Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek: Deep Space Nine

StarTrek: Deep Space Nine

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 15.9.2006 19:17:54
Kris Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Muzete mi plz hodit torrent na 1. sérii DS9 neumim to najit thx

Příspěvek 15.9.2006 19:30:10
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Když si tady:
http://isohunt.com/torrents?ihq=DS9

projedeš jednotlivé stránky narazíš na 170MB a 350MB verze si vyber co je ti libo.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 16.9.2006 15:57:15
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Musím říct, že mě to dostává stále více a více. Doctor Bashir, I presume a Bussines as usual jsou episody mimo hlavní linii s Dominionem, ale líbily se mi stejně jako třeba By Inferno's Lights. Na jednu stranu výborně zahrané a napsané postavy, na druhou stranu aktuální a kontroverzní děj. Jestli to takhle půjde s relativně-vycpávkama i dále vystřídá u mě DS9 na 1. místě Galacticu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 16.9.2006 16:55:12
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Bashir je má oblíbená postava. Asi má vrozená slabost pro doktory či co :lol: Hlavně ve ST :wink: On je hodně zajímavý a to, co se stalo v Dr. Bashir, I presume bude mít následky. Někdy dobré, někdy špatné, ale rozhodně se nedá říct, že by to byla jen vycpávka. Vlastně on je hlavní postava takové trochu "B-linie" v DS9. Počkej a uvidíš :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.9.2006 17:09:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jako já vycpávka říkám čemukoliv co je mimo hlavní linii seriálu, to že vycpávky mají pokračování a důsledky je jen dobře ;-)
Velmi se mi tam líbilo, že to mělo nějaký hlubší význam, vždycky mi na ST trochu vadilo, že tam nepoužívají třeba právě genetické inženýrství a tady bylo krásně vidět jak se toho Federace štítí.

Čekám :-)
Obrázek

Příspěvek 17.9.2006 22:45:21
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem se právě na DS9 dodíval. Jako vždy po posledním dílu, je mi tak nějak smutno, že už to skončilo. A že to skončilo. :wink:

Toto je spoiler!!!:
Trošičku jsem čekal, že nakonec Ben zůstane u Wormhole Aliens :D , ale však on se vrátí, řekl to. :D
A dokonce ani nikoho z nich nezabili (toho jsem se trochu bál), Odo se spojil s Velkým Článkem, zase trochu očekávané ale dojemné.
Zato Dukat a Win to odnesli paráda, na to jsem čekal tak dlouho. Zvláště Win tak krásně uhořela :D A jak Dukat padal, držel tu knihu, připomělo mi to Gluma a prsten (že by se P.J. inspiroval? :D )
Pak tam byla pěkná scéna s flashbackama, i když mi v těch Worfových chyběla Jadzia no ale byla tam Ezri.
Možná jsem čekal trošku víc bitev, zvlášť po tom monstrózním záběru, když přiletěla flotila Aliance na Cardasii Prime a byly tam ty obrovské Battle Cruisery Jem'Hadarů, vedle kterých vypadali Breenské lodě jako raketoplány. A ona se pak zakladatelka vzdá. No to to. Ale ušetřila Federaci 40% lodí a lidí tak to překousnu. :D

No tak jedinný ST, který jsem teda ještě neviděl je TAS a už mám stáhlý první díl.
Vzůru za dalším dobrodružstvím... :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 17.9.2006 23:38:42
Miss_Atlantis Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

DS9 je skvělý!! Zatím po TOSce můj nejoblíbenější Star Trek :) Ale teda ač to všechno začalo slabostí pro Bashira (také), potom si mě získal hlavně Garak :) A vůbec, ty Cardassiani mají něco do sebe, třeba takovej Damar, to byl výbornej charakter! I Dukat :)
Tok'ra: "Takže... proč jste tady? Proč jste sem přišli, přes celou galaxii?"
O'Neill: "Jenom tak! My to děláme pořád..."

Příspěvek 18.9.2006 08:02:23
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mě připadal Damar prvně jako jenom takovej přicmrndávač Dukata a nakonec z něho něco bylo. Ta postava se opravdu hodně změnila, a několikrát. :wink:

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 18.9.2006 09:10:24
Senior Airman

Odpovědět s citací

No právě, to na něm bylo to skvělý :D Takovej omezenej ožrala a co se z něj nakonec vyklubalo :)

Příspěvek 18.9.2006 12:41:36
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

2Miss: Taky jsem měla hrozně ráda Bashira, moje slabost pro vědce se projeivla i tady. Garak se mi líbil od začátku, jak jsme s ním nevěděli, na čem jsme a zůstal tajemný až do konce. To je přátelství s doktorem bylo taky zvláštní.
Ale to se mi právě na DS9 líbio, až do konce nevíte kdo s kým, a to je to pravé.

