Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 06.08. 2006: Review epizody 1004

06.08. 2006: Review epizody 1004

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.8.2006 19:15:23
Vrihedd Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

některá zařízení mají funkci "Paměť kódů" do té paměti se dostaneš i když zadáš špatné heslo, ale ukáže ti to nesprávné kódy, mohli tam mít něco podobného, co by ukázalo buď špatné nebo správné ale zavirované informace

vždyť už měli takových foothold situací

Příspěvek 08.8.2006 20:18:01
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No právě jsem dokoukal epizodu 10x04 a musím říct, že se SGC opět ukázalo. Větší ochranu má snad i hřiště v mateřský školce :!:

Voják v pohodě vpustí Barreta do místnosti s Ba'alem a nikomu nic neřekne. Měl alespoň informovat generála, nebo snad ne ?

To, že u dveří stojí vždycky jen jeden maník s MP5kou nad tím se námá pomalu ani cenu vyjadřovat. Všechny ty klony bych nahnal do jednoho patra - vzpomínáte někde v první sezóně tam měli něco jako věznici nebo izolaci ... To patro bych kompletně uzavřel. (Zajímaví, že z počítače v něaký skladu se dá v pohodě stáhnout complet databáze a ještě k tomu pomalu dostanete bonus v podobě "fešný disketky" - o tom až dál)
Ke každejm dveřím minimálně dva vojáky v plný polní - M4ka, neprůstřelná vesta, flashbangy, Zat (popřípadě jinou nesmrtící zbraň jako třeba Tazer).

Pokud už měli ten plyn tak bych ho instaloval do těch cel, jakmile by se něco podělalo, mrsk a můžeme Ba'alům udělat ... Pá Pá
S takovou alternativou mohli počítat už od začátku.

Počítačovej systém na základně je další věc. To by dokázal "hacknout" i úplnej magor, s prstem v nose a banánem za uchem co by se dostal k jedný konzoli !! To je až k smíchu. Vojenskej systém, a na takovýhle základně dvojnásob, by měl bejt dělanej systémem uzavřenejch okruhů - třeba že z konzole na vytáčení brány by jste se nedostali do databáze a naopak. Takhle kdo ovládne jeden systém tak de facto ovládá celou základnu ... !!!!

Zajímaví, že počítačovej vir znaj asi jen Wraithové, proč sakra neni v našich systémech něco podobnýho, něakej vir, kterej v případě neoprávněný manipulace (zkopírování, pokus o přehrání atd.) by to nesmazal ...

Dál pak doufám, že Ba'al má doma PCko nebo alespoň něakou čtečku aby si to moh teda hezky zkopírovat ...

Další z epizod kde se lidi ukázali jako úplný debilové s inteligencí mikroba v záchodový míse. Už mě pomalu začíná štvát jak si každej alien příde do SGC nebo do Atlantis se slovy: "Zdarec, já si tady jen něco stáhnu, pokud to nebude vadit ..."

Tahle epizoda je pro mě jasnej podprůměr (možná ani to ne) :evil:
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 08.8.2006 20:43:44, celkově upraveno 1
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 08.8.2006 20:21:15
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No už teď je Baal docela na koni a kde je jedna zbraň, může být i druhá. Kromě toho je mnoho způsobů jak zabít člověka - to svede i Baal, ale jenom jeden, zatím nám známy, jak neutralizovat povznesenou bytost - Merlinova zbraň. Po likvidaci Ori i Antiků je Baal (aspoň si to myslí), nejvyspělejší bytostí ve vesmíru...a bude dělat otroky...
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 08.8.2006 20:26:06
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslím, že si Baal bude muset ještě zajet na Zem koupit PC a chran ho buh koupi-li si PC s Windowsema :lol: by se musel vratit do SGC a zeptat se jich co to k sakru je ta neodtranitelna chyba 0000111 atd
Je pravda, že ten plyn tam měl být pro jistotu. Podcenily to ako prase

Příspěvek 08.8.2006 20:28:41
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Na druhou stranu se mi líbilo, že už to nevypadalo jako by horda "hloupejch" jaffů dostala klasicky na zadek, ale že to bylo víc než vyrovnané. I když mi teda není moc jasné, kde se Baal naučil zacházet s MP5 a Berretou?!?

Příspěvek 08.8.2006 20:35:16
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nejsem si jist, zda-li něco zmáčkneš a hned trefíš poměrně slabě kryté USAF vojáky na pár (možná) desítek metrů, já bych si hned netrouf....Jinak Jack O´neill je klasik, který dokáže všechno, i chodit po vodě :D

Příspěvek 08.8.2006 20:50:27
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No Jack se s tyčovkou naučil zacházet už ve filmu ... Tady je právě další problém, ač jsou naše zbraně "nesmírně" primitivní, tak jsou docela složité na ovládíní. Musíte natáhnout závěr, odjistit, přebíjet, když vám dojdou náboje ... :lol:
Nemluvě o tom, že oni nejen uměj z našich zbraní střílet, oni s nima uměj střílet líp než naši vojáci !! To že se voják s M16tkou netrefí na 15metrů do Ba'ala jen tak stojícího uprostřed chodby je až k pláči. A pan B. jen vezme MP5tku od boku a krosí jedna radost jako by se nechumelilo ... :!:
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 08.8.2006 20:59:17
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Přesně. Tohle je sice přitažené za vlasy, ale co, vždyť je to bůh :lol: Ono to musí nějak vypadat, jinak by se z SGC vůbec nedostali, kdyby je všechny pokosili, že jo?!? Mě se ten díl poměrně líbil...

Příspěvek 08.8.2006 21:07:26
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Máte pravdu s těma lidskejma zbraněma a taky s tím jak nemohli žádného trefit to bylo k pláči

Příspěvek 08.8.2006 21:21:46
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No každopádně prokousat se zase až k sobotnímu ránu, kdy už konečně bude nějaký ten torrent, to je děs tohle čekání...normálně mě to zabíjí...

Příspěvek 08.8.2006 21:37:13
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ty si myslíš že to bude nadväzovať?

Příspěvek 08.8.2006 22:32:54
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To zrovna ne, ale bude to další kousek do skládačky, která už je teď mnohem větší, než kdokoli z nás kdy mohl tušit (myslím i autory). Tohle je pomalu větší než Star-Trek... Je to fakt napínavý, nikdy nevíš co bude příště, teda až na teaser... :D

Příspěvek 09.8.2006 13:31:22
Arianus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
No právě jsem dokoukal epizodu 10x04 a musím říct, že se SGC opět ukázalo. Větší ochranu má snad i hřiště v mateřský školce :!:

Voják v pohodě vpustí Barreta do místnosti s Ba'alem a nikomu nic neřekne. Měl alespoň informovat generála, nebo snad ne ?

To, že u dveří stojí vždycky jen jeden maník s MP5kou nad tím se námá pomalu ani cenu vyjadřovat. Všechny ty klony bych nahnal do jednoho patra - vzpomínáte někde v první sezóně tam měli něco jako věznici nebo izolaci ... To patro bych kompletně uzavřel. (Zajímaví, že z počítače v něaký skladu se dá v pohodě stáhnout complet databáze a ještě k tomu pomalu dostanete bonus v podobě "fešný disketky" - o tom až dál)
Ke každejm dveřím minimálně dva vojáky v plný polní - M4ka, neprůstřelná vesta, flashbangy, Zat (popřípadě jinou nesmrtící zbraň jako třeba Tazer).

Pokud už měli ten plyn tak bych ho instaloval do těch cel, jakmile by se něco podělalo, mrsk a můžeme Ba'alům udělat ... Pá Pá
S takovou alternativou mohli počítat už od začátku.

Počítačovej systém na základně je další věc. To by dokázal "hacknout" i úplnej magor, s prstem v nose a banánem za uchem co by se dostal k jedný konzoli !! To je až k smíchu. Vojenskej systém, a na takovýhle základně dvojnásob, by měl bejt dělanej systémem uzavřenejch okruhů - třeba že z konzole na vytáčení brány by jste se nedostali do databáze a naopak. Takhle kdo ovládne jeden systém tak de facto ovládá celou základnu ... !!!!

Zajímaví, že počítačovej vir znaj asi jen Wraithové, proč sakra neni v našich systémech něco podobnýho, něakej vir, kterej v případě neoprávněný manipulace (zkopírování, pokus o přehrání atd.) by to nesmazal ...

Dál pak doufám, že Ba'al má doma PCko nebo alespoň něakou čtečku aby si to moh teda hezky zkopírovat ...

Další z epizod kde se lidi ukázali jako úplný debilové s inteligencí mikroba v záchodový míse. Už mě pomalu začíná štvát jak si každej alien příde do SGC nebo do Atlantis se slovy: "Zdarec, já si tady jen něco stáhnu, pokud to nebude vadit ..."

Tahle epizoda je pro mě jasnej podprůměr (možná ani to ne) :evil:

Na tohle téma si už připravuji přednášku SGC vs. USAF; ve které hodlám porovnat na ukázkách SGC a reálnou USAF :D
[img][images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpg]images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpghttp://[/img]
NCIS SAN DIEGO - 1X02 MISTAKES ... NEBUDE :(

Příspěvek 10.8.2006 18:54:25
projectX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak díl se mi líbil též ze začátku. Myslel sem teda, že je včas odchytěj, ale chápu, proč je scénáristi nechali utéect. Zaprvé by ten konec skončil blbým happyendem, a za druhé, chtěli ději po hledání té zbrani dodat dynamiku(budou se předhánět kdo to dřív najde) - takže díl nebyl tak zdaleko o ničem.
na druhou stranu nevím, jesli se to zdálo jenom mě, ale ke konci tam stálo až nějak moc Baalů... odkud se všichni vzali? Dyť na základně neměli ani deset, nebo jo? Napočítal sem tam potom minimálně 16 Baalů v místnosti a to přeci ze tři tak pobili, nebo ne? NO ale třeba sem to viděl málokrát (jednou :-) )
A co mě napadlo hned,když se zmínili o tom "majáčku"... ten implantát jim z těla vyjmout.... pak by je tam mohli mít klidně bez rušičky. Ale co, nebyl to špatný díl, alespoň bude z čeho dělat nové mvidy :-)
[img][http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif]http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif[/img]

Příspěvek 11.8.2006 22:48:09
marmange Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tenhle díl byl kentus. Prostě zase další zápletka, ve které se necháme napálit, protože nám nějaký záporák kdovíco naslibuje. Viz Replicarterová vs. Carterová. A všichi jsou najednou pitomí jak zamilované osmnáctky a vůbec nemyslí na zadní vrátka.
g-a-f

Příspěvek 12.8.2006 08:35:44
projectX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Přesně, (zajímavé že za další průser úniku informací zase může Carterová :-) )...
K tomu ještě neskutečná nuda a máme tu hodnocení 2/5 a to sem mírný :twisted:
[img][http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif]http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif[/img]

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách