Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate - Nová aliance ( komplet )

Stargate - Nová aliance ( komplet )

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak mám tu epilog, bez dlouhého zdržování:
EPILOG:

- Nevada
Rodney si konečně oddychl, když se spustila kódovaná zpráva na lodi.
„Něco tu mám.“
„Co?“ zeptal se Mitchell.
„Přijímám kovaná data z Odysey, audio i video.“
„Pusťte to.“

- záznam

Na obrazovce se objeví pohled na můstek Odysey a na kapitána dosedajícího do křesla.
„Spojte nás“, promluví kapitán
„Nacházíte se ve vzdušném prostoru Ruska, Odysea je vojenská loď, čímž porušujete mezinárodní smlouvu o vojenských předmětech získaných pomocí programu Hvězdná brána. Ihned tento prostor opusťte!“ Ozve se z reproduktoru.
„Je mi líto, mám důležitý úkol.“
„Jaký úkol?“
„To nemůžu říct.“
„Pak je líto i mě.“ Přenos byl přerušen.
„Pane!“ Ozval se zbraňový důstojník.
„Otevírají se raketová sila!“

„Zapnout štíty!“ Zareagoval okamžitě kapitán a ukázal rukou na komunikačního důstojníka.
„Spojte nás s velením.“
„Ano, pane… můžete mluvit.“
„Pane Rusové nás odhalili a požadují vysvětlení, jak máme pokračovat? Otevírají raketová sila.“ Dožadoval se kapitán odpovědi.
Ozve se neznámý hlas: „Zničte ty sila! Tahle mise nesmí být ničím ohrožena.“
„Provedu, pane.“ Odpoví kapitán a ukončí přenos.
„Slyšeli jste, zaměřte raketová sila a zničte je.“

Následuje pár minutová chvíle, kdy posádka nekomunikuje, věnuje se naplno práci s přístroji. Toto profesionální chvilku ukončí důstojník Konnor, když zvedne hlavu od monitoru svého počítače a informuje kapitána o úspěchu.
„Sila jsou zničena kapitáne.“
„Výborně, pokračujte podle pl…ššš… co t…šššttšš o?“
„Útočí na nás kap.štš.e!“
„Bojová postavení! Bojová postavení! Posádka na svá místa!“ Ozývá se z lodního interimu.
„Kdo na nás útočí?“ Ptá se nechápavě kapitán.
„Senzory ukazují dvě lodě, jsou to 303ky pane!“
„Zaměřte bližší z nich a zničte jí!“
„Pane máme tu blížící se tři střely!“
„Jsou to atomovky!“
„Štíty na 53%!“
„A do prde..tšššššš“
Na obrazovce se objeví nápis: SIGNÁL ZTRACEN.

- konec záznamu

„Přepošlete tu zprávu generálu O’Neillovi.“ Přikázal Mitchell.

Alanis:

Jack se netrpělivě prochází po řídící místnosti, všichni okolo pilně pracují.
„Doplnily už Jumpery střely?“
„Ano pane, jsou připraveni vyrazit.“
„Ať okamžitě odstartují.“
„Pane, dorazila zpráva z Fénixe.“ Ozve se komunikační.
„Pusťte to…“

Země:

Z hangáru na hlavní věži začnou opět vylétat jumpery vstříc nepříteli, při letu atmosférou se setkávají s dalšími letkami a postupně se maskují. Modré pozadí pomalu tmavne, dokud se nezmění na temnou tmu, vesmír. Na oběžné dráze se stále nachází desítky plavidel, všechny pálí na štít kolem planety Země. Ten pomalu, ale jistě slábne, ať už po energetické stránce, nebo stránce viditelné. Nebude to dlouho trvat a první střely dopadnou na povrch. Temnotu neosvětlovaly jen nárazy energie na štít, ale i lovící střely z jumperů. Desítky střel hledalo svůj cíl mezi nepřátelským loděmi.

Alanis:

Mezitím na Alanis generál O’Neill shlédl video se záznamem Odysey. Jen nevěřícně stál a sledoval obrazovku s nápisem: SIGNÁL ZTRACEN
„Carterová, jak to vypadá se štítem?“
„44% pane“
„Dobře, spojte se s Fénixem.“
„Můžete mluvit pane.“
„Až vydám rozkaz, transportujete všechny s aktivním lokátorem na to staré antické plavidlo, rozumíte?“
„Ale proč když…“
„Rozumíte?!“
„Jo rozumim.“

„Spojte mě se všemi ve městech, na lodích a stíhačkách.“
Sam stiskne několik tlačítek a v místnosti se ozve zvuk označující veřejnou komunikaci.
„Tady O’Neill, stáváte se vyvolenými, máte možnost přežít, pokud chcete přežít a zajistit pokračování svého druhu aktivujte si svůj lokátor, druhou volbou je zůstat tady a zemřít… Zvolte hned! Ukončete spojení.“
„Pane?“
„Opouštíme Zemi na můj rozkaz Carterová. Spojte mě s Fénixem. A deaktivujte štít.“
„Proveďte rozkaz!“ Přikázal Jack Rodneymu.

Země:

Štít kolem planety se zhroutil, první střely začaly dopadat na planetu. Jumpery začaly odpalovat střely v kratších intervalech, ale nedařilo se jim způsobovat velké škody. Objevovala se další a další plavidla. Země se stala peklem, z něhož povstala pouze jediná naděje v podobě prvního antického mezigalaktického plavidla, lodi Pravda. Ta proletěla flotilou a zmizela v hyperprostoru… V tom se začíná Země trhat na kusy.

Pravda je na cestě vstříc osudu lidstva.

KONEC

Tak to je konec této povídky, pokud jste se v příběhu ztratili, nic se neděje, já také. Jinak k této části buďte tolerantní, právě jsem ji dokončil :D Jinak jste si asi všimli, že ten velkolepý konec se nekonal, napsaný už je, ale světlo světa spatří až s komplet přepsanou povídkou, takže je určitě na co se těšit, v nové verzi bude za tímto epilogem následovat ještě jedna dlouhá část příběhu. Celkově by tak povídka měla být dvakrát až třikrát delší. Na otázku, kdy to bude ale nejsem schopen odpovědět.
Obrázek

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ale mohl si udělat to, že: budeš pomocí transportního paprsku přenášet tucty atomovek mezi flotilu...:D + ostatní rakety mohly bejt odpalovány z pozemních sil...

Captain
Captain

Odpovědět s citací

A proč bych to dělal, nevím jestli se to dá z poslední části pochopit, ale Jack chtěl aby byla Země zničena. K tomu Země nemá obranou raketovou síť, která by pokryla oběžnou dráhu a byl by problém s průchodem štíty. A ty atomovky, kde by tak rychle sehnali klíče? Krom toho nejsem velký fanda ultra zbraní... Každopádně v té nové verzi to bude lépe vysvětlené a rozepsané.
Obrázek

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Souhlasím s RomanArts, osobně mám taky rád reálnější konce, tedy, že mocná rasa je zničena nějakými pozemšťany. Navíc reakce Jacka mi přišla pochopitelná. Ale abych byl upřímný - velice se těším na tu "novou verzi" :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Pěkný zakončení, snad bude "nová verze" brzy :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

po pravdě musím říct, že mi přišlo velice uspěchané.. Tak třeba jsem nepochopil, proč na konci odletěla pouze jedna loď bez všech antických měst! Nebo aspoň takhle jsem to pochopil.. :?
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ta myšlenka tam nebyla asi moc dobře popsána, jde o to, že Jack už Zemi ani další "města" nebo lidi zachránit nechtěl... Vše se točí kolem toho záznamu z Odysey. Prostě nechal lidstvo zahubit, protože by se podle něj zahubilo samo, dříve nebo později. Tu mezigalaktickou loď vzal proto, aby někde daleko začali znovu od začátku... Ale tady už si konec může domyslet každý sám, já tedy vím jak to dopadne, ale to bude opravdu až v tom přepisu, aby bylo na co se těšit. Uznávám, konec je hodně uspěchaný, prostě už jsem to potřeboval uzavřít, abych se mohl soustředit na ten přepis.
Obrázek

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Byla to opravdu zajímavá povídka :)

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zvláštní povídka přepis si přečtu

rdim Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zajímavé, ale zdá se mi že to bylo tak trochu odfláknuté :bounce:
Jestliže jsou lidé dobří jen kvůli tomu, že mají strach z trestu, a doufají v odměnu, pak je to s námi vskutku smutné. [Albert Einstein]

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

vzhľadom na to, že sa snažíte oživiť pekných pár rokov mŕtvu tému, tak je to bezpredmetné... :stupid:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Předchozí

Zpět na Dokončené povídky