Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

diskutujte o všem a o ničem

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Ano
161
55%
Je mi to jedno
32
11%
Nie
102
35%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 16.2.2007 02:11:48
Jakub48 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Air Force píše:
No nevim, jedniný dvě poctivý výběrový řízení za posledních x let (Gripeny pro český letectvo a Fordy Mondeo pro policii ČR) novináři a veřejnost málem ukamenovali.

no jo, ale koho to zajima, ze?
[img][images/thumbs/Jakub48_podpis.jpg]images/thumbs/Jakub48_podpis.jpghttp://[/img]

Příspěvek 16.2.2007 07:48:39
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jakub48 píše:
a jinak - jsem castecne proti. hlavne pokud nam z toho neco nekapne - vyzadoval bych treba to zruseni viz +aby na tom vydelala nejaka ceska firma (stavebni firma) ktera bude legalne vybrana v konkurzu...

To je s prominutim dost hloupej pristup (hlavne to co jsem zduraznil). Hlavni problem je v tom, ze CR - jako bohata zeme - by podle meho nazoru mela prevzit odpovednost za deni ve svete.
Americane na to odvahu maji (ted je jedno JAK to delaji) - je strasne jednoduche stat za bukem a chechtat se kdyz se jim to nedari a snazit taky si neco urvat. No co - z cizího krev neteče.
Nekdy mam pocit, ze nas uzasny narod nejlepe vystihnul Reinhard Heydrich. Ten pokud vim o cesich tvrdil, ze jsou to smejici se bestie. :evil:

Příspěvek 16.2.2007 12:11:00
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem pro zakladnu. Zaprve - amici jsou jedini, kteri se na nas nevykaslali za druhe svetove. Zadruhe - myslim si, ze zakladna pomuze preventivne zabranit pripadnym utokum (jasne pokud nekomu sibne a rozhodne se zmacknout tlacitko, tak ani zakladna nepomuze, proti tomu nepomuze nic). Zatreti - americani nejsou takovy diletanti a paka, jak si vsichni o nich myslite... znam spoustu kluku a holek, kteri jsou z ameriky a jsou to naprosto rozumni lidi. (a delaj tam super serialy).Zactvrte - nespojujte politiku ameriky s beznymi americany.... maji na to asi takovy vliv, jako my na nasi zahranicni politiku - cili nulovou.. ikdyz je tam demokracie v takovem stadiu o kterem se nam zdat ani nemuze. Zapate - chtelo by to sebrat trochu odvahy a prijmout odpovednost za nase konani a ne ten nas diletantismus a sobectvi, co ted okolo sebe vidim. Pokud ja ne, tak nikdo nic... a pokud hrozi alespon relativni nebezpeci, tak to tu nechci. |

Jediny rozdil nas od americanu je, ze vetsina ceskeho naroda je slozena ze srabu a jsou jeste poznamenani kokunistickym myslenim a nedokazou se rozhodnout. A kdyz se rozhodnou, tak nejsou ochotni prijimat veskere nasledky za sve rozhodnuti... a proto to vypada tak, jak to vypada.

Omlouvam se za delsi prispevek, ale trochu jsem se rozepsal 8)
Ehhh.... spolknul jsem svoji relaxační knížku....

Příspěvek 16.2.2007 15:02:19
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale no tak, tohle vypadá jako propaganda. Amerika supermani, superdemokracie, supersvoboda, supersíla, Češi diletanti, srabi a paka..? :roll: Tohle jsou stejně dementní argumenty jako protiartument typu "základnu tu nechcy, protože neznaším ty americké paka v čele s Bušem" ... diskuze, pánové, diskuze.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 16.2.2007 15:46:51
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vnimej to jak chces, jen jsem napsal svuj nazor. Vidim to tak, ze nas narod je proste plnej srabu... radeji zastrcit hlavu do pisku a nas se to netyka... :( tak to vidim ja, proto jsem to sem napsal. A o te demokracii... nemyslim si, ze v americe je nejaka superdemokracie ci podobny kecy... jen jsou proste dal a prevzali zodpovednost za svoje konani... to jsme my nedokazali... a o tom to je. Kdyz se nekdo neco rozhodne udelat a povede se mu to, tak u nas se ho kazdej pokousi strcit do davu... to jsem v USA nikde nevidel.... Ale to je jedno. :) proste jsem pro zakladnu...

Příspěvek 16.2.2007 15:55:15
Jack_xy

Odpovědět s citací

Raynor : Hele ale má pravdu.Půlka čechů řiká "Amící sou blbý ani neví kde je ČR"
Ale kdo z nich ti řekne kde leží Texas, Alabama apod.

A s hlavou v písku..Já jsem rád že je tu někdo kdo se nebojí a zakročí.Neřikám že neomylně, ale jak se řiká :"Raději budu litovat toho co jsem udělal, než toho co jsem neudělal".Nechci zase vyvolávat flame, ale 11.9 byla velka rana pro jejich hrdost(prosím nenavazovat příspěvky typu, že si to odpálili sami, nebo že tam bylo 100 zlatých arabských cihliček :roll: ).Sesazení Saddáma je pro mě plus, to že jsou tam nepokoje ano, Saddám to držel pod pokličkou, ale za cenu genocidy apod.

Sice je to trošku OT, ale amící sem také přišli při WWII a nemyslím si, že to bylo jenom kvůl penezům(zdůraznuji slovo jenom)

Jen číst tady, ty názory, jiné debaty na internetu mě přivádí na myšlenku, že každej na ně háže jenom špínu s nechce radar jen proto, že je to americké.
Přečtěte si texty na stránkách nezákladnám.cz, kecy o tom že radar je škodlivý(přitom samozřejmně nebue zapnutý pořád)
A věta o tom jak není rozdíl mezi radarovou a raketovou základnou mě složilo.Někdo argumentuje přestavěním té oné meteorologické základny na letiště, ale myslím, že to se u nás nemůže stát.Od toho máme vládu.

EDIT : A kdo si troufne přenášet jednání vlády na 300 milionu občanu je tedy borec.Pokud by podle naší vlády brali i nás 10 milionů, tak pán bůh s náma...

Příspěvek 16.2.2007 16:18:53
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no presne mi tady nechceme zadny AMERICKY radar
no a jestli si myslis ze by jim nase vlada nedovolila tam postavit letiste no nebyl bych si tak jistej kdyz vidim co se ted deje ve vlade 8)
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 16.2.2007 16:24:18
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jasne, kdyby s tim prislo NATO, ze tu chce vybudovat radar, tak taky budete vsichni rezolutne proti, ze.... myslim, ze by se to preslo v tichosti a my bychom na to jeste museli platit(v ramci spojeneckych sil, ze).

Příspěvek 16.2.2007 16:47:07
Jack_xy

Odpovědět s citací

kutas : hm to je argument.A že podle ministrině obrany má ten radar poté přejít pod správu NATO a to zadarmo, je ti asi fuk...

Příspěvek 16.2.2007 17:12:34
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
Přečtěte si texty na stránkách nezákladnám.cz, kecy o tom že radar je škodlivý(přitom samozřejmně nebue zapnutý pořád)
A věta o tom jak není rozdíl mezi radarovou a raketovou základnou mě složilo.Někdo argumentuje přestavěním té oné meteorologické základny na letiště, ale myslím, že to se u nás nemůže stát.Od toho máme vládu.

Tam maj vubec strašný žblechty - jinak ten radar bude vypnutej, zapínat se má jen při testech a ostrý akci (když satelit zachytí IČ stopu startující střely) a stavět letiště na kopci je docela titánskej úkol- kdyby to dokázali tak bych jim ho tu snad i nechal...

2Kutas: Jen jedna otázečka - Jíš brambory? To bys totiž neměl, pocházej z ameriky!
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 16.2.2007 21:23:24
Walker Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já jsem jednoznačně pro základnu (nebo co to bude). Nejen nás a jiné státy ochrání před nějakými nepřátelskými střelami, ale může to naší zemi i ekonomicky prospět. Proti američanům nic nemám, nevadí mi a vztahy mezi našimi dvěma státy se můžou zlepšit a třeba i zrušit víza by se mohly. Proto vidím v té základně jednoznačné plus.
Užívej si života - žiješ jenom jednou...

Příspěvek 17.2.2007 15:36:58
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak těch 200 Američanů nám HDP určitě zvedne do nebezkých výšin..

Hele ale má pravdu.Půlka čechů řiká "Amící sou blbý ani neví kde je ČR"
Ale kdo z nich ti řekne kde leží Texas, Alabama apod.

A pointa je..? Nějak to nechápu a příjde mi obojí automatické. Já taky z hlavy nevýjmenuju státy subsaharské Afriky. Pravdou je, že řada Američanů bude arogantní, pravda je, že mají historicky důvod být. Pravda je, že řada Čechů se bojí základny, pravda je, že mají historicky důvod být. Všechno je to v historii, Amerika byla a je (zatím) světovou velmocí, zatímco my jsme vždycky neměli jinou možnost, než se podvolit invazi. "Prehistorii" typu Husity sem netahejme. Jednoduše, já bych pacifisty rozhodně neodsuzoval.

Co se týče toho blábolu, že nám Amerika jako jediná pomohla za WW2, tak to raději nebudu ve větší šíři komentovat, protože to byl Roosevelt, kdo obětoval na Jaltě Sovětům střední Evropu v zájmu svojí představy UN.

