Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Anděl Páně

Anděl Páně

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 15.9.2007 00:41:55
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

OK, nemůžu si pomoct, tenhle film jsem si zamilovala :D Úmyslně neříkám pohádku, protože to sice je, ale dost neobvyklá a hodně vtipná.
Rozhodně je škoda, že v ČT nepochopili potenciál a dost filmu ublížili, takže nemá takovou výpravu, jak by se slušelo. I když teda hudba je bezvadná.
Kdo pro mě celou tu věc rozsvěcuje jsou pánové Trojan a Dvořák v rolích Petronela a Uriáše, kteří doslova "hláškují" a špičkují se jako v nějakém buddy movie :D
Oni i Marie a Pán Bůh jsou povedení. Vlastně se mi líbili všichni a fascinuje mě, kolik současných nejvíc obsazovaných herců do filmu Jiří Strach procpal, protože to je přímo výstava.
Obdivuju Lucii Konášovou za scénář, který je plný odkazů a narážek, kterých si člověk hned na poprvé ani nevšimne (třeba plátno s Ježíšem :lol:) a opravdu vtipný scénář, kdy je náboženská "problematika" vyřešena nenásilně a to, že Marie v nebi peče cukroví, je i docela pěkná a uvěřitelná představa :). Jenom škoda těch peněz, kdy mohlo v nebi stát víc než jedna brána a dva stoly. Za to bych producentům zlomila prsty. Takový Troška (nic proti němu ani jeho slavným názorům), který dostává od Novy mnohem víc prostředků i na X pokračování, ale jeho "lidové" pohádky se s tímhle nedají moc srovnávat, protože jsou až moc naivní a vlastně nejsou vůbec režírované. Prostě si tam dva lidi povídají a většina záběrů je v jeho pohádkách skoro divadelní. To Jiří Strach, kterého jsem až dosud moc neregistrovala, se odvážil ke krokům, které aby tady člověk pohledal i u klasického filmu, natož pohádky. Navazující, rychlé scény, střih scén třeba po pár vteřinách, žádné pětiminutové vykecávání dvou herců, kteří tam jsou prostě proto, že je tam režisér tak postavil.
Jsem asi ovlivněná svou "láskou" k Ivanu Trojanovi, kterého mám hodně ráda. Ale s Jiřím Dvořákem tady tvoří dost neobvyklou dvojici, a nebránila bych se je vidět spolu i někde jinde. :wink:
Možná jsem moc nadšená, ale odolali byste tomuhle?:

"Víš co vidím?"
"Neříkej to, právě jsi se začal napravovat a hned si to zase pokazíš."
*bum*
"Víš co? Já vidím úplně to samý."
:laugh:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.9.2007 10:09:12
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nemůžu než souhlasit. Anděl Páně je vynikající věc a loňské Vánoce mi pozvedl z špatné na docela ušly :)
Ivan Trojan je prostě výbornej herec a tuhle roli nemohl hrát nikdo jinej a Jiří Dvořák jako Uriáš, prostě správně flegmatickej sarkastickej čert. Opravdu výborná věc, moc povedená, ale trochu mi nesedl Jiří Bartoška v roli Boha, já ho prostě nemám ráda a jeho hraní mi přijde až příliš, jak to říct, "civilní". Těžko říct, kdo by pro tu roli byl lepší, ale on mi tam zkrátka nějak neseděl.

Budu muset zatakovat bráchu, ať mi kouká vrátit do DVDčko :D :lol:

Příspěvek 15.9.2007 19:42:08
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

JJ souhlasim skvělej film .Docela se mi líbil. :lol:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 15.9.2007 19:50:40
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se taky strašně líbil bylo to perfektní prostě nádhera. :thumbsup:
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 15.9.2007 20:29:31
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jojo... já jsem to viděl až letos v létě, takže jsem měl půvabnou vánoční atmosféru. Ale hlášky tam byly úžasný. "A vůbec, neber svoje jméno nadarmo." Krásná pohádka.

K tomu Bohu: Můj oblíbenec v roli Boha je Menzel. Ve "Stvoření světa" (1989) byl parádní.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 19.9.2007 17:24:35
Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

O tomhle Filmu jsem něco slyšel dokonce jsem v časaku viděl i obal.
Nehraje tam náhodou Ivan Trojan.Možná jsem se trefil na jméno ale příjmení určitě vím. :)
Obrázek

Příspěvek 19.9.2007 17:32:11
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Promiň, ale na to můžu jenom.... :laugh: :laugh:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.9.2007 17:46:37
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak když jsem se s tímhle filmem/pohádkou setkala po prvé, četla jsem na ni recenzi :( . Profesor nám ji donesl do školy jako ukázku. A doufám, že se nikomu z vás nedostala do ruky, protože by jste ji pravděpodobně rozcupovali na kousičky. :evil: Tak neuvěřitelně tohle skvělé dílo pohanila, že jsem si myslela, že nestojí ani za to se na to koukat. O to víc jsem pak byla potěšená, když jsem ho nakonec uviděla. Skvělé hlášky, skvělé provedení, skvělí herci a o hudbě ani nemluvě :D . Ten kdo psal tu recenzi muže být jen rád, že si nepamatuju jeho jméno. Protože kdyby ano, tak by byl mou osobou považovám za uplného břídila v oboru kritika.

"Ježíšku kam zas letíš? " nebo jak to tam bylo :oops:
"Jdu si hrát s Jidášem"
"Ale ne, že se zase vrátíš s brekem"
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Zpět na Filmy