Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Aliance 4 ras

Aliance 4 ras

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 17.12.2005 13:14:05
Anubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

TAk by už konečně tam mohli něco oběvit! Vždyť na konci 2x01 zelenka či rodney říkaly že oběvily cosi nového když maji ZPM a nic.. A vraťme se k tématu taky by mohli mýt něco o té alianci v databázy nemyslíte?

Příspěvek 17.12.2005 15:25:52
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dělat si zálohy antické databáze????????????????
věčí volovinu sem jakživ neslišel (nečet)
thor v jednom dílu (new ordwn, noví řád)
říkal že jednou extrahovaly ČÁST antické databáze a skoumali ji jak může jen pamatovat (a to je mu hazká řádka let) a také říkal že to byl jen VRCHOL (špička) LEDOVCE

Příspěvek 17.12.2005 21:46:30
Kwen Sommers Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No kdybys četl pozorně tak Hemi poznamenal, že ta databáze z hlavocucačky je uspůsobena na lidský mozek, kdežto v Atlantis ne. Tam už je to jako "normální" soubor takže šikovnej Asgard by si tam našel co by potřeboval a možná i šikovnej člověk. :lol:
Jack: "What was my question again?"
Daniel: "Ehm, how is it going..."
Jack: "It seemed so innocuous at the time."

Příspěvek 17.12.2005 22:04:47
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A je v té databázi opravdu všechno?
Mě totiž nepřipadá, že by v té databázy byli nějaké extra vědomosti, protože by je jinak využívali

Příspěvek 17.12.2005 23:28:10
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No scénáristi říkaly že je a všichni říkaly že je, ale asi to antici daly do nějakého kódu a nikdo tomu norozumí nebo nevím proč z tama nic ještě nepoužily.. To asi nebude pravda pač otom nikdo nic neříká.. Ale asi z tama mají nové adresy v galaxii pegasus či jexe menuje protože nevim kde by jinak věděli co točit..(adresu) je to trochu nedomyšlené..;)

Příspěvek 17.12.2005 23:49:13
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, podle toho, co říkají v seriálu, tak to vypadá, že tam mají adresy planet a snad i jejich popisy a pak asi nějaké záznamy, ale ty vědomosti ty tam nějak nezmiňujou, to by snad už začínali dělat nějaká super udělátka.
Oni vždycky, když se něco semele, tak řeknou, že v databázi se píše to a to a je to pro ně vyřešené :cry:

Příspěvek 18.12.2005 00:59:15
mi. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo a mysleli ste treba na to ze Asgardi byli v alianci s Antikama ? a ze jejich technologii museli alespon castecne ovladat ? a kdyz ne predtim tak ted za tu hezkou radku let urcite jo.. a rozhodne je nesmysl ze z"hlavocucky" nedokazou ty data vyndat jinak nez prez Jacka.. se na me nezlobte, ale nevim nad cim premejslite.. proste aby se tam neco delo a Jack zachranoval po 85ty svet tak Asgardi musej umet houno a Jack vsechno.. dí ende.. Jo mimochodem je to sice zabava :), ale vsechny takovy veci jsou v kazdym dile(a skoro v kzdem serialu i filmu)..., ze by neslo tamhle tohle a jak by to kazdej udelal jinak... Jasny je to tak, ale to by v jednom dile byli zniceni Golfáci, nalezen Atlantis, zniceni Wysavacove... to fakt nejde je to diskuze na par A4rek.. :wink: :twisted:
Tílk: Když jsem byl jeste malým Žafátkem .... nařídil Hownocus mému otci zútočit na golfáka, který byl mocnější

Příspěvek 18.12.2005 02:16:58
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pochybuju že by Goauldi mohli bojovat proti Alianci. Vždyť lidé přišli až po Anticích a Goauldi až po lidech, tudíž v době existence Aliance byli Goauldi někde ve vodě a neměli nic, pokud vůbec existovali. Trosšku mě překvapuje, že po Furlinzích se našlo jen jediné zařízení a jinak nic. Přitom po Anticích i Asgardech je toho všude plno a po Noxech naopak vůbec nic.
--
Hlavocucačka (mimochodem krásný výraz) nemůže být uzpůsobena na lidský mozek protože v té době lidé ještě neexistovali. Je postavená na antický mozek. Já jsem to pochopil tak, že Asgardi sice dokáží tu databázi přečíst, ale že nerozumějí tomu, co je tam napsáno. Prostě vědomosti Antiků byly mnohem dál než Asgardské a i dnes jsou, jinak by se Asgardi dokázali vypořádat s replikátorama sami.

Příspěvek 18.12.2005 12:17:33
Airman
Airman

Odpovědět s citací

V tom s tebou souhlasim ale Goauldi tu byli ještě před lidma. Jejich hostitelé dřív byli Únasové a pak Ra našel zemi a začal s lidskými hostiteli. Cožpak si neviděl film?

Příspěvek 18.12.2005 13:10:23
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo jo.. hlavocucačka - Headsucker Špičkové slovo.. jedno z mnoha co mi utkvělo v hlavě.. No asi takhle.. Na alianci se trochu pozapomělo no... Scénařisti teď máj plnou hlavu "ORI"

Příspěvek 18.12.2005 18:18:19
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Viděl, mnohkrát :D Ale podle mě se Goaldi pořádně rozšířili až když začali využívat lidi. I když je pravda že létali kosmickými loděmi ale to by pak přece někde musely existovat planety plný Únasů stejně jako jsou jaffské planety. A také by mě zajímalo od koho získali všechny technologie.

Příspěvek 18.12.2005 20:21:59
Zbynda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No docela by mě zajímalo co by se stalo kdybychom se my tu všichni debatátoři jak tu diskutujeme sešli někde pohromadě naživo. :D Zřejmě by to vypadalo docela drsně...jeden přes druhého, křik, řev, asi jako na Elrondově radě
Caldwell: I warn you, as a Goa´uld I now possess the strength of many men.
Ronon: It will be a fair fight then.

Příspěvek 18.12.2005 20:31:03
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nooo o tom už jsme tu mluvili a shodli jsme se, že se možná sejdeme v Chotěboři (jen nevím, jestli v červenci nebo v říjnu, mně je to jedno, já budu na obou), takže bych se na to docela těšila. Aby to nakonec neskončilo hromadnou rvačkou (nebo zatnutím :D )
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 18.12.2005 21:34:45
Anubiss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No to je pravda, kolik nás bude celkově?

Příspěvek 18.12.2005 23:15:11
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Che che, já tedy přijedu taky. Ale vážím 150 kg a řvu fakt hodně nahlas, tak abyste se dostali ke slovu :D :D :D

Příspěvek 19.12.2005 21:54:28
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já taky hodně řvu :lol: A bude se mnou ještě jedna holka, moje spřízněná duše a fanynka Davida Hewletta. Takže stejně budete dělat, že nás neznáte. :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.12.2005 15:39:30
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak to bych měl taky dorazit. Bude to asi pořádná mela :)

Příspěvek 20.12.2005 16:33:30
Zbynda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To abychom měli každý ten osobní antický štít nebo se "hlasitě" zabijem
Caldwell: I warn you, as a Goa´uld I now possess the strength of many men.
Ronon: It will be a fair fight then.

Příspěvek 24.12.2005 15:29:48
Avis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdyz jsi zminil osobni stit, proc ho MCkay nenabije znova?
Nerikam nic, ale na ma slova dojde!

Příspěvek 24.12.2005 15:57:47
CarterX Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Protože po zkušenostech (jak nemohl jíst) se mu do toho asi moc nechce.

Příspěvek 23.1.2006 21:53:08
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ten osobní štít může použit přeci každý s genem. Je mi záhadou proč ho Sheppard nepoužívá, když dokonale ovládá antické věci, ale možná je řešení: Scénáristům se asi nechce vymýšlet, jak by to probíhalo, kdyby měl Sheppard nepropustný štít.
Za blbost se platí.

Příspěvek 24.1.2006 11:46:23
Inkvizitor Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dyt to Mckay rikal, ze si ten stit ulozi do pameti kdo ho nosil a pak nejde aby si ho vzal nikdo jiny.
[img][http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gif]http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gifhttp://[/img]
Ale já sem nuzák. Mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj lehce, neboť šlapeš po mých snech.

Příspěvek 24.1.2006 16:34:50
defender Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak mě napadla taková malá teorie: co když Furlingové nevymřely, ale třeba se mezi aliací 4 ras něco stalo. Furlingové bovovaly s ostatnímy z aliance a tak se všichni oslabily. Třeba to byly Furlingové kdo vymyslel ten virus co zabíjí lidi?

No ale spíš mám asi moc bujnou fantazii :D
Mckay:pokusím se stím něco udělat, ale bez ohledu na to, co si myslíte já nejsem superman

Příspěvek 24.1.2006 18:43:06
Inkvizitor Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

defender píše:
Tak mě napadla taková malá teorie: co když Furlingové nevymřely, ale třeba se mezi aliací 4 ras něco stalo. Furlingové bovovaly s ostatnímy z aliance a tak se všichni oslabily. Třeba to byly Furlingové kdo vymyslel ten virus co zabíjí lidi?

No ale spíš mám asi moc bujnou fantazii :D

Spis mas moc bujnou fantazii :D
[img][http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gif]http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gifhttp://[/img]
Ale já sem nuzák. Mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj lehce, neboť šlapeš po mých snech.

Příspěvek 26.1.2006 13:23:13
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

co se týče toho osobního štítu měli jen jeden
mohl ho nesit jen McKej
byl vibitej (entita z něj visála energii)
a neumí ho nabýt

PředchozíDalší

Zpět na Rasy