Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 13.8.2007 - Malé detaily o závěru série

13.8.2007 - Malé detaily o závěru série

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Příspěvek 14.8.2007 21:59:05
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Raynor: Já tě pochopila :) A rozhodně s tímhle souhlasím. Třeba taková epizoda jako Defiant one, s dlouhodobějším dopadem, a o trochu *drsnější*, by k něčemu takovému přispěla. Ale BSG bych jako příklad nedávala, tam už moc tlačili na pilu a člověk pak ty postavy začne jednu po druhé nesnášet, což taky není dobře. DS9, tam se postavy radikálně mění a procházejí zlými obdobími, ale lidi je mají rádi čím dál víc.

S tím "zapůsobením", na SG1 si moc nepamatuju, protože jsem staré díly dlouho neviděla a nové jsem sledovala spíš ze setrvačnosti. Možná kdysi smrt Daniela, ovšem kdybych se na to dívala dneska, asi už by to ten efekt nemělo.
U SGA se mnou "pohnula" scéna v McKay and Mrs.Miller, když šel Rodney na konci za svou sestrou a nakonec se objali. To mohlo znamenat tak velký posun pro Rodneyho postavu a ono...nic. Pak přišlo Irresponsible a střevo Mallozzi u scénáře. Potom opět Martin Gero a Tao of Rodney a jak Rodney "umírá", tam bylo opravdu vidět starost všech o něj, dokonce i toho Shepparda napsali tak, že se opravdu o přítele stará a ne že "pojedu zachránit McKaye proto, abych vyzkoušel, jestli Jumper funguje pod vodou". Ale zase to skončilo strašně rychle, zmáčkneme čudlík a předchozích 40 minut se nestalo.
Common Ground byl pěkný díl, ale jak všichni říkají, bez následků. A to, jak se báli o Shepparda, to jsem třeba u Grace under pressure vůbec neviděla. Tam ani nebyl celý tým!
Navíc mi tam strašně vadil Carson. Jednak svým chováním k Rodneymu, jednak proto, že byl vůbec hodně mimo, jak tam pobíhal se zbraní, kterou předtím držel jenom jednou a nakonec to vypadalo, že je snad i člen nějaké jednotky nebo co. A pak, "velel" tomu Ronon, což jsem nepochopila. Možná by stálo za to, kdyby třeba Shepparda vrátili do původního stavu třeba v dalším díle nebo o dva, tři dál...nevím no. Ono hodně těch zápletek by se dalo natáhnout na víc dílů. Snad se toho dočkáme ve 4. sérii.
Naposledy upravil Klenotka dne 14.8.2007 22:31:34, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.8.2007 22:18:34
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor: Já chápu, jak to myslíš ty, já to myslím jinak. Řekněme...někde uprostřed toho, co říkáš a stavu, který teď je.

