Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Aliance 4 ras

Aliance 4 ras

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 15.12.2005 19:24:01
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo, s těmi replikátory to tak bylo.

Připadá mi, že antikové asi byli ve své době nejvyvinutější. A tak si některá svá tajemství drželi pro sebe.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.12.2005 19:24:33
Anubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Co to byloza týpka? Ještě v jednom díle byl přeci kdosi co udělal kopie sg1 ale ti si neuměli udělat kamarády replikátory... Když se to tak vezme.. Replikátoři vznikli díky chybì.. A kolik toho natropily..že? Co dokáže jeden rozbitý android....

Příspěvek 15.12.2005 19:31:10
PHOENiX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

je to už dlouho co sem viděl voba dva ty díly, ale ten týpek co udělal ty kopie SG-1 byl zase úplně jinej týpek, a udělal zase jiný robůtky(tím myslím ty kopie. :D )
Naposledy upravil PHOENiX dne 15.12.2005 19:34:37, celkově upraveno 2

Příspěvek 15.12.2005 19:32:57
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Oni tam toho snad tolik neříkají. Jen že ta rasa, kde stvořili Reese, byla vyspělá a (jaké klišé) zničila sama sebe. Aspoň myslím. V SG1 jsem poslední dobou nějak ztratila zálibu, tak jsem to už dlouho neviděla.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.12.2005 21:30:02
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemůže být většího klišé.. Několik tisíc let se vyvíjí společnost až do bodu kdy je schopna vytvořit androida neroznatelného od člověka ale vyskytne se chybička.. android se chová jako nevyspělí jedinec.. Vdůsledku že jej ostatní chtějí aby byla opravena odvrátí se od nich a vytvoří si hračky neškodné.. které naučí vytvářet kopie a bránit ji pak i sebe.. Ty ji poté přestanou poslouchat a zničí nespočet vyspělích civylizací.. Pak stvoří nové vspělejší bratry k obrazu Reese.. Tohle kdo vymyslel si zaslouží obdiv!

Příspěvek 15.12.2005 21:44:41
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No, podle některých teorií je společnost dokonale vyspělá teprve tehdy, když rezignuje na veškerou technologii a žije jen v souladu s přírodou a prostředím, ve kterém žije. Což je v případě člověka na Zemi nesmysl, protože: za prvé: tady žádná Země za sto let nebude-člověk ji zničí,
a za druhé: člověk je už od přírody zvídavý tvor a ani sebevětší technologický pokrok ho nezastaví v pátrání po nových objevech.

Dneska jsem v nějaké filozofické náladě :roll:

Příspěvek 15.12.2005 22:11:11
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale já jsem neříkal že dospěla k dokonalosti.. Dokonalost neexistuje.. a proto bude do nekonečna co vymýšlet, upravovat, zlepšovat, vynalézat, zkoumat, tak jako je vesmír nekonečný...:) Toť můj názor.. A stou Zemí máš pravdu.. jsem rád že se toho konce nedožiju.. Nikdo nedělá nic dokud není pozdě.. Pořád se jenom mluví že se Země otepluje a že roztají ledovce a U.S.A. nechce zpřísnit normy na výfukové plyny.. A až ledovce začnou tát bude pozdě.. Zbohem pobřeží.. Jenže ona stejně ropa dojde za 50 Let.. Doufám že toho se ještě dožiju.. to bude ještě šfanda.. Aby sme se kvůli ní nepozabíjely..

Příspěvek 15.12.2005 22:12:52
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No USA bude pod vodou první, takže pak už to blokovat nebudou. Jenže to už bude pozdě :(

Příspěvek 15.12.2005 22:21:28
Shorty

Odpovědět s citací

A po potope prijde jeste pozitivnejsi doba: doba ledova :D

Příspěvek 15.12.2005 23:11:48
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

A veverka Scrat k tomu :lol:

Zase jsme odbočili.
Co se vlastně stalo Antikům? Určitě k tomu povznesení měli důvod.

Příspěvek 16.12.2005 07:19:14
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no mekej v epiphamach říkal že je to otáska evoluce ale přece by se nepovznesli kdyby nechtěly a neměli k tou důvot třeba tobylo kvůli:
Mor (ten antickej)
orini
goaldi je začali tlačit ke zdi kdyš už neměli město ani jiné lodě a zbraně
wraithové
a nebo vimírali na neplodnost což člověku už hrozí taky (údajně) a azgardi si uŽ začínaj dokonce kopat hromadný hroby (i kdyš nevim k čemu jim budou)
...
...
...

Příspěvek 16.12.2005 10:00:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

By mě zajímalo proč si asgardi neudělaly kopiji reese a nehodí si tam svoje vědomí. to by snad zvládly ne? a byli by za vodou..

Příspěvek 16.12.2005 10:43:57
Kwen Sommers Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já mám pocit, že Asgardi by stále rádi zůstali organiky. I když se to nezdá, ty bys snad nechal dát své vědomí do stroje třeba podobného goauldovi? Já teda ne. Spíš se chtěj vrátit zpátky k počátkům kdy se eště mohli rozmnožovat a tak plodit nové mozky a nové Asgardy. V zájmu zachování populace je potřeba vždy nových jedinců. Vem si Tok'ry ty už akorát vymíraj a nikdo je nemůže zachránit.
Jack: "What was my question again?"
Daniel: "Ehm, how is it going..."
Jack: "It seemed so innocuous at the time."

Příspěvek 16.12.2005 12:30:13
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je bystré.. No uvidíme co snimi scénáristi provedou.. No ale v SG Horizon se moc nezměnily a to je 6 let po oběvení arktické základny takže asi zůstanou tam kde jsou... tou 6tkou si nejsem jistý..

Příspěvek 16.12.2005 19:51:23
Anubiss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jde o to, že pracovat s inteligencí je velmi obtížné i pro asgardy. Jejich vědomí je určený pro asgardský mozek, proto nemůže jít do našeho či jiného. Je to něco jako když dáte nesprávný driver, taky vám to zařízení nepovalí.

Nám lidem taky nebude zbývat nic jiného než se klonovat, ale což snad u nás v ČR ještě pár set let hrozit nebude.

Příspěvek 16.12.2005 21:02:34
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No, Anubissi,tady se tě výjimečně pokusím opravit. Naši vědci úspěšně pracují na klonování už několik let. Někde jsem četla, že dokonce klonovali myš ještě před anglickou ovcí Dolly. Hlavně ty bys měl vědět, že naši vědci, ač jsou málo placení, patří k nejlepším na světě.

A k těm asgradským vědomostem. Možná by se to antické zařízení dalo přenastavit na lidský mozek.

Příspěvek 16.12.2005 21:08:46
PHOENiX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Příspěvek 16.12.2005 21:56:02
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nn, já to myslel tak, že my to klonování potřebovat nebudem, ještě tak silně nedegenerujeme.

No, přenastavit, tak jedině snížit obsah vědomostí a jak říká PHOENIX.
Nebo si jen vybrat co se zrovna hodí :)

Příspěvek 16.12.2005 22:04:47
Zbynda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

By mě zajímalo co by se stalo kdyby do jedné z těch antických "hlavocucaček" jak to nazval O´Neill strčil hlavičku asgard bez vědomí ( čistá mysl, holé tělo ). Třeba by byl schopen pojmout tolik informací, čímž by se mnoho vyřešilo.
Caldwell: I warn you, as a Goa´uld I now possess the strength of many men.
Ronon: It will be a fair fight then.

Příspěvek 16.12.2005 22:07:18
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nedalo. Ty hlavocucačky jsou určeny pouze pro lidi, bo jen lidský mozek je schopný takového potenciálu. Říkal to ten asgard v páté rase.

Příspěvek 16.12.2005 22:11:13
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Neříkali Asgardi, že se pokoušeli získat nějaké vědomosti z té knihovny, ale nebyli moc úspěšní :?:
Asi musí být obtížné vybrat si z té knihovny co se ti zrovna hodí, pokud zrovna nemáš po ruce Jacka O'Neilla, který ti tam tu hlavu nacpe

Příspěvek 16.12.2005 23:41:04
mi. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aliance 4 ras me prijde trosku divna.. treba proc se Asgardi a Noxove vubec nestykaj.. ?..?...To je dost divny a Furlingove ... to je rasa u ktery jsou jen otazniky " doufam ze prozatim " : :wink: :twisted: a myslim si ze jesli se tak silny spojenci rozesli tak urcite ne protoze tam votravoval par hadu viz. jedna asgardska lod nebo Noxove.. vzum a postava je pric vzum a fsechno zmizi vzum a teleport, ale ty ORI"Blahoslaven budiz ORI" prichazeji v uvahu, ale cloven nikdy nevi je dost mozny ze se nepohodli, protoze vetsina ma uplne jiny zamereni.. Asgardi+Antici= veda,technika Noxove=invisibility,nekonfliknost, apod.. a Frulingove="?"

to vedomosti Antiku.. je totalni blbost ze je nemuzou Asgardi spravcovat.... staci se jen podivat na pomer z Atlantis kolik ze rikali ze muzou zachranit maximalne ze fsech praci 8%?? a to sebou nemeli skoro nic Asgardi maj 150x lepsi techniku a urcite to nedokazou ... to je proste jen bug v serialu a hlavne, aby to bylo taky zajimavy.. To by si fakt Wouníl fakt skoro nezahral dicky by prifaril As*gard a fsecko vyresil :wink:
Naposledy upravil mi. dne 18.12.2005 01:07:43, celkově upraveno 1
Tílk: Když jsem byl jeste malým Žafátkem .... nařídil Hownocus mému otci zútočit na golfáka, který byl mocnější

Příspěvek 17.12.2005 00:42:28
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak f tom stebou souhlasím že když lidi by byli schopní zkomprimovat 8% z celé databáze tak že by ji nebyli schopni asgardi celou? noto mi povídej..
Ale asgardi říkaly že ji kdysi našli a zkoumali ji cely čas co měli či jak ... To říkal thor v 8x1-2 Tak je možné že ji nedokážou zpracovat.. že je to obrovské množství dat.. Nikdo neříkal že se v těch 8% lidi vyznají

Příspěvek 17.12.2005 11:35:29
Hemi First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No takže ohledně té databáze v hlavocucačce (to je tak náhernej pojem :lol: ). To jsou vlastně všechny informace o anticích, které se nahrajou tomu člověku do hlavy. A teprve pak ten člověk v nich může dokonale prohledávat ví kde co najde a celkově se v ní vyzná. Takže jestli by se "náhodou" povedlo Carterové nahrát celou tu kupu informací do počítačů tak se v tom absolutně nevyznají a bylo by to jako hledat jehlu v kupce sena o neomezené velikosti. A ta antická databáze v Atlantis to je podle mě to samý ale už rozstříděný a uspořádaný, takže tu kdyby si asgardi zpokírovali tak jsou za vodou.
A jelikož teď mají lidé perfektní spojení se zemí tak není problém přivézt další kopici pevných disků a postupně si dělat zálohy :lol: . ale tím by se vystavili nebezpečí že jim to nějakej šikovnej hacker ukradne.
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 17.12.2005 12:00:32
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:lol:
Tak zavolají asgardy :c)

PředchozíDalší

Zpět na Rasy