Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 09.09. 2006: Review epizody 1008

09.09. 2006: Review epizody 1008

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.9.2006 16:45:23
1shark1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Docela pekna vyplnujici epizoda. Vala byla super a ten zat mě vylozene pobavil :mrgreen: , ale aspoň mohli vysvětlit, kde se vzal an zemi dalsi goauld :roll:

Příspěvek 11.9.2006 16:56:33
lycant Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

hm,t ak gou'aldi pochopili, že Tauri je silná... tak proč se tu neschovat a neupevnist si pozice přes někoho, kdo je vlastně porazil :)

Příspěvek 11.9.2006 17:39:14
Gartrit Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tahle epizoda se mi líbila, rozhodně lepší než třeba Uninvited. Dobrý dialogy, Vala v oblečku servírky, co víc si přát :D (žertuju, nejlepší jsou díly co posunujou děj, ale tenhle byl taky dobrej) :wink:
Bra'tac: "Myslím, že chce, abychom si zuli boty."
O'Neill: "Á, víš... ušli jsme dnes velký kus cesty a..."
Mnich: "Vaše cesta teprve začala."
O'Neill: "Jo, ale myslím, že všem prokážu jenom službu, když si ty boty nechám."

Příspěvek 11.9.2006 18:33:08
SkullTAP Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vala opět excelovala :D dobrej díl
[img][http://sga-project.com/stuff/bsg_12.jpg]http://sga-project.com/stuff/bsg_12.jpghttp://[/img]

Příspěvek 11.9.2006 18:46:56
LukArcher Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No musím se přiznat, že všeobecné nadšení nesdílím, tahle epizoda mi přišla slabá, hodně slabá, přímop extrémně slabá :( až do Memento Mori mi Vala nevadila, měl sem k ní neutrální postoj, jenže tenhle díl mě přklonil na stranu těch kteří jí nemusí. Prostě a jednoduše vyplňovačky ano,ale ne vypňoovačky "blbé". Tentojkrát to bylo snad poprvé, co jsem měl nutkání prostě díl vypnout a jít dělat něco užitečnějšího nebo koukat na něco jiného :( Nečekám, že se bude v každém dílu bojovat a že budou velké efekty, ale tohle neee-ci..
A pak mě docela štve, jak prostě unesou Valu a najednou za okamžik ví umístění několika míst společnosti, přičemž v jednom z nich mají skovávat Valu a ejhle, ona tam je... Jako by se začalo v Americké tajné službě pracovat jenom když je SG-1 v trapu :twisted:

Mělo to sice své silné stránky ale i tak, celkově 3/10

Příspěvek 11.9.2006 19:21:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Memento je sice vata, ale vzhledem k tomu, že je zaměřená na postavu ji považuju za daleko přínosnější vatu než 1002 "Nesmíme usnout" .. nemluvě o tom, že z toho boje Trust vs. NID by se dala udělat několika dílová minisérie, materiálu je tam dost.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 11.9.2006 19:30:03
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

popravdě mě moc boje s NID neberou, kdyby se snažily tak už je dávno maj :D což šlo vidět právě v tomhle díle, stčí aby se SG-1 dostala do problémů :lol:

Příspěvek 11.9.2006 19:52:34
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ono se SG-1 nesmí přeceňovat. Myslím, že kdyby nějaký fakt kvalitní noirová writer dostal linii Trust vs. NID do rukou, může to být výborný dvojdíl. Agent Barrett jezdící v noci ala muži v černém, přestřelky v temném dešti, krásné femme fatale zrazující Trust a padající klaďasům do náruče .. představ si realnější Sin City, Dark Skies nebo X-Files. Jen namísto emzáků dosaď Trust a máš potencionální vlastní spin-off ;-)
Obrázek

Příspěvek 11.9.2006 21:27:29
Night Airman
Airman

Odpovědět s citací

LukArcher píše:
No musím se přiznat, že všeobecné nadšení nesdílím, tahle epizoda mi přišla slabá, hodně slabá, přímop extrémně slabá :( až do Memento Mori mi Vala nevadila, měl sem k ní neutrální postoj, jenže tenhle díl mě přklonil na stranu těch kteří jí nemusí. Prostě a jednoduše vyplňovačky ano,ale ne vypňoovačky "blbé". Tentojkrát to bylo snad poprvé, co jsem měl nutkání prostě díl vypnout a jít dělat něco užitečnějšího nebo koukat na něco jiného :( Nečekám, že se bude v každém dílu bojovat a že budou velké efekty, ale tohle neee-ci..
A pak mě docela štve, jak prostě unesou Valu a najednou za okamžik ví umístění několika míst společnosti, přičemž v jednom z nich mají skovávat Valu a ejhle, ona tam je... Jako by se začalo v Americké tajné službě pracovat jenom když je SG-1 v trapu :twisted:

Mělo to sice své silné stránky ale i tak, celkově 3/10
Njn musíš furt všechno kritizovat co? :D :D :D :D Kdyby začali pracovat ,až když je SG1 v trablu tak by asi nevěděli kde je... Musela ta FBI, nebo podobná verbeš, pracovat kontinuálně jinak by to asi nevěděli ne? :) A hlavně to nevěděli přesně... Měli vybranejch několik míst :) NEjsem si moc jistej , ale nebyly některý ty prostřihy z toho zásahu z několika různých skladů?

Příspěvek 11.9.2006 21:30:30
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, byly to prostřihy z několika skladů...to by nám jinak SG1 zařvala... :wink:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 12.9.2006 17:33:05
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ono se SG-1 nesmí přeceňovat. Myslím, že kdyby nějaký fakt kvalitní noirová writer dostal linii Trust vs. NID do rukou, může to být výborný dvojdíl. Agent Barrett jezdící v noci ala muži v černém, přestřelky v temném dešti, krásné femme fatale zrazující Trust a padající klaďasům do náruče .. představ si realnější Sin City, Dark Skies nebo X-Files. Jen namísto emzáků dosaď Trust a máš potencionální vlastní spin-off ;-)

noo tak v tomto případě bych to bral, už vidím Barretta jak jezdí v nějaké straé černé amireci a do té tmy a deště se najednou objeví záblesk goauldích očí :lol:

Příspěvek 12.9.2006 18:59:21
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

se mi líbily goadi a byla to dobrá epizoda moc se mi líbila fak byla pěkná

Příspěvek 14.9.2006 20:20:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hele, ještě někomu přišlo divný, že ten policajt uvěřil, že ho oklamala plukovnice v uniformě doprovázená dvěma týpkama v uniformě, a že pravá Kártrová je blondýna v kostýmku doprovázená černým rapperem, motorkářem s brýlema v kožené bundě a Browderem? :lol:
Obrázek

Příspěvek 14.9.2006 21:59:22
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Máš teda opravdu postřech. Mě to, jako obvykle, vůbec nenapadlo. :oops:
Btw. přece museli vypadat cool, ne? To by Mitchell v té uniformě letectva na tý motorce nevypadal jako pořádnej frajer. :)

Příspěvek 15.9.2006 08:10:25
stipem Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

5/10. Byly uz i leší kousky, ale taky i horší.

Příspěvek 15.9.2006 15:29:54
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To by Mitchell v té uniformě letectva na tý motorce nevypadal jako pořádnej frajer.

Tak to je důvod :lol: Začínám chápat chápání SG scénáristů ..

.. bohužel.;-)
Obrázek

Příspěvek 15.9.2006 20:11:38
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tp je fakt oni tam vlezly jako banda nájemnejch vrahu

Příspěvek 18.9.2006 08:13:54
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Super, 5/5 diel. :D :D :D
Vela som od toho nečakal, lebo kamoš nakecal že je to úplne oničom, ale bolo to fakt perfektné, :wink: super tímová epizóda.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 18.9.2006 13:27:56
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale no tak, 5/5 jsou díly, které byly tak užasné, že si je když ne pustíme celé dvakrát třikrát znovu, tak alespoň byly přínosné pro děj nebo měly plno efektů. Sice uznávám Memento díky tomu, že tam bylo o Vale něco více, ale stejně bych nehodnotil nějak extaticky nadšeně.
Obrázek

Příspěvek 18.9.2006 15:24:43
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No ja neviem, ale zatial toho 10.sezóna (až na dvé výnimky) neukázala nejak prevratne veľa, a ja neviem je to iba subjektívny názor, ale mám strašne rád takéto tímové epizódy.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 18.9.2006 15:39:21
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ale no tak, 5/5 jsou díly, které byly tak užasné, že si je když ne pustíme celé dvakrát třikrát znovu, tak alespoň byly přínosné pro děj nebo měly plno efektů. Sice uznávám Memento díky tomu, že tam bylo o Vale něco více, ale stejně bych nehodnotil nějak extaticky nadšeně.

Jenže ty by jsi zatím dával dílům tak 1/5 jak tě znám :)
Protože máš ke všemu výhrady :wink: A mě se ten díl taky moc líbil,jenže chápu že pro někoho jako jsi ty to byl velice špatný díl.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 18.9.2006 16:15:04
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Možná, že kdyby sis přečetl 1. stránku a nechoval se jako lama viděl by jsi moje hodnocení. Mám taky rád týmové episody a oceňuji, že alespoň nějak řešili Valu, přesto bych to nepostavil s 5/5 bok po boku Lost City, Rising nebo tak podobně.
Obrázek

Příspěvek 18.9.2006 17:19:40
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ale ono to síce nebolo ako Lost city, lenže nemôžu byť všetky epizódy plné bojov materských lodí, hladania strateného mesta, musí byť i nejaká zmena, a teraz bola moc príjemná.

Příspěvek 18.9.2006 20:00:11
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já netvrdím, že každá episoda musí být plná flotil lodí, naopak, třeba 1009 mi vyloženě nesedla, ale prostě si myslím, že i když bylo Memento krok kupředu a bylo hezké, tak tam mohli udělat alespoň více ze vztahu nebo vývoje postav. Na to, že Memento mělo opakované téma z únosu Kártrové Conradem z toho vytřískal dost, ale ne mohli prostě více, kdyby ovšel uznávali vývoj a detailnější vztahy postav.
Obrázek

Příspěvek 18.9.2006 20:06:30
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Musím se Raynora tak trochu zastat, opravdu mi tenhle díl nepřišel nijak extra, jsem prostě poslední dobou k SG-1 čím dál tím víc kritický a myslím, že je nás tu víc, hodně obhájcům současného vývoje bych doporučoval vrátit se ke starším týmovkám, kde nebylo moc efektů, ale zato šli do hloubky...když mi dá někdo jeden jediný příklad, jak tahle epizoda propracovala vztahy a kde má tu "hloubku" budu mu moc vděčný :wink:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách