Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica 4x00 - Razor

4x00 - Razor

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Příspěvek 02.12.2007 10:56:58
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jsem se konečně taky podívala. Docela mi trvalo, než jsem se zorientovala v ději, protože ty přestávky ve vysílání mě fatk ničí, nejdřív jsem vůbec nevěděla, která bije a kdy se tohle odherává, ale pak jsem si postupně vzpomněla... Film je dobrý, mě se líbil, už když jsem slyšela tu znělku, tak mi běhal mráz po zádech, ona je tak... tak vystihující ten děj. Opět na mě padla taková ta stísněnost, která mě vždycky doprovázela při sledování toho seriálu. No, takže se mi to líbilo a taky myslím, že admirál Cainová opravdu neměla nějaký zvláštní důvod postřílet civilisty a chovat se takto, nacvíc velení založené na strachu není zrovna ideální. Prostě pokud se jí někdo postavil, tak ho zastřelila, takže pak se nikdo neodvážil nic říct a raději souhlasil. To pak byly jen loutky dělající to, co si ona usmyslela. Teda abych pravdu řekla, nějak mi ti velitelé z tohohle seriálu nepřirostli k srdci, Adamu st. moc nemusím, mladší je takovej.... divnej.... Což samozřejmě přispívá k oblíbenosti tohoto seriálu. Není to černobílé.

Takový ujišťující dotaz, v názvu topicu je Razor 4.01, 4.02, ale ten film je jen jeden, že?
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 02.12.2007 11:07:20
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

O kolik je to delší nežli původní Razor?

Ke Cainové... podle mně mrcha, která udělá vše k dosažení vlastních cílů, je schopna obětovat vše, posádku, civilisty prostě všechno... nadruhou stranu se jí člověk nemůže divit (po tom co zažila a cyloni její rodině udělali). Je to naprostý protipol Adamy, ale má své opodstatnění.
Ehhh.... spolknul jsem svoji relaxační knížku....

Příspěvek 02.12.2007 11:33:48
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vamp_: o 16 minut...

Fazulina: no já to číslování bral z bsg.cz a ještě tenkrát to tam měli očíslované takhle, už jsem to změnil :)
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 02.12.2007 11:43:15
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak Cainová ho zastřelila kvůli poslušnosti a proto, že jí oponoval...

Civilní lodě rozebrala kvůli náhradním dílům, které nutně potřebovali (taky, aby ne) - říkal Adama st. že by to udělal taky, nebýt prezidentky.

Potom v docích plno lidí bylo na dovolené (nebo tak) neměl plnej počet posádky, tak z civilních lodí začala odvádět ty, kteří by se jí hodili, jelikož nikdo moc nechtěl, tak největší donucovací prostředek: vyvraždit jejich rodinu.

Takže řečený tam bylo všecko :wink: co ještě, za větší důvod chcete než toto... :roll:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 02.12.2007 12:27:42
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

upřímně bych pod ní dělat nechtěl, kdybych věděl, že za rozdílný názor by mně vyhodila do vesmíru, nebo mi dala "hedku"... ale zase je třeba chápat, že je u nich válečný stav a neuposlechnutí rozkazu se trestá tak, jak to Cainová vyřešila.

Příspěvek 02.12.2007 14:37:26
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To jo, ale ona mu nedala ni druhou šanci a to byli takový dobří "kamoši" jak to začínalo, tak spolu dobře vycházeli...jako dlouholetýmu kolegovi dát zničeho nic "hedku" to je takový divný...pochybuju, že by to Adama Tighovi udělal... i když Tigh je takovej taky zlejší, tak stejně... a v tom je ten rozdíl :P

Příspěvek 02.12.2007 21:43:00
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tighovi bych ji ja osobne dal. Za to jeho chovani.... ale to je jen drobnost, nakonec se projevil a je videt, ze si Adamovu duveru zasluhuje.

Příspěvek 02.12.2007 22:40:28
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak já bych dal druhou šanci i tomu, koho Cainová zabila, ale tak...

Příspěvek 10.12.2007 22:29:16
Gralex Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja sem celej film pochopil jako snahu ukazat ze cainova vlastne nebyla prilis odlisna od adamy a ze on na jejim miste by jednal uplne stejne, ale proste se jim to moc dobre nepodarilo vykreslit. Film je to vynikajici, ale proste mi pride ze jednu z hlavnich myslenek nedotahly.
"Jake jsou zpravy pro nasi Velitelskou lod?"
"Ale Pane, my nemame zadnou Velitelskou lod."
"Nemáme Velitelskou lod?! Proc mi o tom nikdo nerekl?!"

Příspěvek 28.12.2007 23:06:08
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Sakrapes, to mi to trvalo, než sem se k tomu dokopal :oops:

A podle mě je to uplně špičkovej film, nejen impozantníma efektama, ale i tim příběhem a hlavně postavama - nemůžu si pomoct, ale Cainová je prostě moje nejoblíbenější postava v BSG (i když tady zjískala konkurenci v podobě Kendry Shaw) a po tomhle filmu ji mam ještě radši. Zatimco Thor o "rychlý a rázný" akci jen mluvil, ona jednala. Zastřelit je podle mě to jediný, co se tá dělat s XO, kterej neuposlechne rozkaz během bitvy, když už nic jinýho, promarnil tim spoustu času a tim zvýšil ztráty. Postřílet civilisty už je horší, protože to v podstatě popírá důvod existence armády, na druhou stranu to byl zřejmě jedinej způsob, jak udržet BSP bojeschopnej po tom, čim si prošel.

2Vamp_: Protipól Adamy ? Koukni se znova na začátek první série a poslechni si, co Adama řiká a zkus si představit, jak by to asi skončilo, kdyby mu do toho presidentka nezasáhla.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 02.1.2008 16:53:19
Fishbed-J Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Vamp_: Pochybuji že by tě Cainová nechala vyhodit přetlakovou komorou jen kvůli rozdílnému názoru. Koukáte na vojáky ve válce z pohledu civilistů v míru. (já s modrou knížkou mám co říkat:-) XO byl zastřelen za nesplnění rozkazu. Ne za jiný názor. Voják rozkaz nejdřív splní, a teprve poté si může stěžovat. Ve válečném stavu to jinak nejde. A když srovnáváte s Adamou...on není až tak rozdílný, je možná více "lidský" a má prezidentku, ale co Dirty hands? Tam to málem odnesla Cally. Postup mechaniků na hangáru nebyl správný po vojenské stránce, a Cainová by asi v dané situaci postupovala mnohem tvrději. Adama jednal tvrdě, ale s tím že znal svou posádku. Jako srovnání Cainové a Adamy Razor rozhodně uspěl. Já osobně sice Cainovou stále nemám rád (ne ani tak kvůli postupům, ale málem zabila Chiefa :-), ale její činy chápu. U kauzy Scylla je to sice horší, ale tam to bylo dáno také jejím psychyckým rozpoložením. Adama se nechává svýmy pocity taky ovlivnit.

Příspěvek 15.1.2008 16:43:52
Aslan Airman
Airman

Odpovědět s citací

mohl by nwkdo uploadnout Razor + Razor Flashbacks na neco ale ne rapid?

Příspěvek 15.1.2008 19:54:37
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Aslan myslí tohle: 04-00 - Battlestar galactica Razor Unrated Extended
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Předchozí

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica