nadužíváním" tu unikátnost toho prostě pokazili.
A museli by se opravdu hodně snažit, aby, jestli vůbec umře, mrtvý taky zůstal. A nechci, aby si vymýšleli nějaké krkolomné zvraty. Pořád ještě jsou to Heroes a ne Lost. Doufám. :roll:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 06.12.2007 20:13:40
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Angmar.FZ: Mno, tak milion způsobů...střelba byla nečekaná, takže skákání do cesty kulkám, zmrazování času a podobně odpadá. A Peter je teď v šoku, což je docela dobrý opodstatnění toho, co by mohl všechno udělat a zatím nedělá.

Tak krev je sice takový už otřelý, ale...maj ji, tak co. Prášky proti bolesti jsou taky otřelý a pořád je spoustu lidí používá ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.12.2007 20:29:19
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Díval jsem se na ten konec vícekrát. Trefili ho hezky, zpomalení, dojemná hudba, plačící matka... Je mrtvý.

Tar-aro: Snažil jsem se tím spíše naznačit, že kdyby ho chtěli zachránit, měli k tomu příležitost. Tu snahu (scénáristů) jsem tam neviděl. A dát to zázračně za rok či více do začátku další série mi přijde jako moc velký podraz.

A krev? Tu nemají. Adam je 'schovaný', Claire se nejspíše bude skrývat nebo pátrat po otci a kontakt na ni má Společnost, která zbylou krev ani Claire Nathanovi určitě nedá, jsou proti sobě. Můžou sice použít Molly pro nalezení Claire, Peter se teleportuje, zastaví čas a sebere krev, rychlý teleport zpět a Nathan je zpět! Heroes nemusí snad klesnout až tak... To by se jednoho dne někdo mohl teleportovat do minulosti a pak pár sezon předělávat to, co se už stalo. Se schopnostma, které hrdinové mají, mohou zdůvodnit jakoukoliv blbost... Což samozřejmě nechcu.

Ehm, pardon, ale Tar-ara ;-)
Pokud jsi opravovala to oslovení, tak jsem holt použil 5. pád... ;-)
Naposledy upravil Angmar.FZ dne 06.12.2007 22:00:07, celkově upraveno 1

Příspěvek 06.12.2007 20:44:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Snaha scénáristů, ok, to je něco jiného :).

S tou krví. Pokud by Peterova krev nestačila, pro jistotu by mohli Nathana uložit "k ledu", aby se jim úplně nerozložil (nevim, jaké má krev hranice). Možná jim o účincích krve chybí všechny informace, ale ty by se dali zjistit (Noaha oživovat neviděli, ví o tom, že krev vyléčí téměř mrtvé, ale skrze Matta by se od Mohindera mohli leccos přiučit a to tělo chvíli vydrží ...teď nevim, zda jsem je v nějakých vědomostech nepodcenila, snad ne).
Jasně, dalo by se to udělat mnohem snadněji, de facto by to schopnosti umožňovali, ale...mno, uvidíme :).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.12.2007 20:54:00
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Angmar.FZ: A co takhle doktoři? Hm? Matt měl čtyři kulky v hrudi a dostal se z toho i bez léčivé krve. Doktoři dneska dokážou dělat všeliccos.
Já nevím, moc to komplikuješ. Prostě si myslím, že mama Petrelli nebude chtít nechat Nathana umřít (ne, opravdu není mrtvý, protože cliffhanger a protože to říkali přímo tam a navíc prostě hýbal očima, to mrtvý obvykle nedělá :roll: ). Pokud má kontakt na společnost a pokud ví, kde je Claire, nechá ji prostě dovézt. Ta střelba mohla docela dobře být i jen jako varování, nebo tím prostě chtěli jenom získat čas, aby to Nathan hned teď neřekl.
A navíc, Claire by musela být slepá a hluchá, kdyby si nevšimla toho, že jí postřelili otce. Myslím, že ho bude chtít zachránit za každou cenu. A s pomocí toho svého Westíka by se do Texasu v pohodě dostala skoro hned a nikdo by jí v tom nebyl schopen zabránit.
Takže nevím, ale opravdu si myslím, že vymýšlet způsoby, jak nechat Nathana umřít a nechat ho mrtvého je mnohem složitější a chtělo by to mnohem víc domýslet. Což jim letos, přiznejme si, moc nejde.
Naposledy upravil Klenotka dne 06.12.2007 21:12:21, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 06.12.2007 21:02:29
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kouknul jsem na to na YouTube a jsem si celkem jistý, že Nathan přežije. Jsme v Heroes, ani Sylar v S1 nezemřel a ani ten Bennett v S2 nezemřel, i když byli na malbě.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 06.12.2007 21:15:10
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:D Kdo chce bít psa, hůl si najde.

Já to vidím prostě jako úspěšný 'atentát na politika'. To je jako by JFK přežil Dallas (a opět je tu to slovo).

Nemyslím si, že bych to komplikoval já. Já jen chcu, aby zůstal (speciálně pro Louny a okolí: pakliže je) mrtvý. Všechny ty léčby, krev apod. jsem si nevymyslel já. Zmrtvýchvstalých už bylo mnoho.

Raynore: No právě (Bennet mě štve, Sylara chápu). Mají dost času na to, aby si uvědomili, že tímhle přežíváním seriál nakonec potopí. Jsem optimista, proto musí Nathan zemřít. Přece nemusí všichni zaoceánští stávkující šašci pořád chránit postavy za každou cenu (ať žije Daniel Jackson :? ).

Příspěvek 06.12.2007 21:28:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, kdyby Daniel nežil, tak by se můj život odvíjel trochu jinak. :D Díky bohům za něj :).

A za Noaha jsem tedy taky ráda. V pravdě, podle mě to bylo naprosto skvělé. Opravdu jsem si myslela, že zemřel. Celá atmosféra okolo toho byla moc dobrá a pak ten záběr na konci...tím spíš to ten díl vyzvedlo (aspoň tedy u mně). (I když je to při poškození mozku takové...divné.)

Příspěvek 06.12.2007 21:29:13
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No mě právě štve, že ten nápad s léčivou krví nadužívali a teď udělali z postav v podstatě nesmrtelné :( Proto taky říkám, že je to dvojsečný meč - když tu krev použijou, budou fanoušci nadávat, že už to přehánějí. Když ne, tak zase budou nadávat, že jsou to lamy, proč tu krev nepoužijí, když už ji mají.

Příspěvek 06.12.2007 21:30:47
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Noah... Kdyby díl na to neprohlásili, že regenerující nadobro zastaví rána do hlavy... :roll:

Příspěvek 06.12.2007 21:36:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak co se týče Noaha, tak to má on v tomto ohledu v poho. On tu krev neprodukuje, je to její vlastnost. On ji neaktivuje. Horší je to u těch, co mají přímo tu schopnost. Tam bych to viděla tak, že když maj něco v mozku, tak maj problém. Když se to vyndá, tak je to zas v poho. Jen aby to nedopadlo tak, že taková mrtvolka postupně hnije, náhle hup a kulka propadne přes vyhnilé kousky a hurá, máme tu zase celého hrdinu ;-) (ale to snad ne).

Příspěvek 06.12.2007 22:01:41
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No, to je asi samostatné téma k diskuzi, jestli má krev uzdravit někoho s mozkem na fašírku... :wink:

Příspěvek 06.12.2007 22:12:01
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já osobně jsem se do té petice také podepsal a to z několika důvodů. Sice si také myslím, že sem tam nějaká ta smrt v seriálu může vyvolat vlnu emocí a dodat seriálu takovou tu auru nebezpečí, kdy opravdu nevíme, jestli náš oblíbený hrdina přežije nebo ne a tudíž nás to mnohem víc vtáhne do děje. Ale já to podepsal, protože je pro mě Nathan jeden z nejcharismatičtějších hrdinů v seriálu. Já ho měl rád od prvního dílu, i když v té době to byl ještě takový antihrdina a rozhodně o něj nechci přijít teprve ve druhé řadě.

Další a ještě větší důvod proč jsem to podepsal se jmenuje Niki. Když vrátí Nathana, tak snad už nevrátí Niki, kterou nemám v lásce od prvního dílu. Sice se ve druhé sérii o něco zlepšila, ale nesympatická je mi stále. Je to sice moc pěkná slečna, ale charismaticky na mě tedy nepůsobí a když se v nějakém díle věnují jí, tak mě to opravdu moc nebaví. Dvojčata sice také nebyla bůh ví jak zábavná, ale pořád mě přišly lepší než Niki.

No a jinak také doufám, že Adam se ve třetí řadě vrátí, protože Sylar je na můj vkus až příliš ultra záporák. Adam je takový lidštější nebo jak bych to řekl. Prostě u něj bych i věřil, že se jednou přidá k těm dobrým. Ale Sylar by jen kuchal a zabíjel a kuchal. Prostě psychouš... :)

Příspěvek 06.12.2007 22:12:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ať ho klidně uzdraví, ale dotyčný by si neměl nic pamatovat. A tím nic myslím jako že bude ve vegetativním stavu.

EDIT: dneska už vážně na ty písmena nevidím...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2007 23:28:56
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak jak Hiro, tak Peter ovládá "cestování do minulosti" vždyt tomu může vlastně Peter zabránit :wink: ...

Třeba na jeho oživení použijí schopnost jeho matky nebo Boba... co víme

Je blbý, že se tam musí na těch peticých a tak dlouze registrovat...to se mi opravdu, ale opravdu nechce... :cry: ale Nathan je fajne...

Niki mno...tak postava ve 2. sérii už špatná, ale herečka výborná...měli ji psát stejně nebo i líp, jak v 1. sérce, tam to bylo OK... :)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 06.12.2007 23:47:17
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak já nevím, ale i v 1. sérii byla docela mimo. Její linie tam vůbec nezapadala. Ale herečka je to dobrá, o tom bych se nehádala, jenom prostě ta postava je divně napsaná.

Dlouze registrovat? Kde prosím tě? Klikneš, napíšeš jméno, odešleš.

Příspěvek 07.12.2007 00:39:25
makrela4 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vim ze to sem moc nezapada, ale koukam na Bionic woman a v 8 dile co je ted aktualni, je kdyz jsou devcata v hotelu tak v televizi davaji Heroes kde bezi Hiro za kamosem v kancelarich mu rict ze umi ovladat cas:)) Docela me to potesilo :D

Příspěvek 07.12.2007 06:18:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak Nathan mě zaujal až v poslední části první sérii. Předtím to byla potvora, co říkala svému bratru, jak je vše dobré a kecala na celé čáře.

Markus: Založíme saveAdamMonroe? :D

Příspěvek 07.12.2007 15:10:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nathan mi taky byl vždycky sympatický, i když byl "záporák"... vynikající zábavné scény v 1.řadě (Nathan si přiletí ráno kamsi do pouště; Nathan snídá s rodinou, novinářem a Peterem vyhrožujícím, že odletí; Nathan říká, že malovat budoucnost nejde a najednou se objeví Hiro :lol: ) a navíc taky naťuknutí aktiálních politických problémů (nejde si nevšimnout konspirace ala 911). Celá 2. řada je pak IMO slabší, než 1., ale stále koukatelná.

Nikki byla v 1. řadě ok, protože jsme o ni nevěděli a navíc byla zajímavá - samé ztracené hodiny, striptérka, zakopávání mrtvol v poušti - koho by to nezajímalo! Navíc její linie byla i docela cool, jak skončila ve vězení, prostě HODNĚ zvratů, i když byla spíše odtržená od důležitého dění (i když, Linderman...). Ve 2. řadě dělala co? Jen se chovala blbě, byla nemocná, pak chtěla pro změnu zase povraždit svoje kolegy a nakonec byla zase nemocná... No panečku.

Adama bych taky uvítal více, než Sylara. No, výhodou Adama je, že i ve flashbacku vypadá stále stejně :-D
Obrázek

Příspěvek 07.12.2007 18:18:10
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

2Klenotka: vypadá to teda na dýl...já nevím...se mi nic nechce :lol:

Jo Niki byla v první sérce zajímavá...jak to bude s ní a Jessicou, pořád tam o něco šlo a ty části s ní mě bavili (ne jen kvůli herečce, ale i kvůli tomu jak to bylo zajímavý )

Dostala mě ale poslední věta Sylara:
Toto je spoiler!!!:
I'm back!
:lol: Ta byla fakt cool :wink:

Příspěvek 07.12.2007 21:09:03
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak mě u Niki zaujalo na začátku, jak nevěděla, co se děje. Její schopnost a co se s ní vlastně děje, nám v 1. sérii vůbec nevysvětlili. To bylo snad jediné, co si o ní z 2. série pamatuju, že to konečně vysvětlili, proč má rozštěpenou osobnost a tak. Ale jak pak přišli s tou další osobností, tak to už bylo hodně vycucané z prstu a byla to jenom záminka, jak se zbavit DLa.
Ale její epizody bývaly dost nudné a i "Four months ago" tím hodně, imo, pokazili. Nevyčítám jim, že se na ní konečně zaměřili, ale zrovna v téhle epizodě, kde nám měli vysvětlit plno věcí, ale místo toho nám ukázali Micu, jak sfoukává svíčky. To její "it will be OK", co pořád říkala, už mi pak taky lezlo dost na nervy.
Ale jako herečku ji mám ráda. Je to sice blondýnka :lol: , ale rozhodně není tak otravná a okoukaná jako Claire (a Hayden), která zase byla pro změnu všude a ve všech epizdách až někam k 2.07, a už se prostě okoukala, protože v první půlce série nenabídli kromě Westa v její linii nic nového. To byl zase druhý extrém.

