Dámy a pánové, milí věrní,
S lítostí vám oznamuji, že se chystám ve středu na odpočinek. Odjíždím do dalekých krajin, kde medvědi jedí turisty…

Ne, ale vážně, odjíždím na několik dní na Slovensko, bohužel nebudu během toho moct psát a dávat sem nové části, vrátím se až na začátku školního roku.
Mám tu, ale pro vás malé překvapení, v podobě dvou dílů. Přeji příjemné počtení.
7.kapitola:Pocit?
„Rodney, neměla tu být přátelská a vyspělá civilizace?“ Škádlil John.
„Vyspělá není, ale zato je přátelská.“ Zazubil se na něj Rodney a vzal si další kus jídla. To jídlo bylo velice dobré a chutné. Měli tu všechno, maso, ovoce, něco jako brambory…všechno na co si vzpomněl, teda kromě čokolády. Do místnosti, kde večeřeli, vstoupil Adrian.
„Rada starších mě poslala, abych vám sdělil, co zítra uvidíte. Ukážeme vám naše tajemství, avšak nesmíte o tom říct nikomu jinému. Je to pro nás to nejcennější, ale jsme ochotni vám ho ukázat, vždyť nás máte zachránit… Dnes už je na to pozdě, musíte se pořádně vyspat.“ Mile na ně mluvil, ale v hlase bylo ještě něco jiného, zloba anebo nenávist. Skoro nikdo si toho nevšiml.
„Promiňte, my jsme vám neslíbili, že vám pomůžeme. Vůbec nevíme o co tu jde, kdybyste nám to řekl, tak snad. Pochopte, takhle vám nic slíbit nemůžeme.“ Daniela se na něj smutně podívala, na očích ji bylo vidět, že toho lituje.
„Vy to nechápete. Vy nám pomůžete, nic jiného vám nezbude. Už tím, že jste tady, zasahujete. Kameny to předpověděly.“ Rychle zareagoval Adrian. Mluvil pomalu a nakonec střelil po Daniele pohledem. Ona mu viděla na očích hlubokou nenávist, kterou nestačil skrýt. Myslel si, že si toho nevšimla, bohužel v tomhle měl smůlu. Potom se všem hluboce uklonil a odešel.
Uběhlo necelých pět minut po Adrianově odchodu a už se mezi dvěma členy spustila bouřlivá výměna názorů.
„Já jim nevěřím, něco před námi tají. Mám z toho divný pocit.“ Snažila se ostatní přesvědčit Daniela.
„Máte jen pocit? Nemáte důkaz, pouze pocit. Podle mě jsou v pořádku,“ stál si za svým Rodney. Ronon mlčel, věděl, že není moudré teď se do toho plést. Teyla dojídala svoji večeři a John je oba zamračeně sledoval. Taky dával přednost svým pocitům, ale nikdy by to nepřiznal. Lorne stál z nějakého nepochopitelného důvodu na straně Daniely, avšak nevyjadřoval se.
„Doktore, jestli chcete důkaz …Díváte se druhým lidem do očí?“ začala nekompromisně McNillová.
„Ano, ale nevím co to má s tím společného…?“ odpověděl ji bleskově McKay.
„Hodně, zatraceně hodně! Oči vám, doktore, ukážou nejskrytější myšlenky. Pokud se naučíte v nich číst, tak dokážete předvídat tahy ostatních.“ Probodla ho pohledem. Mckay věděl, že je praštěná, ale že až tak.
„Víte co? Schovejte si, prosím, vaše pocity a nechte přemýšlení na kvalifikovanějších,“ ukončil Rodney debatu. Všichni McNillovou sledovali. Nikdo ji doopravdy nebral vážně. Pochopila to všechno dobře. Více se ztrapnit nemohla. „Mlčeti zlato!“ Byla jediná myšlenka. Daniela prudce vstala. Židle za ní s třeskem dopadla na zem. Ještě jednou je všechny přeměřila pohledem, potom odešla do svého pokoje a nezapomněla okázale praštit dveřmi, div nevypadly z pantů.
Ozvalo se zaklepání a do dveří vešel Lorne. Rozhlédl se po místnosti. Seděla na posteli u okna a dívala se ven. Čekal že bude rozzlobená, ale místo toho byla smutná. Opatrně se posadil vedle ní a šeptem na ni promluvil, chtěl zjistit konečně pravdu.
„Plukovníku, řekněte mě, prosím, kde jste se naučila arabsky?“ Zkusil major. Daniel na něho pohlédla. Viděla v jeho očích zájem.
„Jestli jste si přišel ze mě udělat legraci, tak prosím, ale já vám na to neskočím,“ odpověděla poněkud ostřeji. Zase se otočila k oknu a sledovala hvězdy a měsíc.
„Povezte mi o tom, prosím.“ Lorne se snažil ji přesvědčit. Daniela o tom s nikým dlouho nemluvila, přinášelo jí to do teď jen bolest a noční můry.
Nadechla se a dala se do vyprávění.
„Je to několik let zpátky. O tom co se tenkrát stalo, několik lidí dodnes spekuluje. Šlo tenkrát o zabití nepohodlného vládce Ománu. Byla to jedna z těch misí pro jednoho a poslali na ni mě, profesionálního vládního zabijáka… Úkol byl jasný, najít a zabít. Pokud bych byla chycena, tak mě moje vláda nezná, byla jsem tam pouze…za sebe. Všechno klapalo dobře, až do té chvíle, než jsem střelila. Někdo mě prozradil, byli na mě připravení…Týden jsem utíkala a schovávala se, avšak ne dobře, našli mě. Několik dní mě mučili. Byla jsem zavřená ve tmě a vláda se ke mně nehlásila…Pro ně jsem to podělala, i když jsem toho člověka odstranila…Tenkrát jsem věděla, že jsem na to sama, ale podařilo se mi uprchnout. Utíkala jsem několik dní přes poušť, potom jsem však padla únavou…Kolem jel nějaký Arab a vzal mě do své pouštní vesnice. Tam mě ošetřili, naučil mě arabštinu…Tam jsem pochopila, jak se dá poznat na člověku jeho další tah. Proto jsem se naučila skrývat pocity v očích a číst v cizích …Vaše oči, majore, mluví za vás. Více něž si to uvědomujete.“ Celou dobu šeptala. Chvílemi se zarazila s vzpomínala, nakonec se dívala Lornemu hluboko do očí. Major měl pocit, jako by mu viděla až do duše. Za celou dobu, co ji sledoval, nepohnula svalem v obličeji, ale přesto věděl, co cítila.
„Také předvídáte naše reakce?! Taky před námi skrýváte svoje pocity?!“ Vyjel na ni Lorne rychle, než si vůbec uvědomil, co řekl. Smutně na něj pohlédla.
„Ne, před vámi ne. Vám nepotřebuji číst z očí, vaše činy mluví za vás, stejně jako reakce…A neskrývám před vámi nic, protože…vám věřím.“
Po rozhovoru s Danielou šel Lorne spát. Dlouho se převaloval na posteli a nemohl usnout. Pořád přemítal o všem, co mu řekla. Věřil jí, stejně jako ona jemu. Kdyby tomu tak nebylo, nikdy by za ní nevběhl do toho deště. Vše, co zatím řekla, dávalo smysl. Někde hluboko cítil, že její pocity jsou správné. Taky jim nevěřil, ale proč si nezahrát jejich hru?
Další slíbený díl dodám večer.