Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 14.4.2007 19:10:46
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ještě k té Postlerové. Já si prostě myslím, že Amandu trochu polidšťuje. To nemyslím nijak zle, Amanda Tapping je pro mě The Best herec z SG, ale trochu se mi zdá, že mluví takovým monotóním způsobem. Ano může to být tím, že anglicky rozumím průměrně až podprůměrně, ale je to prostě můj pocit. Postlerová jí dodává víc hlasových barev. Na Lapu jí spousta lidí nesnáší a tvrdí, že Amandu nedabuje, ale "zpívá". A já říkám, že jí "zpívá" skvěle. :) Kéž by jí dabovala i v SGA, ale dabing SGA je ještě tak daleko, že je to velice nepravděpodobné. :?

Příspěvek 15.4.2007 11:01:07
chammurabi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dastr píše:
to chammurabi
Nejsem sám komu se to nelíbí, takže myslím že mám pravdu a o opaku mě nepřesvěčíš. Stojím si za svým. Nechci se s nikým hádat,ale tím dabingem to podělali

Já ti tvůj názor brát nechci. Vím, že se to nelíbí hodně lidem, ale slyšel sem i od nich že se to začíná zlepšovat. Je to tvoje věc jestli se ti to líbí nebo ne, ale mě jenom zarazilo že ses odkázal na zatím nejlepší díl co se týka dybingu že ti to úplně znechutil. To je vše jinak ti tvůj názor nechci vymlouvat.
O'Neill: "To je ten nejšílenější plán se kterým jsme kdy přišli."
Cartrová: "Šílenější než připevnění aktivní brány na spodek X-302?"
O'Neill: "Oh, ano."
Cartrová: "Šílenější než odpálení slunce?"
O'Neill: "Jo."
Cartrová: "Nejšpíš má pravdu"

Příspěvek 15.4.2007 11:55:37
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Víš, asi jsem romlsanej originálem. je jasný, kdybych viděl nejprve SG s tým čským dabingem a potom originál,tak bych říkal něco jiného
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 15.4.2007 14:54:27
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo to je jasné. Třeba kámoš originál neviděl a jak se teď na to dívá na nově tak nechápe co proti tomu všichni mají.

Příspěvek 15.4.2007 15:27:03
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Markus píše:
Ještě k té Postlerové. Já si prostě myslím, že Amandu trochu polidšťuje. To nemyslím nijak zle, Amanda Tapping je pro mě The Best herec z SG, ale trochu se mi zdá, že mluví takovým monotóním způsobem. Ano může to být tím, že anglicky rozumím průměrně až podprůměrně, ale je to prostě můj pocit. Postlerová jí dodává víc hlasových barev. Na Lapu jí spousta lidí nesnáší a tvrdí, že Amandu nedabuje, ale "zpívá". A já říkám, že jí "zpívá" skvěle. :) Kéž by jí dabovala i v SGA, ale dabing SGA je ještě tak daleko, že je to velice nepravděpodobné. :?

Já už bych si jinou dabérku než Postlerovou ani neuměl představit, prostě za ty roky jsem si už na ni tak zvykl, že když někde slyším hlas Postlerové tak si myslím, že mluví Carterová :lol: no už mi z toho asi hrabe :faint:

Příspěvek 15.4.2007 15:51:57
Oneill_o Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

S tim originálem souhlasim, ale já sem viděl sg taky nejdřív s dabingem a teď jak to mám už hodněkrát vykoukáný origoš tak mi ten dabing, i když je vážně precizní, nesedí. Ale souhlasím, že výběr hlasů je super. :o

Příspěvek 16.4.2007 15:06:39
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dnes to bylo, aspoň podle mě o.k. nezaznamenal jsem nic zásadního co by mi vadilo, jedině možná ten "mozkocuc", ale ono hlavocuc není o moc lepší, je to vlastně jedno. :lol:

Příspěvek 16.4.2007 15:18:26
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, dnes to bylo opět super. Teda já si poslední díly opravdu užívám, to je nářez. :faint:

Na toho plukovníka si asi budeme muset zvyknout, protože jsem se o tom bavil s jedním fankorektorem a ten mi řekl, že podplukovník je na colonel moc dlouhý, takže se režisér rozhodl jí povýšit hned na plukovníka. To se nedá nic dělat. V dabingu se musí dělat kompromisy.

Příspěvek 16.4.2007 15:40:02
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ono správně to má být Lt. Colonel, ale stejně i v originálu občas říkají taky colonel, takže mě to vadit nebude a komu jo jeho problém :D
Naposledy upravil Petrosin dne 16.4.2007 15:42:28, celkově upraveno 1

Příspěvek 16.4.2007 15:41:32
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ta hodnost ... no co se dá dělat. Ale ''mozkocuc'' se mi moc líbil :D :D Hlavně jsem byl rád, že se ten Thor dal poslouchat, když měl dneska tolik dialogu. Sice to pořád není úplně ono, ale jde to. Hlavně aby to už takhle nechali a neměnili dabéra. Ale jinak se mi to dneska líbilo. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 16.4.2007 15:59:44
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, s tím plukovníkem je to celkem logické. A oni jí pak stejně už budou i v originále pořád říkat colonel, takže je to jedno. A normální český divák rozdíl nepozná, jestli má na ramenou stříbrná křidýlka nebo ne.
Ale hodně mě potěšil ten elektronický hlas Jacka hologramu. To je krásný detail, který jsem nečekala. A líbí se mi hlas Pendrgrasta :wink: Teď zase tři díly neuvidím. Možná středeční, ale to sebou budu muset hodit.
Ale musela jsem asi v půlce na chvíli vypadnout, protože jsem tolik nadávala na Carterovou, že už to máma nevydržela :lol: Navíc jsem jí vyzrazovala děj dopředu, tak mě vyhodila :lol: Pátý: "Miluju vás", Já: "Zase jeden takovej." Takže se máti nemůžete divit, že mě vyhodila :lol:
Poznámka pod čarou, byla jsem ovlivněna psaním dnešní novinky, normálně tak naštvaná nejsem...nebo trochu míň :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.4.2007 16:15:09
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemám prostě slov. Díly 8x01 a 8x02 jsou zatím jednoznačně nejlepší co byly. Jenom doufám že už to takhle dotáhnou do konce seriálu.

Příspěvek 16.4.2007 16:18:34
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toho plukovníka bych neřešil, ono je celkem jedno jestli je to plukovník, nebo podplukovník, vždyť je to jedno jde o jen jednu hodnost, a když se jim to do dabingu nevleze, tak to tak je lepší, než aby něco jiného vyškrtli, nebo mluvili rychle.

Jinak to bylo dneska dobré, stejně jako poslední díly :) , ale možná by bylo lepší, kdyby Sam Pátému tykala :)

Příspěvek 16.4.2007 17:06:43
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dnes si to nemůžu vynachválit... :D :D Prostě úplně úplně super... Dnes, i minule, nám ukázali, jak má vypadat profesionální dabing na SVĚTOVÉ úrovni.
Povýšení rovnou na plukovníka jsem čekal. Ono kdyby tam říkali podplukovník tak by to bylo jednoznačně na úkor něčeho důležitějšího(nedejbůh hlášky) než vyslovení správné hodnosti.
Ty hlášky to mi připomíná otázku...Kdy už dojde Vala? A doufám, že nebude překládat Havlíček!! :evil: To mi připomíná, že se netěším na díly 8x06 a 07, nebo jak tam má být dlouho. :wink:

Příspěvek 16.4.2007 17:16:37
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no doufám, že fandové Havlíčka pohlídají a dohlédnou na to aby to zas nepodělal :evil:

Příspěvek 16.4.2007 17:37:57
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tý jo, dneska to bylo tak super !!! V podstatě žádná chyba a strašně moc jsem se zasmál na tý Thorově lodi s Oneillem...bylo to skvělí :D Konečně ten dabing má kvalitu 100%, JO :) !

Příspěvek 16.4.2007 17:56:20
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak na Lapiduchu Nicky napsal pár novinek z dabingu osmé série, tak je vám sem hodím. Jsou rozhodně zajímavé.

vážení
dneska proběhla další dabingová exkurze a mohu vám oznámit, že s největší pravděpodobností budou díly jako Reckoning a Threads patřit mezi dabingově i překladem nejpovedenější díly v seriálu. Z toho co jsem viděl, musím vyzdvihnout výborný výkon Simony Postlerové, tradičně skvělého Pavla Rýmského, úžasně namluveného holiče z Citizen Joe v podání Miroslava Táborského!!, a smutné a herecky skvělé rozloučení Václava Mareše s postavou Jacoba Cartera. Udělali jsme s ním i malý rozhovor na kameru a bylo znát, že je docela smutný, neboť tu postavu měl rád. Jacob i Mareš mi bude určitě moc chybět.

Ze zajímavostí stojí zmínit, že i Miroslav Táborský má náš seriál rád, dříve si Bránu prý nahrával a také říkal, že mít v ní větší roli, tak zrovna tenhle seriál by ho rozhodně bavilo dabovat.

Díly 8x14-18 režíroval Libor Hruška, který uznával všechny naše navržené korektury.

Nakonec jen další dabéři:

mám špatnou paměť na ty jména a neručím za správnost, ale

Browdera by měl dabovat Martin Písařík (původně se uvažovalo o Michalu Dlouhém a ještě někom jiném)

Valu nebo tu novou doktorku - Kateřina Lojdová (nevybavím si už, pro kterou z nich)

nového generála: Jiří Čapka

Jenom dodám, že s Písaříkem vůbec nejsem spokojený. Hlas má tak na dvacetiletého kluka a ne na Mitchella. Sice to nechci odsuzovat předem, ale opravdu si to nedokážu představit.

Příspěvek 16.4.2007 18:06:29
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hm opravdu zajímavé, jen si momentálně nemůžu vybavit toho Písaříka v čem jsem jej slyšel, takže nevím jaký má přesně hlas a možná ho ještě vymění, nechme se překvapit :lol:

Příspěvek 16.4.2007 18:17:20
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Písařík hrál třeba v Rock Podvraťáků, chvilí uváděl Snídani s novou, a dál už ani nevím...

Koho dabovala ta Lojdová, často to v titulkách slýchávám???...
Ten Libor Hruška bude asi dost machr. Pokud je to pravda tak 9. a 10. řada bude nad naše očekávání.... Ale zase ať to nezakřiknu... :wink:

Příspěvek 16.4.2007 19:22:35
izzy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak ten Písařík mi tam fakt nesedne a dr.Lam by mohla dabovat ta co dabovala lexu doig v Andromedě

Příspěvek 16.4.2007 19:45:44
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Neměl by někdo prosim hlasový vzorek Písaříka z něčeho v čem daboval, abych si udělal představu ??

Příspěvek 16.4.2007 20:00:19
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Lojdová, jestli ses díval na Čarodějky, tak nejdřív mluvila Phoebe a pak tuším že Piper. Jinak jestli znáte Slunce, seno a pár facek, tak je to ta učitelka autoškoly. :wink: (Ale tímhle si nejsem jistá.)

Písařík moc nedabuje. Spíš má hezkou tvářičku než hlas a jako 40letého chlapa...mno mno. Hrál i v Bazénu. Je to spíš zpěvák než herec nebo dabér.

Příspěvek 16.4.2007 20:26:14
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dík, teď mám o Lojdové aspoň nějakou představu(na čarodějky jsem koukal :) ).
Mno, pokud by to bylo k Vale, tak by to špatný nebylo, ale museli by asi hodně zamakat na intonaci.Co se týče toho Písaříká, tak furt nevim....uvidime, jak se to nakonec vyvrbí :lol:

Příspěvek 16.4.2007 22:16:03
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Lojdová mi teda k Vale vůbec nesedí. Ovšem Claudia má takový specifický hlas, asi jako Torri, takový hrubší a drsný. Takže by asi těžko hledali hlasový ekvivalent. Ale pokud to jako dabérka zvládne, tak nemám námitky.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.4.2007 22:57:38
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tady jsem vám uploadnul kratičkou ukázku hlasu Martina Písaříka. Je to z filmu Superman Returns. Když jsem to tak poslouchal, tak tomu pořád nemůžu uvěřit. To je jako by mi řekli, že bude Mitchella dabovat Vojta Kotek, nebo Jan Maxián. To už pane bože Zdeněk Mahdal by byl lepší volba! Pořád v koutku duše doufám, že se Nicky spletl, ale mám obavu, že ne. No uvidíme, třeba to nakonec nebude tak hrozné. :(

http://data2.edisk.cz/stahni/10464/Martin_Pisarik_-_Superman_Returns.mp3_638.42kB.html

Mluví tam trochu šeptem, ale na to, aby jste si udělali představu o jeho hlasu, to stačí.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách