Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

diskutujte o všem a o ničem

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Ano
161
55%
Je mi to jedno
32
11%
Nie
102
35%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 10.8.2006 17:21:36
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

kamencan:

No to je prístup, ja som zo SR, ale keby niekto náhodou ich zbombardoval by mi to po prvé jedno nebolo, a po druhé keby to bol hocikto by mi to vadilo už len preto že je to kvoli američanom, ktorý myslia len na seba.

Příspěvek 10.8.2006 17:29:05
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Proti Američanům nic nemám, protože se nezabývám každým hlupákem. Jinak jsem proti výstavbě raketové základny. Aneb, co se stane, když by chtěli nějací teroristé hodit raketu na USA? Museli by se zbavit raket. deštníku. Tak si myslím, že falešný pocit bezpečí s raketovou základnou nám nestojí za to, stát se jedním z výrazných cílů teroristů. Ale jsem pro referendum. Nechť rozhodne hlas lidu! 8)
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Příspěvek 10.8.2006 17:56:23
SkullTAP Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To s tebou souhlasim, jenom nevim, jestli to referendum bude, protože naši drazí politici si zase vymyslej tucty důvodů proč by to měli určit sami...takže se uvidí..
[img][http://sga-project.com/stuff/bsg_12.jpg]http://sga-project.com/stuff/bsg_12.jpghttp://[/img]

Příspěvek 10.8.2006 18:00:43
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

referendum nejspíš bude. Souhlasí s ním ČSSD, KSČM a zdá se mi, že KDU-ČSL (nebo Zelení). Teď nevím, kteří přesně.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 10.8.2006 18:28:12
Jelda Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

:) To budou beztak Zelení...

Příspěvek 10.8.2006 19:34:53
Anubis22

Odpovědět s citací

corvus píše:
Vzpomente si na nase leta ve Varsavske smlouve, meli jsme zde sovetske protiraketove systemy, ktere nechranili nas ale SSSR. Naopak delali z nas cil prvni vlny v jaderne valce. Tohle je uplne to samy, kam si myslite ze nepratele USA poslou tu prvni atomovku ?

Dovoluji si přidat citat z Andromedy z tretiho dílu 1 řady :
Kdož se nepoučí z dějin
jsou odsouzeni je opakovat;
ti kdož se nepoučí správně--
jsou odsouzeni k záhubě."

Myslím že to k tomu příspěvku sedí.

(
http://www.andromeda-serial.wz.cz/ostatni.html
)

Příspěvek 10.8.2006 19:56:13
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

no a co že se ty zbraně hromadnýho neštěstí nenašli jak si teda vysvětlíš čim asi v 1990 nebo kdy se to stalo to vyvraždění těch 10 tisíc kurdů/nebo kolik jich bylo ale bylo jich hodně/to jako by ten sarin na ně vylejvali z kyblíčku ??????

To bylo ještì během Iránsko-Irácké války, ne během invaze do Kuvajtu. Pominu, že ten plyn Saddámovi dodaly západní tajné služby, a dodám, že ty zbraně byly zničeny bombardováním během 1. války v Zálivu. Je to více jak 20 zpátky co byly použity ..

Já taky znám spoustu dobrejch amíků. Ale mě třeba vadí jejich politika: My jsme nej...

Hromada Čechů si zase myslí, že jsou lepší, než obyvatelé někde na Kavkazu.

Jasný něpřátelé USA pošlou první atomovku do České republiky nenech se vysmát

IMO jsi hocha nad sebou špatně pochopil, psal myslím, že ty rakety na nás poletí pokus u nás bude protiraketová obrana ;-)

bob1: Těch několik testů protiraketových zbraní na orbitě má mizerné výsledky. Rozhodně nic, co by odvrátilo hromadný útok. Je ostatně jedno, jestli na velkoměsto dopadnou tři nebo jedna bomba, že.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.8.2006 20:41:26
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No jedna by na mesto padlo, lenže vieš jednu by zneškodnili nad vami, jednu nad nimi... proste sa snažia to eliminovať, i keď si myslím že hlavný cieľ by mal byť tomu predísť a nie tá obrana...

Příspěvek 10.8.2006 20:47:38
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No ale snad je jedno, jestli na město spadne jedna nebo tři bomby. Takže je na nic, že ty rakety nad námi sestřelí, že. Mimoto co se asi stane, když je sestřelí nad náma a váma? Buď nás zasype radioaktivní odpad, nebo ta bomba bouchne a zničí elektroniku na obrovské oblasti.

No ono totiž základna spíše vyvolá další napětí, i když to je otázka zda to napětí bude větší, než potencionální odstrašující efekt.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.8.2006 20:49:24
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ty myslíš že pre islamské krajiny môže mať jedna základna odstrašujúci efekt.

Příspěvek 11.8.2006 03:01:00
rowdy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

proč si porád všichni berete do huby ty islámské krajiny? Kam by to přes nás lítalo, leda tak na základnu v Německu. Kdo má atomovku směrem od nás - Indie, Rusko, S. Korea., Čína. Do Indie Amíci šťouchat nebudou, tam jim dělají zadarmo děti, S. Korea, té můžou akorát vyhrožovat, ale musí se bát Číny,ti budou držet pospolu. A Rusko, toho se opravdu bojí. To není kvůli islámskému terorismu, ale strach ze situace v bývalých sovětských republikách.
A nemám rozhodně strach, že to že jsme členy Nato, bude komukoliv bránit v tom, aby nás obětovali, už nás ti slavní kapitalisti podvakrát za 50 let nechali někomu napospas. Jednou Němcům, podruhé Rusům. Jak to asi bude do třetice?
THE COLLECTOR
MORGAN PYM appears to be in his mid 30's, but was in fact born in 1322 AD, in Nuremberg. he could escape the trip to Hell if he agrees to collect souls from others who have dealt with the Devil.

Příspěvek 11.8.2006 07:30:25
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ehm Rowdy kolik ti je?? Protože to co tady píšeš jsou totalní nesmysly

Příspěvek 11.8.2006 08:57:28
shadowsofevil Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:shock: uplne nesmysly to nebudou ja si taky myslim ze amici maji strach z ruska, ne nejaky velky ale podvedomne ho maji.
vlastne netusim k cemu jim zakladna v cr bude, kdyz to posle nakej iran nebo lybie tak to nepoleti pres cr :? , a kdyby zautocilo rusko tak to prece neposle z moskvy ale z vladivostoku

Příspěvek 11.8.2006 09:08:28
atrej Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja nevim me to nepripada tak zli. Ja jsem Arab a ktomu jeste Syran takze ameriku moc nepodboruju a Israel uz vubec ne ale zakladna neni spatna pac je to v opustenym bejvali vojensky zakladne a je to jen leteckej destnik takze je nulova sance ze by nikdo to chctel znicit takze zivotni prostredi 00 zatez dostaneme nejaky prachy v a v okoli zakladny se budou muset delat vseliaky novy veci co zaplati amerika tak ad daj prachy

Příspěvek 11.8.2006 10:48:59
Shorty

Odpovědět s citací

To, co tu napsal rowdy rozhodně žádný nesmysly nejsou.

Příspěvek 11.8.2006 10:57:12
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vy si snad myslíte, že ten deštník bude krýt jen východní pobřeží USA? Ono bude krýt i západní, ale o tom se nemluví, protože za 2.SV získali ostrovy a tam to budou stavět, ale v Evropě si žádné území nepřivlastnili Tak to musí stavět v cizích zemích.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 11.8.2006 11:06:16

Odpovědět s citací

gmakov píše:
Ehm Rowdy kolik ti je?? Protože to co tady píšeš jsou totalní nesmysly

