EPILOG:
- Nevada
Rodney si konečně oddychl, když se spustila kódovaná zpráva na lodi.
„Něco tu mám.“
„Co?“ zeptal se Mitchell.
„Přijímám kovaná data z Odysey, audio i video.“
„Pusťte to.“
- záznam
Na obrazovce se objeví pohled na můstek Odysey a na kapitána dosedajícího do křesla.
„Spojte nás“, promluví kapitán
„Nacházíte se ve vzdušném prostoru Ruska, Odysea je vojenská loď, čímž porušujete mezinárodní smlouvu o vojenských předmětech získaných pomocí programu Hvězdná brána. Ihned tento prostor opusťte!“ Ozve se z reproduktoru.
„Je mi líto, mám důležitý úkol.“
„Jaký úkol?“
„To nemůžu říct.“
„Pak je líto i mě.“ Přenos byl přerušen.
„Pane!“ Ozval se zbraňový důstojník.
„Otevírají se raketová sila!“
„Zapnout štíty!“ Zareagoval okamžitě kapitán a ukázal rukou na komunikačního důstojníka.
„Spojte nás s velením.“
„Ano, pane… můžete mluvit.“
„Pane Rusové nás odhalili a požadují vysvětlení, jak máme pokračovat? Otevírají raketová sila.“ Dožadoval se kapitán odpovědi.
Ozve se neznámý hlas: „Zničte ty sila! Tahle mise nesmí být ničím ohrožena.“
„Provedu, pane.“ Odpoví kapitán a ukončí přenos.
„Slyšeli jste, zaměřte raketová sila a zničte je.“
Následuje pár minutová chvíle, kdy posádka nekomunikuje, věnuje se naplno práci s přístroji. Toto profesionální chvilku ukončí důstojník Konnor, když zvedne hlavu od monitoru svého počítače a informuje kapitána o úspěchu.
„Sila jsou zničena kapitáne.“
„Výborně, pokračujte podle pl…ššš… co t…šššttšš o?“
„Útočí na nás kap.štš.e!“
„Bojová postavení! Bojová postavení! Posádka na svá místa!“ Ozývá se z lodního interimu.
„Kdo na nás útočí?“ Ptá se nechápavě kapitán.
„Senzory ukazují dvě lodě, jsou to 303ky pane!“
„Zaměřte bližší z nich a zničte jí!“
„Pane máme tu blížící se tři střely!“
„Jsou to atomovky!“
„Štíty na 53%!“
„A do prde..tšššššš“
Na obrazovce se objeví nápis: SIGNÁL ZTRACEN.
- konec záznamu
„Přepošlete tu zprávu generálu O’Neillovi.“ Přikázal Mitchell.
Alanis:
Jack se netrpělivě prochází po řídící místnosti, všichni okolo pilně pracují.
„Doplnily už Jumpery střely?“
„Ano pane, jsou připraveni vyrazit.“
„Ať okamžitě odstartují.“
„Pane, dorazila zpráva z Fénixe.“ Ozve se komunikační.
„Pusťte to…“
Země:
Z hangáru na hlavní věži začnou opět vylétat jumpery vstříc nepříteli, při letu atmosférou se setkávají s dalšími letkami a postupně se maskují. Modré pozadí pomalu tmavne, dokud se nezmění na temnou tmu, vesmír. Na oběžné dráze se stále nachází desítky plavidel, všechny pálí na štít kolem planety Země. Ten pomalu, ale jistě slábne, ať už po energetické stránce, nebo stránce viditelné. Nebude to dlouho trvat a první střely dopadnou na povrch. Temnotu neosvětlovaly jen nárazy energie na štít, ale i lovící střely z jumperů. Desítky střel hledalo svůj cíl mezi nepřátelským loděmi.
Alanis:
Mezitím na Alanis generál O’Neill shlédl video se záznamem Odysey. Jen nevěřícně stál a sledoval obrazovku s nápisem: SIGNÁL ZTRACEN
„Carterová, jak to vypadá se štítem?“
„44% pane“
„Dobře, spojte se s Fénixem.“
„Můžete mluvit pane.“
„Až vydám rozkaz, transportujete všechny s aktivním lokátorem na to staré antické plavidlo, rozumíte?“
„Ale proč když…“
„Rozumíte?!“
„Jo rozumim.“
„Spojte mě se všemi ve městech, na lodích a stíhačkách.“
Sam stiskne několik tlačítek a v místnosti se ozve zvuk označující veřejnou komunikaci.
„Tady O’Neill, stáváte se vyvolenými, máte možnost přežít, pokud chcete přežít a zajistit pokračování svého druhu aktivujte si svůj lokátor, druhou volbou je zůstat tady a zemřít… Zvolte hned! Ukončete spojení.“
„Pane?“
„Opouštíme Zemi na můj rozkaz Carterová. Spojte mě s Fénixem. A deaktivujte štít.“
„Proveďte rozkaz!“ Přikázal Jack Rodneymu.
Země:
Štít kolem planety se zhroutil, první střely začaly dopadat na planetu. Jumpery začaly odpalovat střely v kratších intervalech, ale nedařilo se jim způsobovat velké škody. Objevovala se další a další plavidla. Země se stala peklem, z něhož povstala pouze jediná naděje v podobě prvního antického mezigalaktického plavidla, lodi Pravda. Ta proletěla flotilou a zmizela v hyperprostoru… V tom se začíná Země trhat na kusy.
Pravda je na cestě vstříc osudu lidstva.
KONEC
- Nevada
Rodney si konečně oddychl, když se spustila kódovaná zpráva na lodi.
„Něco tu mám.“
„Co?“ zeptal se Mitchell.
„Přijímám kovaná data z Odysey, audio i video.“
„Pusťte to.“
- záznam
Na obrazovce se objeví pohled na můstek Odysey a na kapitána dosedajícího do křesla.
„Spojte nás“, promluví kapitán
„Nacházíte se ve vzdušném prostoru Ruska, Odysea je vojenská loď, čímž porušujete mezinárodní smlouvu o vojenských předmětech získaných pomocí programu Hvězdná brána. Ihned tento prostor opusťte!“ Ozve se z reproduktoru.
„Je mi líto, mám důležitý úkol.“
„Jaký úkol?“
„To nemůžu říct.“
„Pak je líto i mě.“ Přenos byl přerušen.
„Pane!“ Ozval se zbraňový důstojník.
„Otevírají se raketová sila!“
„Zapnout štíty!“ Zareagoval okamžitě kapitán a ukázal rukou na komunikačního důstojníka.
„Spojte nás s velením.“
„Ano, pane… můžete mluvit.“
„Pane Rusové nás odhalili a požadují vysvětlení, jak máme pokračovat? Otevírají raketová sila.“ Dožadoval se kapitán odpovědi.
Ozve se neznámý hlas: „Zničte ty sila! Tahle mise nesmí být ničím ohrožena.“
„Provedu, pane.“ Odpoví kapitán a ukončí přenos.
„Slyšeli jste, zaměřte raketová sila a zničte je.“
Následuje pár minutová chvíle, kdy posádka nekomunikuje, věnuje se naplno práci s přístroji. Toto profesionální chvilku ukončí důstojník Konnor, když zvedne hlavu od monitoru svého počítače a informuje kapitána o úspěchu.
„Sila jsou zničena kapitáne.“
„Výborně, pokračujte podle pl…ššš… co t…šššttšš o?“
„Útočí na nás kap.štš.e!“
„Bojová postavení! Bojová postavení! Posádka na svá místa!“ Ozývá se z lodního interimu.
„Kdo na nás útočí?“ Ptá se nechápavě kapitán.
„Senzory ukazují dvě lodě, jsou to 303ky pane!“
„Zaměřte bližší z nich a zničte jí!“
„Pane máme tu blížící se tři střely!“
„Jsou to atomovky!“
„Štíty na 53%!“
„A do prde..tšššššš“
Na obrazovce se objeví nápis: SIGNÁL ZTRACEN.
- konec záznamu
„Přepošlete tu zprávu generálu O’Neillovi.“ Přikázal Mitchell.
Alanis:
Jack se netrpělivě prochází po řídící místnosti, všichni okolo pilně pracují.
„Doplnily už Jumpery střely?“
„Ano pane, jsou připraveni vyrazit.“
„Ať okamžitě odstartují.“
„Pane, dorazila zpráva z Fénixe.“ Ozve se komunikační.
„Pusťte to…“
Země:
Z hangáru na hlavní věži začnou opět vylétat jumpery vstříc nepříteli, při letu atmosférou se setkávají s dalšími letkami a postupně se maskují. Modré pozadí pomalu tmavne, dokud se nezmění na temnou tmu, vesmír. Na oběžné dráze se stále nachází desítky plavidel, všechny pálí na štít kolem planety Země. Ten pomalu, ale jistě slábne, ať už po energetické stránce, nebo stránce viditelné. Nebude to dlouho trvat a první střely dopadnou na povrch. Temnotu neosvětlovaly jen nárazy energie na štít, ale i lovící střely z jumperů. Desítky střel hledalo svůj cíl mezi nepřátelským loděmi.
Alanis:
Mezitím na Alanis generál O’Neill shlédl video se záznamem Odysey. Jen nevěřícně stál a sledoval obrazovku s nápisem: SIGNÁL ZTRACEN
„Carterová, jak to vypadá se štítem?“
„44% pane“
„Dobře, spojte se s Fénixem.“
„Můžete mluvit pane.“
„Až vydám rozkaz, transportujete všechny s aktivním lokátorem na to staré antické plavidlo, rozumíte?“
„Ale proč když…“
„Rozumíte?!“
„Jo rozumim.“
„Spojte mě se všemi ve městech, na lodích a stíhačkách.“
Sam stiskne několik tlačítek a v místnosti se ozve zvuk označující veřejnou komunikaci.
„Tady O’Neill, stáváte se vyvolenými, máte možnost přežít, pokud chcete přežít a zajistit pokračování svého druhu aktivujte si svůj lokátor, druhou volbou je zůstat tady a zemřít… Zvolte hned! Ukončete spojení.“
„Pane?“
„Opouštíme Zemi na můj rozkaz Carterová. Spojte mě s Fénixem. A deaktivujte štít.“
„Proveďte rozkaz!“ Přikázal Jack Rodneymu.
Země:
Štít kolem planety se zhroutil, první střely začaly dopadat na planetu. Jumpery začaly odpalovat střely v kratších intervalech, ale nedařilo se jim způsobovat velké škody. Objevovala se další a další plavidla. Země se stala peklem, z něhož povstala pouze jediná naděje v podobě prvního antického mezigalaktického plavidla, lodi Pravda. Ta proletěla flotilou a zmizela v hyperprostoru… V tom se začíná Země trhat na kusy.
Pravda je na cestě vstříc osudu lidstva.
KONEC
Tak to je konec této povídky, pokud jste se v příběhu ztratili, nic se neděje, já také. Jinak k této části buďte tolerantní, právě jsem ji dokončil