I já jsem splnil svou povinnost a přečetl další část. Ke komentáři jsem se bohužel dostal až dneska, jelikož mně to pořád nějak nevycházelo

Na začátek pár poznatků, které jsem pochytal.
„Přesně tak, Omega už je na nápor připravena a před malou chvílí dostala další zásoby potřebné k přežití větší skupiny nových přistěhovalců,“
„Neplánovaná aktivace zvenčí, opakuji neplánovaná aktivace zvenčí,“ ohlásil do interkomu,
Omega byla připravená na příchod osvobozených Hebridanů, ale aktivace byla neplánovaná. To mně trošku skříplo

- No, tohle vám teda, kluci, neodpustím. Tohle je fatální hrubka ;(
A jinak k ději...
Hebridan - Apollo se s tím moc nepáralo a okamžitě použilo rakety. Zajímalo by mě, jaké nesly hlavice, předpokládám, že jaderné nebyly, ale i tak to je docela rázný útok. Spíš jsem čekal, že bude nepřátelské vojáky likvidovat v poklidu pomocí railgunů. Dále nevím, jestli příchod jaffských lodí něco změní. A kdo ví, jestli jsou vůbec jaffské

Maximálně mě napadá, že by mohly posloužit k evakuaci vojenských složek a obyvatelstva. A pak k tomu chemickému útoku. Myslím, že tutéž věc provedli Aschenové v Enemies, tudíž trošku zklamání. Nadruhou stranu nemohu říci, že bych to nečekal. Nevíme ale, jaké složení a účinek ten plyn bude mít. Může být smrtelný, rychle, nebo pomalu, může "pouze" poškodit atmosféru, může zmutovat lidi. Kdo ví. Je také otázkou, jak dlouho bude pronikat přes atmosféru a mísit se se vzduchem. Nepředpokládám, že s tímhle pozemšťané něco udělají, jejich jedinou možností bude rychle evakuovat, ale i tak si myslím, že tam zařve hodně lidí (jak ze Země, tak z Hebridanu...jsou Hebridani lidé?

). A doufám v odplatu...ačkoliv si Země nemůže moc vyskakovat, nemůže si zase nechat všechno líbit. Válí se ve vlastních sračkách, což všechno jen znesnadňuje, ale bylo by hloupé zanevřít na likvidaci svých nepřátel
ZeměOčekával jsem pokračování v Afghánistánu, bohužel budeme muset čekat

Takže tedy proslov. Musím říci, že jsem si chvíli opravdu myslel, že ho chytili. Od vlády USA rozhodně dobrý tah, jelikož si alespoň trošku udobří masy lidí, kteří teď truchlí a nedá se moc počítat s jejich podporou. Výmluva zastiňující program brány byla opravdu velmi originální

Jsem moc rád, že to skončilo takhle.
Tímhle to asi odbydu. Chybí odhad do dalších dílů. Možná ten koment ještě doplním, dneska nějak nemám slinu...