Promiň, ale nechápu proč to jsem taháš. Otázky tipu "Kolik ti je let" mi přijdou scestné a absolutně nesmyslné. I když obsah příspěvku se nám může zdát zcela mylný-- což, aspoň dle mého názoru, Rowdyho příspěvek není a jako jeden z mála neodůvodňoval svůj názor okřídlenou větou " Nenávidím Američany" (mimochodem, rýsuje se nám tu zajímavá otázka a to zda-li nezdědili Američané chování po nás Evropanech) a samozřejmě je to naše věc jestli s tím/ním budeme souhlasit, nemněli bychom hned útočit na věk člověka, který vyjádřil svůj názor ( samozřejmě pokud není úplně pomatený jako náš starý známý SGCSGA)

Omluvám se, za to, že jsem trochu mimo mísu, ale setkávám se s tímhle na sga foru dost častu a není to nic hezkého.

Co se týče americké základny v České republice jsem silně proti a to z těchto důvodu (převzato z blist.cz):

1) Základna nemá za úkol chránit vzdušný prostor České republiky, ale výlučně prostor Spojených států amerických.

2)Nejedná se o základnu NATO, ale pouze americkou základnu. Česká republika nemá žádnou povinnost tuto základnu umístit na svém území.

3)Čechy se stanou územím, na které by byl veden první úder.

4)Česká republika ztratí kontrolu nad částí svého území, kam nebude českým civilistům ani vojákům povolen vstup. Na ČR bude rozmístěno několik set, ale možná i tisíc cizích vojáků.

5)Na základně budou zaměstnáni pouze američtí občané.

6)Umístěním základny markantně vzrostou bezpečnostní rizika našeho státu (terorismus) a bude třeba desítek až stovek milionů korun na jejich pokrytí. Zvýší se i ekologická zátěž prostorů kolem základen.

7)Jak vyplývá ze zkušeností cizích států, může dojít k závažnému zvýšení kriminality v okolí základen. Jedná se především o nedbalostní a násilnou trestnou činnost páchanou vojáky cizího státu, kteří nebudou podléhat české jurisdikci.
Naposledy upravil TofuToNikuDonburi dne 11.8.2006 11:34:56, celkově upraveno 1
ARS OBLIVIONALIS

Síla našeho přesvědčení není důkazem jeho správnosti.

In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro.

Příspěvek 11.8.2006 11:32:15
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

atrej píše:
Ja nevim me to nepripada tak zli. Ja jsem Arab a ktomu jeste Syran takze ameriku moc nepodboruju a Israel uz vubec ne ale zakladna neni spatna pac je to v opustenym bejvali vojensky zakladne a je to jen leteckej destnik takze je nulova sance ze by nikdo to chctel znicit takze zivotni prostredi 00 zatez dostaneme nejaky prachy v a v okoli zakladny se budou muset delat vseliaky novy veci co zaplati amerika tak ad daj prachy

No v celku zaujímavý názor.
Len otázka je či ide len o znečistenie životného prostredia, no fakt ťažko povedať.
Ale keby si si prečítal pár topicov vyžšie v téme by si vedel že maďaši za takúto základnu nezískali ani korunu.

Příspěvek 11.8.2006 12:03:37
Ravenhorn Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já souhlasím z protiraketovou základnou. S čím bych nesouhlasil je rakotová jenže 90% lidí si pořad myslí, že buď si myslí že je to raketová nebo nezná rozdíl mezi raketovu a protiraketovou základnou. A to je velká chyba. Rozdíl je tak veliký, že dokuď lidé nebudou vědět rozdíly, žádné referendum by němelo být.

Příspěvek 11.8.2006 12:29:26
atrej Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale co jsem poslouchal tak by se za americky prachy meli postavit novy silnice ktry potrebujem je to sice jen jeden tah ale kazda dobra silnicka je fajn, dal je to chatrajici zakladne tak at ji opravej a kazdej clovek dalsi je dobrej pro ekonomiku kdyz tu bude napr 1000 vojaku tak musej jist, pit, kupovat veci a to vsechno je dobry pro nas A nejdulezitejsi vec je ze to NENI raketova zakladna a ale protiraketova a to neznamena pro nas zadny nebezpeci Nesnasim ameriku fakt ji nenavidim poslal bych ji do pekla i s Israelem ale v tomhle vidim plus pro nas

Příspěvek 11.8.2006 12:46:59
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1) Základna nemá za úkol chránit vzdušný prostor České republiky, ale výlučně prostor Spojených států amerických.

Základna setřelý každou nepřátelskou raketu, je jedno kam poletí, možná si myslíš, že Amerika je plná namyšlených blbců ale to, že setřelí nepřátelskou raketu mířící na ČR je samozřejmost, možná jsou agresivní, ale nejsou to idioti.

Bude jen dobře, když jsem Američani umístí pár svých stíhaček, protože na stojí za **** víte za co, jejich vojenské síly bezpečnost naopak zvýší.

Nesmysl. V evropě je pro teroristy tisícovky lákavějších cílů, než Pendolíno z Prahy do Ostravy, které tam nedojede i bez teroristů. A když se na*ere Rusko, tak bude jedno jestli tu základnu máme nebo ne.

4)Česká republika ztratí kontrolu nad částí svého území, kam nebude českým civilistům ani vojákům povolen vstup. Na ČR bude rozmístěno několik set, ale možná i tisíc cizích vojáků.

Cizí vojáci pro nás znamenají peníze, to že jsou nebezpeční, tak to jsou i naši vojáci.

6) Zvýší se i ekologická zátěž prostorů kolem základen.

Nevím, jak by základna mohla ohrozit ekologii, mám takový pocit, že Opatovická uhelná elektrárna vydá za 1000 takových základen.
Za blbost se platí.

Příspěvek 11.8.2006 13:03:13
ledna Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
Mě by nevadila základna, která by byla součástí systému NATO, ale myšlenka čistě americké se mi moc nelíbí.

Když se podíváš na událosto posledních 17ti let, tak je zcela jednoznačné, že nato, OSN je bez USA naprosto k ničemu a k nepotřebě. Když se někde něco semele (nějakej hladomor, zemětřesení), tak všichni říkaj USA, honem, pošlete letadlové lodě s pomocí. TSM když se jedná o vyslání mírových sil...když se však USA vzhledem k neschopnosti OSN a NATO rozhodnou jednat, tak všichni na ně nadávaj...

Příspěvek 11.8.2006 13:18:35
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Naprosto ale 100% souhlasím se Siriusem a tohle by jste si všichni měli uvědomit

JO

Příspěvek 11.8.2006 13:34:44
Ravenhorn Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo taky souhlasím. Přesně si to vystih.

Příspěvek 11.8.2006 14:14:40

Odpovědět s citací

Základna setřelý každou nepřátelskou raketu, je jedno kam poletí, možná si myslíš, že Amerika je plná namyšlených blbců ale to, že setřelí nepřátelskou raketu mířící na ČR je samozřejmost, možná jsou agresivní, ale nejsou to idioti.

Promiň, ale nikde jsme neřekl, že "Amerika je plná namyšlených blbců", právě naopak si myslím si, že medii prezentovaný obrázek Američanů jako agresivních militantistů je zcela mylný a značně neobjektivní, leč bohužel se z tohohle názoru vyklubala módní vlna, která zasáhla celou starou dobrou Evropu (viz. úspěch dokumentů Bowling for Columbine, nebo Fahrentheit 9/11)

Nevím, kde bereš tu jistotu, že se U.S.A zaváže ohranit Českou republiku v případě raketového útoku. Protiraketové základny se rozmisťují po celém světě kvůli tomu, aby byla co největší pravděpodobnost, že raketa neprojde až Americe. Navíc výstavbou základny si nepřímo zajistí loajálnost našeho státu co se týče mezistátní politiky.
Bude jen dobře, když jsem Američani umístí pár svých stíhaček, protože na stojí za **** víte za co, jejich vojenské síly bezpečnost naopak zvýší.

Jsme součástí NATO, takže o bezpečnost našeho vzdušného prostoru by mněla být zajištěna i přestože, neoplýváme tak vyspělou technologii jako U.S.A--přišlo by mi to jako nošení dřiví do lesa.

Nesmysl. V Evropě je pro teroristy tisícovky lákavějších cílů, než Pendolíno z Prahy do Ostravy, které tam nedojede i bez teroristů. A když se na*ere Rusko, tak bude jedno jestli tu základnu máme nebo ne.

To máš jistě pravdu, ale přesto by potencionální teroristický útok na ČR nebyl marný. Protože cílem takovýchto útoků není jenom spáchat co nevětší škody a zmařit co nejvíce životů, ale taky demoralizovat a nabourat psychiku té dané země, znestabilizovat ekonomiku, politickou situaci atd. Takže teroristický útok i na tak malou zemi jako je ta našé má svůj smysl. A ve výsledku to může být velká cena, kterou bychom zaplatili za to, že jsme nechali Američany postavit si u nás základnu.

Cizí vojáci pro nás znamenají peníze, to že jsou nebezpeční, tak to jsou i naši vojáci.

Hrozí nám ztráta vlastní státní suverenity ( hlava 1. článek 1. ústavy ČR) pokud předáme americké armádě kontrolu nad částí naší republiky, kde nebudou platit naše zákony a ani nám nebude umožněn přístup.Větší pozitivní dopad a mezinárodní prestiž získá ČR, když tuto nabídku ze strany Spojených států předloží na jednání v rámci EU. Tím totiž dokážeme, že si svých sousedů a jejich názorů vážíme, protože existence americké základny v ČR automaticky ovlivní všechny naše sousedy do vzdálenosti tisíců km.

6) Zvýší se i ekologická zátěž prostorů kolem základen.

Nevím, jak by základna mohla ohrozit ekologii, mám takový pocit, že
Opatovická uhelná elektrárna vydá za 1000 takových základen.

Ano máš pravdu, ale současný evropský trend je co nejvíce omezit ekologickou zátěž( v ČR můžeme za důkaz, i když malý, považovat zvolení strany zelených do parlamentu), bohužel Američané tento trend nenásledují (viz. třeba nepodepsání Kjótského protokolu) a tak nevím, proč bychom mněli kvůli nim dělat ústupky v otázkách ekologie.

To ledna:
Když se podíváš na událosto posledních 17ti let, tak je zcela jednoznačné, že nato, OSN je bez USA naprosto k ničemu a k nepotřebě. Když se někde něco semele (nějakej hladomor, zemětřesení), tak všichni říkaj USA, honem, pošlete letadlové lodě s pomocí. TSM když se jedná o vyslání mírových sil...když se však USA vzhledem k neschopnosti OSN a NATO rozhodnou jednat, tak všichni na ně nadávaj...

Já bych neøekl, že OSN nebo NATO jsou k ničemu (viz. pomoc při konfliktu v Jugoslávii, nebo dodávka potravin a jiná podpora Afriky). Narozdíl od Ameriky jsou zdrženlivější v otázkách vojenského zásahu a pod. Což neni na škodu, jelikož dost často jsou s vojenským útokem spojeny i jiné záměry ( lepší pozice na trhu, ropa, výsadní právo obchodu atd.). OSN a NATO se snaží spíše pracovat na poli diplomatickém-- což je zdlouhavý proces, než se dojde k nějakému hmatatelnému výsledku-- zatímco U.S.A má prostředky a i jistou potřebu k vojenskému zásahu.
Amerika získala po Druhé světové válce výsadní postavení supervelmoci a s tím přichází i potřeba zodpovídat za druhé (Evropský komplex).
Naposledy upravil TofuToNikuDonburi dne 11.8.2006 16:20:21, celkově upraveno 2
ARS OBLIVIONALIS

Síla našeho přesvědčení není důkazem jeho správnosti.

In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo