Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Nový věk v Pegase

SG: Nový věk v Pegase

Příspěvek 24.8.2015 20:53:22
Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Děkuji za korekci jedné osobě, nevím zda smím prozradit no a tady je tedy nový úvod

Úvod

Píše se rok 2009 a expedice na Atlantidě je obtěžována dvěma nepřáteli, a to jak wraithy, tak asuřany. Všechny v expedici tížila jedna a ta samá věc. Tou byla smrt doktorky Weirové. Do velení expedice byla určena Samantha Carterová.
Za těch necelých pět let co byla v Pegasu, si pozemská expedice udělala mnoho přátel a z některých se stali i spojenci. Expedice vymyslí nakonec plán, jak zničit replikátory. Tohle řešení jim ovšem trvá déle než rok, proto jsou některé rasy v Pegasově galaxii úplně vyhubeny.
Během této doby, kdy mezi sebou válčili jak wraithy tak asuřané, byla ukončena válka s Ori a momentálně v plném proudu panuje v Mléčné dráze válka mezi Zemí a Jaffskou republikou na jedné straně a na straně druhé stojí osamělá Luciánská aliance.
Země se díky znalostem od asgardů dokázala účinně bránit a postupem času zvětšit svou flotilu. V Mléčné dráze má dvě stanoviště a to Alfa a Beta. Bohužel nedávno zemřel na infarkt generál Hammond.
Nyní Rodney se Sam přišli na to, jak si vzít celou planetu replikátorů, a udělat si z ní kolonii. Neutronium byl základní pilíř jak k výrobě replikátorů, tak ke stavbě asgardských lodí. IOA rozhodlo, že se planeta nesmí zničit, ale okupovat.
Je započata výstavba první lodi z nové třídy Daniel Jackson. Na tomto plavidle je umístěn disruptor, který má za úkol zničit všechny replikátory v galaxii Pegas.
(lodě co má Země jsou třídy BC 304 Daidalos a to: Daidalos, Odyssea, Appolo, Indianapolis, Sun-Tzu, Churchill, Žukov, Napoleon, de Gaulle a Montgomery)

No co bude v prvním díle je vám asi jasný a co se bude dít.

///Na žádost autora, upravil a promazal, Forďas.

Příspěvek 25.8.2015 06:42:20
BFU Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Toto je lepší štart

Příspěvek 25.8.2015 12:04:50

Odpovědět s citací

Díky, asi zítra sem hodím první díl

Příspěvek 25.8.2015 15:38:36
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

to je mnohem, lepší :-)

edituj první příspěvek a dej to tam.. pokud máš stále s editací problém, tak pokud chceš, mohu ti to tam nahodit.

Aiwendill:
jedním slovem ano, více v PM.

a děkuji za objasnění situace .-)

Ronnie124:
zapomněl jsem reagovat.
vytahování zapadlých témat nevadí a jakožto autora to i potěší. Tedy za předpokladu, že povídka je dokončená, nebo se na ní pracuje.. a ne jako několik povídek zde, co je nedokončených a dle všeho ani nebude nikdy dokončena (bohužel jednu takovou tu mám i já.. i když mám stále v plánu jí jednou dokončit...)

EDIT:
opět jsem na něco zapomněl :D
Ondra Daške:
třída Daniel Jackson?

to je pozemský projekt? Pokud ano, tak pojmenování mi poněkud nesedí? Lidstvo jede v číselném značení "tříd" a pokud by nastala změna, tak předpokládám, že Daniel by nebyl první volba... ale to už je věc názoru .-)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 25.8.2015 16:45:46

Odpovědět s citací

Thor měl loď třídy Daniel Jackson a tu chcu použit jako Distrubtor, ovšem jestli to bude úplně stejná lod' tak to asi ne, navíc Neutronia moc nemáme :)

Co se týká starých témat tak kolikrát se nedívám ani na datum a potom až udělám koment tak si uvědomím že povídka, která se nečetla sednm let je najednou na první stránce.

Dragon: Nakonec jsem to zvládl sám dle tvého návodu, děkuji :)

Příspěvek 25.8.2015 19:17:48
deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ale Pozemské lodě jsou z úplně stejného materiálu jako ty Asgardské.
Jak 304 tak O'neill a Daniel měli jako základní materiál Trinium, naqadah a k tomu ještě pár věcí.

Příspěvek 25.8.2015 20:29:09

Odpovědět s citací

Asgardé měli slitinu uhlíku naqkadahu trinia a neutronia a my trinium, nakadah, kompozitní (což nevím co znamená:))

Příspěvek 25.8.2015 23:00:27
deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Za A znamená to složený z různých prvků.
Za B když napíšeš do googlu cizí slovo o kterém nevíš co znamená, tak jeden z prvních odkazů bude slovník který to vysvětluje.

Příspěvek 25.8.2015 23:43:14

Odpovědět s citací

Víš daedale ani se mi to nechtělo hledat :)

Příspěvek 26.8.2015 19:00:58
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

to "vložení" do prvního příspěvku jsem myslel jinak...

nedávej tam jen odkaz, vraž tam celej text a ten první díl edituj. Bez těch uvozovek a spol je to děsný!
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.8.2015 19:18:37

Odpovědět s citací

Dragon: takhle si to myslel?
Tak po více jak s hodinovým zápasem s Libre Office sem si otevřel druhý díl, a konečně sem můžu dát první. Přeji příjemnou zábavu :)

1. díl Rodney se předvedl
28.6.2009 - Atlantida

Rodney: „Sam, potřeboval bych s tebou hned mluvit!“
Sam: „Ano Rodney, co bys potřeboval?“
Rodney: „Přišel jsem na to jak zničit replikátory!“
Sam: „No tak se pochlub.“
Rodney: „Nech mne chvíli vydýchat, běžel jsem přes celé město. No, jelikož jsme se vždy zaměstnávali tím, jak replikátory rozložit, tak mě napadlo, že bychom je nejdřív mohli dát do jedné hromady, a potom bychom je rozdělili za použití anti-replikátorských zbraní!“ vykřikne Rodney u Sam v kanceláři, až se osazenstvo v operačním lekne.
Sam: „Rodney, to není špatný nápad, ale nevím jak to udělat, aby se replikátoři spojili.“
Rodney: „No já ano, ale...,“
Sam: „Rodney jaké ale?“
Rodney: „,Musíme vyrobit kostku z nanobuněk, anebo nějakého replikátora, který bude očesaný jak to jenom půjde, myšleno hlavně o systémy. Ten bude mít za úkol vyslat signál a postupně se na něho začne nabalovat víc a víc replikátorů a jakmile s tím skončí, tak mi to zničíme pomocí antireplikátorských zbraní.“
„Rodney, něco mi tajíš!“ řekne s důrazem na každé slovo Sam.
„Ale nic ti netajím, jenom budu potřebovat čas to celé uskutečnit,“ řekne Rodney.

O pět hodin později
Rodney s Radkem se snaží vymyslet jak vyrobit kostku z nanobuněk, bohužel se jim to nedaří. Rodney tedy zkusí to, co se mu zdá ke kostce nejlepší, obalí ji silovým polem.
Radek: „Rodney proč si tu kostku obalil silovým polem?“
Rodney: „Chci, aby si na sebe líp zvykly a navázaly mezi sebou vazby.“
Po několika minutách Rodney vypne štít, bohužel se kostka po malé chviličce opět rozpadne.
Radek: „Nemá to cenu, ten program je až moc očesaný,“ a dále to komentuje svými slovy.
V té chvíli se ozve Radkovi v uchu vysílačka a z operačního mu oznámí, že se na ošetřovně porouchal naquadahový generátor.
Radek: „Rodney, promiň, ale teď musím na chvíli odejít, na ošetřovně jim zlobí generátor.“
Rodney: „Tak jdi, stejně mě jen zdržuješ.“

O další tři hodiny později
Radek: „Promiň, Rodney, ale naquadahový generátor neustále zlobil, ale teď už jsem jenom tvůj.“
Rodney: „Tím, že jsem ti nic nemusel vysvětlovat, jsem udělal neskutečný pokrok, no tak, podívej se.“
Radkovi se objeví na kratinkou chvilku ve tváři zděšení.

29.6.2009- Atlantida, Samina kancelář

Sheppard: „Rodney, tohle jsme si nedomluvili!!!“ zařve John na Rodneyho.
Rodney: „Nešlo to udělat jinak, ukázalo se, že něco jednoduššího je těžší než něco těžkýho. Navíc to byla jediná možnost jak to udělat.“
Sam: „Rodney, je nějaká možnost že by nás replikátoři mohli najít?“
Rodney: „Ano, ale jen v případě, že budou nad touhle planetou.“
Sam: „Shepparde, potřebuji, aby sem velitelství poslalo co nejvíc lodí, a vy požádáte cestovatele, zda i oni jsou připraveni bojovat, a za tři týdny by mohli být zde nad Atlantidou.“
Sheppard: „Nevím, zda se jim to bude hodit, ale požádám je o všechny jejich lodě, no, a potom bude záležet na velitelství kolik lodí pošle.“
Sam: „No a taky budeme muset úplně zastavit stavbu Cchaa Cchaa. Jediné, co teď potřebujeme, je postavit loď, která bude mít disruptor a generátor štítu plus několik emitorů. No a nakonec ji můžeme připevnit k jedné z našich stávajících lodí a potom bude vymalováno.“
Rodney: „Mám dojem, že bychom ji mohli postavit i tady na Atlantidě, jumperů máme zatím dost, no a potom by se ušetřilo za stěhování. Myslím to tak, že bychom dotáhli kusy replikátorských Auror, tedy to co z nich zbylo, a potom ještě skrz jumpery dopravit na Atlantidu části lodě co nemůžeme postavit zde.“
Sheppard: „No ale pokud si jsem vědom, tak budeme potřebovat jádro z Odyssei a pomoc Asgardů.“
Rodney: „John má pravdu a navíc cestovatelské lodě jsou dost staré a taktéž některé jejich původní systémy nefungují, a proto by měly projít před bitvou opravou.“
Sheppard: „To je pravda.“
Sam: „Shepparde, okamžitě odleťte na velitelství na Zemi a vemte s sebou co nejvíce jumperů. Rodney, ty kontaktuj generála Caldwella a plukovníka Ellise, aby co nejdříve přišli do zasedačky.“
Sheppard: „Tak já půjdu.“
Sam: „Johne, budu vás potřebovat taky v zasedačce a až potom můžete vyrazit.“
Naposledy upravil Ondra Daške dne 28.10.2015 11:22:04, celkově upraveno 1

Příspěvek 25.9.2015 17:48:56

Odpovědět s citací

Ahoj promiňte mi dva příspěvky pod sebou, ale vzhledem že to nikdo asi nečetl :( tak dávám další díl. Za korekci děkuji Andoriel :) A ještě jedna věc, rád bych si svou povídku hodil do podpisovky, nebo jak se to dělá, ale nevím jak na to :(

2.díl první plán

29.6.2009 Atlantida, zasedací místnost

Sam: „Generále, plukovníku, Rodney vymyslel plán, jak úspěšně zničit replikátory.“
Caldwell: „No, a bude to vyhovovat podmínkám IOA?“
Rodney: „Určitě, ale bude zničen kus městské zástavby.“
Sheppard: „No, moc s tím nesouhlasím a budeme muset vytvořit loď, ve které kde bude umístěn disrubtor.“
Sam: „Musíme vytvořit loď na jedno použití. Proto pošlu na Zemi přes mezigalaktický most všechny dostupné jumpery. Zároveň budeme potřebovat více lodí. Proto vytvoříme loď třídy Daniel Jackson, tu používal Thor a v ní byl i disruptor.“
Ellis: „Pokud se připojí cestovatelé, tak by se nám hodili ještě tři další lodě.“
Caldwell: „Abe, nemyslím si, že by našich pět lodí stačilo na celou tu flotilu replikátorských lodí, budeme potřebovat aspoň osm našich lodí.“
Rodney: „Pánové, můžu vám konečně přednést náš plán na dobytí planety?“
Caldwell: „Do toho, doktore.“
Rodney: „Vytvořil jsem replikátora, který má jediný úkol, a to přiblížit se ke skupince replikátorů a začít přitahovat nanity na jednu hromadu, ovšem čím bude větší, tím bude, řekněme, větší. Později začne přitahovat replikátory i z orbity planety.“ Rodney se napije a pokračuje dál: „Až stáhne všechny nanity z orbity, všechny budou na jedné hromadě a potom vystřelí disruptorová loď na masu, a ta se okamžitě rozpadne. Město bude trochu rozbité a uprostřed něj bude velká díra, ale cíl bude splněn.“
Ellis:“Jak dlouho to bude asi trvat?“
Rodney: „Nerad něco odhaduju.“
Sheppard: „Od kdy?“
Sam: „Rozhodně budeme potřebovat mnoho lodí a nejsem si jistá, zda se k nám cestovatelé přidají.“
John: „Nevíte kdy bude hotov Malinovskij a Vatutin?“
Sam: „Malinovskij asi do měsíce, ten se staví na Alphě, a Vatutin tak do tří měsíců, ten je pro změnu stavěn na Betě. A na Zemi byla započata výstavba druhé čínské lodě zvaná Cchao Cchao.“
Rodney: „Potřebujeme postavit loď na způsob asgardské lodě třídy Daniel Jackson, tedy potřebujeme hlavně aplikovat disruptorovou technologii na jednu loď.“
Sam: „Kvůli tomu musíme přestat se stavbou Cchaa Cchaa.“
Rodney: „A co postavit loď podobnou Prométheovi?“
John: „Jak to myslíš, Rodney?“
Rodney: „ Jednoduše, postavíme ji jako Prométhea, ale bude mít minimální posádku a bude na jedno použití. Jednoduše, nebude se stavět horní nástavba Prométhea, ale postaví se jen ta spodní s podsvětelnými motory a jedním velkým hyperprostorovým motorem. Dá se na ni generátor štítu, asgardské jádro a několik generátorů na podporu života a nabití distrubtoru. Hlavní je, abychom ji co nejdříve postavili a poté rychle dopravili do Pegasu.“
Caldwell: „To by šlo, ale nezapomněl jste na něco?“
Radek: „Rodney to považoval za jasné, tedy, že tam jako jediná zbraň bude disruptor.“
Rodney: „Ano, Radek má pravdu, a proto musíme rychle na Zemi a tam předložit náš plán. Ovšem je ten problém že Odyssea bude nyní bez asgardského jádra, protože ho budeme potřebovat na stavbu disruptoru.“
Ellis: „Já bych řekl, že je to přijatelné a rozhodně bych byl pro.“
Caldwell: „Já taky, navíc by se po dlouhé době využila oblast 37.“
Sam: „Bude to chvíli trvat, počítám že minimálně tři měsíce, možná méně, ale rozhodně bych byla pro. Doufám že IOA nebude mít žádný problém.“
John: „To mi všichni.“
A s těmito slovy porada skončila. John se Sam si vzali jeden jumper a přes mezigalaktický most Bran odletěli do Mléčné dráhy.

Příspěvek 25.9.2015 18:07:48
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já budu první :D
Co ti k tomu říct, zatím je to celkem pěkné. Jen trochu řekl bych dětinské takové trochu moc ukecané a zatím nic neříkající. Obě dvě části jsou jako 3 minuty seriálu/filmu, znáš to nic moc se nestane lidi si popovídají a to je všechno. Já osobně bych uvítal trochu více děje v jednom díle. Jinak je to rozhodně pokrok proti tomu co jsi se dával předtím a to já moc rád vidím.
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 26.9.2015 15:00:59
coldvel Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jako první povídka, to jde, no nic moc se nestalo, ale to nevadí :)
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Další

Zpět na Mrtvé povídky