Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách NEWS: Review filmu Stargate Continuum

NEWS: Review filmu Stargate Continuum

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 15.11.2007 19:46:51
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tar-ara: Takhle unáhlené závěry bych čekal od jiných lidí. :wink: Zajímalo by mě, dle čeho usuzuješ, že to bude "parodie na dobrou podívanou" :?: Ty už máš nějaký přepis? :) Vždyť zatím víme jen to, že půjde o Baala, cestování časem, paralelní realitu a pokus napravit historii. Daniel v té paralelní realitě přijde o nohu, Teal'C a Vala budou v Baalových službách. Jak to, že ta změna neovlivnila zbytek týmu zatím nevíme... To ti stačí k názoru, že to bude blbost? Ještě není jediný obrázek, jediný trailer nic. Navíc ve filmu jde i o další věci, než jen o ten základní příběh. Já třeba ještě posuzuju herecké výkony, interakci mezi postavami, hudbu, triky, výpravu, kameru atd... Navíc Martin Wood je dobrý a zkušený režisér... No asi tě stejně nepřesvědčím, tak jen budu doufat, že tě přesvědčí film. :wink:

Příspěvek 15.11.2007 20:04:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ono časovku prostě nejde udělat stylem současné SG-1, jako rozvernou akční sci-fi komedii (to je ale divný žánr btw). Časovka bude buď mrazivá ve svojí nevyhnutelnosti, vážnosti a poselství (jako třeba Space Odyssey), nebo jako skoroparodii ala Back to the Future. Nic mezitím není, a mezitím je IMO právě to, co jsem měl na SG nejraději - je to vážnější, ale umí odlehčit dávkovaným humorem. Jakkoliv jsem řekl, že mám rád Moebius, mám mnohem raději Lost City nebo Reckoning (i když bych našel masařky na obou), přičemž Moebius jim je na míle svým stylem vzdálený. Humor v SG-1 vždy byl, i na mém oblíbeném začátku, ale nikdy nebyl primárním cílem episod klíčových pro hlavní děj. Apophise nesundali ve Wormhole X-Treme, Replikátory nezničili ve Window of Opportunity, Anubise nezabili v Cosi 2.0. A jak jsem řekl, hold týmu se dá složit i jinak.

Takže ještě jednou - Continuum samo o sobě asi bude koukatelný, asi se u něho zasměju, ale i kdyby to nakrásně byla dokonalá komedie, tak mi stále bude v hlavě rezonovat, že jsme místo toho mohli mít velkolepý děj s Ori nebo romantický ale chytrý hold SG-1 (aniž by se v něm technoblábolobalo nad míru). Kdyby u nás Sg-1 začala 10. řadou, asi bych se do ni nezamiloval tak, jako do řady první.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.11.2007 20:26:27
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, já se na Continuum rozhodně těším, a asi tu budu zastávat minoritní názor, ale myslím že můžu říct že sleduju většinu novinek o filmech, a nic z toho nenaznačuje, že by to měla být komedie nebo parodie, tudíž netuším z čeho to tu vyvozujete, možná mi něco uniklo....
On ani Moebius mi nepřišel zas tak extra komickej nebo parodie, jenom si hráli se scénáři který dřív nemohli realizovat. Jediná komická stránka na tom byla to jak vypadali/chovali se Daniel s Sam, a to v Continuul 100% nebude, jelikož mají mít svoje vzpomínky, Daniel příjde o nohu, Baal začne oblíhat Zemi, objeví se Nirrti která má být supermocná a kupa dalších věcí. Není to zdaleka všechno.
Když si to sečtu a podtrhnu, ne, opravdu na komedii nebo parodii se mi to nezdá a ani žádné takové tendence sem nikde neviděl, spíš názory jako akční slátanina všeho možnýho a nemožnýho. Komedie opravdu ne. A nechápu, jak ste k tomu došli...

Raynore, teď se tě nechci nijak dotknout nebo tě urazit, ber to prosím jen jako takový postřeh, ale všiml sem si že občas vyvozuješ závěry z nesprávných faktů cos prezentoval. Příklad, je to z jiných témat, říklas že mor v MW byl před 10 000 lety a že to bylo v Reckoning, nebylo, dnes že Tomin je vůdce Ori odboje a neodpustil sis poznámku že ho zase chrání a komanduje slavná Sg-1 jako vůdce, ale on není velitel odboje , příde mi to tu jako podobná věc... doufám že sem tě neurazil. :oops:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 15.11.2007 20:33:06
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ona už sama ta představa Daniela bez nohy.... :laugh:
Promiňte, nejapný vtípek :wink: Nechci moc soudit, dokud to neuvidím, ale je pravda, že Ori si zaslouží víc než jeden film, což jsou v podstatě jenom dvě epizody. Daniel v AofT zmačkne tlačítko a bude to.
Spíš mi jde o to, že se tady nic nikam nepohne. Očividně to stejně zase dopadne dobře, časová linie se vrátí tam, kde byla (jinak bychom samozřejmě neměli Atlantis) a bude to vlastně docela zbytečné jako Unending, kde sice byla hezká bitva (tady určitě taky budou) a byly tam věci, co se mi líbily (tady snad budou taky), ale u těchhle "SG časovek" (rozuměj-něco se stane, ale na konci to vrátí, aby nemuseli řešit důsledky a tak se to vlastně nestalo) mám vždycky pocit nějakého mrhání či co.
Ale budu ráda, když se zmýlím. :wink: Aspoň jako zábava na dvě hodiny kdyby to byla, to mi postačí. Prostě klasická SG.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.11.2007 20:34:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

OT. Reckoning fajn, to si teď nemám jak pustit znova (ale je divný, že proto tomu žádný scénárista ani jiní lidi, se kterýma jsem se o tom rok bavil nic neměli); stejně by ten restart musel být před stovkami miliónů let, jestli to nebyl jen restart humanoidů.
OT2. No tak je jen velitel armády, to na tom komandování nemění ani ň ;-)

A nechápu, jak ste k tomu došli...

Moebius.
Obrázek

Příspěvek 15.11.2007 20:51:37

Odpovědět s citací

Ok :D No s AoT mě taky naštvalo 90 minut. To bude strašně hektický :( S Continuem, Klenotka má asi pravdu, určitě se to vrátí všechno do normálu a skušenosti a zážitky se vygumují, takže z tohohle pohledu je to zbytečnej film.

No že Moebius, v Sg sou i jiný časovky ne? 1969? WoO?aha...špatnej příklad..:D No dobře, už na mě ten pesimismus začínáte přenášet :D ale 1969 je jeden z nej dílů, dobře skloubený humor s vážným dějem(Nesmím prozradit svou identitu. Válka s Kanadou? :D)když to bude takhle budu naprosto spokojenej
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 15.11.2007 21:20:46
Major General
Major General

Odpovědět s citací

1969 IMO žádný vážný děj nemá, byť zábavou je hodně prima. Jediná časovka, která v SG-1 má vážný děj je 2010, jenže to je spíše něco depresivního a IMO vcelku anti-SG-1 spíše než pocta, spíše něco, co bych depresivně napsal já, než něco, co (s příhlédnutím ke zbytku seriálu) by mohla být vzdálená předloha Continuua.

Jo, kdyby Continuum nebyla časovka, tak by se mi líbila (tj. vypustíme resurectnutého Baala a spol. a necháme jen obsazenou Zemi :twisted: :lol: ).
Obrázek

Příspěvek 15.11.2007 21:29:22

Odpovědět s citací

Joo 2010, tenhle díl zbožňuju. :twisted: Škoda že už nedokončili třetí s Aschenama, co chtěli natočit. Četl jsem , že ještě byl třetí příběh, kdy Aschenové přiletí k Zemi v lodích aby se jim pomstili za to, co udělali jejich světu a to mělo nějak celou tu story s nima uzavřít. Rasa na jejich úrovni by nemohla být úplně zničena černou dírou, a určitě jich bylo víc na jiných planetách. TOTO by podle mě byl lepší námět na film, než časovka. Ale spokojím se s ní. Třeba v dalším filmu se dočkáme, údajně už vymýšlí třetí...

Příspěvek 15.11.2007 21:41:08
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ten námět byl, že Ascheni přiletí k Zemi a požádají Asgardy o nějaký supersoud se Zemí za zničení aschenské civilizace. Což IMO není zase tak blbý nápad, jenže jak známe SG, tak by Ascheni hnusně švindlovali :lol: I když třeba jak byl soud s Tollány, tak tam nadhodili zajímavé nápady, ale to už je OT :-)
Obrázek

Příspěvek 15.11.2007 21:43:44

Odpovědět s citací

Jo o tomhle vím taky, ale byl ještě jeden starší, kde přiletěli v lodích se pomstít :wink: To by byl podle mě lepší nápad pro film. Ale uznej že Nirrti s hostitelem Hoktarem může být zajímavá :D Nebo uvidíme Quethes..

Příspěvek 15.11.2007 21:49:36
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Quetesh vidím pokaždý, když tam pobíhá Vala a Nirrty zase nějaké terno kvůli kterému se budu bezvýhradně těšit není ;-)
Obrázek

Příspěvek 15.11.2007 21:59:48
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No on asi veliký prostor nedostane, ale já se spíš těším na Stevea Bacica jako Camula. Bacic byl jeden z mála kladů Andromedy, kde hrál Telemachuse (Gaherise) Rhada. Takže na toho se opravdu těším.

Jinak souhlasím s tím temnějším pojetím. Taky bych byl raději, aby se to spíše podobalo 2010 než 1969, ale neurazí mě ani humorné pojetí. A jinak nebojte, už se prý pracuje na třetím filmu a to už asi bude vážnější podívaná, pokud opravdu bude Kontinuum odlehčenější...

Příspěvek 15.11.2007 22:11:23
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já se nebojím, jdu napsal další kus SGO :lol: Ale koukám, z Carterové se tedy asi stane cosi jako Worf v TNG a DS9, taky nebude vědět, jestli je vlastně vedoucí Atlantis nebo členkou SG-1 :-)
Obrázek

Příspěvek 16.11.2007 00:51:16
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Spíš mi jde o to, že se tady nic nikam nepohne. Očividně to stejně zase dopadne dobře, časová linie se vrátí tam, kde byla (jinak bychom samozřejmě neměli Atlantis)...

Souhlas. "Voyager efekt" taky nemám v lásce. Ale když se budu bavit jako při Moebiu nebo 2010, tak mi to zas až tak vadit nebude. Na druhou stranu si myslím, že úplný reset se konat nebude. Očekávám, že by to Baal už konečně mohl schytat nadobro a navíc jsem někde četl článek, ve kterém se psalo, že by z tohoto filmu mohl částečně vycházet seriál Stargate Univers. A bylo by divné, kdyby vycházel z filmu, který se vlastně celý nestal. :dontknow: Ale to jsou spekulace. Avšak i kdyby se to nakonec resetlo stejně jako třeba ve dvoudílu Voyageru "Rok pekla", ale bylo to dobře natočené, napínavé a zábavné, tak bych s tím neměl problém...

Příspěvek 16.11.2007 01:16:58
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markus píše:
Tar-ara: ... Zajímalo by mě, dle čeho usuzuješ, že to bude "parodie na dobrou podívanou" :?: ... Daniel v té paralelní realitě přijde o nohu, ...Navíc ve filmu jde i o další věci, než jen o ten základní příběh. Já třeba ještě posuzuju herecké výkony, interakci mezi postavami, hudbu, triky, výpravu, kameru atd...budu doufat, že tě přesvědčí film. :wink:

Usuzuju z toho, co jsem o tom zatim slyšela - nejen kousky děje, událostí, postav, co se mají objevit, ale i z toho, co naznačují herci.
Daniel bez nohy - to by museli zatraceně dobře napsat, ale pochybuju, že se jim to povede.
Děj je pro mě nejdůležitější jádro. A postavy. Hudba a efekty jsou podřadné, i když samozřejmě velmi vítané.
Jo, taky doufám (mno, někdy tu jiskřičku ale nevidím). Věř, že bych se opravdu ráda mýlila. Už kvůli sobě ;-).

Díl 1969 se mi hrozně líbil. O něco tam šlo (dostat se dom), bylo to velmi vtipné a celkově zábavné. A to je snad jediná pro mě korektní časovka. Od těch ostatní se totiž zatraceně liší tím, že je tam jedna časová lajna. To, co udělají v minulosti, se promítne do budoucna a události budoucna ovlivní jejich chování v minulosti. Žádné alternativní časové lajny v existenci. Není tam žádný reset. Takovéhle časovky bych chtěla.
2010 je sice docela pěknej díl, ale z hlediska této časové korektnosti už špatná. Kdo jim pošle vzkaz, když změní minulost? Oni, aby zachovali zdání. Asheny tedy odhadnou, aniž by se kdy něco stalo, i když na to částečně přijdou sami, ale...prostě už je to něco jiného.
Kdyby to bylo jako 1969, tak by mě to nevadilo (i když na film...to by chtělo spíš styl Reckoning, Lost City...).
Continuum světu SG nic nepřinese. Jen reset. A určitě se mu podaří zase zprznit nějaké postavy :?. V horším případě bude mít Teal'c třeba druhý šedý pruh :roll:.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.11.2007 01:24:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže více jak polovina episod, ne-li více, světu SG nic nepřinese kvůli autoreseru na konci, a nemusí jít nutně o časovky. To bych jako tu hlavní chybu neviděl. (resp. ne jako hlavní chybu Continuua)
Obrázek

Příspěvek 16.11.2007 01:51:22
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže o nich se dá říct, že se našim hrdinům opravdu staly a ti si je pamatují ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.11.2007 17:51:49
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já sem velmi optimistický a vyjádřím se až uvidím film, jinak já se těším hlavně na Jacka a Steva Bacica, jenž se mi líbil velmi i v Razoru ale to je off topic, uvidíme co to přinese...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 21.11.2007 10:26:17
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taky se na to tesim, klidne mohli cely film udelat uplne funny, jako dil "200".
Ale spíš čekám něco na způsob dílů s Kvantovým zrcadlem nebo
"Window of Opportunity" coz je jeden z mych nejoblibenejsich dilu SG-1 :oops: :D

Příspěvek 21.11.2007 13:51:52
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Continuum vyjde na DVD v Červenci 08. Wright se vyjádřil, že je to pravdu stará dobrá SG, čili návrat k starým časům, jenže reset-button už tam nebude. Změny budou, čili se do normálu nevrátí, což je docela příjemná změna. Těším se ještě více :)
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 21.11.2007 14:09:46
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to je naprosto super! Opravdu se na to začínám těšit čím dál víc. A neříkal jsem, že tenhle film vzniká jako návrat ke starým časům SG-1? :)

Příspěvek 21.11.2007 16:29:45

Odpovědět s citací

Jo tak tohle mě potěšilo :) Aneb nesuď dokud to nevidíš... řeči typu že to bude zase ohranej reset, proto že přece známe scénáriste už deset let dou tímhle do kytek :D

Příspěvek 21.11.2007 19:16:34
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak po krátkém hledání na CSFD jsem našel tento popis filmu.
Snad ukončí debaty o parodiích :wink:

Toto je spoiler!!!:
Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy.
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 21.11.2007 20:30:57
DarthRag Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hmh. Tak reset nebude. Alespoň jedno plus. Ale chválit dne před večerem rozhodně nebudu, už totiž znám scénáristy a tak vím, že můžou zkazit i to, co zkazit nejde.
Jsem S/J shipper a nestydím se to přiznat.

Příspěvek 21.11.2007 21:00:41

Odpovědět s citací

Tohle je přesně to, co mi hrozně vadí. V oslední době je hrozně "IN" pomlouvat scénáristy jak se dá, až tak že to vypadá že každej fanda je chytřejší a napsal by to daleko líp než oni.Sakra lidi, skuste si taky uvědomit, co vytvořili oni a co vy.Trochu mě rozčiluje, že takhle každá "nula" co nic nedokázala schazuje lidi, co napsali seriál o 10 řadách, 4 řadách spin-offu a 2 filmy.
Jistě to má svoje nedostatky, jen málo seriálů je pořád originálních a nepředvídatelných ale tohle už je prostě moc. Každej si tu zvykl psat "známe scénáristy" "Skazí úplně všechno" "Nejsou schopni psat postavy" atd. Od některých lidí to je kostruktivní kritika a ta vždycky musí být, ale třeba poslední příspěvek je prostě sprostá urážka. Trochu úcty k těm , co něco doopravdy dokázali a vytvořili. :evil:
Jestli na ně máš takovej názor, zajimalo by mě proč se na ten jejich brak teda díváš.
Jenom proto že tu jsou takové diskuze tak je slepě nepapouškujte.Zajímalo by mě, kolik lidí by se takhle vyjadřovalo, kdyby nikdy na diskusi na tohle téma nenarazili. Je to jenom pasivní přímaní názorů, proto že takový názor zdánlivě zastává většina :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách