U mě jsou Basterdi za 9/10. Jinak Tron je übercool, to jo.

Moonraker
Moje druhá nejoblíbenější dekadentní Bondovka. Podobně jako Diamanty jsou věčné je i Moonraker série naprosto nesmyslných ale stylových a především zábavných scén, tentokrát navíc parodijících kde co. Jeden velký trip.
8/10
The Book of Life
Televizní film z roku 1998 o tom, jestli v roce 2000 příjde apokylapsa nebo ne. Zcela určitě to tu nikdo nezná, a ani já bych o tom nevěděl, kdyby nám to nepromítali na semináři duchovního filmu. Ale pozor, BoL není nějaká křesťanská agitka, je to vtipná satira na celé biblické pojetí konce světa a ačkoliv symbolika mlátí dveřma, tak ožralý a cynický Lucifer vypadající jako Bernard Black nebo Kristus vypadající jako Aaron Eckhart zahajující konec světa z laptopu Applu jsou scény nadmíru vtipné. Chcete-li něco, co na světě vidělo asi tak sto lidí, doporučuju.
9/10
Z cyklu filmů pro pamětníky
Vynechám z popisování obecně cool snímky jako skoro všechno s Burianem nebo Školu základ života, ale...
Bílá nemoc
Musím říct, že takhle po letech od prvního sledování se mi BN líbila už výrazně méně než kdysi. Řada scén působí jako by byla špatně zrežirovaná ("Proč máš kolem krku tu šálu?" apod.),a to i v kontextu doby, a mimoto mi subjektivně víc než dřív vadí dementní Galenovo chování ("války a zabíjení je zlé, ale mě to se nelíbí - a proto budu taky zabíjet ve velkém nevydáním léku na pandemii"). Spíše mě nové koukání připomnělo, že knížka by mohla být supr.
Ale tak je to asi nejznámější relativně dobrý vlastenecký film, žejo.
6/10
Jedenácké přikázání
Hass podruhé, tentokrát v kurefsky ujeté komedii o tom, jak manžel zapíral před kamarády svou ženu. Jedna absurdní scéna se vrší na další absurdní scény a neznává než se zeptat, proč se podobně vtipný film nenatočí i dneska?
8/10
Z cyklu "koukám na Lynche"
Industrial Symphony No. 1: The Dream of the Broken Hearted
Muzikál podle Lynche. WTF?
6/10
Babička
Megadepresivní film o chlapečkovi, kterého rodiče neměli rádi, a tak si vypěstoval hodnou babičku. WTF?
9/10

.