PS: Tak Galactica...mívala jsem ráda Apolla, teď už nějak nemám. Baltara jsem ráda neměla nikdy, ale obdivovala jsem, jak skvěle je napsán. Ve třetí sérii mě už ale moc nezaujal. Já mám ráda ale charaktery, které jsou prostě kladnějšího rázu (ale ne úplně, třeba díky tomu, co je potřeba udělat, aby jiné mohlo být - viz Laura, Bill a Helo).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.8.2007 07:46:44
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hmmm, zajímavá debata. Sice jsme se dostali úplně OT, ale je to fakt zajímavé. Líbí se mi vaše názory. A světšinou musím jen souhlasit. Už dříve jsem zastávala názor, že z SGA se občas stává komický sitcom, že tam občas už jen chybí ten divácký smích. Vřele souhlasím s tím, že postavy musí mít zákonitě nějaký vývoj, a řekla bych, že hlavně citový a psychický. To, co prožívají, se na nich musí podepsat a bylo by přece jen přirozené, kdyby se měli rádi, nenáviděli, byli na sebe naštvaní atd. To, že Sheppard po Common Groundu jakoby zapomněl, že ho vysával Wraith, to je do odčí bijící. I když "je silný a má posunutý práh bolestivosti", tak přinejmenším nějaké psychické trauma, zmínka v dalších dílech nebo něco. Na Elizabeth podle mě nemá být proč naštvaný. Ale spíš na Kolyu, ale jo, asi by nšatvaný trochu být mohl .... V epizodě Irresponsible potkal Kolyu a co? Ježiš, já bych se tak vztekla, že bych se na něj vrhla, ať se děje cokoliv. OK, sice ho pak zastřelí, ale nějak tomu chybí ta hloubka... Jak píše Klenotka, jeho postava nemá hloubku (myslím scénáristicky)... já jsem si ho teda sice trochu zidealizovala, ale rozhodně souhlasím. Chtělo by to víc. Románky mě taky nevadí, proč třeba už nikdy nebylo zmíněno, že by Sheppard šel navštívit Chayu? Vždyť to byla láska jak trám:-).... Pak se objevují zmínky o Kirkování, přitom to podle mě vůbec není pravda...
Co e týče Rodneyho, pokud ho budou dál zesměnovat, začnu pochybovat po rozumu scénáristů. Pár vtípků je fajn, ale čeho je moc, toho je příliš. Nakonec si nemůžu odpustit nesouhlasit s Klenotkou. Zatímco SGA u mě řadu od řady klesá, SG1 se mi zdála čím dál lepší (tedy aspoň přunejmenším pořád stejně dobrá). Poslední 3 řady byly skvělé a i když bych SG1 mohla taky leccos vytknout, pak myslím, že i tak je o 100% lepší než SGA. Ach jo, a to tam není Sheppard...
Jako příklad uvedu Farscape. Ten seriál je city, vztahy, nenávistí, láskou, pomstou, vyšinutím, psychickými problémy atd. tak prodchnut, že jsem byla u vytržení, když jsem to viděla poprvé. Vynikající.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 15.8.2007 09:13:27
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak a ja sa pridávam k vášmu názoru, čo sa týka zamerania na postavy. Aj podľa môjho názoru by napr. mutujúcemu Sheppardovi mohli dať viac času veď to narvali do jednej časti a zrazu bum a viac ani slovo (ale aby to nebolo len o Johnovi). Veď sorry ale zmutovať na nejakú obludu by ani mne nebolo príjemné a určite by som sa z toho len tak nespamätala spôsobom - No čo bolo, bolo. SG malo už viacero častí, ktoré skončili podľa mňa predčasne. Najskôr niečo 40 minút zamotávajú a potom to za 5 minút vyriešia ako napísala Klenotka - stlačením gombíka. Tiež by som uvítala nejakú hĺbku postáv. Prepáčte ale zas použijem ako príklad Shepparda: O ňom vieme, že je to vojak, ktorý nerád hovorí o svojich citoch. Fajn v 1. možno 2. sérií ale preboha veď je s tými ľuďmi už 3 roky mohol by povedať viac ako: Mám rád fotbal a golf.
Chýbajú tam tie city - sympatie, nenávisť - veď aj z vlastnej skúsenosti viem, že aj kamoši, ktorí sa poznajú 11 rokov si sem-tam dokážu povedať to svoje a pár dní sa nebaviť.

Sa ešte vrátim k SG-1. Som si ešte spomenula na taký pekný moment. Neviem síce ako sa tá časť volala ale Sam tam naháňal ten Kulský bojovník a ona stále len utekala a v poslednej chvíli ju zachránil Teal´c a Jack. Jack si k nej potom sadol, objal ju a ona sa rozplakala. :)
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 15.8.2007 10:40:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ono SG-1 taky není zrovna nejlepší příklad. Pominu-li ty boty v hlavním ději (celá galaxie s miliardami veteránů z bojů Goa'uldů a pro-boj-zrozených ras jako Jaffové neumí zastavit křižník Ori a SG-1 se během rutinní mise protlačí na můstek té lodi) tak ten vývoj tam je taky opravdu minimální. Jediný vývoj má snad jen Daniel, který se z humanisty stal ostříleným Maxem Paynem. Jackův vývoj? Udělali z něho komickou postavu. Vývoj Sam? Kde nic tu nic. Vývoj Teal'ca? Ano, v prvních řadách nějaký byl, ale pak opět nic. Vala prodělala vývoj během několika episod aby ji nějak včlenili do týmu a pak tam jen poskakovala. Napadá mě několik twistů, které mohli vrhnout do děje během 10. řady aby tam pokud možno ušetřili a ukázali nám o něco více z té devastující a oh-tak-velkolepé války o galaxii. Daniel mohl zůstat Priorem nafurt, nebo alespoň mohli hledat ve filmu něco, co ho zachrání od smrti autodestrukcí. Vala a Daniel románek, Vala známá zahýbáním... Teal'c by se například mohl trochu zajímat o svého ženatého synka a vůbec měl dávno odejít k Jaffům. Carterová úplně zapoměla na někdejší linii s Jackem, ale úplně zapoměli i na staré dobře vědecké soutěžení třeba s docem Lee. Nevím, ale rozhodně mi nepřipadá, že by Atlantis měla těch osobních linií minimum a SG-1 spoustu.

Ale ono nejde jen o procítěné scény mezi postavami. Jde i o dobrozružství. Kdysi stačilo, když v 2. minutě odešli ven bránou a v 41. minutě se vrátili do SGC. Ale s tím, jak se příběh zvětšil a obsáhnul jiné priority než přežít setkání s inteligentními mochomůrkami se i ty tripy ven bránou měly prodloužit. A stát jinými. 10 let se diváme na to, jak čtyři panáci chodí ven bránou v zeleném ohozu a s puškama na raměni. A v Atlantis je to úplně totéž. Stavba děje episody se za 10 let vůbec nezměnila. Scénáristi už pátým rokem vymýšlení kraviny, aby se pozemské lodě nestaly moc silnými. A přitom by úplně stačilo hlavní tým rozdělit, nechat nějakou postavu mimo Zemi na několik episod třeba v tajné misi k infiltraci nějaké důležité rasy. Nechat je hledat svatý grál na on-going misi trvající několik episod bez možnosti návratu do SGC a dopnění si munice. Gero v rozhovoru obdivuje Sopranos, protože tam mají napětí, ale aby udělali nějaké nesmazatelné jizvy hlavními postavám, to ne. Ať už by šlo o pásku přes oko, "umělou" ruku nebo psychické problémy. K čemu mi je se dívat na snažení postav 42 minut, když vím, že se jim vůbec ale vůbec nic nestane? Budu obdivovat efekty? To stěží, tak pěkné opravdu nejsou. Hlášky? Na to mi stačí si stáhnout minutový best of té které episody z YouTube. Mám si k postavým vytvořit pouto? A na základě čeho, když tam nejsou city a postavy nemají prakticky nic, s čím bych se mohl identifikovat. Čest vyjímkám samozřejmě.

Stejně jako se vyvinul hlavní příběh, z obyčejného chození bránou ven na boj o galaxii, se měly vyvinout i vztahy, z obyčejného pomrknutí na seriózní drama nebo prostě něco více. Jenže když to pomrkávání mezi stejnými postavami trvá 10 let a nic z toho není, proč se na to dále dívat.

No příjde mi, že když spolu tak krásně všichni souhlasíme, tak je zbytečné, abych v tomhle pokračoval. Taky mi příjde, že z nějakého zvláštního důvodů zasahuju do zdejšího dívčího klubu :-) Nezbývá než doufat, že to scénáristy trkne, nebo jim Davit Nykl přeloží tohle forum a bude jim vyhrožovat smrtí pokud se nepoučí, jinak nevidím důvod, proč se dívat na potencionální 5. řadu jinak než sestřihem na YouTube.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.8.2007 11:24:00
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak nesledovať aj možnú 5. sériu by som jednoducho nemohla. Som tak nejak Stargate stále verná. Ale musím priznať, že napr. v SG-1 ma oveľa viac bavili tie epizódy okolo 4. a 5. série keď tam objavovali nové planéty a rôzne záhady a stretávali rôznych pochybných ľudí. Potom sa to zrazu zmenilo a už sa poriadne nič neobjavovalo. No a 9. a 10. séria boli ako nový začiatok s veľmi rýchlim koncom. Ja nie som z tých ktorý vravia, že sg-1 skončila 8. sériou ale niečo dosť podstatné tam kdesi zostalo akoby zabudnuté. Neviem, či ma chápete ale dúfam, že hej. 8)

Inak sme dosť mimo témy, aj keď mne to nevadí niekomu by mohlo.
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 15.8.2007 11:56:48
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, je to OT, ale myslím, že po těch dvou stránkách je to fuk :)

Fazulina: Taky si s tebou dovolím nesouhlasit :wink: SG1, hlavně 10. série, mě opravdu už moc nebrala. 9. série byla fajn v tom, že tam konečně, po 8 letech, dali nové postavy. Jenže je blbě napsali. Jediná slušná byla Vala a tu pak po 6 epizodách hezky poslali pryč, aby se mohla vrátit Carterová, protože kdyby zůstala, ukázalo by to, jak je Carterová pořád stejná. Když z Valy udělali hlavní postavu, radovala jsem se. Ale co se stalo? Udělali z ní jenom hláškostroj. Potenciál zazdili, vztah s dcerou jí omezili na věty "Nedělej to Adrio" a "to není nutné Adrio", chemie mezi postavami žádná. Claudia a Ben jsou naštěstí tak dobří herci, že se dokázali aspoň ke konci ze škatulky vymanit a něco předvést. Ostatní zapadli, z Teal´Ca udělali nepřemožitelný tank, kterého bodneš dvakrát katanou, třikrát střelíš tyčovkou a on vstane a vesele bojuje dál. To se ani nedá brát s nadhledem jako "je to sci-fi seriál", tohle už je i na sci-fi dobrodružství moc a je to spíš k smíchu. Vždyť přece je člověk, dávno ne Jaffa. A kde je jeho syn? Kde je Ishta?
Carterové v 8. sérii umře otec a ona se na konci té samé epizody směje a nedává absolutně najevo, že by utrpěla ztrátu.
Daniel Priorem, páni....bum, na konci epizody reset a všichni žijí šťastně až do smrti.
V předposlední epizodě jim dojde, že "sakra, my tady máme dvě ženské postavy, které spolu za celý seriál měly tři scény" a že by je mohli třeba poslat nakupovat.
Poslední epizoda naprosto stupidní "šokující" vztah Valy a Daniela, kdy už dva roky lidi čekají, kdy to dají dohromady. To bylo teda překvapení a ještě větší, když se překvapivě na konci všechno vrátilo zpátky.
Tolik k SG1. SGA trpí úplně tím samým problémem, ale to už jsem tu vypsala, tak to psát nebudu. Ale řekněme, že dokud tam bude David Hewlett, dívat se asi budu. To je ale zatraceně málo koukat se jenom kvůli jednomu herci. A jestli budou pokračovat v "idiotovi" McKayovi, tak mě možná ani tohle nepřesvědčí a radši si s DH pustím nějaký kvalitní film, kde si režisér a scénárista váží jeho hereckého umění a kde má opravdu co hrát.
SG jsem kdysi strašně milovala a SGA je pořád oblíbená, i když nevím proč. Asi srdcovka. Ale když dělají ty samé chyby pořád dokola, už několik let, tak si jich všimne i člověk, který si je nezaškrtává a nepočítá. Už to prostě bije do očí, což je velká škoda. U 4. série to vypadá zase na nějaké chození bránou, takže dostanou asi svoje jak ti, co jim to chybí, tak zastánci "lodiček". Doufám, že to vyváží a vrátí se k základům, když to teda má být ten "soft reset"
Naposledy upravil Klenotka dne 15.8.2007 12:10:39, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.8.2007 12:05:13
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Asi tak. Zamiloval jsem si kdysi Stargate, protože byla kvalitní. Ne protože bych si u ní sepisoval na papírek seznam chyb.
Obrázek

Příspěvek 15.8.2007 12:31:23
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka:práve si tu napísala všetko čo som mala na srdci :)

Presne to s tými postavami ako Rayak, Istha, a veľa ďalších. Keď nemali o čom napísať epizodu tak ich využili a zasa ich zvyšok série nespomenuli.

Raynor:Tiež si tie chyby nezapisujem a Stargate aj keď trošku kvalita klesla aj tak ju milujem. Sa mi hlavne na SG-1 páčilo, že sa to odohrávalo na Zemi a v reálnom čase. No Atlantis je síce mimo Zeme ale aspoň vedia, že Zem existuje a legenda o skutočnej Atlantíde ma vždy zaujímala.

Tak však uvidíme ako sa s tým všetkým tvorcovia pobijú :)

Příspěvek 15.8.2007 12:53:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže všechno se musí vyvíjet. V 10. řadě už vypadalo úděsně křečovitě, že by něco takového ještě udrželi v tajnosti. Už dávno měli bránu odhalit světu. Že tím SG příjde o jednu ze svých výhod? Ano, ale taky tím získá námět na další děj a nakopnutí. Nejde se toho držet donekonečna.

Já mám SG taky rád, ale raději si pustím něco doby, kdy byla kvalitní, nebo napíšu něco, o čem doufám, že se toho jednou z Vancouveru taky dočkám. Nebudu sledovat špatný seriál jen proto, že kdysi býval dobrý. A ratingy ukazují, že v tom nejsem sám.
Obrázek

Příspěvek 15.8.2007 13:08:39
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No je jasné, že pozerať niečo len kvôli obsadeniu alebo len preto, že to bolo v minulosti super je blbosť. Ale stále je tu nádej, že sa to zlepší. Možno si povieš v polovici 4. série, že je to naprd a prestaneš to pozerať a práve v druhej polovici dôjde k tomu zlomu a zlepší sa to (no je to skôr len také sci-fi konštatovanie). Ale vždy tu je nádej - teda aspoň u mňa :) (z večnej pesimistky sa za 4 roky strednej vyklula optimistka - no čo niekto z tých 30-tich pesimistov musel začať premýšľať pozitívne) 8)

Příspěvek 15.8.2007 13:12:49

Odpovědět s citací

Klenotko, vím, že naše názory na SG1 se liší. Já si prostě nemůžu pomoct, ale linie s Ori a Svatým drálem atd. se mi strašně líbila. Valu mám moc ráda a líbila se mi, ale souhlasím s tím, že třeba Teal'cova postava byla docela zazděná. Unending se mi moc líbilo, vztah Daniela a Valy mě teda vůbec nepřekvapil...(spíš to, že se to zase vrátilo zpět:-), Camerona mám ráda téměř stejně jako Jacka, Daniela prostě miluju:-) a Samanthu mám raději než Teylu nebo Elizabeth:-) .... Jen jsem tím chtěla říct, že co do vztahů a citů a zaměření na postavy vede u mě SG1 nad SGA, ale pro mě je tohle srdcovka, přesně jak říkáš. Nakonec to vyzní ale oboje tak, že se tam na postavy moc nezaměřují:-)... Jenže stejně.... stěžuju si a co? Budu koukat znova a klidně i na 10. sérii SGA, když bude. A máš pravdu, taky se na SGA dívám víceméně jen kvůli jedné postavě:-)...
Raynore... jaký dívčí klub?:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 15.8.2007 13:45:46
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No ja na to budem pozerať tiež. A snáď sa dožijeme aj 10. série Atlantisu. A dá sa povedať, že postava, ktorá očarila Fazulinu bola jedným z mnohých dôvodov prečo som Atlantis začala pozerať ale to k tomu patrí. A viete čo, vôbec sa nehanbím to povedať - veď Joe je kus pekného chlapa. (no trošku si protirečím s predchádzajúcim príspevkom ale stále sa držim svojho názoru, že len kvôli postave to nepozerám) :D

Příspěvek 15.8.2007 13:47:14
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, to jsem myslela, že mě ten vztah Valy a Daniela nepřekvapil. Jenom mi to přišlo legrační, když ohlašovali bombastickou epizdou s "překvapivým" vývojem vztahů a pak tam bylo jenom tohle. :wink: A koukat samozřejmě budu. SG1 jsem dokoukala taky hlavně kvůli tomu, abych měla dokončenou sérii než že by mě to nějak bralo. Ale je to SG. Je to stejné jako se ST. Nový film/seriál se mi třeba zase tak moc líbit nemusí, ale prostě koukám, protože jsem tomu kdysi propadla a už to tak zůstalo. To, že v SGA ohlásili už tehdy mého oblíbeného herce s tím nemá co dělat :) 1. série byla vážně skvělá a bylo to příjemné překvapení. Nevím, kde se to pak zvrtlo a proč ve 2. sérii přepli na akční komedii.
Jo, dívčí klub, před chvílí jsem online viděla opravdu jenom náš dívčí klub :D Nějak to tu válcujeme, holky. :D

