S tím "zapůsobením", na SG1 si moc nepamatuju, protože jsem staré díly dlouho neviděla a nové jsem sledovala spíš ze setrvačnosti. Možná kdysi smrt Daniela, ovšem kdybych se na to dívala dneska, asi už by to ten efekt nemělo.
U SGA se mnou "pohnula" scéna v McKay and Mrs.Miller, když šel Rodney na konci za svou sestrou a nakonec se objali. To mohlo znamenat tak velký posun pro Rodneyho postavu a ono...nic. Pak přišlo Irresponsible a střevo Mallozzi u scénáře. Potom opět Martin Gero a Tao of Rodney a jak Rodney "umírá", tam bylo opravdu vidět starost všech o něj, dokonce i toho Shepparda napsali tak, že se opravdu o přítele stará a ne že "pojedu zachránit McKaye proto, abych vyzkoušel, jestli Jumper funguje pod vodou". Ale zase to skončilo strašně rychle, zmáčkneme čudlík a předchozích 40 minut se nestalo.
Common Ground byl pěkný díl, ale jak všichni říkají, bez následků. A to, jak se báli o Shepparda, to jsem třeba u Grace under pressure vůbec neviděla. Tam ani nebyl celý tým!
Navíc mi tam strašně vadil Carson. Jednak svým chováním k Rodneymu, jednak proto, že byl vůbec hodně mimo, jak tam pobíhal se zbraní, kterou předtím držel jenom jednou a nakonec to vypadalo, že je snad i člen nějaké jednotky nebo co. A pak, "velel" tomu Ronon, což jsem nepochopila. Možná by stálo za to, kdyby třeba Shepparda vrátili do původního stavu třeba v dalším díle nebo o dva, tři dál...nevím no. Ono hodně těch zápletek by se dalo natáhnout na víc dílů. Snad se toho dočkáme ve 4. sérii.