Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Rin tin tin - tak tohle DVDčko ze stánku jsem dostala od našich (neboť můj vztah ke zvířatům a zvláště psům je docela známý :D ). Nečekala jsem od toho moc, ovšem vzhledem k tomu, že to údajně bylo podle skutečné události, jsem si říkala, že by to nemusela být zas až taková katastrofa. Skutečnost předčila mé nejděsivější noční můry¨.
Dialogy a scénář vůbec byl děs. Například jsem celej film nepochopila, proč je jeden z údajně nejlepších pilotů přidělen k pozemní jednotce. A nejspíš to byl asi jedinej film z vojenskýho prostředí, kde se neodehraje ani jedna jediná bitva nebo bojová scéna, nepadne ani jeden výstřel. A jo, vlastně jo, když při průzkumným letu hlavnímu hrdinovi prostřelí křídlo letadla. On sám vyvázne nezraněn, přesto z nějakého mně neznámého důvodu po vylezení z letadla zkolabuje a musí být odvezen do nemocnice. Na konci dostane medaili za zásluhy. :rflmao:
Další kapitolou samou pro sebe byl zlý kuchař, na kterého ve většině scén něco padá (nádobí, jídlo, potraviny...) při pronásledování psa nebo kluka.
Další WTF věcí bylo, že tam snad všichni nadřízení měli doma psy. Z toho už jsem nemohla, když velitel asi po třetím převelení: "Jo, můžete si ho tu nechat, já sám mám doma psa...".
O samotném psu by se daly vyprávět romány. "Psa musíte cvičit s láskou a úctou!". Tak tahle věta mě dostala do kolen, stejně jako způsob výcviku. Podle nich totiž německého ovčáka vycvičíte nejlépe tak, že se nejdřív naučí pracovat u ovcí, následně vyhledávat ztracené osoby atd. Nějaká základní poslušnost netřeba.
Úžasná byla třeba scéna, kdy pes pronásleduje na nádraží zloděje, který ukradl jedný ženský kabelku (ano, je tu použito jedno z největších klišé). Při honičce jsem viděla alespoň pět momentů, kdy mohl ten čokl po zloději skočit a srazit ho. Ale to ne, on mu radši natáhne do cesty lano, aby se o něj přerazil. Ovšem kdy a jak mu nadběhl, to je záhada. Navíc, jak věděl, že má natáhnout lano? Zkrátka, prvotřídní komedie a jinak další naprosto zbytečný film. :)
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Ugly Truth - Velice průměrná romantická komedie s kvalitní hereckou dvojící Katherine Heigl a Gerard Butler. Velice prostý a předvídatelný příběh, ale to je u tohoto žánru standardem. Některé vtipy povedené, některé trochu trapnějšího rázu. Na oddech od všedních starostí však dostačující snímek. 5,5/10

Slumdog Millionaire - Na tenhle film jsem slyšel rozporuplné reakce. Já bych se zařadil přesně mezi tu chválící část a kritizující část. Moc se mi líbilo nahlédnutí do života v indických slumech a tvrdý život tamních obyvatel, otročení osiřelých dětí a vůbec tu bylo několik silných okamžiků jako třeba oslepení dítěte lžičkou. Na druhou stranu z toho čišelo strašné klišé a ačkoliv jsem k hlavnímu hrdinovi získal jisté sympatie, bylo by podle mého názoru lepší, kdyby film neskončil happyendem v podobě: "A žili šťastně až do smrti". 7/10

Sherlock Holmes - Krásně ztvárněná dobová Anglie i vykreslení tehdejšího obyvatelstva. Prostě celé prostředí je v Sherlockovi opravdu povedené. Celkově jsem ze Sherlocka nabyl dobrý poct, jen jsem se místy trochu nudil. Podle mě by filmu neuškodila o něco kratší stopáž. 7/10

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Posledný templár (Last templar) - Tematika podobná DaVinciho kódu, templári ako jedna zo záhad našich dejín ma vždy fascinovali, preto som si ten film celkom vychutnal.

Epic Movie - Od tvorcov Scary Movie. Je to v podstate hovadina, ale zasmiať sa na tom dá, je to lepšie než nové Scary Movie. Akurát škoda, že som nevidel Narniu, lebo tá je tam dosť parodovaná.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem se právě podíval na A.I. od Spielberga/Kubricka a opravdu netuším, jak to mohlo ve svojí době nasrat tolik lidí? U mě se to hned zařadilo mezi nejlepší filmy minulého desetiletí. Úžasná kombinace depresivního světa budoucnosti viděného očima dítěte s nečekaným prorockým ale i příjemně sentimentálním koncem.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ten britský týpek disponuje hodně velkou kuráží. Zpracovat největší literární postavu všech dob takovým způsobem :) .
Guy Ritchie si ovšem zaslouží můj respekt, jelikož se mi to jako skalnímu fanouškovi literární předlohy velmi líbilo. Je pravda, že postavy jsou v kontrastu se svými literárními předlohami mnohem akčnější. Osobně to ale beru, jako příjemné zpestření, nikoliv nutné zlo a výdobytek dnešní doby. Oba dva hlavní představitelé se do svých rolí perfektně hodí. Rachel McAdams jsem poprvé zaregistroval v Mean Girls, od Wedding Crashers ji zbožnuju a tady mi opět dokázala, proč se na každý její film, tak těším.
Hodnocení: 4/5
Zatím jenom nepotvrzené zvěsti a klepy, ale Brad Pitt v roli prof. Moriatiho v budoucím pokračování ... cool :smile:
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ony zase v tak velkém kontrastu nejsou, viz. tohle http://aktualne.centrum.cz/kultura/film ... ?id=658112
Podobně jako u Bonda jsme zvyklí na trochu jinou podobu, než jakou měl kdysi autor předlohy na mysli.

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Fancipal: Knížky jsem nečetl (takže ty bys to měl asi vědět líp než já jestli to je pravda), ale co jsem četl, tak Doyle i když se většinou zabýval myšlenkovými pochody Holmese, tak v knížkách aji naznačoval, že klidně někoho sejmul sám.
Ray: Tak on nám tu "správnou" podobu Holmese hlavně vtiskly různé filmy. kde Sherlock vypadal jako třasořitka, kterého by přeprala aji holka a Watson byl zas při těle(teda co si pamatuju).
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray: Autor tebou předložené analýzy má pravdu. Neměl jsem na mysli nějaký extrémní rozdíl mezi filmovou a literární verzí. Rozhodně nemám Holmese a Watsona zafixovány jako dva dosluhující vyšetřovatele středního věku s pivním pupkem :) . V psané podobě nechodí pro ránu daleko. Během vyšetřování působí hlavní dvojice velmi agilně.
Na druhou stranu tolik přestřelek, rvaček, honiček a akčních scén v žadné povídce o Sherlocku Holmesovi nenajdete. Ovšem zdůrazňuji, že mi ten akční ráz filmu nevadí, právě naopak.
Skrejm: Souhlas.

P.S. Mám výhodu v tom, že jsem předešlými filmovými adaptacemi prakticky netknutý. Moje představy o jednotlivých charakterech tedy vychází, pouze z knižní série.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já nevím, asi jsem od toho Sherlocka Holmese čekal víc a to i přes to, že jsem byl dosud reakcemi diváků nebo recenzentů nedotknutý. Mělo to svoje momenty, občas nějaký vtípek a oceňuji taky velký nadhled v pojetí, i když Sherlock - rváč mi sedí méně než Sherlock - výstřední skoroblázen. Celková zápletka je ale vlastně dost jednoduchá a předvídatelná - je-li co předvídat Teď mě kamenujte za to, že u Avatara mi předvídatelnost nevadila! Zapojení Templářů do hry... možná to měla být nějaká narážka na Šifru mistra Leonarda nebo nevím.. prostě mi tam taky moc nesedli.

Čekal jsem více staré Anglie, ale dočkal jsem se jen digitálního a v pozadí vzdáleného (jako by se šetřily pixely) Londýna a jeho pár tmavých ulic a domů. Více starého Londýna na mě dýchlo z My fair lady. Zakomponování Tower Bridge ve výstavbě možná oceňuji z profesionálního stavařského hlediska, ale scény na něm měly pořád svoje digitální mouchy.

Co však filmu neodpustím je ten šílenej faktickej nedostatek a to, že ze sklepa pod Westminsterským palácem se dá během minuty vyšplhat na Tower Bridge - to už ani sami Britové neví, že Tower Bridge je u Toweru a to je asi dva kilometry od Parlamentu?

Abych to shrnul, Sherlock Holmes je koukatelný a podle mého průměrný film na večer u televize. Má pěknou nápaditou hudbu, dobré herce, pár příjemných vtipů a dobrých Sherlockovských dedukcí. Ale to je bohužel všechno.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Právě jsem se dodíval na Star Trek 2009. ST vůbec nemusím, ale tohle se mi opravdu líbilo... Eric Bana, Zoe Saldana (Neytiri v Avataru) atd. a vrchol Sylar jako Spock :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zajímavé je, jak se herci zvláště v posledních dvou letech vrhli i na režírování. Třeba Eric Bana natořil dokument Love the Beast.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Sherlock Holmes. Očekával jsem málo, dostal jsem ještě míň.
Zápletka plytká, spíš mi celou dobu připadalo, že se dívám na dvojdíl nějakého seriálu s větším rozpočtem.
Oba hlavní herci se mi líbili, ikdyž Downey tu předvedl spíš Tonyho Starka (podobně jako Dark Knight Bale v Terminátorovi). Watson Lawa se mi zamlouval víc než předloha. Tady spokojenost :)
Jinak koukám, že toho dost napsal i stalker (*kámen letí*).
Za mě 5/10
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Od pátku do neděle, jsem zkouknul 8 filmů Hornblower (resp miniseriál..) a musím říct že jsem nadšen..samozřejmě jsem ho neviděl poprvé..kdysi dávno na jedničce...ale takhle najednou a všechny díly po sobě... fakt bomba... škoda že nejsou další díly :( Tak a teď už jenom sehnat knížky... :)

Každopádně doporučuji všem... když bych jeden, jakýkoliv, film mohl srovnat například s Master and Commander, což je tak nějak jediný film, na srovnání... tak z toho Hornblower vychází nesrovnatelně líp.. 10/10

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

gravidus: Na to jsem se díval taky, když to dávali v TV, parádní filmy to byly...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Quantum Apocalypse je pěkný film s dobrým koncovým řešením a herci na dobré úrovni, mě osobně nejvíc sedl prezident v podání Petera Jurasika ala Lando a jeho projev k národu , který mě získal...
http://www.imdb.com/title/tt1265621/

InAlienable je velmi emotivní scifi, jež oplývá herci z stargate, star treku, babylon 5, bsg atd, příběh a celý herecký výkony jsou geniální, opravdu doporučuji skouknout až do konce, začátek je takový slabý béčko ale pak 2/3 filmu, nářez.....
http://www.imdb.com/title/tt1027874/

Skyrunners je scifi v podání Disnyho, celkem slušný, grafika skvělá, mohl by to být dobrý seriál....
http://www.imdb.com/title/tt1479534/
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Moon
Pěkný zpracování, nápad taky dobrej, ale už jsem ho někde viděl. Nebylo to nijak oslnivý, ale koukalo se na to hezky. Konec nic moc, celkově tak asi 7,5/10

Vrtěti psem
Krásná ukázka toho, jak funguje náš svět, navíc je to docela vtipně podaný. Nominuju to na druhej nejlepší film, co jsem viděl :smile: 10/10

Český sen
Téma v podstatě stejný, ale každej snad asi tuší o co jde. Před těma lidma smekám a divim se, že jim to prošlo. Reakce veřejnosti mi přišla docela smutná.

Sherlok Holmes
No z britskýho elegána sice udělali Dr. House s ninja skillem, ale jinak slušnej film, řekl bych a to i přes to, že detektivky nijak zvlášť nemusim.
7/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Air Force: On to byl nejdřív Dr. House s ninja skillem, pak z něho filmy udělali elegána jak ho každý zná. Tenhle se jenom vrací ke kořenům. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Coraline - takový až pohádkový fantasy, trochu inspirovaný Alenkou v říši divů, je to moc pěknej film, co má hodně fantasie.
8/10
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak se mi dostal pod ruku paranormal activity a prcičky 7. Je to až smutné kam může kinematografie klesnout. Nejdříve sem myslel, že hlouběji než paranormal activity jít nelze, tomu bych dal 1bod za to, že se dostal vůbec do kin a 2. za jedinou "lekací" scénu v celém filmu. Jaké bylo moje překvapení, když jsem hned v závěsu pustil prcičky( naposledy jsem viděl 3.díl) a zjistil jsem, že ještě hlouběji jít lze. Kdyby v tomhle filmu nepoletovala Jennifer Holland, které prostě nemůžu odolat, vypnul bych ho po prvních deseti minutách. Ve výsledku, pokud jste tyhle filmy neviděli, nedoporučuju stahovat(natož kupovat), škoda dat a peněz.
paranormal activity - 2/10
prcičky 7 - 1/10 za Jennifer :D

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

musím se ohradit Paranormal activity jsem také viděl a musím říct, že to byl v poslední době nejlepší horor co jsem viděl... podobné krváky, jako je saw a další, prostě nejsou horory, není tam nic, čeho by se člověk bál, někomu se tak maximálně zvedne žaludek. paranormal activity Je perfektní snímek u kterého jsem byl napjatý od začátku do konce... start je sice trochu pomalejší a kamera stylu home made je tam, no řekněme zvláštní, ale po chvíli to začne mít své kouzlo a v napínavých scénách, kdy ji zapomenou, či nestihnou vzít a vy slyšíte jen ten řev... luxus... dalším plusem u mě bylo, že tento snímek donutí člověka přemýšlet co se stane a ovládat močový měchýř, jelikož odtrhnout se od něj bylo pro mě něco naprosto nemyslitelného... za mě je to 8,5/10

A další fil co jsem viděl bylo alien seige celkem průměrné sci-fi, které obsahuje méňě klišé, než SG-1, mimozemšťané tam sice vypadají na chlup jalo lidé a mluví anglicky, ale jinak celkem poutavý děj a ač očekávaný, tak zajímavý konec... hodnotil bych takových 4,5/10
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No každý má sice jiný vkus, ale jestli tohle bylo napínavé tak ti musí přijít napínavá i Popelka. Od nějaké 10. minuty sem věděl jak to skončí. Dny naprosto o ničem, noci jsem se buď smál nebo nevěřícně kroutil hlavou. Jediné čeho sem se lekl byla
Toto je spoiler!!!:
mrtvola
co letěla na kameru a to je na horor tak trošičku málo :D

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Budu se na to taky muset podívat. Naposledy když se objevovaly hodnocení na jedné straně "sračka" a na druhé "bomba", tak šlo o průměrný Den, kdy se Země zastavila.

Abych nebyl OT, tak:

Mullholand Drive
Nevím, o čem to bylo, ale supr se na to koukalo. 9/10 a opět forma převládá nad obsahem (IMO).

Gone Baby Gone
Ani potřetí ten film neztrácí koule! Ben Affleck FTW!
10/10

Hon na ponorku
Chci, aby Sean Connery byl prezidentem světa a sjednotil ho pod svým přízvukem. We šail for hištory!
9/10 (ponorkových filmů, pravda, moc není)

Číslo 9
Grafici odvedli veškerou práci, protože tahle stylem supr věc má naprosot dementní scénář a dialogy. TOHLE je film, který je daleko tupější než Avatar. Číslo 9 si zaslouží číslo 5.

Když Burian Prášil
Vlasta taky FTW! Člověk, který byl v roce 1942 schopný vystoupit v divadle s bičem, na kterém bylo napsané velké C, což před publikem vysvětlilt, že "Tohle je bič na něm cé", prostě uměl vypadat jako idiot i posté a stále tím královky bavit.
9/10

Řeka
Poetický film z první republiky, nicméně dneska ho asi nikdo nezná. Tak trochu pokus o Extázi kdyby ji netočil Machatý. Na svojí dobu zajimavé, ale dnes IMO neosloví.
5/10

Poslední tango v Paříži
Marlonu Brandovi stačí, že se zamračeně minutu kouká ven z okna, a je to neskutečně cool! Mimoto, věty jako "jdu si ostříhat nehty" nebo "jdu pro máslo" po tomhle filmu už nikdy nebudou stejné.
8/10 (občas jsem usínal, ale to je u artfilmů prý normální)

Jméno růže
Supr sonda do středověkých klášterů, ale kvůli masivní unavenosti jsem v půlce usnul. Nebudu hodnotit dokud nedokoukám prostředek, nicméně z toho, co jsem viděl, to vidím asi na plnou baráž čísel...

Mirrors
Děj jako z Univerzálního generátoru klišé hororů. Kiefer jako ve všech svých rolích za posledních deset let. A Amy Smart neukázala ani prsa. Jako parodie dobrý, ale jestli to režisér opravdu zamýšlel jako horor, tak by se nad sebou měl zamyslet.
A ano, za všechno opět může zlo usazené ve schizofrenické dívce :-D
3/10 za to, že jsem se pak chvíli bál podívat do zrcadla. Ale to je vlastně u mě normální.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

The Shining
Kombinace Kubricka a Nicholsona ... to může skončit jen skvělou show :-)
Jen ten konec mi přišel takovej že se k tomu moc nehodil, ale jinak bomba.
9/10

Děkujeme že kouříte
Lobbysta tabákových společností - člověk, kterej lidem vysvětluje, že kouření neni vlastně až tak zlý a zákeřný, jak to vypadá. No ne že bych s nim souhlasil, ale skra ... takhle mluvit chci umět taky :lol:
10/10

Koralína a něco...
No čekal jsem hrůzu, ale kupodivu to bylo docela pěkný :-)
7/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Air Force: Dovolil bych si říct, že Koralína patří mezi ty horší filmové adaptace knih. Některé věci z knihy úplně vypustily. Taky jsem ji viděl, asi dva dny potom, co jsem dočetl knížku.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ivory: Knihu jsem osobně nečet, ale od člověka co ji čet jsem slyšel přesně opačnej názor (kniha za prd a film skvělej). Každopádně s nim musm souhlasit v tom, že je to skvělej film.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy