Aby se srazili asi možný neni, každá loď má sví HPmotory a taky druh okna...každá loď nebo typ lodi má jinej HP a hlavně vlastní takže to nejde s myslim to je jak kdyby do tebe někdo naboural na tví příjezdový cestě kam můžeš jenom ty.
asi máš pravdu ale byla by to asi veklá nahoda hodně velka náhoda ale kolik mužeš otevřít hyperprostorovej oken. podle mě jich mužeš otevřít kolik chceš ale kolik jich muže bejt ví to někdo?
No já si myslím, že by se nesrazily, protože každy HP okno, vede jen jedním směrem, jako červí díra(teda he to můj názor), takže vlastně by proleteli sebou, to je jako kdyby byl v cestě asteroid, který se taky pohybuje po trajektrii země-Chulak, a taky by jím přiletěli
2Shorty: No nevim nějak si to nedovedu představit, podle mě to závisí na rychlosti a není to ve zkrácení, asghardové jsou přece rychlejší než naše lodě nebo antikové mají dva druhy HP...tak musí přece překročit rychlost světla bez nějakého zkrácení, prostě jen vytvoří tunel skrz prostor.
To, ze nekdo ma "rychlejsi" HP znamena, ze s vetsi energii dokaze vytvorit kratsi tunel. HP proste jen deformuje casoprostor a v HP neletis vetsi rychlosti nez svetlo. To proste nejde.
Ale v poslednim dile prvni serie rika teal`c jak byli v tom hataku ze goauldske lode umi letat nekolikrat vetsi rychlosti nez je rychlost svetla..Takze nevim nevim
Jak říkal Shorty ony nedokážou lítat rychleji než světlo. To jen pozorovateli se zdá, že lítá rychleji. A proto taky říkají, že ty lodě lítají rychleji. Snad jste pochopili co jsem chtěl říct.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)
Ja upresnim, to co rikal Scream. tak, abych vam vysvetlil, proc to rikali: lod vytvori tunnel (zkratku) mezi dvema body. Proleti jim normalni rychlosti. Ty dvas body budou vzdaleny treba tisice svetelnych let. V hyperprostoru neprekroci NIKDY rychlost svetla. Ale vzhledem k pozorovateli, ktery bude v normalnim vesmiru, lod prekona vzdalenost mezi temito dvema body mnohem rychleji nez svetlo, tudiz se zda, ze lod leti rychleji nez svetlo. Ale to jen vuci okolnimu vesmiru.
Je to je fakt dobra otazka, tazko povedat, ale pokial si pametáte SW 4 epizodu, tak tam Han Solo vo Falcone zase spominal, že musí urobiť výpočty na skok aby sa nevynoril niekde urpostred hviezdy alebo planety (alebo tak nejako). Podla mna by sa nemalo cez planety prechadzat, ale na druhu stranu, neviem si predstavit lod v hyperpriestore, ktorá každú chvíľu manévruje kôli nejakej planéte, hviezde, nebezpečnej hmlovine...takže sa priklánam k tomu, čo som spožiatku nebrala- musí prechádzať cez iné objekty (Ja viem, že si navzájom odporujem, ale čo už.. s niekym sa pohádať musím.. )
Han Solo říkal že rychlost světla není žádná sranda takže tam se jednalo o rychlost světla
Hyperrychlost je zvlaštní asi je fakt mnoho vysvětlení podle mě je možný to že jsi v jiný dimenzi a prolítaváš okolím jako duch ale nevim jak to opravdu funguje ale chci to vědět
Protože je to efektní
Ve spoustě knížek a povídek je skákání spíš stylem ted jsem tady a ted tam maximálně spojený s nevolností atd. Nebo tak že je člověk v něčem jako bezvědomí.
Tak jsem si to našla ve scénáři: HAN: Traveling through hyperspace isn't like dusting crops, boy!
Without precise calculations we could fly right through a star or
bounce too close to a supernova and that'd end your trip real quick,
wouldn't it?
No kdyz se bavime o cestovani vesmire, tak jsem cetl o pravdepodonostnim polem a to znamena ze kazdy objekt muze existovat vsude ve vesmiru.
[img][http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gif]http://img153.imageshack.us/img153/3969/inkvizitor01jo0.gifhttp://[/img]
Ale já sem nuzák. Mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj lehce, neboť šlapeš po mých snech.
mě příjde jako kdyby v nějákym filmu mluvily o rychlosti světla a zaroven potom o chvíly mluvily zase jako o hyperrychlosti je v tom docela zmatek ale taky si mysli jako většina že rychlost světla je něco jinýho než Hyperrychlost
Když si zpomeneš na jeden díl, jak Apophis "přitáhl" na mateřské lodi asteroid a nasmeroval ho na nasi planetu, tak SG1 k nemu letela a Carterova udelala to hyperOkno tak velké, že to pohltilo celý asteroid a proletelo to naší planetou... takže to asik bude moct letet skrz