A věta o tom jak není rozdíl mezi radarovou a raketovou základnou mě složilo.

Na druhý straně pokud je tohle myšlený v tom smyslu, že obojí se může stát cílem prvního úderu protivníka tak mají pravdu, že.
Obrázek

Příspěvek 17.2.2007 16:12:24
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak cíle prvního úderu už tu máme ;) Kromě 21.zTL jsou už postavený radary v Nepolisích a u Slavkova, který, jakožto součást NATINADS sou i přes jejich nižší výkon významější než XBR protiraketový obrany.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 17.2.2007 16:21:04
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Díky. Mě je jasné, že nějaké cíle u nás dávno jsou a vždycky byly, ale když ono se mluví jen o jednom radaru, že. ;) To je spíše chyba ministersva a medií.
Obrázek

Příspěvek 17.2.2007 17:41:26
Jack_xy

Odpovědět s citací

Raynor : Pointa byla, že každej tady nechce radar, protože si myslí že "amíci jsou blbí" protože neví kde je ČR.

Na druhou stranu nemužeš neuznat že prostě američani nás osvbodili.Sice by sem Rusko došlo taky, ale byli tady.Proto jsm psal že to nehci rozvádět.

Ohledně toho rozdílů, mě spíše přijde že je t i trošku tlačení na lidi.Co ti zní lépe :"radarová" nebo "raketová"?A když budou tvrdit, že je to stejné....

Příspěvek 17.2.2007 18:44:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To si vážně nemyslím, spíše jde o to, že 40 let jsme byli spojenci jedné mocnosti a nyní jsme spojencem druhé mocnosti přičemž pro národ, který nikdy jakoukoliv důležitou válku nevyhrál a na spojence nebyl spoleh, to prostě vyzní jako z deště pod okap. Možná, že by národ chtěl projednou být neutrální. A co se týče "američani jsou idioti" tam to spíše bude sérií událostí od Kjóta po Irák, než tím, že z Česka znají jen Jágra a pivo.

Osvobodili nás Spojenci. Všechny tři strany měly na vítězství nad Třetí říší svou nezastupitelnou roli, Amerika, Sověti i Britové. Stejně tam měly všechny tři strany svůj podíl viny na lecčems. Ale ano, je to OT.

Neříkám, že Nezákladnám nemá nějakou formu propagandy, ale že ji bohužel používá každý. Zatím jsem neslyšel v televizi, že by někdo otevřeně řekl všechna pro a proti, Parkanová jen mává před nosem s ekonomickým přínosem (což je více než zpochybnitelné), generál mlčí o možnosti prvního úderu nepřítele (Air Force řekl více, než jsem zatím z médií slyšel), Praha raději zakáže pochod odpůrců než aby s nimi ministerstvo otevřeně jednalo atd. atd. Jak jsem řekl, byl jsem proti základně, ale po zvážení všech informací jsem pro. Na druhé straně si o celé Bushově vládě nemyslím nic dobrého, což ale neznamená, že si totéž myslím o všech Američanech. Ale ty informace o základně jsem si musel shánět sám, protože nikde není skutečně kompletní zhodnocení pro veřejnost.
Obrázek

Příspěvek 17.2.2007 19:17:55
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak přecejen mělo ňákej smysl sem psát :)

Jinak je smutná pravda že ministerstvo s armádou to moc nezmákli a média mnohem radši kritizujou, než aby řikali pravdu :roll:

Tohle už tu sice bylo, ale už to trochu zapadlo prachem a pár podpisů tam přibylo:
http://www.prozakladnu.cz/

Příspěvek 17.2.2007 19:37:10
Jack_xy

Příspěvek 17.2.2007 19:44:29
Sokoro Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

naprosto souhlasim lidem porad neco vadi a pak se tu nikdy nevyvine poradna infrastruktura
Rodney: "Patnact? Kam chodite na tyhle nesmyslny cisla?"

Příspěvek 17.2.2007 22:58:13
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Sice OT ale AirForci ty jsi z chotusic? ja pochazim z caslavi :)

Příspěvek 18.2.2007 09:16:28
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Drc píše:
Nekdy mam pocit, ze nas uzasny narod nejlepe vystihnul Reinhard Heydrich. Ten pokud vim o cesich tvrdil, ze jsou to smejici se bestie. :evil:

Myslis ze dneska v dnesnim globalizovanym svete nekdo bere ohledy? Je to dzungle. Kdo chce prezit - musi si neco urvat. No remorse. No regret.

Proste bych na tuhle vec koukal ciste pohledem "A co nam z toho kapne?".
Vzdyt nase malinkata zemicka nema zadny respekt a suverenitu. (NEMA!) Tim ze nam tady postavi USA zakladnu ztratime navic jeste kus nasi neutrality (ciste ve strategickem smyslu.. takze tu nekdo nezacnete psat "vzdyt jsme v NATO!"..)

Dneska neni nic zadarmo. Proc se neprizivit kdyz uz neco obetujeme?
[img][images/thumbs/Jakub48_podpis.jpg]images/thumbs/Jakub48_podpis.jpghttp://[/img]

Příspěvek 18.2.2007 10:49:17
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

ztratime navic jeste kus nasi neutrality (ciste ve strategickem smyslu.. takze tu nekdo nezacnete psat "vzdyt jsme v NATO!"..)
Tak to sem uplně nepochopil- NATO spolupracuje víc na strategický, než taktický úrovni a bez USA by bylo prakticky k ničemu...

2Vamp_: Tak to ti závidim tvoje výhledy :) Já sem z prahy, ale 21.zTL mi jde líp k nicku :)

Příspěvek 18.2.2007 13:50:59
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Tak to sem uplně nepochopil- NATO spolupracuje víc na strategický, než taktický úrovni a bez USA by bylo prakticky k ničemu...

myslel jsem to ve smyslu ze si na pr*** nalepime blikajici ceduli "halooo, tady jsme. cekame na vas uder."

dneska je situace "relativne" stabilni...
ale kdo vi co bude za 2 za 3 roky?

EDIT: Nepoužívejte sprostá slova.Jack_xy

Příspěvek 18.2.2007 14:23:32
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale no tak, protiraketová obrana, pokud bude bránit i naše území, je jen jedna část v současné tzv. válce proti teroru, kterou zatím Západ zcela jasně prohrává, z čeho nám vyplývá, že Arabský svět tuhle válku, kterou my sami eskalujeme, vyhraje. Z dlouhododobého hlediska by tedy zřejmě bylo nejlepší zítra příjmout Islám za státní náboženství, uzákonit šariju a uzavřít strategickou alianci s Iránem. Takhle se ale přece nepřemýšlí. Protože až k něčemu skutečně dojde, ať raketovému útoku nebo pochodu miliardy muslimů na Evropou, tak stejně tak jako tak nemáme moc šancí. Raketový deštník jen vyškrtne (nebo sníží) jednu hrozbu z mnoha, to je důvod proč jsem pro, i když jinak jsem proti Bushově politice.
Obrázek

Příspěvek 18.2.2007 15:19:02
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jakub48 píše:
Myslis ze dneska v dnesnim globalizovanym svete nekdo bere ohledy? Je to dzungle. Kdo chce prezit - musi si neco urvat. No remorse. No regret.

Klasická ukázka pivní logiky.
Jakub48 píše:
Proste bych na tuhle vec koukal ciste pohledem "A co nam z toho kapne?".

Coz se vhodne doplnuje s predchozi citaci.
Jakub48 píše:
Vzdyt nase malinkata zemicka nema zadny respekt a suverenitu. (NEMA!)

Clovek - stejne jako zeme - ma takovy respekt jaky si zaslouzi. Jo a k te malinkate zemicce - existuje takovy klub bohatych zemi, ktery se jmenuje EU no a shodou okolnosti jsme jeho clenem. Nehlede na to, ze mame v ramci rozhodovacich procedur v EU pravo veta (ktere pouzivame v pricipialnim boji za levne pivo -> ted levne pivo, priste vice hlasu ve volbach) je v ramci EU CR stredne velka zeme - jak rozlohou, tak poctem obyvatel.
Coz nas kruhem dovadi k prvni myslence.
Jakub48 píše:
Tim ze nam tady postavi USA zakladnu ztratime navic jeste kus nasi neutrality (ciste ve strategickem smyslu.. takze tu nekdo nezacnete psat "vzdyt jsme v NATO!"..)

Na celem svete existuje jedina organizace, ktera omezuje suverenitu statu (presne receno nedodrzeje princip "svrchované rovnosti") a to je EU (a nikoliv NATO). BTW, aby nedoslo k milce - jsem rad, ze jsme cleny EU (jsem neco jako "eurooptimista" ;-))
Jak prosim radarova zakladna narusi suverenitu CR?
Jakub48 píše:
Dneska neni nic zadarmo. Proc se neprizivit kdyz uz neco obetujeme?

Na tohle jsem uz myslim reagoval. Pokud se budeme chovat takhle tak si nas nikdo nikdy vazit nebude. Osobne k lidem, kteri zastavaji takove postoje citim spise nez cokoliv jineho fyzicky odpor.

EDIT: Myslim, ze to je hodne OT a tak (pokud me nekdo zase dost nenastve) HOWGH!

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo