Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Geser: Nelogičnosti?
U mě jsou Basterdi za 9/10. Jinak Tron je übercool, to jo. :-)

Moonraker
Moje druhá nejoblíbenější dekadentní Bondovka. Podobně jako Diamanty jsou věčné je i Moonraker série naprosto nesmyslných ale stylových a především zábavných scén, tentokrát navíc parodijících kde co. Jeden velký trip.
8/10

The Book of Life
Televizní film z roku 1998 o tom, jestli v roce 2000 příjde apokylapsa nebo ne. Zcela určitě to tu nikdo nezná, a ani já bych o tom nevěděl, kdyby nám to nepromítali na semináři duchovního filmu. Ale pozor, BoL není nějaká křesťanská agitka, je to vtipná satira na celé biblické pojetí konce světa a ačkoliv symbolika mlátí dveřma, tak ožralý a cynický Lucifer vypadající jako Bernard Black nebo Kristus vypadající jako Aaron Eckhart zahajující konec světa z laptopu Applu jsou scény nadmíru vtipné. Chcete-li něco, co na světě vidělo asi tak sto lidí, doporučuju.
9/10

Z cyklu filmů pro pamětníky
Vynechám z popisování obecně cool snímky jako skoro všechno s Burianem nebo Školu základ života, ale...

Bílá nemoc
Musím říct, že takhle po letech od prvního sledování se mi BN líbila už výrazně méně než kdysi. Řada scén působí jako by byla špatně zrežirovaná ("Proč máš kolem krku tu šálu?" apod.),a to i v kontextu doby, a mimoto mi subjektivně víc než dřív vadí dementní Galenovo chování ("války a zabíjení je zlé, ale mě to se nelíbí - a proto budu taky zabíjet ve velkém nevydáním léku na pandemii"). Spíše mě nové koukání připomnělo, že knížka by mohla být supr.
Ale tak je to asi nejznámější relativně dobrý vlastenecký film, žejo.
6/10

Jedenácké přikázání
Hass podruhé, tentokrát v kurefsky ujeté komedii o tom, jak manžel zapíral před kamarády svou ženu. Jedna absurdní scéna se vrší na další absurdní scény a neznává než se zeptat, proč se podobně vtipný film nenatočí i dneska?
8/10

Z cyklu "koukám na Lynche"
Industrial Symphony No. 1: The Dream of the Broken Hearted
Muzikál podle Lynche. WTF?
6/10

Babička
Megadepresivní film o chlapečkovi, kterého rodiče neměli rádi, a tak si vypěstoval hodnou babičku. WTF?
9/10
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hej, tak děkuju za podporu u Underworldu :D ale což, jak se řiká někdo má rád holky jinej zase vdolky :D

Každopádně teď jsem se dodíval na moc pěknej filmek

Other Boleyn girls
Historický film z prostředí tudorovské anglie, přesněji příběh Jindřicha a Anny Boleynové a zároveň sestry Marry... Tuhle část anglické historie krom témata do angličtiny moc neznám abych dokázal odloučit pravdu od scénáristický smyšlenky, každopádně bezva herecké výkony, Natalie Portman, Eric Bana... doporučuji (jako i pro mě je to lepší než Underworld ale i ten se mi líbil :P )

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děj si oba filmy Elizabeth s Cate Blanchett. Ty jsou asi desetkrát lepší než Boleynovic běhny.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak, mám to za sebou...
Tron - Grafická stránka filmu je pro současnou dobu rozhodně děsící, myslím, že z toho budu mít noční můry.:lol: Co do děje to není zlé, co ale hlavně oceňuji, je na tu dobu naprosto originální nápad. Věřím, že Tron Legacy bude pecka. Už v tom traileru je vidět, že grafika tam malinko pokročila. :)

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ray píše:
Geser: Nelogičnosti?
U mě jsou Basterdi za 9/10. Jinak Tron je übercool, to jo. :-)

Ok, trochu blíž. Nelogičnosti, nepromyšlenosti. Těžko říct...
Toto je spoiler!!!:
Celá Shoshana linie mi přišla až zbytečná, nijak se to neprolínalo, jako třeba v Pulp fiction. A když kino začalo hořet, tak to snad Basterds ani nezaregistrovali (a to herci málem uhořeli). Člověk by čekal aspoň zmatenej obličej, nebo Rothův škleb.
Landa. Je na svou přezdívku hrdej, pak náhle vysvětluje jak se mu nelíbí.
Je to člověk, co chce mít všechno pod kontrolou, a ví o všech všechno. Viz scéna, kdy v kavárně objednal mléko a dal Shoshaně najevo, že o ní ví, ale že je mu ukradená. Jako vůbec vlastně všichni židi (teda co si pamatuju).
A tenhle člověk neví, že jakmile to kino bouchne, tak už je úplně bezcennej, dohoda nedohoda? Sice závěrečná skalpovačka imho vynikající, ale když takhle pohřběj nejvýraznější postavu druhý strany...

Proto sedm z deseti. Jinak bych tu devítku dal asi taky. Jak moc je to subjektivní?
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Transformers: Revenge of the Fallen - první díl, ať už byl místy vážně pitomý, tak byl aspoň zábavný. Ale tohle bylo už někde za hranicí infantilnosti. Co měli znamenat ti dva roboti, dvojčata, rádoby vtipně zakopávající? Nebo ten pošahaný spolubydlící, který za celou dobu neudělal nic, jen tam blbě ječel, že by ho člověk vzal něčím po hlavě? Po hodině a půl mi bylo naprosto jedno, o co jde, kdo přežije a kdo ne. Na film, který má dvě a půl hodiny jsem koukala hodiny čtyři, protože jsem to neustále vypínala. I když tam pořád něco bouchalo a někdo někam utíkal, byla to zkrátka nuda. Bay pořád umí skvěle zabírat akci, v tom je výborný. Ale když jsem se pak už v těch robotech ztrácela, a vlastně jsem ani nevěděla, který s jakým bojuje a do toho ještě hlavní dva představitelé, kdy Megan Fox byla nejen otravná, ale očividně už i otrávená z téhle nerole. Shia mě pořád ještě nepřesvědčil, že je herec, který ustojí roli, kde za ním není zelené plátno (a jo Disturbii i Eagle Eye jsem viděla). Celou dobu se tvářil jako vyděšená veverka. Vím, že se to spoustě lidí líbí a možná, kdybych to viděla na velkém plátně, tak by to bylo jinak, ale mě to zkrátka nebavilo.

Twilight: New Moon - v rámci filmánie, protože dát za to 130 korun, tak je zažaluju a budu chtít vrátit peníze. Nějak k tomu ani není co říct - dvouhodinové žvatlání o ničem, s herci, co neumí (nebo nemají co) hrát, s nejblbější hrdinkou v dějinách.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

The Hurt Locker - pěkně natočený film z Války v Iráku. Byl natočen přesně podle mého gusta! Doporučuji. Sranda, Akce, Trochu city, Psychika vojáků... pěké! 10/10
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray: Elisabeth už jsem viděl... skvělej film jen co je pravda......

Teď mě napadá, že po Boleynkách by šla pustit ta Elisabeth aby to chronologicky sedělo a pěkně to navazovalo... když Boleynovic končí pohledem právě Alžbětku..

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Threads
Postarší film zachycující jadernou válku a její důsledky. Velice realisticky řekl bych - rozhodně je to poučný a měl by si to pustit každej odpůrce protiraketový základny :-)
Škoda jen že efekty v době vzniku (1984) nybyli na moc valný úrovni a občas mi vadily zbytečně zdlouhavý scény.
8,5/10

Wanted
O některejch filmech se říká, že jsou to kraviny od začátku do konce, ale tohle je hovadina vážně každou milisekundu mezi tim...
Idiotskej nápad, idiotskej příběh, béčkový efekty a diváka tahaj tak akorát Angelinou. To jsem si zase jednou dal. G.I. Joe má těžkou konkurenci... ačkoliv tohle aspoň na konci gradovalo.
3/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Geser:to s tou přezdívkou je přirozený vývin... ona mu vadila, protože mu tak říkali, i když už ty židy nelovil, protože mu zbytečně znepříjemňovala život. A s tou explozí kina... to byla přece část dohody... on to nechá bouchnout a dostane azyl. To mi přijde jako normální vyjednávání. A to že byl potom zbytečný je jasné, to je každý zrádce potom co zradí :) , ale spoléhal se na čest spojenců...
Jinak sleduju ze se tohle vlákno rozjelo,tak jdu zkouknout filmy za poslední dvě strany..
EDIT: Tron zkouknut a musím poznamenat, ze originálnější film jsem snad neviděl :D

gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Rok Jedna - po dlouhé době jsem viděl parodii na něco a musím uznat toto se moc nepovedlo i když jsem se bavil... 6/10

The Kingdom - filmy z valky v Iraku mě baví a proto se na ně hojně dívám, ale tohle bylo strašné. Obvyklá zápletka, obvyklí nesmrtelní hrdinové, obvyklé vyvrcholení i závěr. Film mi připadal: 4/10

Crank 2 - zábava od začátku až dokonce. Nic jiného jsem nečekal a královsky jsem se bavil. Paráda i když to mohlo skončit jinak. Parádní hláška z filmu (omlouvám se za sprostost) : "Fuck You Chellios! 9/10
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Phenomenon(1996):Pro Travoltu mam celkově slabost ( Pomáda uchvátila mé "dívčí" srdce :lol: ) a tenhle film je vynikající. Nevím jestli je to tím, že je starý, nebo se opravdu tak povedl, ale příběh byl zábavný, poučný, dojemný a John to táhl hereckým výkonem vysoko. Velice dlouho mě žádný film neuchvátil tak, abych se cítil jako hlavní hrdina, tomuhle se to povedlo...
10/10

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Finally :) ... Nejsem jedním z celé řady filmofilů, kteří odpočítavaly každou sekundu do premiéry, i když jsem se samozřejmě, jako správný filmový fanoušek těšil a obával zároveň :D .
James "Zelený mozek" Cameron je jako chřipka. Vrací se v pravidelných cyklech (intervalech), aby nám ukázal nové divy ve vizuální oblasti a zároveň zase jednou přepsal dějiny kinematografie.
Nebudu zde dlouhosáhle analyzovat technickou a příběhovou stránku filmu. Od toho tady jsou jiní mnohem erudovanější uživatelé. Stačí říci, že snímek působí ve 3D formátu neskutečně živě (pravděpodobně primární účel, že :) ). A propo jednalo se o mou první 3D projekci, takže jsem unešen jako malý kluk, který si přečetl svou první májovku (či co se dneska čte). Samotný příběh není nic originálního, přesto provedení vynikající a podle mě přesně vystihuje způsob, jak by se lidé při interakci s cizí mimozemskou rasou (entitou) zachovali. Budiž nám ke cti, že "Jsme jací jsme" :roll: .
Nenechte se zmýlit, i přes svou délku a očividně obšlehnutou základní kostru snímku, nemá člověk šanci se nudit. Režisér nám podává tisickrát zpracované téma v zářivém obalu zabaleném v dárkovém koši s názvem 3D.
Když to shrnu, jedná se o snímek, který musel splnit velká očekávání a dle mého názoru, i kdyby kvůli ničemu jinému, tak díky sugestivnímu podání, nezklamal. Bravo Jamesi :yahoo: .
Negativa ? Vtíravý a patetický pokus o ekologické poselství a 166 minut hrubého času byly na mou kostrč příliš :D
Hodnocení: 5/5 ... všichni povinně mazajte do kina na 3D projekci. Před našima očima se mění dějiny kinematografie (jo, už zase :D ) :bravo: :bravo:

P.S. Omlouvám se za jistou nepřehlednost a gramatické chyby, které jsou mé osobě vlastní, ale pravě se nacházím v extázi. To vše díky jednomu z nejočekávanějších a nejpůsobivějších filmu tohoto století.
Naposledy upravil Fancipal dne 18.12.2009 18:25:10, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taky se přidávám... Avatar v IMAXu je prostě bomba :D v neděli jdu znova. Prostě na ty několikeré přelety nad Pandorou prostě není :D
Jinak...co máte všichni s tím ekologickým poselstvím? Já tam žádné neviděl a sám Cameron říká, že tam není...
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Akcent samotného filmu na symbiózu člověka a přírody. Současně věty typu: "Važme si naší přírody". "Země již žádnou zeleň nemá" apod.
Ekologii považuji za jedno z nejdůležitějších témat současnosti. Jenom nerad vidím, když se to cpe do filmů. To je, ale čistě můj osobní názor :) .
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

PředchozíDalší

Zpět na Filmy