To Klenotka: Tak na tomhle se prostě asi nikdy neshodneme.

Já crossovery miluju a proto je moje nejméně oblíbená série právě první. Je sice zajímavá, ale já se chci dívat na celý vesmír SG jako celek a ne jen na jeho části. Chtěl bych vidět častěji oba tými kooperující spolu, chvilkové "vypůjčování" postav, vyměňování technologií (viz. Jumpery v SG-1, nebo Zaty v Atlantis) atd. Crossovers Rulezz...

Ale jinak musím říct, že zase s těmi Ori naprosto souhlasím. Taky mi přijde divné, že je v pohodě porazí za dva roky. Proti nim jsou Goa'uldi nicky a mi najdeme nějakou superweapon a všechny je jako smeteme z nebes? Hlavně to ne. Když jsem se dozvěděl, že se plánují dva filmy, říkal jsem si, že dva filmy na uzavření linie s Ori jsou málo, ale budiž. No a umíš si představit moje překvapení, když jsem zjistil, že druhý film se Ori nebude věnovat vůbec a vše se vyřeší v prvním. V hodinu a půl dlouhém příběhu porazí povznešené bytosti! Ach jo. Přesně jak říkáš, když už v deváté sérii seriál obrodili, tak to měli dotáhnout do konce. Třeba po shlédnutí prvního z filmů budu mluvit jinak, ale zatím dost pochybuju.
To Pomeranc: Tak souhlasím, že seriál o cestování do paralelních realit by byl o ničem a navíc by nebyl zrovna originální a pokud jsi tím myslel, že by se celý seriál odehrával v paralelním vesmíru, tak toho se snad bohdá nedožijeme. Příběh hrdinné SG-2, kam by se přestěhovala celá SG-1.

Ale jinak musím říct, že epizody z paralelních realit jsou mi mnohem milejší, než cestování časem. Prostě je to jednoduché. Tým projde nějakým zařízením, nebo pomocí nějaké anomálie do paralelního světa a tam jsou všichni, které známe jiní. To dává příležitost hercům vyniknout a předvést také něco jiného, než normálně. Cestování časem nemám rád kvůli paradoxům, které mi leží v hlavě ještě dlouho po skončení epizody. Viz. nedávno jsem se znovu díval na epizodu 1969 a i když byla zábavná, tak mě to přišlo jako holý nesmysl. Navíc mě straší, že tuhle epizodu napsal Brad Wright a ten má právě psát ten druhý film a právě o cestování časem.