Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.3.2007 01:02:40
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Piwrnec píše:
No me hlavne unika ten smysl, ze meli precpanou lod celou asgardskou historii a technologii a kdyz je Ori mohli podle toho vystopovat, tak jak se jim nakonec povedlo ze Ori zbavit? Jasne, meli zrychlenej cas, ale prisli akorat na to ze musi prejit do hyperprostoru misto do casove dilatizace, ale v zivote by se jim to prece nemohlo povest, kdyby je Ori porad sledovali.....TAK JAK SE JICH TEDA ZBAVILI??? Diky

hm, Sam rikala, ze to vyresila..blablabla.. a pak rikala, ze udelala nejaky program, ktery odpoji asgardske jadro od vsech kompu, takze je pak nebudou moci sledovat, a pak jen do hyperprostoru
Nemám rád soboly

Příspěvek 17.3.2007 07:23:23
Urgo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jak už bylo řečeno...poslední dobou díly ztráceli významový děj, když sem viděl prvních 15 minut..tak sem si říkal wov, to bude konec jako blázen, ale dalších 30 minut to spadlo do průměru....tak doufejme, že ty filmy budou stát za to

Ale jinak, když shrnu celých 10 let, bude sg chybět, hlavně RDA :cry: :cry: :cry: a taky Teal´covo INDEED :wink:
I hate Togar

me me me me me me me me me me me me me

Příspěvek 17.3.2007 09:05:58
Ráďa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Cauvec, takze co dodat taky jsem to videl. Mam ale dojem , ze tenhle dil spis byl delany pro dej desate serie nekde ke konci a ne k uplnemu ukonceni desate serie a ze ten zaver jak uz byli v SG-C byl dodelan pozdeji az vedeli , ze to bude final dilek. Ale co naplat byl to posledni dil a libil se mi. Odkazem teto serie budiz to, ze jak poznamenala Vala "Zivot je kratky" a tudiz bychom si toto meli uvedomit a tech desel tet serialu je dobou pripominkou :roll:
Proc udelali ti Asgardi hromadnou sebevrazdu ? Predstavte si tohle. Suzovala by je v obrovskem meritku dedicna nemoc koncici smrti , zadne povzneseni jako u Antiku. K tomu jeste byla nedavno valka s replikatorama, kteri dost zdecimovali jejich uzemi,a nemeli uz potomky. A valka s Ori a dobitim jejich rodnei planety , nepredstavitelna myslenka, ktera je dozene do jedineho smeru a tim predani technologie vhodne rase , aby byla na ne nejaka vzpominka a na hromadnou sebevrazdu po boku svych blizkych i se svou rodnou planetou , na ktere vznikl zivot Asgardu , tam vyrustali a tam zemreli. Jak by se dalo rici , Vse ma svuj zacatek a svuj konec. :wink:
Vztah Vali s Danielem behem uvezneni na lodi, no ja bych byt Danieklem tak bych taky se nesnazil vzplodit potomka, byla tam velka pravdepodobnost , ze se z te slamastiky nedostanou a pak by zemreli vsichni. A nevim, jak by se vam libilo zit bez vrstevniku sam, nekdy je hold dulezite se vcitit do budouciho zivota sveho potomka.
Zaver toho serialu byl vskutku vystizny, jak uz bylo v nazvu, proste nekoncici. Proste zadny konec, SG-1 zije dal v nas :idea:

Příspěvek 17.3.2007 09:28:37
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Poslední díl SG-1, já jsem s ním spokojen a rozhodně bych neřekl, že to byla průměrná, nebo dokonce špatná epizoda, ale nebudu ji hodnotit
PS: A kdo by se chtěl podívat, udělal jsem music video na poslední díl seriálu, který mě provázel půlku života :salut: :salut: :salut:
http://www.youtube.com/watch?v=3xNIbOdT_OM

Příspěvek 17.3.2007 09:45:32
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když tak přemýšlim tak ten konec byl podobnej Mobeus II.vlatně se nic nestalo jedinej kdo si to pamatuje je Tielk .Takže žádný pozdější vliv, jedině možná Tielk ,ale ten nic neřekne.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 17.3.2007 10:22:04
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Rozdíl je v tom, že Moebius byla v podstatě parodie seriálu a šel po velkolepém ukončení v Reckoning+Threads. To, co na konci 8. řady řešili v pěti episodách (a i tam to bylo IMO hodně urychlené) tady řešili v jedné.

Podle Raďovy logiky, resp. Asgardské logiky, by jsme měli zničit i Zemi. Šak se tu taky furt válčí, za pár desetiletí stejně každý umřeme, no a vidina, že by nás mohli dobít Ori... hrozná představa. :lol:
Ne, vážně, nemám nic proti případné likvidaci kohokoliv, o tom přece příběh je, mám námitky proti tomu, jak to zpracovali.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.3.2007 10:25:54
noway Airman
Airman

Odpovědět s citací

mimo téma ...kde se doctu neco o tech filmech co se pripravuji a kdo v nich vsechno bude hrat ?

Příspěvek 17.3.2007 10:26:52
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mého si v posledním díle zasloužil být Jack :( .

Tenhle díl byl asi dělanej pro fanoušky, kteří se dlouho těšili, až jim asgardi vylepší pozemské lodi :D , ale nebyl to špatnej díl. Škoda jen, že poslední.

Godspeed SG-1

Příspěvek 17.3.2007 10:33:03
Lipper Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak.... tvarme sa ze som tento diel nevidel a este cakam na koniec(filmy) .....

btw.... pohybujem ze asgardi vymreli... spominajte.... Zem ma este stale jedneho zijuceho asgarda ...... Hermiod ala Daedalus.... som prekvapeny ze vas to este nenapadlo nikoho ..... ten s rodnym vymysli jak tu fyzicku degradaciu vyriesit a hotovo ... asgardi su spat :)... samozrejme im trosku pomoze aj Carter ale len tak okrajovo :D
00000010 01000111 01110010 01100001 01110100 01110101 01101100 01110101 01101010 01100101 01101101 00101110 00100000 01001101 01100001 01110011 00100000 01001001 01010001 00100000 01101110 01100001 01100100 00100000 00110001 00110000
http://www.paulschou.com/tools/xlate/
( Help na rozlustenie :) )

Příspěvek 17.3.2007 10:38:00
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale no tak, pokud Asgardi umírali na degeneraci, tak to logicky musí postihnout i Hermioda, a i když by mě to nepřekvapilo, bylo by pěkně dementní říct že po "všem co se dalo udělat se udělalo" by Kártrová přišla na "ježiš, tohle nás, celou civilizaci Asgardů vůbec nenapadlo"... :lol:

Nemluvě o tom, že Hermioda zřejmě ani nezmíní.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 10:41:34
Ráďa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ale no tak, pokud Asgardi umírali na degeneraci, tak to logicky musí postihnout i Hermioda, a i když by mě to nepřekvapilo, bylo by pěkně dementní říct že po "všem co se dalo udělat se udělalo" by Kártrová přišla na "ježiš, tohle nás, celou civilizaci Asgardů vůbec nenapadlo"... :lol:

Nemluvě o tom, že Hermioda zřejmě ani nezmíní.

Treba Hermioda napadne brouk a zmeni ho na Asgart-Wraith a degenerace je pryc :oops:

Příspěvek 17.3.2007 10:55:09
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ano, je to konec a zárověn je to v prd*li! Nechtěl jsem aby SG-1 skončilo, ale bohužel už zůstal jen Atlantis s občas O´Neillem a Carterovou. Opravdu jsem smutný, že podle mně nejlepší serial skončil....bohužel....je konec! Co z toho, že budou dva filmy na motivy StarGate?! Ho*no! já chcu seriál, který si u mně zasloužil hodnocení 10/10. Opravdu mně to mrzí, že je doopravdy konec ale co se dá dělat.....nadruhou stranu, ten poslední díl skončil neuzavřeně takže (bohužel jen MOŽNA) - se bude někdy točit dál, pokuď to ovšem neuzavřou v těch 2 filmech....PROSÍM STARGATE CHCI DALŠÍ SERII, ASPOŇ 1!!!!,

A pokuď se to uzavře v těch dvou filmech tak chci dodat:

Díky StarGate SG-1 za nádherných 10 let a nádherných 10 epizod!!

PS: Proč vlastně StarGate skončila, něco sem slyšel, že kvůli Sci-Fi, ale nevím přesně proč....
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 17.3.2007 11:58:50
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak na to, že to měl být poslední díl SG-1, tak mě to docela zklamalo. Bylo tam spoustu nelogických situací. Totálně nejvíc mě naštvalo, co udělali s Asgarda :evil: . Takhle ukončit jejich roli v seriálu. Ještě tam museli dát výbuch jejich planety. To už na mě bylo docela dost.
Dále vtipný účinnek asgardských zbraní, v díle Camelot si proti Ori lodím totálně neškrtli. Možná ty zbraně stihli za tu dobu vylepšit, a proto po Odysee šli ty Ori lodě, ale nevim.
Ale docela mě překvapil vztah Daniel a Vala, čekla bych spíše Sam+Mitchell :) .
Pak na závěr těch 50 let, to byl taky docela nesmysl.
Celkově prostě nešlo toho tolik narvat do jednoho dílu.
Pro mě ten to díl nebyl moc dobrý, mohl být určitě lepší --> 55%

Příspěvek 17.3.2007 12:12:07
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Apple píše:
Ale docela mě překvapil vztah Daniel a Vala, čekla bych spíše Sam+Mitchell :) .

Mě je zase divný, že s tim nepřišli dřív :D . Dyť už v Odpoutaný Prométeus po sobě jeli, a když se znova ukázala, tak to bylo celkem jasný. Sam + Cam by bylo kapku trapný, když po sobě předtim jeli Sam a Jack ;)

Příspěvek 17.3.2007 12:40:13
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mohl to být pěkný závěr seriálu, kdyby to bývali natáhli do víc dílů. Takhle to bylo moc překotný (hlavně ten technologickej vývoj díky Asgardům). No a pak tam mohlo být méně nelogičností. Vypadá to ale, že jakmile si začnou pohrávat s časem, tak to za moc nestojí.

To že přišli s nápadem využít ten paprsek až za 50 let...snad každýho diváka při pohledu na téměř stojící paprsek napadne, že by ho šlo nějak využít.

A pak Teal´c...jak je možný, že si všechno pamatoval, když se to vlastně nikdy nestalo? A ještě jedna věc: vysvětlí mi někdo, kam se teda poděl ten nezestárlej Teal´c?

Ještě že máme SGA!
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 17.3.2007 12:43:25
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Teal'c snad nezestárnul tak moc, vždyť je to Jaffa a ti žijou déle. Spíše by mě zajímalo, kde furt bral fet. Ale asi si ho replikoval.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 13:00:38
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se tenhle díl docela líbil. I když 50 let je trochu moc. Jenom mě zajímá proč nespravili štíty, nebo nepohnuli s lodí, aby se té střele vyhli? Jo a Teal´c jaktože vůbec nezestárl, když mu bylo 130 nebo 120 nebo kolik, když breatackovi bylo 130 a vypadal starší?
Hodnocení: 9/10

Příspěvek 17.3.2007 13:01:39
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jj, dokonce to tam i bylo, jak stojí u Carterový a před ním se objevily ty injekce s tretoninem. Tak mě napadá, že kdyby ho začali brát všichni, tak vůbec nemuseli zestárnout.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 17.3.2007 13:21:27
Tjelk Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevím, proč jsou lidé znechuceni rychlým procesem zmizení Asgardů, osobně se mi to líbilo, celých deset sérií skoro nepomohli, občas poskytli půjčení technologie, dobrá, v osmé a deváté sérii už začali trochu pomáhat,. ale když si to vezmu z opačné strany, v páté sérii se připlazili pro pomoc k lidem díky jejich konvenčním zbraním, poté je nechali, aby se mořili s Anubisem. Pomoc tu tam. Následně začali pomáhat až když jim hořelo pod zadkem díky hrozbě Ori pro galaxii, a tedy i pro ně. Takže to, že skončili s nimi tímto způsobem, už O’neill to říkal někdy ve čtvrté sérii, že ta jejich pasivita je jednou přivede do hrobu, takže myslím, že odešli Asgardi vcelku důstojně, bez větších okolků a bez prodlužování.
Osobně jsem se začal koukat na Stargate hlavně z toho důvodu, že se lišila od jiných sf-seriálů. První tři série mě nadchly díky inteligentnímu ději, bylo to o bádání, poznávání nových technologií a vývoji, každá epizoda měla svůj průběh. Bylo tam popsané to, co v jiných SF seriálech je samozřejmostí hned na začátku, prostě žádná supr lod typu „Entrprajs s fejzry“ která zničí vše.
Další série otevíraly témata dnešních i již už od pradávna jednaných problémů. Víra, politická moc a konfrontace s věděním. To si myslím že bylo zásadní, znám spoustu lidí z křesťanských kruhů, kteří neustáli příchod Ori a odsoudili tento seriál, ale právě v tom se mi to líbí. Skvělá paralela k jakémukoliv náboženství, které není o ničem jiném, než o boji o mocenský vliv, šíření víry mečem a sebrat lidem vlastní vůli rozhodování.. Vše tam bylo skvěle podané.
Samozřejmě najdou se díly, které byly slabší,.. zvláště ty s NID,.. protože ty mě někdy pěkně štvaly. Ale na druhou stranu také to nastiňuje pohled jiným okem, než jen z můstku SGC,.. Koho by občas neštvalo, že SGC mnohdy mělo problém jen kvůli otálení. Ale na druhou stranu je to i trochu odlehčení pro ty, jenž nevyhledávají ve všem SF jen hromadu technologií, viz třeba epizody 200, Wormohole a podobné, skvělé „sranda díly“.
Shrnutí na závěr? Tento seriál mě doprovází již téměř od desíti let, každý den jsem se na něj těšil, a čím jsem byl starší, tím jsem v tom rozpoznával i hlubší význam různých problémů. A finále? Pro mě to finále stejně není,.. to budou až filmy. Nicméně pro mě to byla nadstandardní podívaná, poslední díl mě i jako chlapa trochu dojal, poprvé také více promysleli hudební doprovod, to mi někdy v seriálu chybělo. To bylo super. Michael Shanks, nejlepší výkon jaký jsem viděl. Supr proslov a pak stejně nelogické vyústění, jaké jsem už zažil i sám, a myslím, že nejsem sám.. takže to mi přišlo fakt dobré. A samotné vyústění? Jak jsem již řekl, s tímhle dílem jsem nepočítal jako s nějakým mega super finále, které zavře deset let SG-1, pro mě to byl super díl, který důstojně a vtipně(závěrečné indeed) zakončil seriálovou etapu. Skvělá akce nakonec, kdy Teal’c v silovém poli prochází výbuchem a spouští reverzní časový posun.
Úplný a definitivní konec chci vidět až v následujících dvou filmech. A věřím že partě režisérů okolo SG se to povede tak, že v kinech to předběhne vše na žebříčků úspěšnosti i sledovanosti!!!!!

Příspěvek 17.3.2007 13:48:34
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Bez urážky, kolik jiných sci-fi seriálů jsi viděl od začátku do konce?
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 13:59:26
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jack O´Neill píše:
Ano, je to konec a zárověn je to v prd*li! Nechtěl jsem aby SG-1 skončilo, ale bohužel už zůstal jen Atlantis s občas O´Neillem a Carterovou.

NAŠTĚSTÍ zůstala SGA, kde, pokud se ty změny, co plánují (dějová linie, propojené díly, pořádné zapracování na postavách) povedou, je naděje, že to ještě může docela zabojovat a pořádně se po trochu pokažené druhé sérii postavit na nohy, když už ve třetí se dost snažili.

A co se týče toho bohužel už zůstal jen Atlantis s občas O´Neillem a Carterovou, osobně bych nejradši viděla SGA úplně nezávislou na SG1 jako tomu bylo v první sérii, kde byl Jack a Daniel jen na začátku a nazdar. Teď musíme jen doufat, že tu Carterovou tak nějak šetrně vnesou a nerozbourají tím to, co teď posledních 5-10 epizod SGA dávali dohromady. A anvíc, je to všechno přece Stargate, jeden velký svět, i když já prostě koukám víc na SGA, tak si to i tak uvědomuju. Promiňte OT, na tohle jsem musela reagovat.

A co se týče posledního dílu, když jsem viděla křeče v podobě Talionu, kdy se vlastně nic nevyřešilo, zábavné, leč pro děj zcela zbytečné Bounty a Bad Guys, to mohli klidně už nasměrovat ke konci, když ne seriálu, tak aspoň série, ale to je věčný problém SG, že tam dávají samé vycpávky a propojené díly skoro neexistují....oni sice nevěděli, že je zruší, ale upřímně, kdo by čekal 11. sérii? A kdo by vůbec čekal sérií 10? Normální seriál končí po 7-8 sériích, pak už je to víceméně vaření z vody.

A ta "Enterprajz s fázery" ta nová série Enterprise byla třetí a čtvrtá série super a přesně tímhle směrem by se teď měla vydat SGA, protože diváci teď už nejsou jednostranně zaměření a chtějí příběh, nějakou provázanost, drama, i ty vztahy, kterým se v SG pořád tvrdohlavě vyhýbají.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.3.2007 14:08:31
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No SGA sice je, ale zase kolik bude serii? Kdyby aspoň 7 :roll: jinak taky nechcu aby Carterová se tam nějak vlezla a šoupla práci Zelenky a Rodneyho pryč, to nechcu...chci aby tam prostě byla, ale aby tu jejich práci neodstrčila...jinak O´Neill tam místo nikomu nebere ;)

A u StarGate praví fanoušci klidně čekali i 11. serii, a sice obyčejne seriály končí po 7-8 seriich ale StarGate není obyčejný seriál :!:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 17.3.2007 14:14:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

3. i 4. série Enterprise, ať už to je nebo není Roddenberryho sen, je mnohem lepší než 9. a 10. řada SG-1. Teda samozřejmě pouze pominu-li divnou Zero Hour a These Are The Voyages ;) Tolik k tomu, že se Stargate prý liší od jiných seriálů. Ale asi měl na mysli TOSku nebo TNG...

A u StarGate praví fanoušci klidně čekali i 11. serii, a sice obyčejne seriály končí po 7-8 seriich ale StarGate není obyčejný seriál Exclamation

:biglol:
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 14:20:46
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Upřímně - viděl jsi někdy všechny díly StarGate? Protože pokuď bys viděl a tím pádem, byl pořádnej fanda tak bys takovej nesmysl nevypustil z pusy

Příspěvek 17.3.2007 14:23:06
Deacon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja si myslim ze stargate sg-1 10 seriou neskonci. bud som dotoho az tak zazraty alebo proste iba dufam ze po vydani filmov budu pokracovat s natacanim po tom ako si fanusikovia uvedomia ze im to chyba a konecne pochopia ze vesmir je plny uzasnych veci a strasnych nepriatelov :x btw vsetci tu pisete ze sa vam nepacila 9ta a 10ta seria, neviem preco, chybali vam goauldi? ved myslienka dalsej galaxie ktora je este NEPRESKUMANA a dalsi nepriatel The ORI ako mne sa to strasne pacilo. vam vadilo asi to ze boli ovela silnejsi ako vsetko ostatne co sme mali. no tak to v zivote chodi, nie vzdy sa iba vyhrava. no koli vasim nazorom ze je to slabe konci SG-1 aj ked to bolo skvele.

STARGATE IS MY LIFE :love:
Naposledy upravil Deacon dne 17.3.2007 14:30:59, celkově upraveno 5

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách