Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Bod zvratu

Bod zvratu

Příspěvek 10.10.2006 13:16:49
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nic proti, ale moc se mi to neujalo.
To že by se spojili Asgardi s Lidma a Wraithama... budiž, je to SF
Ale Bojová Meditace? To mi příjde jako kopírka ze Star Wars, ještě horší než Titan Ques z Diabla...
Navíc nechápu, že by lidi bojovali s Oriema jen s jednou ZPM, když už jsou v Alianci s Asgardy, tak ti by jim nějaké ty blbosi mohli dát... že je asgardi neumí vyrábět? A jak tedy poslali Jacka na zem, když přišel s Antickýma vědomostma za nima na Othhalo?

Příspěvek 10.10.2006 17:58:05
Parapsycho Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale Bojová Meditace? To mi příjde jako kopírka ze Star Wars.

ano máš pravdu napadl mě tento nápad právě ze star warsu. A nechci nic rikat ale podle mě se to pomalu podobá ten serial Star warsum.
Navíc nechápu, že by lidi bojovali s Oriema jen s jednou ZPM, když už jsou v Alianci s Asgardy, tak ti by jim nějaké ty blbosi mohli dát... že je asgardi neumí vyrábět? A jak tedy poslali Jacka na zem, když přišel s Antickýma vědomostma za nima na Othhalo?

Asgardi. Teda nechci nic říkat asgardi většinou na nás ve serialu kašlali. Myslím že to dobře řekli v Sige tuším v III v Atlantisu. Že nám dali maximálně štíty a hyper pohon. A pochybuji že by nám asgardi dali nějakej jejich super reaktor. Ano Wraitove jsou tam divný, jenže jedno přísloví řiká nepřítel mího nepřítele je můj přítel. A pochybuji že by Wraitove zobali orim z ruky. A neber spojence jenž porazil antiky.

Van Tom píše:
To že by se spojili Asgardi s Lidma a Wraithama... budiž, je to SF
Ale Bojová Meditace? To mi příjde jako kopírka ze Star Wars, ještě horší než Titan Ques z Diabla...

A pokud se bojíš že tam přípletu toho víc ze star warsů neboj. Takovej cvok nejsem. :D

EDIT: tradiční porce jedovatejch žvástů: používej tlačítko upravit a vyhni se psaní několika příspěvků pod sebe. Hemi

Tak předposlední díl mé povídky. Opět děkuji Klenotce že mi opravila chybi v povídce. A jaksi jsem přehlédl jedno pravidlo. Stojí tam něco jako uvádění do děje. Ehm myslím že na to je už pozdě, ale říct bych měl jedno. Ano použil jsem něco ze star warsu, jelikož je mám moc rád a tak dále. Doufám že mě teď nikdo nebude kamenovat. Jména a planety jsem pozměnil tak snad se nebudete zlobit.
Dále nevím jestli to stihnu ale zítra mam udělat dost dlouhej referát. Tak snad stihnu i poslední povídku zítra.

Bod zvratu díl třetí (setkání)

Loď se vznášela na orbitě neznámé planety. Planeta z vesmíru se dost podobala Zemi kromě toho, že tam bylo míň oceánů. Na lodi panovala nervozita, byla cítit úplně všude. Celá posádka se připravovala na nejhorší. Přivítá je nová galaxie s otevřenou náručí nebo budou muset bojovat. Ale proti komu? V knize stálo, že zde byla technika na vysoké úrovni. A dokáže Freedom Messanger odolat palbě zbraní? Tuhle otázku si kladla celá posádka. Jack jen nedočkavě čekal na můstku své lodi a čekal, co se může stát. Jeho čekání vyrušil cizí hlas z reproduktoru.
„Neznámé lodi, zde letová kontrola Vergon. Jaké jsou vaše umysly?“ Jack neváhal a rychle odpověděl.
„Letová kontrolo, zde je generál Jack O'Neill z pozemské lodi Freedom Messanger. Jsme zde na diplomatické misi s prosbou o pomoc.“ Potom ticho.
Jack nevěděl, co může čekat a zeptal se majora, jestli náhodou nenabíjí zbraně.
„Ne pane. Žádné výkyvy energie z povrchu.“ Jack dál čekal co se může stát. Jeho čekání vyrušil tentýž hlas.
„Sice nevíme kdo jste generále O'Neille, ale nejsme agresoři. Máte povolení přistát v doku 458, posíláme souřadnice.“ Jackovi se rázem ulevilo a nejen jemu. Celá loď se radovala, že našli přátelskou rasu. Prozatím. Jack rychle odpověděl.
„Pokud vám to nevadí, zůstaneme na orbitě. Pošleme k vám našeho diplomata.“ Dořekl Jack a hned jeho rozkaz zněl. „Majore, řekněte doktorce, Jacksonovi, Rononovi a Vale ať se připraví na transport.“ A plukovník Carterová? Pane.“ Tázal se důstojník.
„Jen pro případ nouze dokáže opravit celou loď sama.“ Řekl O'Neill důstojníkovi.
„Generále, jsme připraveni na transport.“ Ozval se Doktorčin hlas z vysílačky.
„Rozumím doktorko. Hodně štěstí tam dole.“ Řekl Jack Elizabeth a obrátil se na důstojníka po pravici. „Dobře, transportujte je dolů.“ Důstojník namačkal do počítače příkaz pro přenesení.
Skupinka doktorky Elizabeth Weir se ocitla na povrchu planety. Jejich pocity byly rozpačité, ale cítili v sobě jistou energii. Něco, co se nedá popsat. Po chvilce, než se pořádně rozhlédli, si všimli skupinky tří postav. Dva vypadali jako lidé, ale poslední jim byl sotva pod kolena. Malý zelený mužíček v modrém hábitu. Po jeho pravém boku stál větší muž tmavé pleti okolo čtyřiceti let. Na hlavě neměl ani jeden vlas a byl oblečen do podobného hábitu jako zelený mužíček, ale barva byla jiná místo modré byla hnědá. A poslední zástupce byla žena. Tvář měla laskavou. Vlasy měla hnědé, svázané do culíku. Její róba vypadala jinak žlutá s páskem. Elizabeth si všimla, že žena má na pásku připevněnou tyč o velikosti přibližně třiceti centimetrů. Nevěděla co to je, ale teď se hlavně soustředila, aby udělala dobrý dojem. V okamžiku, kdy přišla skupinka těsně k nim, chtěla Elizabeth pozdravit, ale muž ji přeskočil.
„Vítejte cestovatelé v naší akademii. Dovolte abych se představil. Mé jméno je mistr Ramis. Jsem kronikář zde na akademii. Po mé levici je mistr Falu.“ Ukázal na zeleného mužíčka vedle něj. „A samozřejmě padavana Lormu.“ Dořekl mistr Ramis.
Elizabeth byla zpočátku zaskočená, ale hned se ujala slova. „Děkujeme za krásné přijetí. Mé jméno je doktorka Elizabeth Weir. Dále tu je doktor Jackson. A nesmím zapomenout Vala a Ronon.“ Dořekla Elizabeth.
„Buďte zde vítáni. Určitě s námi budete chtít něco projednat. Pojďte prosím za námi.“
V prostorách akademie obdivovala Elizabeth a její skupinka krásu akademie. Procházeli chodbou, jež byla prosklená z obou stran. Takže se bylo možné koukat na krásu přírody na Vergonu. Rozlehlé pláně se zdály být nekonečné. Místo k odpočinku. Tak působil Vergon. Na konci chodby se otevřely dveře. A naše skupinka se dostala na jakési centrum akademie. Vala mezitím něco šeptla Danielovi.
„Myslíš, že zde budou mít, ehm hodně artefaktů?“ Daniel ani nereagoval. A dal se rozhlížel po náměstí. Bylo v perfektním kruhu. A přesně uprostřed stál strom. Vypadal velmi staře. Ale stále z něho proudila jakási energie.
„Když dovolíte doktorko Weir, prosím pokračujte s námi. Zbytek vaší skupiny se může volně pohybovat po areálu akademie nebo, pokud chtějí, můžou jít s vámi.“ Řekla Lorma.
„Myslím si, že se radši budeme držet pohromadě.“ Řekl Daniel a vzal Valu za ruku, aby šla s ním. „Dobře. Nyní předstoupíte před radu akademie, která vás vyslechne.“ Dodala Lorma a mávnutím ruky naznačovala, aby se skupinka držela u ní.
Skupinka dále pokračovala do další kruhové místnosti. Na konci místnosti stál člověk. Vypadal staře, ale síla z něj jen zářila. Byl oblečen jako všichni v akademii. Skupinka Elizabeth pokračovala dál do místnosti. Lorma naznačila, ať se zastaví. Elizabeth poslechla a zastavila se přesně uprostřed. Skupinu mezitím opustil mistr Ramis a Falu a pokračovali na konec sálu ke starému muži. Lorma stála u nich. Když mistrové dorazili ke starému muži, otočili se k směrem k nim.
„Zde je poslední mistr akademie, mistr Taveel.“ Řekl mistr Ramis a pokračoval.
„Jak jste řekli již z pozdravu, jste tu, protože potřebujete pomoc. Nyní nám řekněte, co potřebujete?“ Dopověděl Ramis.
Slova se hned chopil Daniel. „Našli jsme knihu, kde se psalo, že ve vaší galaxii splynuli lidé s vesmírem. A že dokážete ovládat jistou sílu bitevní meditace. V naší galaxii se objevil nepřítel, kterém nejsme schopni se ubránit. Žádáme, aby nám jeden člověk pomohl pomocí bitevní meditace porazit nepřítele.“ Pověděl Daniel krásnou řečí.
„Ano, je pravda, že někteří lidé u nás dokáží umění bojové meditace, ale ne všichni. Umí to pouze pár jedinců nejvyšších mistrů našeho řádu. Ale pokud to, co říkáte, je pravda, musíme poradit. Vyslat jednoho rytíře z našeho řádu v tuto chvíli nemůžeme.“ Řekl velmi přísně Taveel.
„Jen až ORI dokončí zkázu v naší galaxii půjdou dál A nic už je pak nezastaví.“ Argumentovala Elizabeth. „Pochopte, že v naší galaxii je válka a vyslání i jednoho rytíře by znamenalo velice velké oslabení už i tak dost prořídlých řad v našem řádu.“ Zněla odpověď Ramis.
„My vás prosíme pomozte nám. Váš rytíř je do měsíce zpátky.“ Argumentoval Daniel. „Nebo se nevrátí nikdy.“ Odpověděl Taveel.
„Doktore Jacksone, cítím ve vašich slovech pravdu, počkejte prosím zde poradíme se.“ Řekl mistr Falu a odešli pryč ze sálu do malé místnosti. Čekání bylo velmi dlouhé. Vala se neustále ptala Lormy za jak dlouho už se dohodnou. Lorma nic neodpověděla i Ronon byl celkem nervózní. Po hodině čekání se rada vrátila a postavila se na svá původní místa.
„Rada se vám hodlá vyhovět, ale po dvou podmínkách, že zde zůstanou dva lidé z vaší skupiny a že rytíř kterého pošleme půjde dobrovolně.“ Řekl Ramis. Mezitím se obrátil Falu na Lormu.
„Pedavane Lormo. Pomůžete zde lidem. Je to dobrovolná mise. Pokud nebudete chtít, řekněte hned.“
Lorma rázem odpověděla. „Poletím s lidmi ze Země.“ A uklonila se. Daniel vystoupil a řekl. „Zůstanu zde já. Velmi rád bych prostudoval váš archiv.“ Mistr Ramis se usmál.
„Budete vítán doktore.“ Vala též vystoupila a reagovala. „Kam jde Daniel jdu i já.“ „Dohodnuto, počkáme tedy na váš přílet.“ Řekl Falu a odešli s nimi i Daniel a Vala. Weir použila vysílačku a požádala o přenos na palubu.
Na lodi už byl O'Neill a čekal na Elizabeth. Když uviděl, že chybí Daniel, položil jednu otázku.
„Nebyli jste náhodou čtyři? A kde je Daniel?“ Doktorka začala vykládat, co se stalo na Vergonu. Jack to pochopil, přivítal rychle Lormu a dal rozkaz k návratu na Zemi.

Pokračování příště
Nechť tvůj nůž praskne a rozdrolí se.

Příspěvek 10.10.2006 22:26:13
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem přečetl všechny 3 díly v kuse a mám následující připomínky :
1)
Opět děkuji Klenotce že mi opravila chybi v povídce

Už v tomto úryvku je naznačeno, že pravopis není tvá silná stránka. Přesto, že prošly díly korekturou Klenotky, nachází se v nich i tak ohromná spousta pravopisných chyb, a to především čárky u oslovení, citoslovců a hlavně velká písmena jsou slabinou! Chápu, že Word dělá po znaménku ukončujícím větu vždy automaticky velké písmeno, ale po přímé řeči zakončené čímkoli (tak to bude!" pravil John) se píše (např. již zmíněné pravil) opravdu s malým písmenem. Kdyby to tam bylo jen párkrát, tak by mi to vůbec nevadilo, ale je to tam pokaždé a to mi činí text nepřehlednějším.

2) Bohužel musím konstatovat, že evidentně nemáš příliš velkou slovní zásobu a ani silný jazykový cit. Za přímou řečí občas používáš nevhodná slovesa, hlavně na "dořekl a dopověděl" jsem se díky třetímu dílu tvých povídek stal alergický.
Místy se ti tam střídají až knižní výrazy, které jsou následně "zazděné" naprosto nevhodným pokračováním věty
Její róba vypadala jinak žlutá s páskem.
Po tomhle popisu si stejně onu "róbu nedokážu představit, čili je to tam naprosto zbytečné (ale hlavně slůvko jinak mi tam vadííí).

3) Případné PRO MĚ nelogičnosti typu Wraith v Mléčné dráze(!!!), X-308 hned po X-303 bych ještě přežil bez úhony - je to sci-fi a tam se děje i nemožné, ale občasné nesmysly, které vznikly špatně zvoleným slovem
chtěla Elizabeth pozdravit, ale muž ji přeskočil.
nebo
Rada se vám hodlá vyhovět
ale hlavně, a to je podstatnější, jinačí uchopení myšlenky mi vadí (jelikož námět hlavní zápletky máš z SW, tak předpokládám že i rytíř (případě mistr) a padavan jsou ze stejného díla - z toho vyplývá - rytíř není padavan) :
rytíř kterého pošleme půjde dobrovolně....Pedavane Lormo. Pomůžete zde lidem.

Proto tě prosím, aby sis před každým vydáním další části, tu část, a přinejlepším všechny části, znovu přečetl, aby dávali stoprocentně smysl a nijak si neodporovaly.

Tak koukám, že jsem se rozepsal a soudy byly občas kruté. Ale proč jsem to vlastně dělal. Je to tím, že tvé povídky jsou velice zajímavé, nadějné a dobré, jenže tyto chyby je, alespoň v mých očích shazují dolu, což mě velice mrzí. Proto to prosím neber jako urážku, ale spíš jen jako upozornění na chyby, které můžeš odstranit a tím se i zlepšit.
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Příspěvek 11.10.2006 06:42:17
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě nevadí když člověk řekne svůj vlastnní svobodný názor. Přeci jen je to zatím svobodná země. Ano děkuji za chyby musím to vážně nějak vylepšit. děkuji ještě jedno za názor zkusím to příště opravit.

EDIT: Necituj příspěvek, který je nad tebou. Sirius.

Příspěvek 11.10.2006 23:25:54
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No, k tomu snad není co dodat. Myslím, že MaKovičák vystihl naprosto přesně tvůj problém. Díky absenci diakritických znamének (tzn. čárky ve větách) jsem se dost často ztrácela. Nejen kvůli tomu se to také špatně čte, když musíš neustále přemýšlet, která věta je vložená do které, kde končí ta původní vedlejší věta a kde začíná nová.
Druhý bod je stejný i u mě. Malá slovní zásoba. Zkus používat "nová" slova, dynamická slovesa, sem tam můžeš přihodit i nějaké to nepřímé pojmenování. Neustále opakuješ ty stejné výrazy, to mi tam dost vadí. Mělo by to mít přece jenom nějakou tu uměleckou hodnotu. Neříkám, abys psal složitě jako (nedej bože) třeba Březina, ale zkus otevřít nějakou knížku a "nasát" nové výrazy (nemusí být nutně knižní jako komoň nebo vesmírný koráb(=myšleno měsíc ne X-303 :D ), to by sem ani nezapadlo). Je třeba jakýmkoli způsobem obohatit tvou slovní zásobu. Pořád tam byl někdo nasátý energií nebo z něj energie vyzařovala. To tam bylo asi 4-5x. Určitě se to dá říct i jinak. (Jestli je to pro děj nezbytné.)
Asi se budu opakovat, ale stejně jako MaKovičák soudím, že tvé vyjadřování v některých případech pokulhává.
chtěla Elizabeth pozdravit, ale muž ji přeskočil.

až do chvíle než jsem četla MaKovičákovu reakci, jsem si myslela, že ji OPRAVDU přeskočil (prostě udělal přes ni salto) a ne že ji předběhl v mluvení. Přišlo mi to sice divné, ale co já vím, co se v SW děje (neviděla jsem).
A teď trošku chvály (ale fakt jen trošku). Je to velice dobrý nápad. Ikdyž je to trošku kostrbatě napsané a ne příliš snadno čitelné, myslím, že až napravíš chyby, které tu MaKovičák (i teď já) vyjmenoval, bude to velmi VELMI dobré. Moc ti fandím, protože věřím, že lze spravit slohový styl (a hlavně gramatické chyby) a doplnit slovní zásobu a pak se to bude snadno číst a bude to mít i určitou slohovou úroveň, čili to ocení i lidé (jako např. já), kteří nepohrdnou klasiky a kteří si potrpí i na vyjadřování a uvítají i nějaký ten popis děje a prostředí a ne jen:´Šel jsem do lesa a řekl jsem: "Ty, vole, pták." Pak jsem zakopl o houbu a řekl jsem: "Ty, vole, houba." Pak jsem vyšel ven a uviděl jsem vlak. "Ty, vole, vlak", řekl jsem.´
Doufám, že uvítáš i můj názor, byť je stejný jako ten, který tady už padl. (Nemůžu za to, že to MaKovičák pojal tak obšírně a hodnotil stejně jako já :D :oops: )
Naposledy upravil McBeck.C dne 11.10.2006 23:40:08, celkově upraveno 1
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 11.10.2006 23:33:27
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Je pravda, že ani já jsem nedokázala najít všechno :( Snažila jsem se to dostat z toho nejhoršího, přičemž slova, respektive sloh jsem neopravovala vůbec. Jen několik vět jsem musela upravit, aby vůbec dávaly smysl. Ale tím šíleným množstvím chyb se moc prokousat nedalo, promiň Parapsycho, ale i když je tvůj nápad originální, myslím, že na to, abys mohl psát povídky, by sis měl ještě počkat a doplnit si slovní zásobu, popř. si něco načíst.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.10.2006 16:13:21
Miss_Atlantis Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hele, mám pro tebe radu, zkus se třeba s někým domluvit, kdo je na tom dobře gramaticky i slohově, ale zase nemá tak dobré nápady, a napište to spolu... Fakt je to pak lepší, než když to píše jeden člověk, protože se o tom ty dva musej trochu pobavit, udělat si jasno, co je čím myšleno... já nevím, podle mě je to dobrej způsob jak nezazdít nápad pod horu zbytečných chyb.
Tok'ra: "Takže... proč jste tady? Proč jste sem přišli, přes celou galaxii?"
O'Neill: "Jenom tak! My to děláme pořád..."

Příspěvek 12.10.2006 16:19:35
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To je dobrý nápad, Miss. Ale možná už je trošičku pozdě. (Tedy alespoň pro tuhle povídku, páč mi Parapsycho říkal, že dneska bude závěrečná část. Snad. :) ) Jinak pro další tvorbu by to bylo vhodné. Má totiž zajímavé nápady. Tedy alespoň podle mě. :wink:
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

Příspěvek 12.10.2006 18:13:20
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Je pravda, že ani já jsem nedokázala najít všechno :( Snažila jsem se to dostat z toho nejhoršího, přičemž slova, respektive sloh jsem neopravovala vůbec. Jen několik vět jsem musela upravit, aby vůbec dávaly smysl. Ale tím šíleným množstvím chyb se moc prokousat nedalo, promiň Parapsycho, ale i když je tvůj nápad originální, myslím, že na to, abys mohl psát povídky, by sis mìl ještě počkat a doplnit si slovní zásobu, popř. si něco načíst.

Doufám, že jsi to nebrala jako kritiku na sebe. :oops: Dobře vím, že nelze najít všechny chyby a nelze to stylisticky upravovat původnímu autorovi.

McBeck.C píše:
Jinak pro další tvorbu by to bylo vhodné. Má totiž zajímavé nápady. Tedy alespoň podle mě.

Nechci být pesimista, ale je třeba položit si otázku, nakolik jsou tyto nápady originální. Pokud by nebyly (přece jen SW je SW) musí to být nahrazeno právě stylem.
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Příspěvek 12.10.2006 18:25:44
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Miss díky za radu to by až tak zas tak špatnej nápad:)

A hlavně musím poděkovat všem kteří tohle přečetli. No spisovatel ze mě nebude :D ,ale nápad to nebyl prostě to beru podle snů. A myslím že spojení SG a SW je velmi zajimaví. Nevím doufám že mě teď nikdo nebude kamenovat za tohle.
Naposledy upravil Parapsycho dne 12.10.2006 20:16:11, celkově upraveno 2

Příspěvek 12.10.2006 18:52:47
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mno, myslím, že nápad je moc dobrý, příběh je na úrovni (Wraithská královna mě překvapila, ale ne nepříjemně), ale to vyjadřování! :roll: I po korektuře je to dost nečitelný. Jestli bys chtěl, můžu ti to poopravit a poslat na e-mail.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 12.10.2006 19:27:45
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nechci být pesimista, ale je třeba položit si otázku, nakolik jsou tyto nápady originální. Pokud by nebyly (přece jen SW je SW) musí to být nahrazeno právě stylem.

Omlouvám se všem fanouškům SW. Tyto filmy jsem neviděla, jen se mi první dva díly pokoušely kámošky vysvětit a nutno dodat, že ne s příliš velkým úspěchem. Proto nejsem s to posoudit, jestli je to originální, nebo pouze nevalná kopie původní SW. Je to jen můj názor (jako neznalce SW), že je to zajímavé téma. A souhlasím s tebou, že styl je nutno vypilovat. :wink:

Snažím se pouze povzbudit k další práci, třeba má i jiné nápady, které nebudou vycházet z jiných filmů...

Příspěvek 12.10.2006 19:29:06
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já jsem to opravovala, věř mi, že ani korekturou nezachytíš všechno, těch chyb je tam fakt hrozně moc a jen opravovat celé větné celky, aby dávaly smysl, je práce. Ale u posledního dílu se už snažil a tak se to už opravovalo mnohem líp.
Možná bys ale mohla opravovat nějaké jeho další povídky, já mám na opravu další tři a ještě píšu vlastní, takže už trochu nestíhám.
Naposledy upravil Klenotka dne 12.10.2006 19:56:56, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.10.2006 19:40:05
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Další tři?? Fajn, tak jestli máš moc práce, tak mi můžeš taky jednu hodit. Blíží se víkend, takže čas bude. Tedy jestli mi důvěřuješ, že umím česky. :oops: Doufám, že tou tvojí vlastní je Teorie přežití.... :oops: :D :offtopic: pardon.

Příspěvek 12.10.2006 20:16:38
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak poslední a finalní díl.

Bod zvratu díl čtvrtý (poslední bitva)

Den desátý. (orbit Země)

Dálkové skenery zachytily jak se lodě Ori neodvratně blíží k Zemi. Prezident Spojených národů Země vyhlásil okamžitou mobilizaci všech jednotek, které jsou k dispozici. A poslal zprávu všem lodím v Mléčné dráze ať se stáhnou domů. Po tomto kroku informoval alianci, že všechny bitevní lodě Ori se blíží k Zemi. Aliance vyslyšela volání. Asgardská, Jaffská a Wraithská flotila vyrazila na pomoc k Zemi. Do sluneční soustavy se blížila i loď Freedom Messanger s padavanem Lormou, která by mohla zvrátit stav bitvy ve prospěch Aliance.
Mezitím se na orbitu Země sešly přes tři stovky lodí. Země zde měla zastoupení patnácti křižníků X-308, každý s doprovodem tří X-303. Další flotilu tvořili Asgardi s více než třiceti pěti lodděmi typu O´Neill. Jaffové poslali svých posledních padesát hataků. Ale největší opora byli Wraithové. S více jak s padesáti mateřských lodí a dalších sto křižníků čekalo na mnohonásobně větší nepřátelskou flotilu. Velitelem akce byl aliancí zvolen admirál Hammond. Byl zvolen před deseti dny všemi hlasy Aliance, aby vedl poslední zoufalou bitvu o záchranu galaxie.
„Admirále, tady letová kontrola. Zachytili jsme loď blížící se k bodu 1-6-7 8-8-9.“
„Rozumím kontrolo. Můžete říct, co je to za loď?“ Volal Hammond do letové kontroly.
„Podle určení identifikačního čísla je to Freedom Messanger. A hlásí úkol splněn.“
„Díky Bohu.“ Ulevilo se admirálovi. „Kdy dorazí?“
„Podle propočtů asi pár minut před nepřátelskou flotilou.“
„A to přesně kdy?“
„Přibližně za hodinu.“
„Všem lodím Aliance. Připravte se na boj. Nepřátelská flotila dorazí do hodiny. Všem pilotům, připravte se do strojů.“ Zněl první rozkaz admirála Hammonda. Po dlouhém čekání dorazila do sluneční soustavy poslední loď pozemského původu Freedom Messanger. Jen co admirál zjistil, že se vrátila, dal rozkaz všem pilotům na všech lodích,ať vzletnou a popřál božskou rychlost.
Stíhačky vyletěly z hangárů a připravovaly se do bojových formací.
„Tady zlatý velitel. Všem velitelům letek hlaste se.“ Řekl Mitchell do vysílačky, aby se ujistil, že funguje spojení.
„Alfa připravena.“ Ozval se Teal'C.
„Beta připravena.“ Zaznělo opět z vysílačky. Byl to plukovník Sheppard.
„Gama připravena veliteli.“ Ozval se další hlas. Po chvilce další. Všech deset letek bylo připraveno.
„Nikdy bych neuvěřil, že budu bojovat po boku Wraithů, pane.“ Dodal Sheppard.
Mitchell se usmál. A odpověděl. „To víte. Já už jsem si na ně i zvykl.“
Sheppard chtěl něco říct, ale vyrušil ho hlas letové kontroly.
„Všem lodím, bitevní lodě Ori vystoupí za několik okamžiků z hyperprostoru. Připravte se na bitvu.“
„Rozumím letová kontrolo.“ Dodal admirál Hammond. V zápětí poslal vzkaz na Freedom Messanger. „Jacku, myslím, že je čas na tu bitevní meditaci.“
„Dobře.“ Řekl Jack na své lodi a dal prosbu Lormě, aby začala s meditací. Lorma uposlechla. A šla do kajuty, kde si sedla na zem, zavřela oči a začala meditovat. Jack v sobě najednou cítil odvahu a chuť k boji, jakou v životě neměl. A neměl jí jen on. Měli jí všichni. Všichni měli chuť bojovat.
Během pár okamžiků vystoupilo z hyperprostoru několik set Oriských bitevních lodí. Čtyři sta bitevních lodí. S vyspělými štíty. Ori poslali svůj vzkaz před bitvou.
„A ti, jenž jsou plni pýchy a odmítnou se sklonit, budou sraženi k zemi a obráceni v prach.“ Admirál neváhal a dal rozkaz palbě. Všechny lodě Aliance začaly střílet do nepřátelských lodí. Stíhačky se vydaly přímo proti mocnému nepříteli a začaly vypouštět rakety. Ori moc dlouho nečekali a vypálili první dávku. Ale každého čekal šok. Většina ran šla vedle. Zásah dostalo jen pár hataků, ale ty z nějakého zvláštního důvodu přežily první ránu.
„Viděli jste to?“ Řekl hodně zmateně Mitchell.
„Viděli jsme, zlatý veliteli.“ Zazněla odpověď z vysílačky.
„Tady admirál Hammond. Hoši, zachytili jsme několik menších objektů. Vypadá to na stíhačky.“ Ozvalo se opět z vysílačky. Mitchell neváhal dal rozkaz, aby se půlka skupiny zabývala stíhačkami, zbytek ať dál utočí na lodě.
Admirál pozoroval, jak se dál bitva vyvíjí.
„Majore, jak je na tom flotila?“ Ptal se Hammond majora.
„Naše flotila je zatím beze ztrát.“
„A nepřátelská?“
„Asgardům se podařilo prolomit štít u dvou jejich lodí. Wraithové už hlásí sestřel. A pokračují v útoku.“
„Naše flotila hlásí co?“
„Před chvilkou jsme obdrželi zprávu z lodi Nebula. Podařilo se jim transportovat na palubu lodi nukleární zbraň.“
„Dobře, pokračujte v palbě.“ A Hammond se obrátil k oknu a pozoroval, jak se dál vyvíjí bitva.
„Mitchelle, kolik už jsi sundal stíhaček?“ Řekl do vysílačky velmi sebevědomě Sheppard.
„Zatím jen deset. Kolik ty?“ Odpověděl do rádia Mitchel.
„Počkej chvíli.“ Zaznělo z radia. Sheppard se mezitím snažil setřást jednu stíhačku, která se mu pověsila na ocas. V duchu si neustále říkal. „Sakra zbavím se ho.“ Shepparda už ale přestala bavit hra na kočku a na myš a prudce zpomalil. Viděl jak se po jeho pravé straně mihla nepřátelská stíhačka. Okamžitě přidal rychlost a dal se do lovu. V okamžiku, kdy zaměřil, zmáčkl spoušť. Vypálil raketu, které se snažila stíhačka Ori utéci. Pilot v ní byl zoufalý a neustále hleděl dozadu, jak se střele vyhnout. Jeho trápení ukončila srážka s druhou stíhačkou Ori. Sheppard se usmál. A oznámil svůj zásah.
„Teď jich mám čtrnáct.“ A koukal dál kdo bude další jeho myš. Všiml si, jak se skupinka stíhaček Ori snaží utéct před Wraithskými Darty. Vše bylo beznadějné. Všechny stíhačky od Ori byly bez milosti sestřelovány. Mezitím flotila ničila další loď Ori.
„Majore, hlášení.“ Řekl Hammond.
„Štíty jsou na sedmdesáti procentech. Doprovod vypotřeboval všechny rakety a vydává se do bitvy se stíhačkami. Naše flotila ztratila jednu loď a další hlásí stáhnutí z bitvy kvůli nabití štítů. Jaffové mají stále přes třicet hataků. Wraithové hlásí, že ztratili pět mateřských loďí .Asgardi jsou v pořádku.“ Dořekl major.
„A co nepřátelská flotila?“ Opět se tázal Hammond.
„Zatím pouze třicet lodí, pane.“ Opověděl zklamaně důstojník.
„Dobře. Dejte zprávu všem lodím, ať zaměří nejbližší loď a začnou střílet se vším, co mají k dispozici.“ Dal rozkaz majorovi. Major rozesílal zprávu lodím, ať začnou s palbou na nejbližší loď.
Po přijetí rozkazu všechny lodě zamířily loď, jenž byla nejblíže. Loď Ori dostávala mnoho zásahů, její štít vydržel jen pár sekund a byl prolomen. Loď se snažila naposledy vystřelit, ale byla zničena poslední salvou.
Teal'C a je ho letka se snažila mezitím zničit další loď. Teal'C čekal, že to nebude snadné, ale opak byl pravdou. Jeho skupina těžce poškodila jednu loď. A dál utočili na bezmocné plavidlo. Teal'C vydal rozkaz, ať se skupina neprodleně stáhne, ale plán mu překazila letka stíhaček Ori.
„Sakra jsou za mnou dva.“ Ozývalo se s rádia. A vzápětí se ozval druhý, velmi klidný hlas.
„Uhni doprava a zařaď se.“
Stíhačka uhnula vpravo a zařadila se mezi stíhačky Ori. A pilot rázem setřelil stíhačku před ním. Ale pořád se ním byla ještě jedna. Teal'C okamžitě reagoval a dal rozkaz pilotovi, ať se drží, že letí pro něj. Pilot se snažil neustále vyhýbat nepřátelským střelám, ale pilot ve stíhačce nezpanikařil. Teal'C řekl do radia, ať letí dolů. Pilot uposlechl rozkazu a sklopil svůj stroj dolů. Teal'C rychle zaměřil nepřátelskou stíhačku, vypálil raketu a stíhačku sestřelil.
Když proletěl skrz výbuch, byl spokojený a dal rozkaz ke stáhnutí.
„Díky veliteli, pěkná rána.“ Ozval se z vysílačky pilot, jemuž Teal'C zachránil život.
„Nemáte zač, pětko.“ Řekl velmi spokojeně Teal'C a vydal se se skupinou k dalšímu boji.
Bitva neustávala. Aliance už ale pomalu začínala posílat všechny lodě Ori na místo, kam patří.
Lodě Aliance sestřelovaly jednu loď po druhé. Lodě Ori se mezitím seskupily do řady. Ale středem řady prorazila skupinka X-303 s hataky. Ori byli velice zmatení, nevěděli co se děje. Wraithské křižníky začaly pomalu obkličovat zbytek Oriských lodí. Zkáza Ori byla na dosah.
Na admirálské lodi se Hammond připravoval na další akci, jenž by zničila Ori jednou pro vždy.
„Majore, jak jsme na tom?“ Otočil se Hammond od okna a ptal se majora.
„X-303 hlásí proražení středu Oriských pozic. Wraithové začali obkličovat zbytek nepřátelské flotily.“ Dopověděl major.
„Dobře. Všechny lodě plný výkon a vpřed. Přece nenecháme Wraithy, aby zničili i ten zbytek.“ Rozkázal Hammond a usadil se do křesla.
Posledních padesát nepřátelských se snažilo udržet před čtyřnásobnou přesilou, ale marně. Kamkoli vystřelily už žádná loď nebyla. Občas se podařilo nějakou větší loď zasáhnout. Ori mezitím přeskupili všechny stíhačky a vydali se na poslední uder. I tento krok byl bezvýznamný. Alianční stíhačky během pár minut zničily všechny jejich stíhačky. Alianční piloti si připadali jako na střelnici. Poslední lodě Ori se snažily stáhnout do hyperprostoru. Jejich plán přerušili Asgardi s lidmi, jenž odřízli Ori od hyperprostoru. A smyčka se pomalu stahovala. A jedna po druhé byla plavidla Ori zničena. Všech tři sta lodí bylo zničeno. Nikdo nepřežil. Nyní se karta obrátila. Aliance vyhrála nejdůležitější bitvu.

Po vítězství byly na povrchu Země oslavy, aby se nezapomnělo na ty, jež položili život za svobodu. Padavan Lorma se vrátila do své části galaxie. A Jack Damiel a Vala se vydal zpátky na Zem.
Konec.

Tak. Moc děkuji všem jenž komentovali mojí povídku. A příště dám na radu zkušenějších :D No spisovatel hold ze mě nebude

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky