Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.3.2007 08:44:11
HARDESH Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

2Tar-ara: Sice jsem neměl v plánu tady nějak plodit diskuzi k mému příspěvku. Ale když jsi se slušně zeptala tak se má i slušně odpovědět.

Myslel jsem reakce některých lidí tady na fóru. A vážně se nechci rozepisovat o tom co psali. Snad jen, že mně ani tak nešlo o to jak hodnotí poslední díl, ale jak se po 10ti letech staví k celé SG1.
A komu ještě nevynadali, ten jako by ani nežil! 8-)

Příspěvek 19.3.2007 14:15:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jak se stavím k SG-1 po deseti letech? Tak, že poslední tři řady šly udělat mnohem lépe, a tím nemyslím "kdyby měli větší rozpočet"... jako trochuautor vím, jak je těžké vymyslet dobrý příběh, ale troufnu si tvrdit, že dějovou linii s Ori během 10. řady by lépe sepsali rozumní fanoušci. SG-1 se bála experimentovat s postavami, bála se nechat následky v ději, bála se být trochu kontroverzní, SG-1 nemá po deseti letech seriálu ani žádné aktuální poselství. Možná se z toho stal prima popcornový seriál, ale podle mě to mělo kdysi šance, aby se o tom psalo v Timesech, tak jak se dneska píše o BSG. To mi vadí.

Každopádně pro prvních dvě řady má SG-1 u mě obdiv a do počátku 8. řady má u mě značné sympatie. Potom to bylo divné a nakonec to bylo až špatné. To je můj názor a jestli chceš, můžeš přihodit nějaké proti-argumenty, jinak to budu brát tak, že žádné nejsou.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 19.3.2007 14:48:24
HARDESH Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevyhrožuj :D

Já tady neseparuju SG1 na jednotlivé více či méně povedené série nebo epizody. Já se teď na jejím konci snažím nahlížet na ní jako na celek. A to ten, co mi zpříjemňoval život 10 let.

A už vůbec se o tom nehodlám hádat s někým, kdo má SG1 stejně rád, možná i víc než já a je akorát naštvaný že nebyla bezchybná, tak jak by jí chtěl. A proto se teď rozkřikuje, aby se mu ulevilo a strávil že už končí.
A komu ještě nevynadali, ten jako by ani nežil! 8-)

Příspěvek 19.3.2007 15:00:07
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na psychologa amatéra to není špatné ;) Já ji separuji na to co je a není kvalitní, stejně jako si večer v hotelu řeknu, že "oběd byl prima, ale snídaně byla o ničem". Neřeknu si "dnešní jídlo bylo skvělé", protože prostě něco ušlo a něco ne. Nevadí mi, že SG-1 končí, nepodepsal jsem (symbolicky) petici a chtěl jsem její konec už před dvěma lety, protože jsem tušil, že to skončí jako shit. Tři roky jsem vedl SG hru a teĎ píšu spin-off, ale to není díky posledním třem řadám. Když příjdeš domů a řekneš "dneska jsem vyhrál v loterii, přijali mě na vejšku, ale rozbil jsem auto" tak ti taky vynadají za to auto. Enteprise každý vychvaluje, protože se spravila. SG-1 budu hanit, protože se pokazila. SG-1 celkově není špatný seriál, ale jen pro ty dobré části nemůžu svědomitě a nestranně říct ani to, že je to vyjímečný seriál.
Obrázek

Příspěvek 20.3.2007 16:43:22
james999 Airman
Airman

Odpovědět s citací

stahnul jsem z torrenutu tento dil
Stargate.SG1.S10E20.HR.HDTV.XviD-hV.avi
a nemohu jej spustit nevite a nebo nemate z tim skušenosti?
pouzivam kodek K-litle mega codec pack nejnovějši
Naposledy upravil james999 dne 20.3.2007 18:46:04, celkově upraveno 1

Příspěvek 20.3.2007 18:41:05
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Zkus jiný kodeky nebo jinej přehrávač... Ale piš to do jiný sekce ;) Je to kapánek :offtopic:
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 21.3.2007 09:21:17
Driver22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

james999 píše:
stahnul jsem z torrenutu tento dil
Stargate.SG1.S10E20.HR.HDTV.XviD-hV.avi
a nemohu jej spustit nevite a nebo nemate z tim skušenosti?
pouzivam kodek K-litle mega codec pack nejnovějši

TO musí jít ja to tež vše stahoval z toorrentu
www.mininova.org
a alll jde tak si vyber jiny torent nebo stahni nekolik stejnych a poznas !!!! :D :)

EDIT: Odkazy vedoucí mimo domenu sga-project patří do CODE. A tohle opravdu je to off topic, řešte si to jinde. Pomeranc

Příspěvek 21.3.2007 23:00:32
Farley Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lepsi jsou FFShow kodeky pro DivX.

Jinak k 10 let SG1. Já jsem na SG1 nikdy nenahlížel jako na veliký rozkouskovaný film s jednou velkou dějovou linkou jedním jejím začátkem a jedním jejím koncem. Vždy jsem na ni nahlížel jako na serie malých filmečků ukazujících co by se mohlo dít, kdyby naZemi něco podobného bylo. Proto jsem rád že v SG1 bylo několik hrozeb a ne jedna velka. A poselství seriálu? Mě se zdá, že jedno má. Vymýtit zlo a uchránít Zei před útoky z vesmíru. Proto si myslím, že všech 10 řad až na pár vyloženě slabých epizod se povedlo a že do kronik historie Sci-Fi se SG1 zapíše jako jeden z nejlepších Sci-Fi seriálů po boku napr. StarTreku.
Díl Unending byl malinko přehnaný co se týče toho času, ano, ale jinak si myslím velmi pěkné zakončení seriálu a velmi účiinné navnadění na filmy.
Teal'c: "Where is rest of your team, collonel Mitchel?"
Mitchell: "Eaahmmm ... Actually it's still kind of SG-me..."
:-D

Příspěvek 22.3.2007 08:27:24
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Teal'c snad nezestárnul tak moc, vždyť je to Jaffa a ti žijou déle. Spíše by mě zajímalo, kde furt bral fet. Ale asi si ho replikoval.

No, v jedné scéně je tam vidět, jak mu to Carterová stvořila (říkala, že může zhmotnit cokoliv se jí zamane - to bude asi ta replikace, že?) a hned si to píchnul, takže takhle si to obstarával. Ještě k Teal'covi, já vím, že jsem s tím už otravná, ale fascinuje mě, jak tady spousta "fanoušků" ani neví, jak se jeho jméno píše, 10 let člověk kouká na seriál, čte titule a stejně si to nezapamatuje (Tielk, Tjelk....)..... ANEBO kouká s českým dabingem, joo, to je fakt, to mě nenapadlo..., no ale i tak, všude se to píše... no, to jen tak na okraj:-)

Někde se tu píše, že vztah Valy a Daniela byl vyřešen, v tomhle teda 100% souhlasím s Klenotkou, byl konec seriálu, klidně mohli ten vztah nechat, protože už nehrozilo riziko, že ho budou muset nějak řešit v dalších epizodách... škoda, že na to zapomněli... Jo, a proč neměli dítě? No přece to je jasné, kdo by chtěl mít dítě s vidinou, že až všichni na té lodi umřou, zůstane tam úplně samo? Nevěděli, zda se odtud dostanou. Vala v té svojí brečící scéně brečela proto, že měla zkrátka normální depku (kdo by neměl v takové situaci, že?). Jinak jejich vztah jsem předpokládala, vždyť se k sobě měli od začátku, už když se potkali na Prometheovi, tak mezi nima přeskočila jiskra (mimo jiné:-) ).

Všeobecně musím říct, že SG1 mám raději než SGA, mrzí mě, že to končí, ale zaplať pánbůh za ty dary:-). Poslední dvě řady SG1 se mi moc líbily, linie s ORI byla podle mě super a když se nad tím zamyslíme, měla i nějaké to poselství.

No a nakonec, SG1 je můj nejoblíbenější sci-fi seriál, ale za velmi kvalitní považuju i Battlestar Galacticu (mám teď období BSG, zrovna jsem se k ní dostala) i Farscape )tohel je reakce na nějký příspěvěk výš....). Firefly mě moc nenadchlo, ale o to přece nejde, každému se holt líbí něco jiného...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 22.3.2007 12:27:29
Tjelk Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fazulina píše:
....Ještě k Teal'covi, já vím, že jsem s tím už otravná, ale fascinuje mě, jak tady spousta "fanoušků" ani neví, jak se jeho jméno píše, 10 let člověk kouká na seriál, čte titule a stejně si to nezapamatuje (Tielk, Tjelk....).....

Vím moc dobře jak se to píše, ale proč mít přezdívku stejnou gramaticky, přece přezdívky lomí bariéru v gramatice a nekladou meze. Myslím, že tohle je zbytečné vytýkat. Osobně se mi nejvíc líbilo, nevím jestli to bylo tady, ale předělávka Tjölk :D Jinak souhlasim, poslední dvě série byly skvělé.

