No právě jsem dokoukal epizodu 10x04 a musím říct, že se SGC opět ukázalo. Větší ochranu má snad i hřiště v mateřský školce
Voják v pohodě vpustí Barreta do místnosti s Ba'alem a nikomu nic neřekne. Měl alespoň informovat generála, nebo snad ne ?
To, že u dveří stojí vždycky jen jeden maník s MP5kou nad tím se námá pomalu ani cenu vyjadřovat. Všechny ty klony bych nahnal do jednoho patra - vzpomínáte někde v první sezóně tam měli něco jako věznici nebo izolaci ... To patro bych kompletně uzavřel. (Zajímaví, že z počítače v něaký skladu se dá v pohodě stáhnout complet databáze a ještě k tomu pomalu dostanete bonus v podobě "fešný disketky" - o tom až dál)
Ke každejm dveřím minimálně dva vojáky v plný polní - M4ka, neprůstřelná vesta, flashbangy, Zat (popřípadě jinou nesmrtící zbraň jako třeba Tazer).
Pokud už měli ten plyn tak bych ho instaloval do těch cel, jakmile by se něco podělalo, mrsk a můžeme Ba'alům udělat ... Pá Pá
S takovou alternativou mohli počítat už od začátku.
Počítačovej systém na základně je další věc. To by dokázal "hacknout" i úplnej magor, s prstem v nose a banánem za uchem co by se dostal k jedný konzoli !! To je až k smíchu. Vojenskej systém, a na takovýhle základně dvojnásob, by měl bejt dělanej systémem uzavřenejch okruhů - třeba že z konzole na vytáčení brány by jste se nedostali do databáze a naopak. Takhle kdo ovládne jeden systém tak de facto ovládá celou základnu ... !!!!
Zajímaví, že počítačovej vir znaj asi jen Wraithové, proč sakra neni v našich systémech něco podobnýho, něakej vir, kterej v případě neoprávněný manipulace (zkopírování, pokus o přehrání atd.) by to nesmazal ...
Dál pak doufám, že Ba'al má doma PCko nebo alespoň něakou čtečku aby si to moh teda hezky zkopírovat ...
Další z epizod kde se lidi ukázali jako úplný debilové s inteligencí mikroba v záchodový míse. Už mě pomalu začíná štvát jak si každej alien příde do SGC nebo do Atlantis se slovy: "Zdarec, já si tady jen něco stáhnu, pokud to nebude vadit ..."
Tahle epizoda je pro mě jasnej podprůměr (možná ani to ne)