Sylar...ten měl umřít. Tedy, nic proti němu, v 1. sérii byl opravdu "cool", ale teď ho dali dohromady s dvojčaty a to mu imo dost ublížilo. Líbilo se mi, pravda, jak si každá postava šla prostě za svým a on vlastně taky. To zase jo. Ale pořád to jeho "jsem zlej" a "jsem zpátky", mě trochu štvalo. I když v poslední epizodě u mě stoupl tím, jak zastřelil Mayu. A tu pak oživili místo aby...ale, proč bych se měla rozčilovat? :lol: Proč když tam konečně dají tmavovlásku, tak to musí být taková......*doplňte podle míry nesympatií* :D

Příspěvek 07.12.2007 21:15:48
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak je to nějaká Jihoameričanka nebo tak...rozhodně není klasická Evropanka/Američanka. Jako taky se mi moc nelíbila, kdežto "takováhle" cizinka je lepší v Prison Breaku :lol:

Ty bys taky vyčítala tomu seriálu uplně každou chybu... :lol: a jestli umře Nathan tak tu zboříš forum a svět :lol:

Příspěvek 08.12.2007 13:48:25
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Opět se nedohodli:

http://www.reuters.com/article/entertainmentNews/idUSN0734928420071208?feedType=RSS&feedName=entertainmentNews&rpc=22&sp=true

Tím asi můžeme dát Heroes sbohem a datum "2008" platí dál, ale tentokrát už to opravdu odhaduju spíš na to září, protože před Vánoci se už asi nesejdou :roll:

Na jednu stranu je to možná dobře, je víc času na save nathan campaign, na druhou stranu budu asi dál nervózní :) Ale nevěřím jim, že nemají hrubé náčrty a nemají příběhy promyšlené. Jenom je oficiálně nesmí psát a publikovat. Podle jedoho z tvůrců jsou připraveni okamžitě po skončení naběhnout zpět k natáčení. Nevěřím, že scénárista, který dělá pro seriál, bude jen tak měsíc doma a sedět si na rukou :D

Příspěvek 08.12.2007 17:03:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, Claire a Nikki bych v S2 opravdu neporovnával. Claire rozhodně není tak ohraná, jako je Nikki - především díky HRG, bez něho by to bylo o ničem. Nikki nikoho takového nemá, DL zemřel nějak hloupě v Fourth Months Ago (ano, i IMO tam ona jen překážela), Micah se chová dementně a Copycat mu k tomu sekunduje. Kdyby ten seriál nebyl tak kriticky o záchraně světa, možná by mohli být funny episodu, ale takhle...
Nikki měla umřít na konci S1, nebo ji měli nějak smysluplně spárovat s jinou hlavní postavou - nakonec, Nathan je sám a už spolu spali, Peter se s ní zase dal dohromady v alter budoucnosti. Nebo někdo prostě... Ale takhle tam vážně byla zbytečná.

Mimoto, Maya není zajímavá ani v S2 :-)
Obrázek

Příspěvek 08.12.2007 18:36:41
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Raynor: To jsi mě špatně pochopil nebo já to špatně napsala (to spíš :)) :wink: Claire se trochu okoukala díky tomu, jak jí věnovali celou jednu epizodu, sedící někde s přítelem a neměli jsme možnost ji vidět takovou jako na konci 1. série. Tady jakoby trochu ztratila šmrnc. Ale její vztah s HRG je jeden z nejlepších vztahů otec/dcera, jaký jsem měla možnost vidět a to je ta věc, která se neokouká a dělá to Claire rozhodně velmi zajímavou. Jenom do toho asi neměli moc plést toho Westa, nebo vlastně taky, to mělo na její vztah s otce taky vliv, ale prostě s tím jejich "tokáním" strávili dost častu a celkem zbytečně. Trochu zrychlit tempo by to chtělo a možná by se toho pak do jedenácté epizody stihlo mnohem víc :wink:.

Jur@´s: To, že jim vyčítám zbytečnost Mayi a řeším tu s Raynorem postavu Niki a její přítomnost jak 1., tak 2. sérii není hledání chyb, ale normální debata. Možná by ses mohl taky zkusit zapojit. :wink:

PředchozíDalší

Zpět na Heroes