Miss, ale mám dojem, že u tebe ta "slabost" pro Cardassiany tkví v něčem úplně jiném :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 18.9.2006 13:10:21

Odpovědět s citací

Trek Deep Space Nine po prvních dvou sezónách, které osobně beru jako nutné zlo - seznámení s novým prostředím, je naprosto úchvatný, skvělý, masivní bitvy, vývoj hl. postav... Více než důstojné (ač nepřímé) pokračováni TNG (Trek Next Generation).
Škoda jen, že jsme se (jako u TNG) nedočkali žádného celovečerního filmu.

Kdybych měl známkovat jako ve škole: TOS 1,
TAS 3 (animovaný: to je spíš pro děti, ale fakt dobrý),
TNG 1 (asi nejlepší Trek všech dob),
TDS9 1- (přece jen první sezóny bývají pro sledovanost rozhodující, což v tomto případě neplatilo. Jak známo, výjimka potvrzuje pravidlo),
TVOY 2 (přece jen nebyly využity všechny potenciály toho přiběhu, ani nenásledoval celovečerní film. Škoda dost možná.)
TENT 1- (když pominu, že se nepochopitelně přestal, tedy aspoň příběhově, v nejleším vysílat.)

Ale i tak, Star Trek oslavil svých úctyhodných 40 let existence. Uvidíme, zda za 40 let budeme vědět něco např o Bestceller Gallactika či StarGate.

:lol:

A bez zajímavosti jistě není fakt, že tradice StarTreku, kterou od pol. 80 let razila Nová generace nezůstala ani v DS9 bez odezvy. Commandér (později kapitán) Benjamin Sisko nepřežil třetí sezónu bez vzdaní se své černé kadeře (že by Picardův manévr podruhé?!).
:)

EDIT: Nepiš dva příspěvky pod sebe, používej tlačítko upravit. Pomeranc

Příspěvek 18.9.2006 13:26:26
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Musím souhlasit, že Garak je perfektní postava a ze začátku do jeho a Bashirovo pošťuchování bylo perfektní. Nemluvě o Our man Bashir, kde mi konfrontace Bondovského myšlení a Garaka přišla dokonalá :-)

Zajímá mě co s ním bude dále, když je Cardassie od půlky 5. řady zase nepřítel :-)
Obrázek

Příspěvek 18.9.2006 13:34:17
Senior Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
2Miss: Taky jsem měla hrozně ráda Bashira, moje slabost pro vědce se projeivla i tady. Garak se mi líbil od začátku, jak jsme s ním nevěděli, na čem jsme a zůstal tajemný až do konce. To je přátelství s doktorem bylo taky zvláštní.
Ale to se mi právě na DS9 líbio, až do konce nevíte kdo s kým, a to je to pravé.

Miss, ale mám dojem, že u tebe ta "slabost" pro Cardassiany tkví v něčem úplně jiném :lol:

Ummm.... hmmm.... :oops: :P :P :P Xenofílie se nezapře :lol: :lol: :lol:

Our man Bashir se mi mooooc líbilo, taky bomba je ten český dabing, fanouškovský :D Díky němu jsem se vlastně k DS9 dostala, protože se mi to líbilo, když jsem se nějakým omylem ocitla na párty pro DS9 :)

Příspěvek 18.9.2006 20:14:53
LukArcher Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dobrý..můžete prosím přestat, já vždyccky kkdyž sem zajdui takj mi je do breku...lituju toho, že sem z DS9 viděl takové..prakticky...minimum..a už takhle mi dělá problémy shlédnout to co mám nataháno....lidi nemučte mě..prosím :(

Příspěvek 18.9.2006 20:20:13
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak to sosni celý ;)
Obrázek

Příspěvek 18.9.2006 21:21:39
Major General
Major General

Odpovědět s citací

OMG, Empok Nor, to je příšernost ..

Toto je spoiler!!!:
První polovina velmi dobrá, ale nehledě na to, že byl Garak pod vlivem nějaké drogy ho za tohle měli postavit ke zdi nebo ho měl sejmout O'Brien. Ten mimochodem v téhle episodě taky vypadal jako Chuck "Odhoď kulomet, zabojeme si bez zbraně" Norris. :roll::roll::roll::roll:
Obrázek

Příspěvek 19.9.2006 15:17:35
Senior Airman

Odpovědět s citací

LukArcher píše:
Dobrý..můžete prosím přestat, já vždyccky kkdyž sem zajdui takj mi je do breku...lituju toho, že sem z DS9 viděl takové..prakticky...minimum..a už takhle mi dělá problémy shlédnout to co mám nataháno....lidi nemučte mě..prosím :(

A co čekáš, když jdeš na topic o ST DS9 :wink:

Příspěvek 05.10.2006 14:10:39
WRAITH Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já mám nejraději závěrečný dvojdíl. Ten byl super - zavěrečná bitva, konec války atd. Jen škoda, že tolik dobrých lidí z DS9 odešlo...

Tady je na ukázku můj trailer na tento díl:
http://www.youtube.com/watch?v=k4v85U1pIEY
[img][images/thumbs/WRAITH_sigwraith2oe9.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sigwraith2oe9.png[/img]
[img][images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gif]images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gifhttp://[/img]

Příspěvek 10.10.2006 21:27:49
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A je to. DS9 dokoukána. :cry: Rozhodně nejlepší space opera co jsem zatím viděl, a to říkám jako nedávno ještě odpůrce některých věcí v Treku, jako třeba pižam .. většina kladů už byla zmíněna, třeba Pomerancem, ale třeba
Toto je spoiler!!!:
Winn mi nakonec bylo líto. Damar se taky krásně změnil z pucfleka a opilce v hrdinu. Bitev bylo myslím dost, přeci jen to není film ale seriál :-) Ani mi nevadí chybějící superbitva u Cardassie Prime, když to Odo tak zaonačil.
Melancholický závěr, prakticky nemám výhrad k uzavření, snad jen - pokračuje to nějak? :-)
Obrázek

Příspěvek 17.10.2006 14:36:11
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Mně teda Winn nebylo líto vůbec

Vlastně pokračuje...ale ne v seriálové nebo filmové podobě, jíž se nejspíš nedočkáme, což je škoda. Jestli si nějaký ST zaslouží film, tak je to DS9.
Ale je napsaná série knih, která přímo na události v posledních dílech navazuje. Bohužel jsem to nečetla, ale prý je to hodně dobrý. Kdyby bral Amazon mou kartu, tak už to mám doma. :cry:

Příspěvek 17.10.2006 14:39:29
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo ty knihy bych si docela rád přečetl. Škoda, že to u nás nevychází. Protože když už uvidím v knihkupectví nějakou ST knihu, tak jsou to pořád ty samé.

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 17.10.2006 15:01:26
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, přesně tak, nechápu třeba, proč znovu vydali Imzadi. To je sice výborná kniha, ale nepotřebuju ji mít doma dvakrát.

Příspěvek 17.10.2006 17:56:43
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem to našel na nějaký Trekový Wikipedii a vypadá to stále zajímavěji. Cyklus knížek se jmenuje DS9 Relaunch a jde o jakousi knížní 8. řadu. Začíná to "dvojdílem" Avatar a pokračuje více jak deseti dalšími knížkami. Rozvíjejí co se dělo
Toto je spoiler!!!:
s postavami na DS9 po What you leave behind, Klingony, nějakou novou válku s Dominionem (to si mohli IMO odpustit), Bashira vs. Sekci 31, vstup Bajoru do Federace, Siska s rodinou atd. Včetně nových členů hlavní posádky DS9 nebo recyklace starých, například se na DS9 dostane jako bezpečačka Ro Laren.

Navíc to stále dopisují, další knížka navazující na tu poslední výjde někdy na jaře 07.

Co je taky zajímavé je, že se prej zvažuje nebo snad už vytváří Relaunch i pro Enterprise :-)
Obrázek

Příspěvek 17.10.2006 19:59:58
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ona je samostatná edice pro Sekci 31, čtyřdílná. Pro každou sérii jedna (kromě ENT) a tu DS9 doma mám. Bohužel v angličtině je už dlouho vyprodaná, tak jsem si jí koupila v němčině ve Vídni. Jenže moje němčina není zdaleka perfektní, tak to už asi půl roku luštím se slovníkem v ruce :lol:

Příspěvek 14.1.2007 20:10:16
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Zrovna hraje na Primě Poirot a v další roli můžeme vidět Bashira (Alexander Siddig) :wink: Pěkný, ještě jsem ho snad v jiné roli neviděl. :D

EDIT: A zrovna nám ho zabili, tak to jsme si ho moc neužili. :D :D

Pomerančova videotéka.

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek