za a) víš kolik je nelegálních NWN servrů?? jen u nás 10 fungujících...
Tak představuju mám:) Hrál jsme například L2 na nelegálním serveru. Ale NWN je uplně něco jiného ne??Možná se mýlím, ale k provozu serveru stačí mít jen originální verzi hry. A takovýto server jako je Equilibria si může vytvořit každý, kdo má na to čas, peníze, technické prostředky a hlavně trpělivost. Ale zase tolik se v tom nevyznám, takže budu rád, když mi to vysvětlíš.
Každopádně důvod, proč jsem se zmiňoval o právním problému, je, že už mnoho nadějných ,,amaterských" SG projektů ( modů a různých předělávek) muselo býti zrušeno na nátlak právníku MGM, která si hají vlastnická práva s velkou obezřetností- dokonce jeden případ, který se myslím týkal modu na hru warcraft3, málem skončil u soudu.
Na druhou stranu ,,co oči nevidí, to srdce nebolí". Respektive pochybuji, že pravníci MGM nemají nic lepšího na práci, než hledat, zda-li se v malé postkomunistické zemičce, kde internet je stejně exotické slovo, jako pravdomluvnost pro pana Kalouska.
za b) Zatím ještě není dořešené nic. jak to tam bude fungovat se uvidí až budeme vědět zda to má cenu páč nikdo se nechce pokoušet na něčem makat 3 měsíce aniž by věděl že to bude mít cenu.
Nechci být hnidopich a už vůbec tě nechci chytat za slovo. Ale nebylo by lepší nejdřív to vyřešit a načrtnout si aspoň základní koncept, z kterého bychom mohli zjistit, zda-li to má cenu to vůbec rozjíždět?? Je to Stargate a všichni tady jsme určitě rádi za každy takovýto projekt.
Jinými slovy většina z nás ti řekne, že má zájem aniž by věděla jak to přeběžne bude vypadat. Což znamená, že bude sice bue nemalý zájem, ale jakmile se odstartuje práce na tomto modu a první informace vyjdou na světlo, tak začnou první problémy a hádky tipu: Jaktože nemůžeme hrát za asgardy? apod.
Proto bych byl rád, kdybys to trochu více přiblížil.
Díky a promiň za moje kecy:)