Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Dr. Radek Zelenka

Dr. Radek Zelenka

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Příspěvek 03.1.2006 15:05:38
JoyDeivis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ale měl by tam bejt alespon jeden v 1x04 říkal Zelenka někomu v tom Jumperu na kterim experimentovali něco jako "můžeš mi dát ty nejnovější data... prosim" a určitě nemluvil sám k sobě.

Příspěvek 03.1.2006 15:33:14
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No, Nykla se na to myslím ptali a on říkal, že ta ženská tam nebyla češka, hrál to jen tak na efekt. Nečekali, že se tam zdrží déle než jednu epizodu. Ale o tom, že by se tam měl objevit další čech nic neříkal.
A jedna věc k tomu přemýšlení a mluvení: Já se učím anglicky od svých sedmi let, což je už 16 let. Teď, když studuju angličtinu na vysoké a většina mých hodin a zkoušek je v angličtině, se občas přistihnu, že přemýšlím anglicky nebo si aspoň větu do angličtiny překládám. A člověk, který pracuje téměř dva roky na základně, kde se mluví jen anglicky a veškeré programy v počítači nebo cokoliv má v angličtině, musí určitě mít podobný problém.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.1.2006 15:40:45
Marlboro Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Klenotka : tak to mas naprostou pravdu. Nam lektorka (z USA) na prvni hodine anglictiny rikala, ze neni ucelem se naucit vsechna slovicka a pak fraze, ale ze se nas pokusi naucit "myslet anglicky", tzn. ze pokud uvidime jablko, tak nas musi okamzite napadnout "apple" a ne "jablko - apple". Ti, kteri to dokazou, pak nebudou mit s jazykem problem, a bohuzel mela pravdu. Ja se to nenaucil. :(

Příspěvek 03.1.2006 15:41:00
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No pro efekt dobrý to jo :D

Příspěvek 03.1.2006 15:51:43
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Marlboro píše:
To Klenotka : tak to mas naprostou pravdu. Nam lektorka (z USA) na prvni hodine anglictiny rikala, ze neni ucelem se naucit vsechna slovicka a pak fraze, ale ze se nas pokusi naucit "myslet anglicky", tzn. ze pokud uvidime jablko, tak nas musi okamzite napadnout "apple" a ne "jablko - apple". Ti, kteri to dokazou, pak nebudou mit s jazykem problem, a bohuzel mela pravdu. Ja se to nenaucil. :(

Já naštěstí jo :wink: Tak díky tomu, díky bohu, nemusím čekat na titulky.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.1.2006 16:14:31
Jirka0015_cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak to já mám asi vrozený... vždycky sem se učil jazyk stylem, že když se řekne Elephant, představim si slona a ne že si řeknu aha, to je česky slon. Ale zase na druhou stranu, ještě neumim zdaleka tak dobře anglicky, abych si mohl dovolit něco sledovat bez titulků... zkoušel sem to a význam pochopim většinou, ale unikaj mi už potom ty podrobnosti... což nejni ono, že..

Příspěvek 03.1.2006 18:19:28
CarterX Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Stačí, kdzyž se pochopí to nejhlavnější ne? Na to ostatní si pak počkáš v těch titulkách.

Příspěvek 03.1.2006 20:36:15
Jirka0015_cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To já si to radši vychutnám se všim všudy.. počkat si ty tři dny mě nezabije :wink:
Takhle čekám na titulky pro poslední díl Joeyho už dva tejdny..

Příspěvek 04.1.2006 15:02:04
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A taky byses na to podival dvakat.

Příspěvek 04.1.2006 21:25:30
Petkuskaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No já se ted dokoukala na The Long Goodbye bez titulků, a celkem jsem to pochopila. :lol: Já se učím anglicky už od školky což je takovejch 11 let,, ale pochybuju, že jsem expert.. Ale sledování čehokoliv bez dabingu hodně přiučí... Největší sranda je, když v němčině řeknu konec věty v angličtině :lol: prostě se mi to německy nevybaví :lol: a v Angličtině řeknu I stay zu Hause today. :lol: V němčině to pak vypadá takto: Ich bleibe at home. :lol: A podobně.
Podobný problémy mám i v latině, ale to je problém menší. Jinak latina je skvělá... Uplně jednoduchá.
Jo a k tomu sledování bez titulků.... nejlíp rozumím Beckettovi, páč má ten svuj roztomilej skotskej přízvuk :lol: a nejmín Weirové, páč drdle. To už rozumím i rozčílenýmu Rodneymu víc, než Weirové...
Jo a Zelenkovi taky rozumím, protože DN finguje přízvuk. :)
Nai tiruvantel arvaryuvantel i Valar tielyanna nu vilya...

Příspěvek 04.1.2006 22:16:24
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nejhůř jsem ze začátku rozuměla Rononovi, strašně huhlal. Teď už ho ale naučili mluvit. Beckett má přízvuk jako můj skotský profesor, takže to je v pohodě.
Ale já jsem se naučila pořádně rozumět anglicky právě díky SG, teda ještě SG1, ale to už je dávno. :wink:

Příspěvek 05.1.2006 09:43:07
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já sem se anglicky začal učit loni asi v květnu (samostudium) a co koukám na SG v originále, tak umím líp a líp.

Příspěvek 05.1.2006 13:19:43
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevíte kdy se přesně oběvilo jméno Radek??

Příspěvek 05.1.2006 13:26:22
Inkvizitor Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ja jenom nerozumim Beckettovi a zase nejlim Sheppardovi a McKaovi.
Naposledy upravil Inkvizitor dne 06.1.2006 12:19:18, celkově upraveno 2

Příspěvek 05.1.2006 14:10:34
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

JoyDeivis píše:
Nevíte kdy se přesně oběvilo jméno Radek??

V siege 1. Hned ze začátku, jak tam pomáhá Mckayovi s balením. Mají tam takový hezký rozhovor. :D

Příspěvek 05.1.2006 14:41:40
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak to se hnet podívám :D

Pravda, je to Radek už od 1x19.

Příspěvek 07.1.2006 00:13:39
Jamesonkkk Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Právě sem řešil s kolegou na diskusi na hrej, kdo je lepší, zda Rodney, nebo Radek. Shlodli sme se na tom, že je to jako v hokeji. Zkrátka Češi Rulez 8)
So say we all.
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/jameson.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/jameson.pnghttp://[/img]

Příspěvek 07.1.2006 08:58:21
Petkuskaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jamesonkkk píše:
Právě sem řešil s kolegou na diskusi na hrej, kdo je lepší, zda Rodney, nebo Radek. Shlodli sme se na tom, že je to jako v hokeji. Zkrátka Češi Rulez 8)

Jsi můj člověk. 8)
Nai tiruvantel arvaryuvantel i Valar tielyanna nu vilya...

Příspěvek 07.1.2006 10:33:09
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Petkuskaa píše:
Jamesonkkk píše:
Právì sem řešil s kolegou na diskusi na hrej, kdo je lepší, zda Rodney, nebo Radek. Shlodli sme se na tom, že je to jako v hokeji. Zkrátka Češi Rulez 8)

Jsi můj člověk. 8)

Jo mate pravdu. 8)

Doufam ze to neuvidi Klenotka :lol:

Příspěvek 07.1.2006 11:22:12
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Už jsem to viděla a nesouhlasím :lol:
Ne, vážně. Oba jsou skvělí. Takhle se to nedá brát. Zelenka je prostě ten náš skvělý čech, který mimochodem mimo SGA vypadá úplně jinak a je super. A pak DH, který je mimo SGA taky skvělý a sexy. Takže těžko vybírat. Ale samozřejmě Zelenka je prostě Zelenka. Stačí to takhle? :wink:

Příspěvek 07.1.2006 11:26:50
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo kdo je Cech ten je nej :thumright:

Příspěvek 07.1.2006 11:31:32
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Asi takhle, tady mám Hewletta, protože všichni blázní po Zelenkovi, ale na jiných fórech, anglických a německých, mám ikonku Zelenku, aby všichni věděli komu fadím.
Ale DH je prostě DH, no.(buďte hodní) :pale:

Příspěvek 07.1.2006 12:38:01
tRover Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo jo, DH je DH... V prvích epizodách mě připadal strašně protivnej, ale čím víc ho poznávám, tím víc je v pohodě :)

Příspěvek 07.1.2006 12:42:32
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

V Hide and Seek byl výborný. Líbil se mi v Defiant one.

Ale dobré jsou ty jeho interakce se Zelenkou. Nechce to přiznat, ale Zelenka je opravdu stejně chytrý jako on :D

Příspěvek 07.1.2006 15:24:08
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zelenka je jedinej z koho má McKay strach vlastně kvůli komu má strach o svoje místo nejchitřejšího člověka ve městě.

PředchozíDalší

Zpět na Postavy