Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate-Future

Stargate-Future

Příspěvek 24.8.2006 19:00:23
Balthazar Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tady jedna povídka co jsem napsal je to beta verze. Chci ji jenom zkusit a prosím abyste napsali jestli je dobrá, co je na ní špatně a tak dál.
Prosím omluvte možné chyby.

Aliance Pěti Ras

Je tomu již několik tisíc let co se tato aliance naposledy sešla , aby jednala o událostech v naší galaxii : zahájil Thor jednání . Ale nyní jsme se zde sešli abychom přijali Pátou rasu. Představiteli lidí ze země přestupte : pokynul Thor Mitchellovy. Prosím generále připevněte desku svojí rasy na stěnu této znovu vybudované sněmovny vedle desky vašich předků. Mitchell zavřel oči pozvedl ruce a silou své vůle nadzvedl desku snedávno vytvořéným jednotným lidským jazykem na stěnu vedle antických symbolů, deska se sama od sebe přichytila na zdi a rozzářili se na ní lidské symboly.

Jsme Lidé ze Země
A tímto přísaháme, že budeme ve vesmíru prosazovat svobodu a mír a že naše činy budou vždy čisté a neposkvrněné. A jako každý člen této aliance budeme chránit a ctít vše živé a dobré.

Tímto se z vás stala pátá rasa. Ostatní přítomní se zvedli z křesel u stolu a všichni se poklonili směrem ke generálovy, ten se poklonil k nim a zaujal své místo u kruhového stolu naproti Thorovy. Thor se zvedl a pronesl svou úvodní řeč : Přestože se zdá, že v této galaxii zatím vládne mír , nemusí to trvat dlouho. Je pravda že konečně po sto letech války je zde konečně klid, ale nesmíme zapomínat že hrozba stále trvá Ori se sice zatím stáhli zpět do své galaxie, ale oni si jistě nedají pokoj dokud nezískají Merlinovu zbraň, která jim stále brání v tom , aby se opět povznesli. Jejich základna zde byla zničena a všechny jejich Super brány také, ale stále představují velké nebezpečí.
Nyní dávám slovo představiteli lidí aby přednesl svůj návrch. Generál Mitchell se zvedl a začal: Nejprve bych rád všem poděkoval , že nás tato aliance přijala konečně jsme se dostali na podobnou úroven jako ostatní rasy této aliance a to jen díky vám všem, že jste s námi měli trpélivost a pomalu jste nám pomáhali v technologickém růstu. Každá z těchto ras má své technologické přednosti, ale jen společnou prací jsme byli schopni Ori zastavit. Ale myslím, že je na čase, abychom i mi zaútočili a osvobodili tak miliony neviných lidí z galaxie Ori: Mitchell domluvil a posadil se. Nyní ale promluvila představitelka Noxů : My rozhodně nebudeme podporovat přímí útok na Ori, můžeme vám pomoci v opravě měst a v budování obrany, ale rozhodně né v ůtoku. Furlingská federace souhlasí s Noxi, Ori si již nedovolí znovu zaůtočit rozhodně ne po jejich poslední porážce kde ztratili jejich pět nových lodí.

Sjednocená Zeme rok 2106

Tušili jsme že to tak dopadne , ale nedá se nic dělat musíme být rádi že nás i přes naše bojovnější názory přijali. To ano , ale co když Ori znovu zaůtočí nedají si pokoj dokud se nebudou moci znovu povznést. Naštěstí pro nás nevědí kde Merlinova zbraň je jinak by jí zničili. Naštěsti to ví jenom pět lidí mimo obraný personál planety. Obrana planety je absolutní ale pokud zjistí kde planeta je, najdou si nějakou cestu a nezastaví se před ničím dokud ji nezničí. Teď bych rád šel zpět do SGC a spojil se s našimi mimozemskými základnami abych jim zdělil výsledek jednání. Generále ještě na něco bych se rád zeptal. Ano pane. Ta vakcína na dlohověkost co jsme vyvynuli za pomoci Noxů jak dlouho díky tomu můžeme žít. Pane mě je ted 148 let a cítím se na 40 takže doufám že mám ještě pár let k dobru.
Mitchell vyšel z budovy rady a nasedl na nejbližší transportěr. Tyto transportéry jsou podobné kruhům ale tyto vás rozloží a mohou vás poslat kamkoliv kde je další transportér, ale jen pokud je na zemi .

SGC

To se dalo čekat pane, ani po sto letech války se pořádně nenaučili jak se bojuje dokud je nepřítel oslaben musí se dorazit : řekl plukovník Dredv. Já s vámi souhlasím, ale nedá se nic dělat musíme se soustředit na naši obranu. Ted půjdu na stanoviště Delta podívat se jak vypadá naše nová loď. Dobře pane. Půjdu vyslechnout hlášení z misí. Pane. Plukovníku.

Stanovyště Delta

Pane právě jsme vstoupili na orbitu planety všechny systémi fungují . Aby nefungovali za tohohle broučka jsme dali víc než za roční provoz v SGC. Ááá Generál Mitchell jak bylo na Heleopolis pozdravoval jste odemě Thora. Škoda že jsme tam nemoch jít sám, ale tohle je naše nejmodernější a nejsilnější loď a velet jí jsem si nemoch nechat ujít. To věřím Generále, ale není to proto jak se tahle loď jmenuje. Oneill jak se ti Jacku podařilo je přemluvit no to víš když zachráníš po 10 zemi tak to už má svoji váhu.
Najednou se rozezněli syrény. Prosím řekněte mi že je to jenom cvičení : zabědoval Oneill. Pane naše senzory zachytili další loď . Na obrazovku. Ano pane.
A sakra ....

Příspěvek 24.8.2006 19:38:08
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dobrý, už se nemůžu dočkat pokračování, doufám, že bude brzo. Hele ta nová lod se jmenuje Oniell? nebo enterpreis? jestli sem to pochopil správně?
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 24.8.2006 19:44:27
Balthazar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chtěl jsem tam napsat entrpreis, ale nebyl jsem si jistej jestli by to všichni pochopili tak sem ji pojmenoval po něm.

Příspěvek 24.8.2006 22:23:24
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jojo dobry... celkem to ma styl... drzi to napeti a ma to spad... snad jen trochu upravit vyjadrovani.... ale mne se to libi :D celkem se tesim na pokracovani... teda doufam ze nejake bude :)
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 24.8.2006 22:45:33
Fallen Angel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

skvely.chci pokracovani

Příspěvek 25.8.2006 16:53:44
Balthazar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak a je tu pokračování je to napsaný trochu na rychlo, ale snad se bude líbit.

Stargate - díl druhý

Co to k čertu je?: zakřičel Mitchell. To je teda obr : řekl s údivem Oneil. Je skoro tak velká jako malé město. Obdrželi jsme zprávu z loďi jen text, A ti jenž jsou plni pýchy a odmýtnou se sklonit budou sraženi k zemni a obráceni v prach. A sakra : řekl Mitchell. Ty výš co to znamená : zeptal se Oneill. Jo přesně tohle nám poslali když poprvé vtrhli do naší galaxie a rozprášili naši flotilu. Pane zachytili jsme nárůst energie z přilétající lodi, nabíjejí zbraně. Zapnout štíty všechny zbraňová stanoviště do pohotovosti. Musíme je odlákat od stanoviště Delta. Podsvětelné pohony na plný výkon. Zaměřte naše nové lasery na loď a palte podle libosti. Uvidíme jestli se Felgr tentokrát předved. Najednou se objevil záblesk a celá loď se otřásla. Hlášení. Naše štíty jsou na 60%, zatím žádní zranění. Co ? Ori nemají tak silné zbraně, aby takhle oslabili naše štíty. Zahajte obrané manévry a dvě MARK XII. Uvidíme jestli si si jejich štíty poradí i s tímhle. Dobře ,že už umíme nakadrii vyrábět sami. Střeli jsou odpáleny do zásahu zbývá pět vteřin. Obě střeli najednou vybuchli a lod se opět otřásla. Jak to udělali ty střeli byli maskované. Jestli můžou odhalit naše maskování naše obrana v celé galaxii je velmi oslabena : zabědoval Mitchell. Máš pravdu spojte se se stanovištěm Delta a řekněte jim ať pro jistotu evakuují základnu. My je zatím odlákáme a pak zmizíme hyperprostoru. Další otřes smetl jednoho z důstojníků na zem. Generál Mitchell zaujal jeho místo. Musíme rychle pane. Jo ja vim, zadejte kurs k tomu měsíci plný výkon. Pošlete energii do záďových štítů . A hlavně rychle : křičel Jack. Dostali jsme několik zásahů do zádi , přišli jsme o levý motor. Štít se zhroutil,další zásah a je po nás. Dobře odpalte další dve MARK VII to by je mohlo na chvíli zaměstnat. Nastavte kurs na Zem. Padáme odsud. Vstoupili jsme do hyperprostoru pane. Dobře začněte s opravami a odvysílejte zprávu našim spojencům o této nově lodi, jsem vážně zvědav co na tohle řeknou.

Sjednocená země - SGC

Vítej doma Jacku, obdrželi jsme vaši zprávu, ale měli by jste asi něco vědet : řekl zachmuřeně Generál Hamond. Tohle nebyl jediný útok na naše síly. Co ? Kde jěště prorazili naši nově vybudovanou obranu, tohle by se vůbec nemělo stát : řekl Jack ohromeně. Asgardi hlásí, že naší obranu prorazila flotila pěti nepřátelských lodí a pak vstoupila do hyperprostoru. Jak se vlastně dostali do naší galaxie otevřeli další superbránu nebo co? To je ten hlavní problém my totiž nemáme ani nejmenší tušení jak se sem dostali dobré je jen to, že naši obranu nezničili jenom vlastně proletěli a trochu ji poškodili to je vše. Aha a víte něco o té obří lodi co jsme potkali my. No o té tady mám jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá je, že víme co to bylo a to je bohužel i ta špatná zpráva. A kruci, tak co to teda je? To vám asi líp vysvětlí lím Cartherová . Jo to určitě zdravím Sam, myslel jsem že jste mimo zemi. V rátila jsem se dřív, abych pomohla s tímhle problémem, pane . Jo tak co je ta loď vlastně zač ? No ona to vlastně není loď pane myslíme si, že je to varianta antického města jako je atlantis a je vyrobena Ori s jejich technologii. Proto si myslíme že můžeme očekávat že jejich zbraně budou podobné těn na křižnících, ale štíty by měli být o něco slabší něž štíty na atlantis : řekla Cartherová. To je dobře protože jak víte se štítama z Atlantisu naše MARK VII ani moc nehnou. Ano pane : odpověděla Cartherová. No tak co s tím budeme dělat ?:zeptal se Jack. To právě zatím nevýme pane, s jejich křižníky si poradíme , ale to město bude problém, pokud si najdou nějakou planetu s dost lidmy a dobrými surovinami můžeme očekávat že si zde postaví dalši superbránu a ne jenom to, pane. Pokud mají vlastní letajíci město nebudeme je moci skoro najít, můžou se schovat kdekoliv ve vesmíru a tam stavět další a další lodě. Dobře dobře pochopil jsem jak je situace vážná, ale řekněte mi Cartherová jak máme to město zničit ? To nevím pane. Hm dobře zatím byjsme se měli postarat, aby nemohli poslat další lodě a nějak se vypořádat s jejich flotilou co , už je zde. Pane kolik našich lodí je nyní dostupných: zeptal se Jack. V naší galaxii je těď asi deset našich lodí, plus asi tři v galxii Pegasus . Cartherová co myslíte mělo by to stačit na ty křižníky. No pokud jsou stejné jako předešlé lodě Ori tak asi ano, ale pro jistotu, bych zavolala Furlingům, nebo Asgarům ti by v naší galaxii měli mít také nějaké lodě. To není špatné, ale jak je najdeme. No měli by být u toho létajícího města. Takže já navrhuju vrátit se na stanoviště Delta a pořádně se jim pomstít. Počkej Jacku a co s tím létajícím městem. Pokud tam dostaneme všechny naše lodě a vypálíme na něj MARK VII tak je všechny nemůžou sestřelit a pokud nejsou jejich štíty silné jako na Atlantis tak to s nima musí aspon otřást : řekl Jack. Ale budou ještě na stanovišti Delta ? Já myslím, že ano pane, na té planetě je slušná zásoba trini a jinných kovů, proto na ni také asi zaůtočili. Dobře svolejte naši flotilu a dejte vědět našim spojencům.

Hluboký vesmír - několik světelných let od stanoviště Delta

Tak co už jsou tu všichni?: zeptal je Jack. Ano pane právě dorazila naše poslední loď. Dobře takže kdo tu všechno je ? Jsou tu dvě Asgardské lodě a jedna Furlingská mateřská lod, plus našich sedm lodí ostatní to buď měli moc daleko nebo nemohli přijet. Dobře připravte se na vstup do hyperprostoru a dejte vědět všem lodím a se připraví na bitvu . Ano pane . Hm spojte mì se všemi lodmi : řekl Jack. Důstojník na Generála kývl a ten pronesl k flotile. Tady Generál Oneill pro všechny lodě nejprve se zaměřte na menší křižníky a co nejrychleji je vyřiďte snažte se co nejvíce manévrovat a hodně štěstí. Kapitáne otevřete hyperprostorové okno.

Orbita planety - Stanoviště Delta

Pane vystoupili jsme z hyperprostoru, zaznamenévám čtyři nepřátelské lodě, všechno jsou křižníky pane. Dobře řekněte všem našim lodím ať začnou pálit na nejbližší nepřátelskou loď, zaměřte lasery a palte podle uvážení, nechme si MARK VII na větší rybu. Pane nepřátelské lodě zahájili palbu na Furlingskou loď jejich štíty zatím drží, ale nevím jak dlouho vydrží společný nápor jejich zbraní. Dobře vemte nás k nim budeme je krýt, Ano pane. Loď vlétla přímo do paprsku jedné z nepřátelských lodí a celá se otřásla. Hlášení kapitáne. Štít je na 80% zatím žádné poškození. Dobře, řekněte všem lodím at se zaměří na loď přímo před námi a na moje znamení odpalte jednu z našich hlavic. Všechny lodě se zaměřili na jednu loď Ori, ale jejich štít pořád držel. Namiřte všechny naše lasery na jedno místo a pad odpalte hlavici. Připravte se a teď.
Hlavice narazila na štít a vyšlehl oslnivý záblesk a Ori loď se zastavila a v zápětí ji palba ze všech spojeneckých lodí rozstříštila na kusy. Loď je zničena pane. Jo skvěle jak jsou na tom naše lodě. Jeden náš křižník je silně poškozen a selhávají mu štíty ostatní lodě jsou v pořadku. Proč sakra neustoupí musí vědět, že nemají šanci. Pane zaznamenávám další loď odlétá z povrchu planety a má parametry Ori města. A je to tady : zašeptal Jack . Takže všem lodím zaměřte veškerou palbu na nějvětší loď a vyšlete několik našich MARK VII, každá naše loď aspoň dvět, těď uvidíme jak silná ta loď je. Pane Ori loďě útočí na Asgardské plavidlo, jeho štíty dloho nevydrží. Už jenom chvíli a dostaneme je. Najednou se loď otřásla a objevila se oslepující záře, jak všechny MARK VII dopadly na cíl. Záře trvala několik desitek vteřin. Sakra co se děje je loď zničena? Nevím pane ja tam moc velká radiace senzory tam neproniknou. Najednou se vše rozjasnilo a loď tam byla stále. To není možně vždyť jsme do nich napálili aspon deset hlavic to by zničilo klidně i nějaký měsíc. Jak to že to nefungovalo? Nevím pane MARK VII je naše nejsilnější zbraň je to vlastně vodíková bomba obohacená o nakadrii tomu by neměly štíty lodě odolat. Třeba jsme jejich štíty oslabily zkuste na ně zaměřit naši palbu. Najednou jedna z Asgardských lodí vybuchla pod náporem Ori zbraní. Sakra tak co? Nevím pane jejich štít stále drží nevím jak je to možné. Další záblesk a jedna ze spojeneckých lodí vybuchla. Pane jedna z našich lodí je zničena zbytek flotili hlásí rozsáhlá poškození. Kruci musíme se stáhnout odvysílejte na všechny lodě, že ustupujeme kryjte naše loďě dokud všechny nezmizí a pak vstupte do hyperprostoru. To jsem zvědav jak budme proti tomuhle bojovat: řekl si generál Oneill v duchu.

Příspěvek 25.8.2006 17:02:18
Inkvizitor Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pekny jenom na zacatku mas Oneil jenom s jednim l :lol: a co po nich vlastne strili Mark XII(12) nebo VII(7)? Jinka jsem moc na chyby nekoukal. :D
[img][http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gif]http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gifhttp://[/img]
Ale já sem nuzák. Mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj lehce, neboť šlapeš po mých snech.

Příspěvek 25.8.2006 17:10:00
Shorty

Odpovědět s citací

K těm atomovkám: Mark IX je nejsilnější seriálová atomovka. Ne Mark VII.

Příspěvek 25.8.2006 21:03:56
Balthazar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo ja vim že je to Mark IX ale tohle je v budoucnosti takže za tech sto let museli svojí bombu vylepsit

Příspěvek 25.8.2006 21:51:01
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Docela dobré, určitě napiš další...

Příspěvek 25.8.2006 21:58:13
Fallen Angel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Příspěvek 25.8.2006 22:51:47
Shorty

Odpovědět s citací

2Balthazar: Nechci ti do toho kecat, ale taková atomovka by tu loď sfoukla jako svíčku na dortu. To, že to ta loď vydržela je kravina.

Příspěvek 25.8.2006 23:36:28
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nejak sem se stracel v deji.... moc narychlo..... mark XII a pak mark VII nevim si vybrat.... :?: moc strelby najednou.... malo popisu situace na ostatnich lodich.... znacne by to vylepsilo dojem ... bud opis viteztvi anebo katastrofa... o konani Ori temer zadne informace.... z jejich strany priliz zmatene... :? Ale kazdopadne ma to peknej nadech a davam cas, ze se to vyvine v neco robustnejsi... az to bude good tak bude mit znacku 1.0 zatim tak 0.5 moc veci dotahnout ale tesim se na dalsi napady ... mas mou podporu :!:
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 28.8.2006 09:59:36
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kritika: Je to trochu nepřehledné kvůli zpracování bez uvozovek, taky není jasné, kdo kde mluví. :? Zasloužilo by pravopisnou opravu.

Chvála: Bezvadně zpracované téma, spád tomu rozhodně nechybí a kdybys to trochu upravil co se týče vyjádření, byli by kritici v sedmém nebi nad super povídkou.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 28.8.2006 22:08:59
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Zajímavý nápad. Zasloužil by si možná více propracovat do hloubky. Ztrácím se v tom, kdo co říká. :?: A hlavně některé gramatické chyby bijí přímo do očí. Jinak zkus přidat více popisů, co se děje kolem a ne jen mluvení. Věřím ti, že v další části se to rozeběhne a dozvíme se víc. Už se těším. :lol:
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Další

Zpět na Mrtvé povídky