16. díl – Nejtěžší chvilky/Hardes Moments, part 2
Země, Colorado Springs, Stargate Command, 31. prosince, 8:00Sam po kratší dovolené vešla do SGC, ve kterém pořád byly vyvěšené ozdoby i s Vánočním stromkem. Po vejití do velké haly, ji přivítala poručík Johansenová, která pro ni měla přichystané několik zpráv a přesunu lidí do nových domů.
„Byli už všichni přestěhováni?“
„Ano, madam. Přechodné budovy jsme tak mohli nechat zbourat.“
„Výborně. Kontaktujte Atlantidu, že bych ráda mluvila s doktorkou Weirovou.“
„Rozkaz.“ Tamara sedla ke stolu a Sam vešla do své kanceláře, kde stoupla k dotykové tabuli, na které si nechala zobraz stav asgardského jádra, které bylo postaveno v sekci čtyř. Jádro je nastaveno pro fungování molekulárních syntetizátorů v domácnostech. Když Sam viděla, že je vše v naprostém pořádku, přepnula obrazovku na dálkové senzory. Naštěstí na nich nic nebylo, takže mohla sednout ke stolu a na počítači prohlédnout planety které doposud nenavštívili. Jedna ji zaujala hned po rozkliknutí na mapy. Antikové měli záznamy o všech planetách, na kterých umístili Hvězdné brány. Zrovna na P6D-094, kterou si Sam prohlížela, by měla být početná kolonizace, kterou před nedávnem vybudovali Furlingové. Doposud se s touto rasou nesetkali, a tak se Sam rozhodla, že na tu planetu pošle SG-1 spolu s SG-5, kterému velí plukovník Young. Po chvilce sepisování na počítači se z vysílačky ozvala Tamara: „Madam, je tu doktorka Weirová.“
„Pusťte ji dovnitř,“ řekla Sam a vstala od stolu. Mezitím Elizabeth vstoupila do její kanceláře.
„Generále.“
„Doktorko. Posaďte se,“ pobídla ji Sam a obě si sedly ke stolku na bílí gauč. Obě teď měly krásný výhled do velké haly, kudy právě teď procházelo několik SG týmů vrácených z několika planet.
„Co pro vás mohu udělat?“
„Chtěla byste dělat prostředníka mezi námi a ostatními zeměmi?“ Elizabeth překvapilo, že jí Sam navrhla takovou práci.
„Jelikož Atlantida teď patří plukovníku Kašparové, tak ráda,“ odpověděla Elizabeth, „Doufám, že jsem ještě všechno nezapomněla.“
„Kdybyste cokoliv potřebovala, stačí říci.“
„Platí.“ Obě si potřásly rukou a opřely se polštáře, které byly na gauči.
Prostor kolem Země, ColumbiaZatímco plukovník Paul Emerson byl na Zemi se svým synem, lodi teď velel podplukovník Jack Olsson, který se svým týmem dávali dohromady loď. Právě teď se Jack nacházel u hlavního generátoru štítů ve strojovně. Vše ve strojovně bylo vypnuté, takže tam nebyla žádná radiace.
„Dobrá, spusťte diagnostiku.“
„Ano, pane,“ odpověděl lodní inženýr, který na svém laptopu spustil diagnostiku štítů.
„Pane, nevím, co s tím je, ale…“ Jack přišel k inženýrovi, který mu ukázal laptop. Když viděl, jak lodní systémy opět začaly blbnout, zapnul vysílačku na svém uchu.
„Tady Olsson, vypněte na lodi veškeré systémy. Hned!“
„Pane?“ nechápal inženýr.
„Celá loď je nakažena virem, který vysílá všem naši polohu. Hlavně těm, kteří zaútočili na naši Zemi.“ Jack se podíval na světla, která během několika vteřin zhasla. Inženýr měl s sebou baterku, a tak ji aktivoval.
„Co teď?“ zeptal se inženýr.
„Musím jít k jádru, dokud má šťávu. Přenesu všechny na povrch, než nám dojde vzduch,“ odpověděl Jack a oba sprintem vyrazili k jádru.
Když Jack dorazil do místnosti s jádrem, aktivoval pro jádro rezervní energii, která vydrží necelou minutu, proto ani vteřinu neváhal a okamžitě přenášel posádku napovrch planety. Když jádro ukázalo, že se na lodi nachází sám, vypnul jádro a vyrazil do zásobovací místnosti pro kyslíkovou masku.
Země, Colorado Springs, Stargate CommandKdyž se začala posádka Columbie objevovat v SGC, Sam okamžitě zavolala Paula.
„Carle?!“ zavolal na něj Paul, když viděl svého pilota z Columbie.
„Pane.“
„Co se stalo?“
„Podplukovník Olsson nás všechny transportoval z lodi.“
„Proč?“ zajímalo Paula.
„Naši nepřátelé nám zanechali menší dárek, než jsme skočili sem,“ odpověděl inženýr, který k nim přiběhl, když je zahlédl.
„Jaký?“
„Sledovací zařízení. Přišli jsme na něj při spuštění diagnostiky štítů. Podplukovník poté nařídil okamžité vypnutí systémů na lodi. Pak nás všechny přenesl sem. Nevím, kde jde. Zjevně zůstal na lodi.“ Paul přemýšlel nad tím, co budou dělat, ale pak se tam z ničeho nic objevil Kevin, který ho chytl za rukáv a přenesl se s ním na Queenmary, která tou dobou byla taky na orbitě planety.
Prostor kolem Země, QueenmaryKdyž se oba objevili na můstku, namířili si to k Weapsovi, který měl na obrazovce zobrazenou Columbii.
„Zachycuji na palubě Columbii pouze jedinou známku života. Podle lokátoru to je podplukovník Olsson.“
„Přeneste ho okamžitě na můstek!“ rozkázal Paul. Weaps souhlasně kývnul hlavou a po zadání příkazu do počítače se objevil Jack na můstku.
„Jacku?“ Po objevení na můstku dřepl na zem a snažil se nadechnout čerstvého vzduchu.
„Jo...“
„Tys mě teda vyděsil.“
„Omlouvám se.“ Jack zakašlal a za pomocí obou plukovníků se postavil na nohy. Oba zajímalo, co se na Columbii dělo.
„Po spuštění diagnostiky štítů se objevil skrytý virus, který se rychle rozšiřoval po celé lodi. Nařídil jsem okamžité vypnutí systémů, ale poté, co jsem přenesl posádku na povrch, se opět projevil. Chtěl mě udusit, když jsem běžel zrovna do zásobárny pro kyslíkovou masku. Columbia právě teď vysílá do naší rodné reality souřadnice, kde se právě teď nacházíme. A teď jsme snadným cílem pro Replikátory, Wraithy a Kliprity.“
„Klipri…Co?“ divil se Kevin.
„Určitě jste se s nimi už taky setkali v Pegasu. Daedalus z jiné alternativní reality,“ řekl Paul.
„A sakra.“
„Columbii už nelze vrátit pod naši kontrolu. Je jen otázkou času, než virus zaktivuje celou loď,“ oznámil Jack.
„Možná je tu jiná šance. Weapsi, přeneste McKaye k nám na palubu.“ Kevin se přesunul zpátky do přední části můstku, kde se po objevení transportního paprsku objevil Rodney.
„Co se děje?“
„Na Columbii máme virus, který převzal nad lodí kontrolu. Je jen otázkou času, než získá plnou,“ odpověděl Paul.
„Jaký virus? … Myslím autora?“ Jack se podíval na Paula a pak na Rodneyho, kterému odpověděl: „Replikátoři.“
„Máte na lodi jádro?“ zajímalo Rodneyho.
„Ano, ale než jsem opustil místnosti, vytáhl jsem z něj pár důležitých krystalů, bez kterých se vůbec nespustí,“ odpověděl Jack a vytáhl z kapsy celkem pět čipových krystalů.
„Super, takže Replikátoři po lodi pochodovat nebudou,“ ulevil si Rodney.
„Musíme do skafandrů a dostat se dovnitř,“ řekl Kevin.
„Do těch, ve kterých se nedá skoro vůbec hýbat?“ zakňučel Rodney, jelikož on nejvíce nesnášel právě skafandry.
„Ne, ty namysli nemám. Pár nových jsme dostali z SGC na vyzkoušenou. Doposud jsme je ještě nevyzkoušeli, jelikož naše hlavní práce byla postavit baráky pro všechny obyvatelé na Zemi.“
„Myslím, že teď je ta správná doba na jejich vyzkoušení,“ řekla Sam, která se nechala skrze Hammonda přenést na Queenmary.
Sam, Kevin, Jack, Rodney i Paul se navlékali do nových skafandrů, které byly vytvořeny pro vojenské účely v terénu. Když si je na sebe navlékli, všichni čtyři, až na Rodneyho, si vzali s sebou pro jistotu zbraně.
„Na jak dlouho máme kyslík?“ zajímalo Rodneyho.
„Na tak dlouho, že byste v tom skafandru mohl být celý týden.“
„Stlačený vzduch. Skafandry jsou vytvořeny skrze asgardské jádro. Bezpečný,“ vysvětlila hnedka Sam a pak se usmála na Kevina, který mezitím zkontaktoval můstek. Během několika uplynutých vteřin se objevil v místnosti transportní paprsek, který je přenesl na Columbii.
Prostor kolem Země, ColumbiaVšech pět se objevilo na můstku, který touto dobou byl bez vzduchu. Všude kolem nich létaly jiskry, které vytvářel samotný virus, aby jim znemožnil pohodlný průchod lodí.
„Kde začneme?“ zeptal se Paul.
„Měli bychom se rozdělit. Já a Rodney půjdeme do místnosti s jádrem. Vy půjdete do řídící místnosti,“ navrhla Sam. Všichni souhlasně kývli a vyrazili na cestu. Půlka cesty byla stejná, jen obtížnější než za normálních podmínek. Jelikož výtah nemohli použít, tak museli lézt po žebříku o pět pater níže.
„Vážně?“ zakňučel Rodney.
„Můžete klidně výtahem, ale až vás ten virus zabije, tak si pak posmrtně nestěžujte, doktore,“ řekl mu na to Jack, který lezl dolů jako první. Rodney uznal, že na tom něco pravdy bude, a tak mu Sam uvolnila místo, aby mohl lézt dolů jako druhý.
Po dvaceti minutové cestě po lodi se dostali na chodbu, kde se museli rozdělit. Největší problém byl, že na Columbii byly po chodbách taktéž obranné prvky, které se aktivovaly. Z podlahy najednou vyjela zbraň vzhledem vypadající asgardským paprskometům v menším měřítku.
„Do hajzlu,“ řekl na to Paul.
„Kolik máme…?“ než to Rodney dopověděl, zraň byla nabita a připravena k okamžitému použití.
„Vteřinu,“ odpověděl Jack. Když zbraň vystřelila kratší paprsek, Jack silným mávnutím pravé ruky poslal paprsek zpátky na zbraň, která byla tím zničena. Vlnu výbuchu pak zastavil tím, že sepjal před sebou ruce. Poté, co vše ustálo, měl Jack hodně co vysvětlovat.
„V naší realitě jste nebyl Antikem, plukovníku Marksi, ale já,“ přiznal Jack skutečnost, která byla v jejich realitě. Paul na něj zíral stejně jako předtím na Kevina. Bylo zcela jisté, že o tom nikdo nevěděl.
„Omlouvám se, pane. Ale nemohl jsem to nikomu říci.“
„Proč?“ nechápal Paul.
„Protože v naší realitě Antikové podlehli Engarům. Byl jsem poslední přeživší s těmito schopnostmi. Právě teď nejspíše v naší Mléčné dráze jsou i Engarové, kteří si to rozdávají s Replikátory, Wraithy i s Kliprity.“
„Takže v té vaší…?“
„Jsou všichni mrtví,“ odpověděl Jack. Hned na to následovala menší exploze z chodby, kde se nachází asgardské jádro.
„Zůstaňte tady.“ Jack se rozeběhl směrem k explozi následovaný Kevinem, který neuposlechl a běžel za ním. Když otevřel dveře od místnosti, všude byl samý kouř. Nic nešlo vidět. Jack viděl za sebou Kevina, a tak se ho dotkl a vytvořil kolem nich štít. Pak vešli dovnitř, kde si to namířili k jádru, které naštěstí bylo neporušené.
„Kde tu máte řídící krystaly od hypermotorů, motorů, štítů a vnitřních senzorů?“ zeptal se Kevin.
„Žádné nejsou.“
„Co tím chcete říci? Jak teda ovládáte loď?“ zarazil se nad tím Kevin. Jackovi nezbývalo nic jiného, než mu to říci: „Columbia nevlastní pouze asgardské jádro, ale i replikátorské, které jsme získali, když postupně útočili na naše základny.“
„Chcete tím říci, že veškeré systémy jsou řízeny skrze replikátorského jádra?!“
„Ano, pane.“
„A to je kde?“
„Na zádi u motorů. Desáté podlaží, chodba D-5, místnost Replik,“ odpověděl Jack a během několika vteřin oba zmizeli.
Paul, Sam i Rodney čekali na ně na chodbě. Ale než by se jich dočkali, vyrazili alespoň do řídící místnosti, kde prozatím žádná exploze nebyla slyšet.
„Předpokládám, že jste to nevěděl?“ zeptala se ho Sam.
„Ne,… nevěděl,“ odpověděl zklamaně Paul.
„Mohu vás alespoň utěšit tím, že o Kevinovi to taky nikdo nevěděl, jen jeho manželka.“
„Já tu jsem taky…“ ozval se Rodney, kterého si nikdo nevšímal.
„My víme, Rodney. Nezapomněli jsme na tebe,“ řekla Sam.
Kevin s Jackem se objevili v místnosti s replikátorským jádrem, které bylo obklopeno samotnými bloky Replikátorů.
„Už vím, proč jste to nechtěl hned říci.“
„Jo. Virus si našel cestu ke tvůrcům.“ Oba zrovna sledovali, jak replikátorské jádro vytvářelo malé bloky pro stavbu Replikátorů.
„Ve zbrojnici máme bednu C-4. Raději zruším pár místností, než jim nechat celou loď.“
„Hned jsem zpátky.“ Kevin zmizel a nechal tam Jacka samotného. Než se Kevin vrátí, chtěl se Jack podívat na druhé straně místnosti na panel, který je propojen s replikátorským jádrem. Když panel aktivoval, zjistil, že virus zapomněl na jednu důležitou věc, a to zajistit bezpečnost přívodu energie přímo k jádru.
„Paul mě po tomto zabije asi sám,“ řekl dříve, než za pomocí bezpečnostního klíče aktivoval destrukci toku energie. Po otočení klíče se najednou začaly všude objevovat po celé lodi jiskry.
Energie po celé lodi přestávala postupně fungovat. Gravitace na lodi byla přerušena jako první, naštěstí nové skafandry měly odolnější magnetické boty. Sam i Rodney se podívali na Paula, který tušil, co se stalo.
„Co to bylo?“ zajímalo Sam.
„Destrukce toku energie. Jack musel mít u sebe klíč, který použil u druhého jádra.“
„Druhé jádro?“
„Na palubě nemáme pouze asgardský, ale i replikátorský.“
„Plánoval jste nám to někdy říci?“ zeptal se ho Rodney. Odpovědi se nedočkal, jelikož se dostali na místo, kam potřebovali. Rodney se chtěl připojit do sítě, ale tím, že Jack zničil celou síť, nemohl udělat nic.
„Záložní generátor tu máte?“ zeptal se Rodney.
„Zničen spolu s hlavním,“ odpověděl Paul.
„Bez energie nic nemůžeme dělat. Co si sakra myslel, než to zničil?“ nadával naštvaně Rodney.
„Zeptám se ho, až ho uvidím. Alespoň teď budeme mít bezpečný průchod lodí, tímto totiž vyřadil všechny bezpečností prvky na lodi. Žádná zbraň už na nás mířit nebude.“
„Kam půjdeme?“ zeptala se Sam.
„Jelikož všechno vyřadil z činnosti, tak se akorát můžeme vrátit na můstek. K nim se nedostaneme, pokud nás nikdo nepřenese,“ odpověděl Paul.
„Půjdu se nejprve podívat na asgardské jádro. Třeba by se dalo něco udělat,“ řekla Sam.
„S vyndanými krystaly nic neuděláme, ale můžeme to zkusit,“ řekl na to Rodney a všichni tři vyrazili do chodby, kde zabočili do chodby, ve které se nacházela zbraň, která je chtěla zabít.
Poté, co Kevin našel bednu s C-4, se vrátil k Jackovi, který se mezitím hrabal ve vestavěných panelech.
„To jste byl vy?“
„Jo. Plukovník mě po tomto nejspíše zabije sám. A moje žena mu pak za to vřele poděkuje,“ odpověděl Jack a otevřel bednu. Do rukou vzal čtyři C-4ky, které rozmístil poblíž jádra. Při rozmisťování čtvrté C-4ky se Jack najednou zarazil. Kevin se na něj podíval, jelikož nevěděl, co se s ním děje. Pak najednou viděl replikátorsky vytvořenou tyč procházející jeho břichem. Jackovi začala téci z úst krev. Na nohou už nevydržel stát a velmi rychle klesl k zemi. Kevin se k němu přenesl a po dotyku na něho přenesl jak sebe, tak i jeho.
Prostor kolem Země, QueenmaryOba dva se objevili na ošetřovně na Queenmary, kde tou dobou měla službu doktorka Maria Furiová, která seděla u počítače, na kterém si prohlížela lékařské záznamy svých pacientů.
„Doktorko!“ zavolal na ni Kevin. Maria se otočila za sebe, kde viděla ležícího Jacka a nad ním klečícího Kevina. Rychle vstala od počítače a přiběhla k nim.
„Co se stalo?“ Rychle přitlačila ruce na ránu, která silně krvácela.
„Menší problém s Replikátory na Columbii.“
„Jádro by mělo být odpojeno od zbytku lodi… Vyhoďte jej,“ řekl při vědomí Jack. Kevin kývnul hlavou a hned zmizel. Maria mezitím si přivolala zbytek zdravotního týmu, který jí pomohl položit Jacka na lehátko.
Prostor kolem Země, ColumbiaKevin po objevení na Columbii nechal ostatní přenést na Queenmary, zatímco on dokončoval poslední přípravy. Zbytek C-4 schoval zpátky do skladiště a pak se přenesl na bezpečné místo, odkud měl signál na odpálení C-4 v místnosti. Po zmáčknutí tlačítka se najednou ozvala velká rána.
„No do…“ než to dopověděl, rychle od tama zmizel. Vy buch byl poněkud větší než, byl předpokládán.
Prostor kolem Země, QueenmaryKevin se objevil na můstku, kde ostatní měli sundaný vršky od skafandrů. Když se podíval za sebe do prostoru, viděl na Columbii menší výbuch.
„Tak tohle jsme možná krapet přepískli.“
„Kde je Jack?“ zajímalo Paula. Kevin sundal z hlavy vršek skafandru a podíval se na Paula, kterému odpověděl: „Je na ošetřovně. Replikátorské jádro si začalo samo vytvářet bloky. Pár bloků se zformovalo do tyči, která se zabodla do podplukovníkova břicha.“ Paul se bez nejmenšího zaváhání rozeběhl na ošetřovnu, aby zjistil, jak na tom Jack je. Loď mu v tuto chvíli byla zcela ukradená.
„Co to bylo za explozi?“ zeptal se Rodney.
„Museli jsme jádro odstřelit, jiná možnost nebyla,“ odpověděl Kevin a obrátil se na Weapse, „Zaměřte Columbii a přeneste ji do hangáru.“
„Ano, pane.“ Sam, Rodney i Kevin si to pak namířili do skladovací místnosti se skafandry, aby je mohli ze sebe konečně sundat.
Paul skafandr sundal ze sebe až na ošetřovně, kde v tuto chvíli pochodoval z jedné strany na druhou. Čekal, až se někdo z doktorů objeví, aby ho informoval o stavu jeho kamaráda.
„Proč nikdo nic neříká?“
„Jelikož teprve začali,“ odpověděl Kevin, který přišel za ním, „Podplukovník mi řekl, že má ženu.“
„Kate. Čekají spolu první mimčo.“
„Tak to si s Emmou budou určitě rozumět, až vyrostou.“
„Proč jsi to nikomu neřekl, že jsi potomek Antiků?“ snažil se zjistit, proč to neudělal i Jack.
„Není to něco, s čím by se každý chtěl hned na potkání chlubit. Když jsem to zjistil, život se hned změnil. Rodiče prvně opustili mě, pak Martina. Když mě děda s babičkou dostali z dětského domova, museli s pravdou ven. Historie Antiků je krapet zdlouhavá, obzvlášť, když vezmeme u nich věkové rozdíly. Genesis se povznesla a měla babičku až po půl miliónu letech. Ta měla zas mou mámu až po skoro miliónu. Není to přesný, tolik toho zas nevím. Byl jsem párkrát zděšený z toho. Pak jsem se dostal ke Hvězdné bráně a pomalu jsem na to přicházel svým vlastním způsobem. To už se babička s dědou vrátili zpátky do Kaliamu, kde se celou dobu rodiče před námi skrývali. Jack to musel chápat stejně. Obzvlášť, když řekl, že všichni Antikové u vás podlehli Engarům. Být posledním patřící mezi ně je těžký. Až se z toho dostane, zeptejte se ho na to přímo. Popřípadě, jestli víte jména jeho rodičů, tak bych je možná sem dostal, jestli stále žijí. Jen nevím, jestli v této realitě ho měli, nebo ne. Všude se najdou odlišnosti.“
„A co Karina?“
„Já i Karina jsme se poznali náhodou u armády. Ani jeden jsme nevěděli o tom, že ten druhý patří k Antikům. Dozvěděli jsme se to krapet náhodou, když nás poslali na menší misi. Původně to mělo být brnkačka, nakonec z toho vyšla střelba po dvaceti plně ozbrojených vojáků. Všechno se to odehrávalo tady na Zemi. Když šlo do tuhého, Karina se mi najednou začala ozývat v hlavě. Normální člověk nic neslyší, a tak jsme hodně rychle zjistili, kdo ve skutečnosti jsme. Poté, co jsme se z toho dostali, tak jsme spolu začali randit. A zbytek už je jen pohádka o šťastném páru. Milovali se a po dlouhé době zplodili i potomka. Myslím, že kdybych nikdy nepotkal Karinu, tak bych byl ještě v tuto dobu sám. Pořád jsem byl jen na lodi, na osobní život nebyl čas. Když jsem zjistil, že Karina byla převelena na Odysseu, první, co jsem udělal, když se objevila na můstku, bylo to, že jsem vstal od konzole a přede všemi jsem ji políbil.“
„Budu hádat. Všichni na vás zírali.“
„Přesně tak. Nikdo o tom nevěděl, až ten den to zjistili. Ona létala s F-302, dostala velení jedné skupiny. A já střídal na můstku jednu pozici za druhou. Jak říkám, historie je velká, a ne každý se s tím chce chlubit na potkání,“ řekl Kevin. Když se pak podíval na hodinky, zjistil, že se blíží ke dvanácté hodině.
„Určitě to bude ještě nějakou dobu trvat, měl byste to jít říci jeho ženě. Já se zatím vrátím dolů do SGC, Karina si bude dělat starosti, když neví, kde jsem.“
Země, Colorado Springs, Stargate Command, 12:00Karina s Emmou v kočárku pochodovala po velké hale, kde se stále nacházela posádka Columbie. Když se tam objevil Kevin, hned šla za ním.
„Kevine, co se stalo?“
„Menší problém s Columbií. Teď už je to ale vše vyřešeno. Chvilku počkej, jen to oznámím její posádce.“
„Dobře.“ Kevin stoupl na nejvyšší místo na podlaze, aby ho všichni viděli. Nemusel ani prosit o ticho, všichni ztišili, když ho zahlédli.
„Columbie už není dále ovládána Replikátory. Avšak kvůli tomu jsme museli vyhodit replikátorské jádro do povětří. Loď to přežila v celku, ale čekají ji velké opravy. V tuto chvíli už je v hangáru.“
„A co podplukovník Olsson?“ zeptal se inženýr, který předtím byl s plukovníkem.
„Právě teď ho operují na Queenmary, jelikož jádro si samo začalo vytvářet bloky, které se zformulovaly do tyči, která se mu zabodla do břicha. Bližší informace o jeho stavu nemám. Až to budu vědět, dám vám vědět. Prozatím běžte všichni domů. Plukovník Emerson se vám určitě ozve jako první.“ Posádce se moc nechtělo jít domů, a tak místo toho postupně šli do posiloven, které byly rozmístěny po všech horních patrech. Poté, co se posádka rozmístila do posiloven, přišel do haly Paul i s Kate Olssonovou.
„Kevine,“ zavolal na něj Paul, když byl k němu otočen zády.
„Ano?“ Kevin se okamžitě k němu otočil. Hned viděl před sebou stát Paula s neznámou ženou.
„To je Kate Olssonová, Jackova manželka. Toto je Kevin Marks.“
„Ráda vás poznávám. Bude Jack v pořádku?“
„Z Queenmary se mi ještě neozvali, takže nejspíše je stále na operačním sále. Ale nebojte se, je v dobrých rukou. Jakmile skončí, přenesou ho do vojenské nemocnice.“
„Já ji tam zavedu,“ nabídla se Karina, „Vy dva se postarejte o Columbii. A jakmile něco budete vědět o podplukovníkovi,…“
„Tak hned dáme vědět,“ ujistil ji Kevin. Karina se na něj usmála a pak s Emmou i Kate vyrazili k východu. Mezitím se Kevin nechal s Paulem přenést na palubu Queenmary.
Prostor kolem Země, QueenmaryWeaps zrovna stál u boční obrazovky, když na můstek přišli oba plukovníci. Podíval se na ně a počal, až k němu přijdou.
„Columbie je usazena v hangáru. Inženýři na Thétě byli už informování, takže brzy dorazí zpátky na Zemi. Dálkové senzory také nic neukazují, takže jsme zatím čistí. Nikdo k nám nesměřuje,“ oznámil major.
„Výborně. Kde se nachází Apollo?“
„Letí už zpátky. Plukovník Ellis vzkazuje, že další přeživší skupina Luciánské aliance byla zneškodněna.“
„Takže tohle dopadlo dobře. Spojte se s nimi a vzkažte plukovníkovi, že jim hned po návratu začíná hlídka nad Zemí. Ať ponechá na lodi pouze základní tým.“
„Ano, pane.“ Weaps odešel od obou důstojníků a sedl si zpátky za svou konzoli. Po chvilce ticha zakručelo oběma plukovníkům. Oba se zachechtali a usoudili, že by něco malého měli sníst, a tak si to namířili do jídelny.
Země, Colorado Springs, Vojenská nemocnice, 13:20Karina s Kate seděli venku před vojenskou nemocnicí. Kate se strašně moc líbila Emma, když viděla její rozkošné tvářičky.
„Kdy se vám to má narodit?“ zeptala se Karina.
„První termín mám za týden.“
„Páni. To už je hodně blízko. Máte už vybraná jména?“
„Tyler. Po Jackovém otci.“
„To je krásné jméno.“ Když se Karina podívala na Kate, viděla, jak jí tekly slzy z očí.
„Váš manžel bude v pořádku, určitě.“
„Karino, tady Kevin,“ ozval se skrze vysílačku.
„Slyšíme tě.“
„Podplukovník je po operaci. Právě ho přesouvají do nemocnice.“
„Děkuji za zprávu.“ Kate si otřela oči a rychle vstala z lavičky a spolu s Karinou a Emmou vyrazili do nemocnice.
Jack ležel na nemocničním lůžku na jednotce intenzivní péči. Když se otevřely dveře, prošla nimi Kate, která hned sedla ke spícímu Jackovi. Chytla ho za pravou ruku a držela mu ji. Doufala, že se hned probudí, ale předtím, než vešla do místnosti, ji doktoři informovali, že tak rychle to nebude.
Země, San Francisco, Atlantis, 15:00Elizabeth pochodovala chodbami po Atlantidě, až dorazila k řídící místnosti, kde na ni čekala Martina. Martina věděla o tom, že Elizabeth zítřejším dnem začíná pracovat na své nové pozici.
„Připravena na novou pozici?“
„Se vší parádou. Jen nevím, jestli jsem na tu pozici ta správná.“
„To určitě jste. Já taky pochybovala o velení na Atlantidě,“ přiznala se Martina.
„Ale zvládáte to výborně. Neslyšela jsem doposud žádné stížnosti,“ pochválila ji Elizabeth a Martina chvilku nad tím zapřemýšlela.
„Myslím, že to teprve přijde. Zatím jsem neměla čas nic provést,“ zavtipkovala.
„Tak snad to nebude nic hrozného.“
„To mohu slíbit. První rošťárnu udělám na apríla,“ přiznala se Martina a spolu s Elizabeth se zasmály.
„Madam,“ ozval se najednou od dveří John.
„Johne, pojďte dál.“
„Mám vzkázat od Rodneyho, že vše na půlnoc je přichystané. Radek už jen dolaďuje drobnosti.“
„Výborně. Pro dnešek máte volno. Od zítřka opět začnou mise.“
„Rozkaz.“
Země, Colorado Springs, Vojenská nemocnice, 17:30Kate stále seděla vedle Jacka, který konečně po dlouhém čekání nabyl vědomí. Chytla ho za ruku a usmála se na něj.
„Co mi to děláš?“
„Omlouvám se,“ řekl tiše.
„Jak se cítíš?“
„Jsem naživu,“ odpověděl a na chvilku zapřemýšlel o tom, kdy Kate řekne, kým ve skutečnosti je. Nakonec se rozhodl, že jí to řekne později, teď na to zrovna nebyl správný čas.
Země, Colorado Springs, 23:50Pomalu se blížila půlnoc a všichni obyvatelé Země se pomalu scházeli venku. Obě brány na Zemi byli uzavřeny, a tak všechen personál mohl jít také ven. Když už chyběla jen chvilinka, patnáct vteřin před půlnocí začali všichni odpočítávat.
„…Deset, devět,…“ Karina s Kevinem, Emmou, Aimen, Odenem, Charleen a s Kirbym stáli před domem a čekali, až všechno začne.
„…Pět, čtyři, tři, dva, jedna…“ Z určených stanovišť postavených na Zemi, se najednou začali objevovat petardy, které byly zapalovány dle nastaveného programu.
„Šťastný Nový Rok,“ popřál všem Kevin. Pro všechny právě teď začala nová etapa života.
Konec