Příspěvek 15.8.2007 15:14:59
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak abych se taky přidala..."k dívčímu kroužku a Raynorovi " ;-) :lol:
V Irrisponsible mě docela zarazilo (i přesto, že je to sg), jak se team stavil k hrozbě Kolyy (ehm..to je děsný skloňování). Jako, že mysleli příliš mírně a John sám ho bral...na to, co bylo a to nejen v Common Ground, dost dobře :?.
Pokud jde o skupinu lidí, rozhodně chovám větší sympatie k SG-1. Nejen proto, že je mám ráda, ale vzájemně působí opravdu sehraně. Je tam vidět, jak se vzájemně respektují a mají rádi a jsou schopni jeden pro druhého obětovat i svůj život. V SGA se mi to zdá mnohem více...jako kolegové spíš než jako přátelé. Teda...ne, že by se mi přátelští nezdáli, to ne, jen prostě méně. Když jeden za druhým příjde vážně si popovídat o nějakém problému nebo jeden druhého třeba jen utěšit, tak už to musí být něco. V SG-1 mi to přijde mnohem přirozenější. To mám já ráda.
Vývoj Teal'ca - ten se vyvíjel tak, že se...uvolnil. V takové sedmé a osmé sérii jsem shledala, že se usmívá mnohem častěji a vůbec reaguje na okolí mnohem lépe, což mi přišlo fain. V dalších dvou sériích je poněkud pošramocen tím, jak bere ty dvě P-90, Talion byl vyloženě ...sitcom (i když tam parádně temně odbouchnul toho Jafffu).
Na SG vidím spoustu chyb, ale to taky proto, jak moc to mám ráda a těch chyb si všimnu, snažím se nad ně povznést nebo si je okecat, ale stějně to celkově miluju. Nedívám se na to ze žádné "setrvačnosti". Na Atlantis jsem se dívat začala, abych "byla in" a jsem ráda, že mě to hnedle přešlo a dívám se na to, protože to prostě miluju. Jasně, je to i srdcovka, ne vše je tak dobré, jak bylo, ale...v tento okamžik to stále miluju :D.

Mmch., ratingy to poněkud zkreslují...zvlášť při měření něčeho, co šlo půl roku někde jinde a povaluje se to na netu ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.8.2007 21:47:04
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

si tady stěžujete že neni žádnej vývoj postav. Uvidíte vývoj až bude Amanda spolu s Davidem H. Tuhle dvojci nemam rád. Amanda už od první chvíle se s nim nesnese a to v SG-1 byl jen několik dílu teď budou v SG-A každej díl to bude mazec..

Příspěvek 15.8.2007 22:02:24
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nezapoměň rozlišit "Amanda a David" a "Carterová a McKay". David a Amanda jsou velmi dobří přátelé a to už spoustu let. David je z ní vlastně na větvi, a myslím, že kdyby hrál v její přítomnosti požární hydrant, bylo by mu to jedno. :)
Vím, že jsi to určitě takhle nemyslel, já jen že jsem radši, když lidi rozlišují postavy a herce. Pravda, někdy to není snadné, ale snaha se cení :wink:

Ale je pravda, že to teda bude "vývoj" :? Už jsem říkala, že nesnáším epizodu Pegasus Project? (vím, asi tak 200 krát). Já se toho bojím. Jejich krátké scény v M&MM se daly, protože to psal Martin Gero a vůbec, šlo to. Jednak proto, že se oba chovali normálně a jednak proto, že to byla 5-ti minutová scéna.
Problém je v tom, že už to dávno není, co to bývalo. V SG1 byl Mckay takový ten "jerk", já ho už tehdy znala a docela se mi líbilo, jak řekl Carterové do očí, že udělala chybu a že to bylo špatně. To si "dovolil" moc, tenkrát, ale každopádně i jeho chování bylo otřesné. V Redemption už je oba napsali dobře...ale pak to zase zazdili Pegasus Projectem. Udělali z McKaye koktajícího moulu, který se v přítomnosti inteligentní ženy nevymáčkne, a vytvořili z něj jenom slintajícího idiota. Navíc v té epizodě napsali vůbec z SGA blbě i Shepparda a náš Mckay by Mitchella s tím citronem poslal někam (ten citron navíc už opravdu po těch letech není vtipný, jenom trapný).
Joe Mallozzi sice doslova tohle napsal, na otázku "jak se bude chovat McKay" odpověděl: "myslíte, jestli z něj neuděláme hopsající slintající opici? Ne." Tak je vidět, že si to uvědomuje, otázka je, jestli od "uvědomění" dojdou k praxi. Na papíře všechno vypadá jinak.
A rozhodně nechci z SGA Carter/McKay show.
Naposledy upravil Klenotka dne 15.8.2007 22:11:40, celkově upraveno 1

Příspěvek 15.8.2007 22:09:58

Odpovědět s citací

No, mě se Pegasus project líbil. Co dodat. McKaye tady zesměšnili jako všude jinde. Nelíbí se mi to, protože Rodney je po Sheppardovi asi moje druhá nej postava v SGA - no, co si budem vykládat, nikdo další už tam není (myslím z hlavních postav). No, ale byla to epizoda SG1 a jako taková se mi líbila. Jsem zvědavá, zda z něj nebude ta opice, jak píšou, protože zatím to k tomu docela spěje. Škoda.

Příspěvek 15.8.2007 22:21:50
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Doufám, že mě teď neukamanujeta za ne OT příspěvek. :lol:

Mallozzi v posledním postu na blogu napsal, že finále sezóny bude nějakým zůsobem navazovat na Kindred. Nějak nevím jaký z toho mám mít pocit, když víme, že
Toto je spoiler!!!:
v Kindred bude Carson. Dost se bojím, aby ho vážně neoživili a nevzali zpět. Nic proti PM.

Jenom tak přemýšlím no, to spojení může být a pravděpodobně bude spíš v hlavním ději (aspoň doufám). :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 15.8.2007 22:47:08
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

On už předtím říkal, že chtějí napsat tři epizody, přičemž ta třetí by byla dveřmi k jeho návratu v 5. sérii (pokud bude). Ale pak ty epizody snížily na dvě, takže v poslední nejspíš nebude a asi se to bude spíš týkat celkového děje. A i když mám Paula ráda, ať už ho tam nevracejí. Sci-fi je jedna věc, ale tohle vážně zavání Dallasem :)

Příspěvek 15.8.2007 22:50:43
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Přesně tak, když už ho jednou zabili, tak ať to tak nechají. Flashback nebo něčí představa nemám nic proti, ale oživovat opravdu ne-e. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 16.8.2007 07:38:36
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hlavně není žádná relativně normální možnost, jak ho vrátit. Tim, že ho zabili udělali definitivní tečku. Kdyby třeba Carson odešel z Atlantis na Zemi, tak je tu naprosto reálná možnost návratu. Ani zde není možnost jako u Daniela, který se povznesl. Co vlastně zbývá za možnosti v našem případě? Klon? Carson z alternativní reality? Přeprogramovaný Carson-Asuran? Všechno působí moc uměle. Já vím, že někteří fanoušci Carsona mě nebudou mít rádi, ale mrtvej musí zůstat mrtvej...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 16.8.2007 09:29:01
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tiež som mala Carsona moc moc rada ale keď niekto vybuchne ako ho chcú vrátiť. Nie nie aj ja som (síce s ťažkým srdcom) proti. S Danielom to bolo iné, tam si nechali otvorené zadné vrátka pre prípad návratu a to sa aj podarilo. Ale keď niekto zomrie, tak to bohužiaľ musia aj fanúšikovia sci-fi prijať.

:D Fazulina:To je haluz ale aj moja druhá naj postava Atlantisu je Rodney. Neviem, ale myslím, že ani bez Johna ani bez Rodneyho by to nebolo ono. A držme palce aby sa im podarilo vylepšiť tieto postavy.

Příspěvek 16.8.2007 10:09:33
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Oni právě říkají, že to nemá být ani klon, ani replík, a snad ani alter-Carson. Tak nevím, jak to chtějí udělat. Třeba má jednovaječné dvojče, co je čirou náhodou taky doktor a jmenuje se Cars nr.2 :D

Příspěvek 16.8.2007 14:14:44
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

podle mě bude replikátorem Weirová

ale abych řekl pravdu, tak mě tohle oživování postav pěkně nudí. Carson je mrtvej, tak ať ho tak nechaj. Ať se tam pohybuje jako třeba duch, něco na způsob Echoes, kde velryby "vytvářeli" ty obrazy Antiků. To by mi nevadilo. Ale nějaký dvojče, nebo něco takovýho? To snad ne.

edit. já zapomněl, že Atlantis už odlítla :-) takže ty velryby se nekonaj. 3koda, tohle by bylo pro mě asi nejpřijatelnější řešení jak ho dostat zpátky

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM