Nemohl bys to trošku rozvést? Protože já bych si to např. zdravým selským rozumem představil tak, že warp je blbost (na trek jsem se díval už dávno a vše jsem pozapomínal, takže případné blbosti při popisu warpu pls. omluvte) protože podle Einsteinovy teorie relativity je jakýkoliv nadsvětelný pohyb blbost. I když nevím, nakolik se warp liší od "normálního" nadsvětelného pohonu. Předpokládal jsem, že celý slavný warp funguje principu reaktivního pohonu až na to, že reakce hmoty s antihmotou uvolní takové množství energie že dojde k urychlení až nad rychlostsvětla. (Čili místo abychom šli po schodech, jedeme výtahem) Pro sci-fi fajn, ale řekl bych že v praxi nepoužitelné.
Hyperprostor si představuju tak, že se vesmír ohne, my proletíme tam kam chceme a zase ho zpátky narovnáme. (místo abychom capkali do sedmého patra, necháme dům propadnout do země, takže nám stačí udělat tři kroky a jsme na místě sedmého patra , které se octlo zároveň s přízemím. To že se potom bude dům vytahovat nahoru nám může být jedno, protože to nepozorujeme a dávno budeme tam kde chceme být

) tohle už by mohlo být v praxi použitelné, nicméně nevím jak by se to technicky realizovalo. Narozdíl od první varianty to ale zatím žádný fyzik nezakázal.
Z tohoto příspěvku to možná vypadá že si z toho dělám srandu, nicméně fakt by mě to dost zajímalo.