Irán by možná podporovaný Sověty, ale řekl bych, že důležitější proč Západ podporoval Irák během byla byla revoluce, která v Iránu proběhla, včetně té situace s rukojmí na ambasádě v Teheránu a následná nepodařená záchranná akce.
Můžete tomu říkat válka, prosím, pointa je, že se bojuje proti dobře financovaným malým skupinkám, ne proti jedné a půl miliardě muslimů. Protože zatím se na hranici Turecka a EU nestaví žádné bunkry, neprobíhají žádné přesuny "muslimských armád" směrem k Evropě nebo Indii, žádná superofenzíva na Izrael. Jak řekl, Scream, nejde ji vyhrát konvenčně. Pročež to podle mě nejde nazývat skutečnou válkou, uvědomte si, že cílem jsou malé skupinky a preventivní invaze jako byl Irák nemají šanci nás posunout k vítězství.
Kdyby dneska přiletěli emzáci, tak bych řekl, že by to dopadlo buď jako ve Válce světů nebo by jsme je naopak chtěli dobýt

Ta kulturní změna je poněkud přeceňována.
Spíš než Africká kampaň by se mi zamlouvala Korejská a to z poněkud sobečtějších důvodů než je spasení světa.
V tom případě se tu laskavě nevymlouvejte na to, že Irák byl přínos protože odstranění tyrana.
Válku válčíme - i když uplně jinou než kdy dřív. Nevim jestli zrovna o přízeň muslimů Osobně mi přijde že jedinej ke komu maj přízeň jsou jiný muslimové (ale nesměj bejt až tak moc jiný).
V tom případě jsi právě připustil, že jedinou strategii, kterou uznáváš je genocida muslimů.
V podstatě pokud by došlo na invazi do Iráku nebo Syrie, tak by to byla další voda na mlýn lidem, kteří v Americe vidí Satana. Tímhle jim jen a jen nahráváte. Konflikt by eskaloval a nenamlouvejte si, že by by západní vojska byly lepší.