Příspěvek 22.3.2007 12:52:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, jenže to poselství linie Ori i Goa'uldů k fanatismu víry se nedá aplikovat na dnešní svět, protože to tam řeší tím, že pozabíjejí bohy a věřící se praští do čela jací že to byli hloupí. O tom přece poselství jsou, že se aplikují na realitu a to s SG-1 nejde. A samozřejmě, "poselství" vymýtit zlo a uchránít Zei před útoky z vesmíru je spíše úsměvné.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2007 13:18:00
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tjölk...to je pěkný :D. Ale tak jako jméno, popř. tedy nick. Teal'c je prostě Teal'c a ne jinak, pokud se mluví o něm. ;-)

Ještě k tomu vztahu - Daniel s Valou jdou přesně tou samou cestou (ale zkrácenou, nepředcházelo tomu zas tak "okaté" pohledy jako u níže zmíněné dvojice) jako Sam s Jackem - tedy když polibek, tak nenormálně - tedy musí být chycení v čase (co mi to připomíná se Sam a Jackem, ehm ;-)) nebo to jejich první setkání...to taky nebylo normální políbení, že ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.3.2007 13:23:54
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale vždyť to je skoro jejich trademark. Totéž platí i pro Atlantisáky. V podstatě, kdo měl v SG někdy normální vztah? Jen Kártrová s tím policajtem, Daniel se Sha'ri a.... a nevím.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2007 13:25:46
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co jsme si říkali o těch jménech? "Kártrová"...já tě praštim :lol: (a to už sis to zeditoval...nedělej to schválně...)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.3.2007 13:39:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je zase můj trademark ;)
Obrázek

Příspěvek 22.3.2007 14:13:48

Odpovědět s citací

Tjelk píše:
Fazulina píše:
....Ještě k Teal'covi, já vím, že jsem s tím už otravná, ale fascinuje mě, jak tady spousta "fanoušků" ani neví, jak se jeho jméno píše, 10 let člověk kouká na seriál, čte titule a stejně si to nezapamatuje (Tielk, Tjelk....).....

Vím moc dobře jak se to píše, ale proč mít přezdívku stejnou gramaticky, přece přezdívky lomí bariéru v gramatice a nekladou meze. Myslím, že tohle je zbytečné vytýkat. Osobně se mi nejvíc líbilo, nevím jestli to bylo tady, ale předělávka Tjölk :D Jinak souhlasim, poslední dvě série byly skvělé.

Jé, já to nemyslela na přezdívku, to je mi jasné, že u přezdívky je to záměrné, spíše jsem narážela na pár příspěvků, které jsem v tomto topicu četla a tam to rozhodně nebyla přezvídka...

Jinak, i když jsou SG moje asi nejoblíbenější sci-fi seriály, ta sterilita a bázeň před tím, že by náhodou měl někdo nějaký vztah, z toho přímo čiší (teda občas v SG1 řeší rodiče a děti). Na Atlantis je to tedy extrém, jsou tam už několik let a jako by neměli žádné city, i ta přátelství jsou taková opatrná, aby náhodou někdo někoho neměl moc rád. To snad ani není normální... A ta trapná výmluva Elisabeth, že nemůže mít s nikým vztah, protože vlastně pro ni všichni pracují... :evil: U žádného jiného seriálu tohle snad není:-) I když ta smršť svateb v BSG, jak se usadili na New Caprice, ta byla teda už dost ujetá:-)

No, proto mě celkem mrzí, že v Unending nenechali prostě Daniela a Valu spolu, šmarjá, to by je snad pak zastřelili za to, že si spolu něco začli? Spíš mě zarazilo, že si nezačala i Sam s Mitchellem, protože Jack nejack, byli tam 50 let, Mitchell je pěknej chlap a Samantha hezká ženská, holt nic by na tom nebylo. Akorát Teal'c a Landry by zůstali na ocet.... :-) ...

No, třeba se to nějak dopřeší v těch filmech....
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 22.3.2007 14:23:22
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Oni spíše ty vztahy neumějí psát. Řekl bych, že to bylo docela dobře poznat na vztahu Carterová a detektiv, který teda mě osobně přišel... hrozně divnej.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2007 14:36:57

Odpovědět s citací

No, mě se taky moc nelíbil. Ten celý jejich vztah byla taková divná vsuvka ... Asi máš pravdu, neumí napsat vztahy, možná se bojí, že jakmile je někdo bude mít, pak to budou muset řešit v dalších epizodách. Tedy chápu, že třeba vojáci to mají asi zakázané, ale Daniel i Vala nejsou vojáci, stejně jako Elisabeth, Rodney, Ronon, Teyla ... Teď jsem si vzpomněla, že vlastně tam milostná zápletka byla s Teal'cem a tou blonďatou jaffskou ženou, už nevím, jak se jmenovala (T'Pol).
Samozřejmě bych z toho nechtěla mít telenovelu, to zase, aby jen řešili vztahy, o tom to není, ale někdy neuškodí ukázat trochu lidskosti. Co bychom na to my fanoušci asi řekli, kdyby epizoda Unending končila tak, že Vala a Daniel odcházejí ruku v ruce ve svitu zapadajícího slunce ...:-)

Příspěvek 22.3.2007 15:01:37
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ano, jenže to poselství linie Ori i Goa'uldů k fanatismu víry se nedá aplikovat na dnešní svět, protože to tam řeší tím, že pozabíjejí bohy a věřící se praští do čela jací že to byli hloupí. O tom přece poselství jsou, že se aplikují na realitu a to s SG-1 nejde. A samozřejmě, "poselství" vymýtit zlo a uchránít Zei před útoky z vesmíru je spíše úsměvné.

No já myslím, že jistou spojitost mezi Ori a Džihádem (Svatou válkou) Islámských fanatiků tam najít můžeš. Samozřejmě prostředky jsou jiné, ale když se podíváš na tu základní myšleku Zabít každého kdo nesdíli mé přesvědčení. tak jsme u toho.
No a v boji z goa'uldy to poselství bylo úplně jasné, to byl boj za svobodu zpod rukou utlačovatelů. Státy ke kterým to zle přirovnat stále existují, třeba KLDR tam lidé žijí v naprosté izolaci, neznají tušení o možném životě. Propaganda ze strany moci, kterou oni slyší denně, staví vůdce KLDR na piedestal tak vysoký, že si tam lidí opravdu myslí, že to jsou něco jako bohové a že žijí věčně. To se stačí podívat na nějaký dokoment o KLDR, jde z toho strach.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 22.3.2007 15:52:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Budiš, něco málo tam opravdu je ;) Na druhou stranu mi to příjde takové hodně jednoduché. Hlavně to srovnání s KLDR.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2007 22:56:02
Tjelk Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dnešní paralela? Že není? Jak moc se líší Islám? V jistém slova smyslu - Islám: ŠÍŘIT VÍRU KRVÍ I MEČEM a Ori: Kdo nebude následovat počátek, toho trest nemine...........

Co na tom je odlišné? Vůbec nic.

Druhá paralela:

Jak katolická církev šířila víru koncem 11.století až do 16.století?

Myslím, že mundury vojáků Ori jasně připodobňují neslavné dějiny křesťanství(viz křížové války, pokavaď ignoranti slyší poprvé).

Na druhou stranu musím říci, že kdyby křižáci nedali na prdel Husitům, kdo ví jak by se vyvíjely dějiny? Čisté spekulace, avšak myslím, že v tom je poslání námětu Ori versus lidská svobodná vůle versus křesťanství.

Zamyslet se nad úlohou všech náboženství po celém světě, a co přinesla dobrého a co špatného,..........

Urychlila vývoj či zpomalila?

Těžké říci, Hogan ( scifi autor, dílo kdo zdědil hvězdy):" Je až fascinující, jak díky lidské krvežíznivosti a cílevědomosti a snaze k úspěchu se lidská civilizace vyvinula tak rychle, během 1000 let. Jejich motorem byla vzájemná nenávist způsobená mocenskými a náboženskými válkami. A zde vyvstává otazník, je dáno náboženství přirozerným vývojem lidské duše, či je to jen manipulace intergalaktickém měřítku?"

Souhrn:

Nechtěl jsem tuto diskuzi posunout jinam, ale tohle jsem si neodpustil.

Příspěvek 23.3.2007 08:57:01
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já to tam taky vidím tu myšlenku a to porovnání s dnešním světem.. Třeba kdyby šla ještě jedna serie SG1, třeba by to rozvedli víc. Nápad to byl víc než dobrý, oohh jak já nenávidím Sci-fi channel!!! :evil: :evil:

Příspěvek 24.3.2007 01:51:48
Raulito7 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevite prosim nekdo jak se jmenuje pisnicka co hraje v poslednim dile Stargate a kdo ji nazpival? Dekuji za odpoved...
...

Příspěvek 24.3.2007 08:44:50
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Už to tady najdeš mnohokrát, ale napíšu to znova, protože on se vždycky zase někdo zeptá. Je to: Have you ever seen the rain od Creedence :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.3.2007 08:57:57
Raulito7 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dekuju... Ono je totiz na deseti strankach v hustem textu tezke najit jednu pisnicku... :wink:
...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách