Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách NEWS: Review filmu Stargate Continuum

NEWS: Review filmu Stargate Continuum

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.11.2007 21:24:26
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Moje slova. :wink: Teď opravdu nevím, co bych ještě napsal, což se mi často nestává. :) Prostě musím podpořit tvůj názor. Někoho vskutku na bráně nebaví už nic jiného, než si pořádně zanadávat na scénáristy, producenty, případně i na herce. :roll: Ale s tím nic nenaděláš. :( Já bránu taky dost často kritizuju, ale dovolím si říct, že konstruktivně a scénáristů i tvůrců si opravdu vážím...

Příspěvek 21.11.2007 21:46:01
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díky, sem rád že to tak necítím sám, proto že pak by vyvstávala otázka , Sem divnej já, nebo oni? :D

Možná sem se trochu rozčílil ale v podstatě sem řekl co sem chtěl... Původně sem ohledně Continua nebyl moc nadšenej ale s tím jak toho víme víc začínám se na to dívat líp. To že nebude reset je skvělý, dokonce řekli myslím že to i nějak ovlivní přítomnost.
Toto je spoiler!!!:
Zajimalo by mě, jestli Dany zůstane bez nohy, proto že jestli jo tak to bude asi Raynor navýsost spokojen :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 21.11.2007 22:01:02
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor nebude spokojen, dokud Goa'uldi společně s Orii nezničí půlku Země. :lol: Nic ve zlém Raynore. :wink: Teď vážně. Osobně si myslím, že až tak daleko Wright nezajde, navíc by to spousta fandů nerozdýchala. Předpokládám, že Daniel bude patřit do té "měnící se reality", stejně jako Teal'c a Vala. A stejně jako je jisté, že Vala s Teal'Cem nezůstanou ve službách Baala, tak asi i Daniel opět bude mít nohu. Pochybuju, že nebude absolutně žádný reset. Přece budou muset obnovit linii. Já si myslím, že to bylo spíš myšleno tak, že reset se nebude týkat hlavních hrdinů (Cam, Sam a asi Jack). To jest, že to, co prožijí v té jiné realitě si budou pamatovat. Alespoň takhle si to představuju. I když tohle už se resetem nazvat tedy dá, protože to není o moc menší reset než to, když si Teal'C pamatoval budoucnost v Unending. Nevím, chce to počkat na více informací... A protože jsme ve spoilerech a navíc z veliké části jen spekulujeme, tak myslím není potřeba používat funkci Spoiler...

Příspěvek 21.11.2007 22:10:32
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Balial: Důrazně doporučuji nechodit na lapiduch, protože tam bys 1. asi opravdu utrpěl infarkt 2. by tě nazvali bláznem, magorem popř. něčím horším, že si dovoluješ být nadšeným fandou :)

Tohle mě zajímá, jak to chtějí udělat bez resetu. Asi nebude úplný, ale je možné, že si třeba lidi budou na ten útok nějak pamatovat a ne jen SG1? Nemělo by to tedy nějak ovlivnit i Atlantis? Možná to, že tam mají nové uniformy, je taky důsledek? :D
Ale přiznávám, že začínám na tenhle film o dost zvědavější než na AofT. Rozhodně to "stará dobrá SG1" zní dobře. Sice mám hrozně ráda Mitchella a Valu, a bude zajímavé je sledovat, ale série SG1 1-6 byly moje nejoblíbenější. Pokud to tedy nebude ta tzv. ztráta času, kdy se na konci vrátí zpátky a ještě k tomu přidají trochu toho klasického SG1 koření (brána, uvolněný, vtipný humor atd.), tak se mi to určitě bude líbit. A divte se, já se na to už těším :)

Toto je spoiler!!!:
Hlavně na Baala, toho nemůže být dost. I když tedy doufám, že už ho tady přece jenom zlikvidují, protože se to taky nesmí přehánět :wink:

Daniel bez nohy :laugh: Nemůžu si pomoct, ale kdyby mu to zůstalo, bylo by to bezva :D (ze zcela osobního škodolibého důvodu, který nebudu rozebírat :) ). Ale asi by to nebylo dobré pro "image", protože je to prostě herec, kterého miluje půlka fanynek a kdyby tam "běhal" bez nohy, asi by to SG1 moc neprospělo :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.11.2007 00:53:21
DarthRag Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Balial : Já neříkám, že jsem chytřejší, ale když si vzpomenu na 9. a 10. řadu, hlavně teda tu devátou, tak prostě takhle mluvit musím. ale to neznamená, že to hned odsuzuju. Na to si počkám až to shlídnu.
Jsem S/J shipper a nestydím se to přiznat.

Příspěvek 22.11.2007 01:13:58
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak nevim jestli me zas nekdo neserve za spamovani :lol: Ale v tom dobejvani Zeme jsem nahodou s Raynorem (coz je to, ze s nekym souhlasim uz co rict :lol: :lol: ) zajedno.
Uz tech zazracnych zachran Zeme bylo uz moc, dokonce si rikam, ze aby to bylo mozne, tak celou dobu jim malicko nahodama neprimo pomahal nejaky drzy povzneseny Antik, jinak to zkratka je blbost, to neustale zachranovani.
Nerek bych nic, pokud by po par zachranach, aspon doslo k tomu, ze se to na Zemi hromadne proflakne.
Muzeme si vymyslet cokoli, ale zachranit o vlas 40-50X Zemi a vyvaznout s oderkami, nebo par obetmi aby se nereklo, to uz je moc.
Na serialu Andromeda jedna z mala svetlych chvil bylo, jak ukazovali davno dobytou a vyrizenou Zemi, mesta davno v troskach, atmosfera a ekosystem kaput, ti co prezili jsou uplni otroci a zijou mezi smetim, nehlede na to, ze obcas prileti neco, promasakruje populaci a zas odleti.

To vam dela v ramci scifi takovej problem predstavit si natrvalo vyrizenou Zemi? :lol: :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 22.11.2007 03:08:53
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
...Možná to, že tam mají nové uniformy, je taky důsledek? :D
...
Toto je spoiler!!!:
Hlavně na Baala, toho nemůže být dost. I když tedy doufám, že už ho tady přece jenom zlikvidují, protože se to taky nesmí přehánět :wink:

...

To snad ne...věci jako tohle doufám nebudou. (Konkrétně tady určitě ne, protože v jistém spoileroidním obrázku má jistá osoba pořád starou uniformu...;-)) Ale reset je v tomto případě lepší, protože pak by měl člověk pocit, že se díval na "Dallas", kde aspoň část faktů, které jsme roky vídali, není pravda. A to fakt nechci. Spíš bych uvítala něco "v rámci jedné časové linie" - ale v to nedoufám :?. Víte co, jako, že by se ukázalo, že něco dřív rozhodli na základě nynější cesty časem - viz díl 1969 ;-).
Baalů že není nikdy dost? Mno, na můj vkus poslední dvě série až přespříliš :?.

Nicméně to, že to nebude reset jako třeba v Moebiovi, ve mě po dlouhé době zažehává onu jiskřičku naděje. Měli by si to pamatovat. Kdo přesně a jestli to bude mít i fyzické následky paměti, to nevím (nemluvím konkrétně o noze, ale...mno, ta je snad vyjmuta, jinak tam fakt hodim atomovku...). Každopádně ještě "The timeline has been changed at the end of Continuum in a subtle, but permanent way," ..no, to jsem zvědavá.

K tomu, že to nemá být legrační: "It's a fun movie." - viz GW. Takže...ne, ale to by nemuselo znamenat nic špatného.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.11.2007 14:55:33

Odpovědět s citací

Klenotka: No na Lapiduch opravdu radši nelezu :D Vím žes tam měla njaký konflikty tak nějak sem tady forum sledoval delší dobu než sem začal přispívat.

S Baalem bych byl rád, kdyby ho konečně zabili, kdyby jim zase utekl.. ale řekl bych že už to bude definitivní, jednak ho chtějí popravit už na začátku a tahle změna linie má být jeho "poslední eso v rukávě" podle MS myslím.
Má se tam prý objevit i scéna F-15 bojujících s Goauldskými kluzáky nad Atlantikem, takže toto by mohlo být pěkné.

Vlad: Andromedu bych sem moc netahal, máš rozdíl mezi seriálem odehrávající se na lodi/stanici, pak si můžeš dovolit vyházet doluftu kolik planet chceš, ale když to máš založený na tom že základna je na Zemi a vůrci to chtějí mít v reálném čase s reálnou společností.... navíc, Andromeda je docela brak :lol: teda s výjimkou 1 a snad 2. řady, ten díl se Zemí byl mylím jenom jeden...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.11.2007 18:51:44
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem četl rozhovor s Bradem Wrightem a jestli jsem to správně pochopil, tak to bude tak,
Toto je spoiler!!!:
že, jak už víme, Baal se vrátí do minulosti, aby změnil časovou linii. Ale když jí definitivně změní, tak bude SG-1 zrovna cestovat Hvězdnou bránou. A protože jsou v červí díře tak říkajíc mimo prostor i čas, tak se jich ta změna nedotkne a oni si samozřejmě uvědomí, že je to špatná linie a budou jí chtít napravit. Reset nebude co se hlavních postav týče. To jest, že si budou vše pamatovat. V tom to bude podobné jako díl 1969. Ale pokud jde o reset událostí, tak myslím, že ten je stoprocentní. Celý film bude o nápravě časové linie, takže by bylo dost divné, kdyby se jim to nepovedlo a navíc by to ovlivnilo i SGA, což se samozřejmě nikdy nestane. Doufám alespoň v nějaké menší změny, ale upřímně v ně moc nevěřím. Avšak rád se spletu. :)

Příspěvek 24.11.2007 20:10:55
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

celkem originalni napad neco napravovat , to tu jeste nebylo (pokud jsme to pred tim nepokazily my )

Příspěvek 25.11.2007 19:40:36
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Rad bych se vyjadril k opakovanemu zachranovani zeme... Mozna ze si vymyslim vlastni pravdu, ale napriklad cilem epizod, ktere se tocily kolem serialu v serialu wormhole xtreme, chteli scenaristi nabidnout divakum uplne jiny pohled navec. A to, abychom se zamysleli, jestli doopravdy nemuze neco jako hvezdnabrana na svete doopravdy existovat a ze serial sg1 je celkove parodie a kryti na existujici program napriklad USA (v tomto sem opravdu skeptik). A takovy utok na zemi by v tom pripade ukazal na fakt ze je to proste vsechno vymysleny (samozrejme ja vim ze je) a fandove na vysokem levelu viry pro sci-fi (napr. muj mladsi bracha) by to zkratka nerozdychali a radsi by skocili z okna :D ...
Navic scenaristi sou budto amici nebo kanadani a v pripade ze by na zemi baal doopravdy zautocil, by urcite znicil a zotrocil jenom rusaky a cinany, jinak by to nebylo dost.. ehm....americke
Zadalsi to, ze daniel ma prijit o nohu, beru jako zajimave "zpestreni" :) , a jestli o ni skutecne prijde dostane treba nejakou supernohu z titanu a ani nebude kulhat a budou spokojeni jak ti, kteri nesnasi nedotknutelnost hrdinu tak i danyho fanynky (samozrejme v pripade ze neprijde treba o plodnost nebo o vic :D :D )

Příspěvek 25.11.2007 19:47:00
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V souvislosti tady s gravidusem mě už před časem napadlo, že (jedním z mnoha) nevyužitou možností při propagaci Stargate seriálů je právě ta struna "co kdyby", na kterou sází Abrams a jeho díla. Kdyby měla SG o trochu více progresivnější marketing a například zakládali sami falešné webové stránky jakože ufologů vynášející jakože ven z SGC útržky zpráv o hvězdné bráně... ;-) Chápete, když se podíváte na mánii okolo Cloverfieldu...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 25.11.2007 19:54:41
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

tak Cloverdfield mě tou svou kampaní spíš odradil, zato na I am Legend mi stačil 2 minutovej trailer v kině a vím že to bude dobrý.
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 25.11.2007 20:47:31
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak to jsi vyjímka potvrzující pravidlo, protože Cloverfield vede v počtu nejstahovanější trailerů, jeho fiktivní stránky praskají ve švech a lidé se předhánějí s teoriemi. ;-)
Obrázek

Příspěvek 25.11.2007 21:15:47
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Musim se priznat o cem je Cloverfield či jak se to pise??? (pardon za OT)

Příspěvek 26.11.2007 17:10:44
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

O čem je Cloverfield? No to ti asi v tuto chvíli nikdo neřekne, protože se to neví :D
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 09.12.2007 02:06:58
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek z filmu:

[img][images/thumbs/Markus_48618SG1_CON_PR.jpg]http://www.imghosting.ingamer.net/images/48618SG1_CON_PR.jpg[/img]

Sice je nepatrný, ale rozhodně se mu nedá upřít, že je první. :lol:

Příspěvek 09.12.2007 02:24:34
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nejsou to Atlantis kožené, eh, asi... uniformy? :-)
Obrázek

Příspěvek 09.12.2007 10:06:08

Odpovědět s citací

Není to jedno? Já bych si ani změny uniforem nevšim kdybych to tu ečet na foru.. :D

Příspěvek 11.12.2007 21:26:28
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak nevedela som presne kde to hodit. Každopádne sú tu fotky z natáčania Kontinua- nie priamo z filmu
http://www.rdanderson.com/updates/aplis.htm
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 11.12.2007 21:39:33
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dobrý fotky, RDA s těma delšíma vlasama vypadá jak za mlada :lol:
Obrázek

Příspěvek 11.12.2007 21:42:55
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Snáď to robí len tá bunda a biela farba... ale vyzerá;trošku... pri sebe :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 12.12.2007 23:53:54
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Teda... :shock: Richard vypadá...zvláštně...hmm, neJackovsky...alespoň z té fotky s vlasy - člověk je zvyklý na kratší :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.12.2007 08:15:33
no.7 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

náhodou RDA vypada dobře - jako starej dobrej Mcgyver :D - dobry fotečky :lol:

ještě bych rád něco zmínil k příspěvku Baliala ohledně pomlouvání scénáristů (já vím že je to off topic a omlouvám se za to :!: )

Ber to prosímtě tak, že jak píšeš každá "nula" si právě přeje něco dokázat - já například jsem na toto fórum dostal asi před dvěma měsíci a věř mi, že jsem se chtěl za každou cenu dostat do diskuze - psal jsem svoje příspěvky snad všude :roll: no prostě byl jsem nerozkoukanej. Připadalo mi, že tady nikoho neznám a chtěl jsem si prostě popovídat...Jsem si jistej že DarthRag to nemyslel zle,chtěl se jen začlenit do diskuze :wink: . Neber to prosímtě jako urážku, jen jsem chtěl popsát jak se my - nováčkové tady cítíme mezi Vámi ostřílenými. Musíme prostě na ty správné názory teprve přijít. :wink:

a abych nebyl uplně OT tak něco přidám ke Continuu :arrow:

Takže si rozhodně myslím že měli udělat dva filmy o Oriich - dva díly prostě nemůžou pojmout cely rozmotání zápletky o Oriích, kterou natáhly na dvě řady. Buďto to bude udělany takovým způsobem, že z toho sednu do křesla s otevřenou pusou a nebo to zkazej. Necháme se překvapit. Rozhodně je plus že se dá dohromady zase "stará banda" RDA je nenahraditelnej :D Cam má svoje hezky chviliky ale Richie je Richie. No prostě se na ten film těším, jsem zvědavej a věřím že to chlapci v Hollywoodu zvládnou na jedničku. :D
[img][images/thumbs/no.7_cod4-new.jpg]images/thumbs/no.7_cod4-new.jpghttp://[/img]
*Co myslis ze se stane po smrti?
*Bude ze me duch, dojdu k mrtvole a ozivim se
*Zajimave, z jake viry to pochazi?
*World of Warcraft

Příspěvek 15.12.2007 10:45:59
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

[img][images/thumbs/HAck_sg-c_04.jpg]http://www.stargate.scifi-guide.net/episodes/filmy/film03/sg-c_04.jpg[/img]
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách