Puk: epilóg sa viaže k tomu príbehu. Aj Alexander Dumas napísal troch mušketierov a majú epilóg. A nebránilo mu to napísať troch mušketierov po dvadsiatich rokoch...
david-L: keby som mal komplikovať príbeh tak ako stormík a D304, tak by môj príbeh bol občas rovnako nezrozumiteľný ako tie ich (nič proti vám chalani, ale vyznať sa vo vašich príbehoch je niekedy fakt problém

) a bol by minimálne desaťkrát dlhší, čím by sa z neho jednoznačne stala telenovela, čo nechcem.
Uznávam, že som Aničke "žehlil" cestu a tiež som v príbehu použil "nedovolené" triky ako napríklad toho "boha", ale ako by ste napísali príbeh o žene, ktorá zdedí hlboké vedomosti z taktiky a stratégie a vie ako používať najmodernejšie technológie a nechce sa o ne deliť so Zemou? Zdrhnúť, založiť si vlastnú základňu a tam si užívať pokoj a slobodu...
a keď som už jej dal ako pomocníkov replikátorov (nových asuranov), tak prečo by sa to nemalo rozrásť do takých rozmerov, ako sa to rozrástlo? Asurania v seriáli predsa mali mesto na celej planéte! A Anička len jednu, trochu prerastenú, základňu a zamínovanú sústavu...
a keď už mala tie lode, tak prečo ich nevypustila na galaxiu a nedobíjala jednu planétu za druhou? a načo by to asi tak robila? prečo by musela útočiť a dobíjať iné planéty, keď si môže sedieť doma v tepľúčku a oddychovať. život nie je len o bojoch a inváziách. Dlho som nad tým rozmýšľal a radšej som jej flotile prisúdil úlohu Fleet-in-being, než aby ju posielala do každej blbej roztŕžky,ktorá by sa v galaxii vyskytla, ako to robia teraz Američania na Zemi...
A ďalšie poviedky budú. Niektoré však nebudú publikované tu na fóre ale len vo forme PDF. ja pravidlá fóra porušovať nemienim a teda ak by som chcel napríklad dobrodruhov publikovať tu na fóre, tak by som musel vyškrtať veľmi veľké časti niektorých kapitol a to sa mi nechce. Takže len cez PDF a len prevereným osobám...