Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Merlin

Merlin

Příspěvek 20.10.2008 19:06:52
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To je pravda, ale četla jsem kdysi dávno, že už si to ani pořádně nepamatuji, knihu esejí od Sapkowskiho právě na téma Artušovské legendy... Bylo to zajímavé čtení, moje paměť však v tomhle směru těžce selhala :D Ale mám pocit, že tam rozhodně nebyl Merlin zmíněn jako stejně starý jako Artuš... Možná se pletu, takže pokud to někdo náhodou také četl a pamatuje si to lépe jak já, prosím ať dá vědět :wink:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 20.10.2008 21:37:41
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak pátý díl nic moc. Lancelot tam dlouho nevydržel, ne že by mi to nějak vadilo.. :) Ze začátku mi pěknou chvíli vrtalo hlavou, odkud já toho herce jen znám, a pak mi to docvaklo.. :lol: Ale potěšilo mě, že už konečně někdo další ví, co je Merlin zač, no ale vzhledem k tomu, že Lancelot zase odjel, tam opět nikdo takový není.. :roll: Osobně doufám, že se to snad někdy provalí. Když je Merlin takhle v utajení, není to ono.. :)

Příspěvek 20.10.2008 22:56:27
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nefertiti: Jak si to teď napsala, tak mi to došlo :D Taky mi byl povědomý, ale byla sem líná nad tím přemýšlet, až teď mi to docvaklo - Heroes, že? Isaac Mendez...
- Linn doporučuje -

Příspěvek 21.10.2008 08:18:58
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Linn: Jj, pořádně mi vrtalo hlavou odkud já ho můžu jen znát, ale že to budou zrovna Heroes, to jsem absolutně nečekala :D
Vůbec v mám poslední době nějaké dlouhé vedení, někdy si dvě postavy spojím s jedním hercem až po hodně dlouhé době.. :D

Příspěvek 10.11.2008 19:17:17
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:D Tak tohle opravdu stálo za to... Jak název napovídal, 1x08 měla pošoupnout děj někam dál a ejhle... stalo se...
Nejlepší bylo, že bratr přišel v půlce epizody, viděl malýho kluka a hnedka na mně: "To je Mordred?" a já, že to určitě ne. Mordred byl přece synem Artuše a Morgany, kdežto tenhle smrad byl jakejsi infantilní druid... A pak ten konec...
"My name is Mordred."
"Good luck, Mordred."
:rflmao:

EDIT: (Skoro jsem zapomněl)
Toto je spoiler!!!:
Hmm... v příštím díle bude nějaký zvonivý meč... :D
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 10.11.2008 21:29:07
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Uh, několik otázek pro začátek.. :)
-Seriál začíná pilotem nebo 1x01???
-Existují český titulky???
-Bude se mi to líbit??? Né, to byl joke.. :smile:

Příspěvek 10.11.2008 22:12:49
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

- začal dílem 1x01 The Dragon's Call
- české titulky jsou - mrkni na titulky.com (nic moc kvalita, ale jde to)
;)

Jinak k poslednímu dílu, myslím, že se jim vážně povedl :) Poslední dobou už mě přestával Merlin trochu bavit, ale tadle epizoda mě chytla. Doufám, že v podobném duchu se to ponese i za týden, konečně začali posouvat děj trochu :)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 10.11.2008 22:25:36
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

České titulky dává na titulky.com pravidelně několik lidí, ale osobně jednak sleduju bez titulků, protože britské angličtině pro mě není problém rozumnět, a pak si pořizuju SK titulky od namuras, která je pro mě zárukou kvality...
:) Je to hodně velká schýza, mluvit česky, být hrdý Brňák a koukat na seriál se slovenskými titulky?
- Londo Mollari

Příspěvek 10.11.2008 22:37:39
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Znám horší ;)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 10.11.2008 23:03:18
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu věc... v závěrečných titulcích 1x08 klasicky hlasatel lákal diváky na další pořady. Mno a tam bylo "If you want to learn more about "Merlin the Legend", switch over to BBC4 now."
Navzdory mým původních nadějím to asi nebude pořad podobného formátu jako byly Doctor Who Confidential, Torchwood Declassified, Heroes Unmasked nebo Greek Uncovered. Co jsem vyčetl na britském SFF fóru, je to spíš jen normální hraný dokument...
- Londo Mollari

Příspěvek 11.11.2008 00:56:27
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Bože první epizoda přes torrenty už je trochu tragická, po dvou hodinách a 45 minutách je staženo 10,03 MB, než se to stáhne tak stihnu dítě, postavit dům, zasadit strom, koupit prvního moskviče, i dovolenou v bulharsku, možná i zešedivět a dočkat se prvního důchodu...pfff...

Příspěvek 11.11.2008 01:09:46
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Životní zkušenost napovídá, že stahování přes torrenty je nejužitečnější a nejvýhodnější jen u nových kousků... Krátce po vydání bývá nejvíce seederů a peerů, tudíž rychlost dosahuje závratných výšek. Dva měsíce stará epizoda už asi tolik žhavých zájemců mít nebude...
:) Proto u starších a v 95% případů i novějších kousků používám filehosting servery...
- Londo Mollari

Příspěvek 16.11.2008 14:02:24
namuras Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Našla som soundtrack, na ktorom je pár fantastických melódií. Osobne odporúčam Witch's Aria, z tej mi ešte stále naskakujú zimomriavky.

Merlin (2008) - OST

Obrázek

01 - Merlin's Arrival At Camelot
02 - The Tournament Begins
03 - The Witch's Threat
04 - Hunith's Letter To Gaius
05 - Meeting Arthur - Lady Helen Possessed
06 - Fighting In The Market
07 - The Magic Shield
08 - Arthur And Knight Valiant
09 - Merlin Lost
10 - To Morgana
11 - The Burdens Of Duty
12 - Breaking The Spell
13 - Plague In The Water
14 - Arthur's Final Battle
15 - Guinevere
16 - Defeating The Afanc
17 - The Witch's Aria
18 - The Call Of Destiny - Titles

Rapidshare:
http://rapidshare.com/files/294575331/M ... __mp3_.zip
Naposledy upravil namuras dne 18.10.2009 11:55:53, celkově upraveno 1
[img][images/thumbs/namuras_namuras.png]images/thumbs/namuras_namuras.pnghttp://[/img]
Tout la SGA est merde et je fais elle mieux.

Příspěvek 16.11.2008 14:48:25
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak 1x09 nabídla další kousek legendy do naší seriálové skládačky. Na tomhle seriálu se mi vůbec líbí, že nabízí novou a neokoukanou populární verzi artušovské legendy.
Že namísto Artuše použije meč Uther mi bylo zřejmé hned, jak se Uther rozhodl, že bude bojovat proti Černému rytíři sám. Že to bude zneužití meče a ten skončí v prachu si pak už stačilo jen domyslet. Jen jsem chvíli přemýšlel, jestli to bude kámen nebo jezero.
:) Navíc ve mě nahlodali zvědavost, co se vlastně před těmi dvaceti lety v Kamelotu mezi Utherem a vším čarodějným stalo. Něco málo naznačili, ale je zřejmý, že se toho stalo víc.
No a samozřejmě taky otázka, copak to tatínek nechal na Artušovi provést...

:D Jestli mi něco z toho za příští čtyři epizody nenaznačijou a nechaj mě čekat celej rok až na druhou sérii, asi ohlodám monitor.

EDIT: The Witch's Aria je opravdu síla. Není divu, že ta scéna vypadala v seriálu tak perfektně, 80% jí tvořila právě ta hudba.
Jen mi trochu nesedí, že soundtrack vydali už teď, když série končí až za měsíc. Takže tam je hudba jen ze sedmi epizod (pokud jsem dobře počítal), co zbývajících pět. Tam žádný soundtrack nebude (těžko uvěřitelné), použijí výhradně soundtrack starý (ještě hůře uvěřitelné), soundtrack tam bude, ale nevydají ho (to snad ne), nebo vydají soundtrack další (trochu postrádá logiku mít na 13 dílnou řadu dva soundtracky, zvlášť, když obálka toho prvního se tváří, že to je a bude jediný soundtrack)....
- Londo Mollari

Příspěvek 27.11.2008 10:47:40
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem včera dohnala můj třídílný skluz :). Seriál si stále drží svou kvalitu. Jsem zvědavá, jestli nám do konce ještě něco víc osvětlí. To čekání na další sezónu by opravdu bylo k nevydržení.
Nemohla jsem jít spát, než jsem zkoukla i 1x10 a ejhle koho tam nevidím v roli hlavního padoucha :D :D:

[img][./images/thumbs/s01e1013800x600fw8_1227779247.jpg]http://img224.imageshack.us/img224/4231/s01e1013800x600fw8.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály