Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

X-Men Origins: Wolverine ObrázekObrázekObrázek
Kam? Kam zmizelo kouzlo původních X-Menů? Jak tuhle rychlokvašku ohodnotit?
První půlka nudná, vše se děje velmi rychle, čekal bych nějaký zážitek z války nebo něco takového (ne, kdyby stopáž roztáhli na víc jak hodinu a půl, film by to rozhodně nezabilo! Ale rozpočet je rozpočet). Druhá půlka už je více akční a to je vlastně celé to kladné na tomhle filmu. Akce, které tu vskutku není málo. Navíc oba hlavní představitelé hrajou obstojně. Gambit byl skvělý, Cyclop potěšil, ale část s profesorem... to se mi zdálo dost trapné, včetně jeho dialogů.
Zpracování schopností bylo velmi pěkné, ale třeba takové letadlo nebo vrtulník... to byla ubohost.
Nečekal jsem nic extra, ale tohle byl vážně úlet i když závěrečná bitva byla vskutku výborná. (Měl Wolverine ty svoje drápy původně i v komiksu?)
6/10

Zombieland ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Tak takhle už jsem se dlouho nebavil... vskutku výborná parodie na zombie horory! Tady by si měli ostatní filmaři vzít příklad. Docela sympatické a vtipné hlavní postavy, výborné hlášky, zombie, vsuvka s klavírem a jeptiškou, a možná přijde i BM (a není to Bob Marley! :-) )
9/10

Terminator Salvation ObrázekObrázekObrázek
Podle opravdu tvrdé kritiky jsem čekal hrůzu, ale naopak, byl jsem potěšen. Vážně, bavil jsem se od začátku do konce. Herci výborní, příběh zajímavý, "krásně" zpracovaná budoucnost, ... Co bychom si jen mohli přát?
A Arnold... sice se objevil na chvilku, ale nebýt těch špatně vymodelovaných vlasů, skutečně bych věřil, že omládl! (jen ten souboj s T-800... no nezdá se mi, že by přežil i žhavou lávu, což nezvládl ani T-1000)
Nemůžu se dočkat pátého dílu! :)
8/10

Paranormal Activity ObrázekObrázek
Ehm... tak tohle bylo to u čeho se všichni (s prominutím) pochcávali strachy? No nevím, nějak extra strašidelné mi to nepřišlo, konec byl hodně uspěchaný a... jak kurde mohl někdo uvěřit, že je to podle skutečných událostí? :lol:
Večer jsem usnul v klidu a teď už si ani nepamatuju, co jsem ve filmu viděl.
Králem hororů pro mě zůstává 1408
5/10

Hanebný pancharti ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Tarantino, Tarantino, Tarantino, Pitt, Tarantino! :lol:
10/10
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:41:29, celkově upraveno 1

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Měl Wolverine ty svoje drápy původně i v komiksu?

Jestli myslíš ty kostěné, tak ze začátku je měl.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: jope, přesně to jsem myslel. V Crew byl totiž kdysi jeden komiks, kde měl jen takovou rukavici. :offtopic:

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

starsi kousek kral skorpion zkouknute po letech znovu - 70%
" IMMORTALITY "

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Iron Man ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
TAKHLE má vypadat superhrdinský film :)
9/10
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:41:54, celkově upraveno 1

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Těším se na Iron Man 2, i když mi přijde už trochu trapný, že se to točí furt kolem toho, že někdo vynalezne ten generátor a postaví si nějaký oblek...

S těma drápama... řešilo se to i v TBBT a dospěli dle komixu, že je měl :D

rossi001: výborný film... ta scénka na začátku: baf a všichni se lekli... to nemělo chybu :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

to Wanted: No on celý Iron Man comics je o tom, že tam někdo lítá v ukradeném obleku. Ze začátku jich je pár, potom mu počorujou plány, vyřadí ho jako Iron Mana, vyhodí ho z Avangers, potom válka s U.S. a mezi tím se z toho obleku stává tak brutální sci-fi, že současný lítající oblek je uvěřitelně zpracovaný :D
A jinak na tu dvojku se taky těším, hodně, hodně moc :bounce:
Těžko říct, jestli se to dá brát jako film, ale teď jsem viděl speciál Doctor Who: The curse of fatal death. Nemá návaznost na seriál jako takový. Byl natočen jako podpora pro "Red Nose Day" ( charitatnivní akce) a vysílán na BBC One v roce 1999. Doctora si zde zahrál Rowen Atkinson, Richard E. Grant, Jim Broadbent, Hugh Grant a Joanna Lumley. Naprosto úžasný film, se smrtícím britským humorem a plný narážek na klasického doktora, takhle jsem se nebavil od Zombielandu 10/10

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ronin
Podobnej styl, jako Skrytá identita, ale lepší :-)
9/10
Naposledy upravil Air Force dne 14.5.2010 22:02:39, celkově upraveno 1
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Wanted, St0rm: ale kdy se jenom dočkáme prvního dílu Avangers: The Movie? :lol: Neměl se náhodou točit film o Thorovi?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Avangers budou 2012 :) po ceste bude jeste představen Green Lantern a Thor :) a Thor by se měl objevit na konci Iron Man 2, tak jako se Tony Stark objevil na konci Incredible Hulk. V komiksu To byl právě Iron Man, kdo zastavil Hulka. Postavil na něj speciální oblek :) Sorry za OT :)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak to jdu ještě čeknout Hulka :)... opravdu se omlouvám za OT, ale jak na sebe navazuje Hulk a Incredible Hulk?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nijak. Je to reset. Incredible Hulk je novější a comicsu věrnější verze :)
Tak sem viděl Hannah Montana the move a teda je řádně o ničem :D Pár písniček co se mi líbilo, ale v životě bych tomuhle neříkal film. 2-3/10

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Sherlock Holmes - místy to byla sranda, ale místy i trochu nuda. Ač nejsem úplně velká fanynka Juda Law a mám naopak velmi ráda RDJ, tak Watson v podání Lawa byl hodně zajímavý a oba dva si očividně velmi rozuměli. Takže když Law mizel na dlouhé minuty ze scény, tak se to vleklo. Navíc se Holmes s Watsonem hádali jak staří manželé, což bylo vtipné, ale bylo toho málo.
Rachel McAdams byla podle mě těžce špatně obsazená, s RDJ se naprosto míjela a myslím, že to chtělo někoho trochu staršího, s větším šarmem. Ale to na to koukám zase z ženského hlediska, pánové se mnou asi souhlasit nebudou. :D
Fajn soundtrack, "flashbacky" pěkné, nejlepší asi byly ty dva souboje, kde si Holmes v duchu předříkal, jak nepřítele zneškodní, ukázali zpomalený záběr, aby to následně opravdu tak udělal. Tak nějak nevím, co si o tom myslet. Bylo to místy opravdu trochu nudné a dlouhé, ale zase to vyvažovaly jiné scény. Možná se na to někdy znovu podívám, ale není to něco, na co bych si musela teď hned zajít znovu. :dontknow:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Star Wreck - In the Pirkinning
Když jsem se včera úplnou náhodou dozvěděl, že existuje něco jako crossover Star Treku a Babylonu 5, natočený ve Finsku a navíc s opravdu solidními vizuálními efekty, nevěřil jsem vlastním očím. :shock:
Po shlédnutí musím konstatovat, že na fan film je to naprosto úžasně povedené.
Je vidět, že autoři ví o ST i B5 všechno a podle toho to taky vypadá. Narážek a vtipů je tam víc než dost a k tomu ještě pastva pro oči v podobě velkolepých bitev mezi loděmi z obou "paralelních" vesmírů.
Všechny modely lodí jsou imo stoprocentně věrohodné a člověk má pocit, že se opravdu dívá na ST/B5. No a samozřejmě nemůžu nezmínit scénu s
Toto je spoiler!!!:
Koshem a pak také geniální dvojroli Fukov/Fester Bester.

Pro zarytého fanouška je to nezapomenutelné. :D
Není divu, že se stal Star Wreck nejúspěšnějším finským filmem vůbec.
Vřele doporučuju každému, kdo ještě neviděl.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Heh, to nevypadá špatně. Je k tomu nezbytná nějaká znalost B5?

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevím jestli nezbytná, ale rozhodně není k zahození. Řekl bych, že je nejlepší být sběhlý v obou universech. :)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Labyrint lží (Body of Lies)
Ridley Scott opět nezklamal, parádní filmeček o práci rozvědky na blízkym východě. Žádná bondovka. Kvalita skoro jak od Clancyho :-)
9,5/10
Naposledy upravil Air Force dne 14.5.2010 22:03:03, celkově upraveno 2
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

The Hurt Locker - Docela síla, musím říct. Zpočátku jsem si říkala "tohle bude ale dlouhý film" a ono mě to vtáhlo. Asi díky kameře, s níž jsme sledovali vojáky na každém kroku. Ale i to neustálé napětí bylo cítit - strach ze smrti, napjatá atmosféra, kdy vojáci nemají klid ani během odpočinku, jejich pomalá adaptace (či opak) na to, co vidí a slyší. Výborná byla scéna ze supermarketu, kde člověk, který zneškodnil přes 800 bomb, neví, jaké vybrat cereálie. Myslím, že se tady povedlo to, co u podobných filmů ne - jen ukazuje, provádí, skoro dokumentaristicky - nemoralizuje, neříká "tihle jsou špatní, a tihle dobří", režisérka nám neříká svůj názor, pouze zaznamenává.
Když porovnám The Hurt Locker a Avatar, tak tohle vítězí na celé čáře. Dokoukala jsem tenhle film před půl hodinou a pořád to vstřebávám. Avatar se mi vykouřil z hlavy snad ještě během závěrečných titulků.
Ani na tohle se znovu nepodívám, stejně jako na Avatar, ale z úplně jiných důvodů.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Zrní za poslední měsíc.

Koyaanisqatsi - 90 minut zrychlých a zpomalených záběrů na domy, lidi a vozidla a k tomu hudba Philla Glasse. Hlavně díky ní se mi to líbilo více než Baraka a především - von je to slavný a úspěšný film a evidentně to nemá děj! In your face, Foo Fighter!
8/10 (jaký tomu vlastně dát číslo, když je to art jako Oscar Wilde?)

Americký vlkodlak v Paříži
Vrámci výzkumu pro článek jsem si stáhl jeden z údajně nejlepších vlkodlačích filmů všech dob. Ačkoliv film má nějaký pěkný humor i gore, tak jsem byl zděšen vkusem fanoušků, protože Americký vlkodlak v Paříži je celkem zbytečná sračka. Vše se v dobré obrátilo po zjištění, že jsem udělal chybu a nejlepším filmem není vlkodlak v Paříži, ale vlkodlak v Londýně, o 16 let mladší předchůdce.
Jo a kupujte si Pevnost! ;-) :lol:
5/10 (oceňuji některé pěkné vtipy)

Casablanca
Konečně jsem se dokopal ke slavnému romantickému filmu z roku 1942. Konečně můžu říct, že vím, ze kterých přesně scén pocházejí všechny ty zkopírované dialogy ve všech těch Housích, Červených trpaslících a Star Trecích. Casablanca ale ani dnes neztrácí nic ze své působivosti, narozdíl třeba od jiného dobového filmu Sunset blvd., kde jsem musel trochu přimhouřovat oči.
9/10 (hold to dneska nevyrazí dech, když jsme to už tisíckrát viděli jinde)

Heat alias Nelítostný souboj
Michael Mann je frajer. Heat je ultimativní film o souboji poldy a zločince, ale díky Mannově režijnímu vedení se i ze stokrát viděného děje stal doslova klenot svého žánru. Je vysoká pravděpodobnost, že jste to už někdy viděli v televizi (jako já), ale pak jste zapomněli, že tenhle film existuje.
10/10 (+ asi nejlepší akční přestřelka na ulici)

Lawrence z Arábie
Totéž co Duna, jenom asi o tisíc procent lepší a narozdíl od Duny se to dokonce stalo. Peter O'Toole (nebo jak se jmenuje) hraje bílého spasitele, který příjde do pouště sjednotit arabské kmeny proti turecké okupaci. Pozoruhodné je, že film nemá žádnou romantickou linii - prostě protože v reálnu taky žádná nebyla (Lawrence byl zřejmě gay). Zvláště dnes překvapivě mrazivý výpověď o arabské problematice.
9/10 (ale je to fakt ultradlouhé)

Empire of the Sun
Polozapomenutý Spielbergův film o tom, jak desetiletý Christian Bale (!) živoří v japonském zajateckém táboře. V podstatě takové A.I. bez robotů. Pěkné, ale mnohem více jsem ocenil následující film.
7/10

Psí vojáci
Drsný britský military horor o tom, jak jednotka britské armády v lesích bojuje s vlkodlaky. Má to Vorena z Římu, má to britský přízvuk, britské zbraně a je to supercool tím, jak je to superlevné.
10/10 (protože tohle se mi líbilo už kdysi)

Pull My Daisy
Artfilm beatniků o tom, jak se bavili o hovně a pili u toho víno. Čili vlastně o mojí koleji, jenom s vínem místo piva. OK, zajimavé, ale usínal jsem (čili opět - jako na naší koleji). A Kerouackovi je prd rozumnět.
?/10

Se7en
Dokonalý neonoir. Zpočátku pomalejší, ale stojí to za to. IMO nejlepší Fincherův film. A hlavním zabiják hraje jako Ben z Lostu.
10/10

Jinak bych při této oscarové příležitosti rád znovu za sebe řekl, že i po druhém zhlédnutí je Hurt Locker jako podprůměrná episoda Generation Kill s přepálenou stopáží, děkuji.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já se přiznám, že tenhle druh filmů moc nevyhledávám, jen si doplňuju "oscarovou" sbírku, abych při Oscarech zase nebyla tak mimo jako loni (ne, stále jsem neviděla Milionáře z chatče - beztak mám dojem, že na ten film už všichni zapomněli). The Hurt Locker mi ale velmi vzdáleně připomněl Odtud až na věčnost. Ten je sice o nějakých čtyřicet let starší, a rozhodně to není dělané tímhle rádoby dokumentaristickým stylem, ale v tom, že hrdiny jen sledujeme, bez toho, aby tam byla americká armáda a její vojáci nějak zidealizovaní, je to hodně podobné. A udělalo to na mě opravdu větší dojem než Avatar. Tím nechci říct, že by to mělo vyhrát jako nejlepší film, ale radši tohle, než Avatar (imo samozřejmě).

A v rámci dohánění restů jsem si konečně shlédla film Kouzelná romance - dalo by se to nazvat "Jak si ze sebe Disney chtěl udělat srandu, a vznikla z toho skutečná kouzelná romance" :) Pohádka se vším všudy, princem, princeznou, zlou královnou, polepšeným pomocníkem královny, mluvícími zvířátky...prostě všechno, co k tomu patří, jen s velkou dávkou nadsázky.
Amy Adams byla vyloženě roztomilá, a opravdu výborně zpívá.
Bylo fajn, že "sokyně" hlavní hrdinky nebyla nesympatická mrcha, ale docela normální ženská a Susan Sarandon jako čarodějnice nádherně přehrávala. Jediný, kdo mi do celého ansámblu nesedl, byl Patrick Dempsey, který byl místy nevýrazný a necharismatický. James Marsden jako princ z pohádky byl naopak skvělý.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Constantine ObrázekObrázekObrázekObrázek
Tak tady jsem se vážně bavil od začátku až do konce. Charismatický Reeves, ještě charismatičtější Stormare jako Satan, při výběru Baltazara taky opět nešlápli vedle a Tilda Swinton jako pořádně šílený archanděl Gabriel? Awesome! K tomu všemu i velmi sympatické vedlejší postavy a řekl bych, že ani příběh nebyl moc předvídatelný.
10/10

Monstrum ObrázekObrázekObrázek
No jo, zase ten Abrams. Tentokrát si chtěl zkusit takovou vlastní Godzillu. Nezdála se vám ta hlava Svobody nějak malá? ;) No každopádně jsem nějakou dobu nevěděl, jakže to monstrum vlastně vypadá, když v jedno záběru je to obrovská chobotnice, v dalším něco zubatého cosi.
To co předváděli s kamerou se mi taky moc nelíbilo a spíše bych dal přednost klasickému stylu.
Ale je pravda, že Abrams natočil takovou lepší Godzillu. Nic nevysvětluje, nevíme odkud se monstrum vzalo, dokonce ani nevíme jak to vlastně dopadlo!
7/10

Blair Witch Obrázek
To měl být ten legendární horor? No neřekl bych. Možná za to mohl dabing, nevím, ale prostě se mi to vůbec nelíbilo. Příšerná kamera, nesympatické postavy, příběh z kterého se stejně opět nedozvíme NIC.
4/10
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:42:43, celkově upraveno 2

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A kdyby si Konstantina viděl v orginále místo v TV tak bych řekl, že mu dáš i tu desítku :) Je to opravdu nabouchaný film :) Díky mému systému: "Podívám se do programu co dávají za filmy a stáhnu v originále" jsem nedávno viděl fight club. Pamatuju si když tenhle filmek šel do kin, v té době mě to nijak nelákalo ( čekal jsem jenom partu idiotů co se tlučou), ale jaké bylo moje překvapení když se film začal zamotávat a o kolik se zvětšilo když se rozmotal! Jsem jenom rád že jsem to neviděl před těmi 10ti lety, protože bych si zkazil naprosto dokonalý zážitek, jež mě nechal zírat na celé závěrečné titulky. Nemůžu napsat nic z děje, ale pokud někdo chce vidět film zpracovaný téměř bez speciálních efektu a přesto s perfektní vizuální podívanou zabalenou v thrilerovem kabátě tak tohle je on.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Na Constantina jsem se díval až neděli, v pátek už se mi nějak chtělo spát, takže máš vlastně pravdu, ten film si to plné hodnocení zaslouží :)

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Constantine 10/10 a Blair Witch 4/10 :shock:
Můj názor je teda přesně opačnej.

Ale s Fight Club jsem na tom přesně stejně - čekal jsem bandu bíčů a ono ... prostě pecka :thumleft:

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Temný obraz ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Opravdu zajímavé dílko... Reeves mě prostě nepřestává překvapovat, stejně tak RDJ, který s touto tématikou má už vlastní zkušenosti a postavu narkomana zvládl bravurně. Nemám co vytknout, zajímavý příběh, nijak neuspěchaný, zajímavá práce grafiků, ... no prostě, není o čem přemýšlet.
10/10

EDIT: možná se někdo bude divit, jak jsem mohl dát nejvyšší ohodnocení filmu, ve kterém se prakticky jenom kecá. No popravdě mě rychlý spád ve filmech někdy dost otravuje (například u Wolverinea), a tady to šlo pěkně pomalu, nikam se nespěchalo, překvapivé rozuzlení na konci,... proto si myslím že si desítku zaslouží

Air Force: jiný člověk, jiný názor... já se prostě u Blair Witch nudil, herecké "výkony" mě otravovaly už od začátku, k tomu všemu ještě příšerný dabing, ... jednoduše ne! ;)
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:38:45, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Filmy