Poe Lagger: Spojil sis 2 příspěvky do jednoho (Raynoruv a můj

)
Raynor o parodickokomediálně dramatickém FS.
Já o netradičním barvamipřetékajícím startrekoidu. A proč nedělní odpoledne? Pro oddychovost FS. Člověk jej může sledovat jako hlavní pořad dne, nicméně stejně (ba dokonce mnohdy lépe) jej lze sledovat jako onen "nedělní pohodový program". Už vidím, jak si ve stejné situaci pouštím depresivní BSG

Ještě výraz startrekoidní = přiletíme, poznáme nové ufony, odletíme... a tak se to děje drtivou většinu seriálu, než se oběví trochu souvislejší děj.
Klenotka píše:
A Chaoticu, já jsem shlédla takhle BSG, první dvě série jsem taky shlédla během týdne a musím říct, že ačkoliv u FS mě to bavilo čím dál víc, BSG mě ve druhé sérii přestala nějak bavit.
Ano, proč ne, koho by stále bavilo dívat se na pochmurný seriál v depresivních barvách narozdíl od pestrobarevného FS?
Klenotka píše:
Částečně proto, že se tam víc politikařilo a navíc proto, že postavy v BSG teď už moc reálné nejsou. Přijdou mi už až moc reálné a neskutečné a kdyby měli udržet jakous takous flotilu pod vedením věčně opilé Starbuck, tak by to v reálném životě takhle určitě nevypadalo, protože už by tam dávno nebyla.
Myslím že Starbuck docela dobře ukazuje ono "Jednou jsi dole, jednou nahoře...", ale neházejme na ni zodpovědnost za celou flotilu. Řekl bych že jediná těžce nahraditelná postava by byl starý pán, ale ani ten by nebyl nenahraditelný. Smrt takové Starbuck by flotilu reálně rozhodně neposlala do pekel... Což by se se zemí v případě úmrtí kohokoliv z SG1 nepochybně stalo

Ohledně postav, jejich vývoje a pod nechci moc spekulovat bo BSG ještě není ukončená, ale připadají mi důvěryhodnější, reálnější a detailně propracovanější než u FS prostě ona jejich strohá drsnost, temné stránky a jejich vzpurnost. (Ze závislosti na chlastu se nevyhrabeš za 5 minut, ale běžíš na delší trať přičemš vždy v budoucnu budeš v skrytém pokušení. atd...)
Klenotka píše:
A to že tam lidé a mimozemšťané všelijak vyměšují, to jsem přece hodnotila jako klad Wink To přidává tu neobvyklost a jedinečnost. Sakra, v jedné scéně je i naznačeno znásilnění Sabeacenky Scarranem, to už se přece musí umět.

Jo ták, no každému se líbí něco