první prázdninová neděle je tu a já vám sem přidávám další díl. Doufám, že se vám bude líbit tak, jako ty předchozí, a že se hodně rozepíšete u komentářů.
Epizoda 8 : Bez konce, part 2
Mléčná dráha
Prostor, Odyssey, můstek
Odyssea vystoupila z hyperprostoru a pohybovala se vpřed.
Mitchell s Jacksonem a Teal’cem přišli na můstek a stoupli za Marksovou a Evansovou.
„Pane, dva kontakty se právě objevily na senzorech“, řekla Marksová do vysílačky, ze které přišla stručná odpověď: „Do hajzlu.“ Po těchto slovech následoval otřes.
„Štíty jsou na třiapadesáti procentech! Zprávy o poškození na přídi a zádi na palubách dvě, šest a deset“, hlásila Marksová.
„Zahajte úhybné manévry! Palte dle uvážení!“
„Jednu loď už se nám podařilo dostat, tak proč ne další dvě?“ řekl Mitchell.
„Pane, hyperpohon by se hodil“, řekla do vysílačky Marksová.
Prostor, Odyssey, místnost s jádrem
Kevin rychle posunul kámen na Asgardském panelu a řekl: „Můžete, hyperpohon je opět funkční.“
Odyssea během chvilky vstoupila do hyperprostoru.
Hyperprostor, Odyssey, místnost s jádrem
Mitchell s Teal’cem a Jacksonem přišli do místnosti za Marksem, Valou a Carterovou.
„Budeme potřebovat nejméně půl hodiny, abychom oddělili hyperpohon od jádra“, informovala ostatní Carterová.
„Musíme předpokládat, že lodě Oriů nás budou napadat, kdekoliv se objevíme“, řekl Teal’c.
„Jaká je nejbližší planeta s bránou?“ zeptal se Marks. Carterová šla k panelu, na kterém zmáčkla pár tlačítek.
„P3X-474. Je neobydlená. Měli bychom se tam dostat za méně než hodinu. To by mělo stačit, než selže hyperpohon“, odpověděla a pak se obrátila k ostatním.
„A co pak?“ zeptal se Jackson.
„Transportujeme se na povrch a pak půjdeme bránou domů“, odpověděl Mitchell.
„Tato loď nesmí padnout do nesprávných rukou. A za druhé jsem myslel na něco jiného, co se týče lodi“, řekl Marks.
„A na co?“ zeptal se Mitchell.
„Celou posádku přenesu na povrch P3X-474. Doufám, že budou mít dostatek času, aby se dostali k bráně a zadali adresu Země“, odpověděl Marks.
„A co pak?“ zeptala se Carterová.
„Já se sestrou, Mikem a Sharon tu zůstaneme. Vás všechny tam přenesu také. Jestli se mi to podaří, tak aktivuji maskování. S lodí budeme muset být v pohybu, jinak by nás našli i přes zapnuté maskování. Pak odpojím jádro od ovládacích prvků a vstoupíme do hyperprostoru dříve, než nám selžou štíty“, odpověděl Marks.
„Kevine, zůstávám tu s tebou“, řekla Sam. Kevin se usmál a řekl: „Věděl jsem, že to řekneš.“
„Takže, jestli to chápu správně, jo? Vy nás přenesete na planetu a vás pět tu zůstane?“ zeptal se Mitchell.
„Ano, nás pět to tu zvládne. A k tomu je Athena poblíž té planety, tak jim jdu zavolat. Jinak byste se měli jít připravit, za necelou hodinu jsme tam“, odpověděl Marks.
„Pan chytrý rozhoduje natolik, že se mu daří rozdělit celý tým“, řekl naštvaně Mitchell při odchodu z místnosti. Kevin pohlédl na Sam, která mu řekla: „Promluvím s ním.“
„Ne, to udělám já“, řekl Kevin a šel za Mitchellem na chodbu, kde ho také zastavil.
„Podplukovníku, nevím, na co narážíte, ale dost mě to vadí“, řekl Marks. Mitchell se zastavil a otočil se k němu.
„Já vám povím, co mi vadí. Vadí mně jenom to, že mě dlouho trvalo tenhle tým dát dohromady. Teď se do toho vpletete vy a tým se mi začne rozpadat.“
„Tak za prvé, podplukovníku. Vím, že vám to dlouho trvalo a prošel jste si hodně. A abych vám řekl pravdu, taky jsem to neměl lehký. A za druhé od Sam jsem se to dozvědět, až potom, co se rozhodla a oznámila to vedení. Takže se vší úctou, nesvádějte to na mě nebo na někoho jiného. Sam se rozhodla sama, já jsem jí do toho nijak nezasahoval“, řekl Marks a odešel od Mitchella, který zůstal stát s otevřenými ústy.
Prostor, P3X-474, Odyssey – o necelou hodinu později
Odyssea vystoupila z hyperprostoru téměř nad planetou.
Veškerá posádka byla připravena na transportních místech, aby je mohl Marks transportovat na planetu. Na můstku stál Mitchell s Teal’cem, Jacksonem a Valou, kteří byli přenesení zároveň s posádkou na můstku, na kterém zůstala Marksová s Evansovou a Evansem, kterému dal Marks velení.
Marks s Carterovou jsou v místnosti s jádrem, kde provádějí úpravy maskování.
„Všichni jsou pryč“, ozvala se z interkomu Marksová.
„Rozumím. Zamaskuji loď“, odpověděl Marks, který seděl u hlavní stanice, na které zmáčknul pár tlačítek.
Odyssea se pomalu nad planetou zamaskovala. Během několika vteřin se z hyperprostoru vynořily dvě Orijské lodě, které je začaly hledat.
P3X-474, louka
Zbytek posádky spolu s Mitchellem, Teal’cem, Valou a Jacksonem rychle běželi k bráně, která byla od nich ještě pár metrů.
„Rychle, lidi, nemáme spoustu času!“ zařval Mitchell, který běžel vpředu.
„Lidi, máme problém!“ zařval po chvilce tentokrát Jackson, který zahlédl Orijskou loď, která proletěla atmosférou.
„Pohyb!“ Mitchell ještě přidal na tempo a rychle doběhl k zadávacímu panelu, na kterém zadal adresu Země.
Prostor, P3X-474, Odyssey, místnost s jádrem
Marks seděl u hlavní stanice, na které měl zobrazený radar, který udával pohyb dvou Orijských lodí.
„Sakra. Jedna z těch lodí míří přímo na planetu. Senzory zaznamenávají, že se brána právě aktivovala, ale než se dostanou na Zem, budou mrtví.“ Kevin zapnul vysílačku a řekl: „Jane. Musíš nás demaskovat a rychle vystřelit na Orijskou loď, která je nad povrchem planety.“
„Rozumím. Vypínám maskování a nabíjím hlavní zbraně.“
Odyssea se demaskovala těsně u Orijské lodi, která zůstala na orbitě. Jane s Odysseou letěla rychle k povrchu a pak zaměřila Orijskou loď. Z Odyssey vyšlo několik paprsků, které zasáhly přímo Orijskou loď.
P3X-474, louka
Mitchell pohlédl na oblohu, kde viděl Odysseu, jak se vznáší nad Orijskou lodí, do které střílí hlavními zbraněmi.
„Rychle, lidi!“ Ještě spousta členů posádky bylo stále na planetě.
Prostor, P3X-474, Odyssey, můstek
Mike sedí ve velitelském křesle, se kterým byl otočen směrem k Marksové, která po chvilce hlásí: „Štíty nepřátelské lodi kolísají.“
„Pokračujte!“ nařídil Evans.
„Pane, jak jste na tom s tím Asgardským jádrem?“ zeptal se do zapnuté vysílačky na křesle.
Marks vstal ze židle a podíval se na diagnostiku, která se zobrazila na obrazovce za Asgardským panelem.
„Ještě to chvíli potrvá. Zbavte se té Orijské lodi a pak hned leťte na orbit“, odpověděl Marks.
„Chvíli potrvá? Pokud vím, tak jsme teprve začali“, opravila ho Sam.
„Pravda, jenže ho asi neodpojíme, protože naše štíty jsou na minimum a budeme potřebovat plán B.“
„A ten je?“
„Co takhle dilatace času? Snadný použití“, odpověděl Kevin a Sam se tomuhle nápadu víceméně přiklonila.
„Je to na tobě.“
P3X-474, louka
Poslední dva členové posádky prošli bránou a Mitchell pohlédl na Odysseu, které se podařilo zničit Orijskou loď. Hned potom vstoupil do brány.
Celou lodí to pěkně otřáslo, když explodovala Orijská loď.
„Orijská loď byla zničena, letím na orbit planety.“
„Jane, dávej pozor, ať nás ta poslední loď nezasáhne! Nemáme štíty!“ ozval se z interkomu Marks. Marksová zapnula vysílačku a odpověděla: „Rozumím.“
Odyssea se během několika vteřin dostala na orbitu, kde na ni čekala Orijská loď.
„Brácho, doufám, že máš nějaký plán, protože nás právě zaměřila Orijská loď“, řekla Jane do vysílačky.
Marks se přesunul k Asgardskému panelu se slovy: „Nejspíše tu nějakou delší dobu pobudeme.“
„Našla jsem ho.“ Carterová seděla u počítače, na kterém měla připravený program pro dilataci času, který našla v nabídce v Asgardském jádru. Marks zmáčknul na kámen a loď během chvilky byla obklopena dilatačním polem. Orijská loď se chystala vystřelit, jenže ta loď byla mimo dilatační pole, kde běžel čas jinak.
„Hotovo“, řekl Kevin a pohlédl na Sam.
Jane vstala z křesla a pohlédla před sebe.
„Co to je?“ zeptala se.
„Pane?“ řekl do vysílačky Evans a vstal také.
„To je v pořádku. Jen jsme aktivovali dilatační pole času. Získáme tím trochu času. Přijďte všichni za námi do místnosti s jádrem.“
„Hned tam budeme“, řekl Evans a všichni tři opustili můstek.
Prostor, P3X-474, Odyssey, místnost s jádrem – o deset minut později
Marks s Carterovou stojí před Asgardským jádrem, které bylo nadále aktivováno. Také pomocí něho mohli aktivovat dilatační pole. Před nimi stál zbytek, který je poslouchal.
„Díky Asgardské technologii jsme mohli aktivovat časové dilatační pole, které bylo vytvořeno jen kolem Odyssey“, řekla Carterová.
„A co uděláme teď?“ zeptala se Marksová.
„Co nejrychleji zprovozníme štíty a vypneme dilatační pole. Pak nám nezbývá nic jiného, než se pustit s nimi do boje. To také s sebou přináší i své problémy. Jak už víme, bude trvat celkem půl hodiny, abychom odpojili jádro od ostatních systémů. Podle výpočtů by měla Athena opustit hyperprostor pět minut po vypnutí dilatačního pole. Do té doby jsme v tom sami“, řekl Marks.
„Dobrá. Takže to přináší další otázku. Kolik času uběhne tady a kolik v normálním prostoru?“ zeptala se Marksová.
„Odpovím ti takhle. Nechtěj to vědět“, odpověděl Kevin.
„Děkuji. Už vím, že se tě na nic nemám ptát.“ Kevin se na ni usmál a pak se obrátil k Sam.
„Měli bychom se dát do práce. Když budeme dříve hotovi, nebudeme tu dlouho trčet a čekat ještě déle na Athenu.“
„Souhlasím.“ Kevin kývnul hlavou a se setrou odešli z místnosti. Mike se Sharon zůstali u Sam, která se otočila k Asgardskému panelu, na kterém začala pracovat.
Prostor, P3X-474, Odyssey, řídící místnost dvě
Kevin s Jane přišli do místnosti, kde byl hustý kouř. Oba několikrát po sobě zakašlali a pak trochu poodstoupili od dveří.
„Měli bychom tu trochu vyvětrat.“
„Filtrační systém musel být poškozen.“
„Proč vlastně nejdeme do tvé spíže a nespustíme štíty přes záložní systém?“ zeptala se Jane.
„V tom je ten problém. Ta místnost není dokončena. Na generátor pro štíty bych potřeboval více energie, než jsme tehdy měli. Teď se ZPM je to snadný, ale stavět se mi ho zrovna nechce“, odpověděl Kevin a se zakrytou pusou vešel dovnitř.
„Ty jsi genius na této lodi, tak co uděláme?“
„No,… jestli nejsou krystaly poškozené, tak to bude jednoduchý. Ale pokud jsou, tak použijeme Asgardské jádro a vytvoříme si je.“
„Výborně“, řekla Jane a šla za ním.
„Takže jdi ke stanici a já mezitím jdu zjistit škody generátoru, který je o dvě patra výš.“
„Jistě. Hlavně dávej pozor, ať při cestě nenarazíš na nějakého bubáka.“
„Na jakého bubáka? Co vím, tak nás tu je jen pět.“
„Já jen pro jistotu“, řekla Jane a šla ke stanici. Kevin nechápavě pokrčil rameny a vydal se na kratší cestu ke generátoru, který je o dvě patra výše.
Carterová seděla u počítače, na kterém hledala nejjednodušší způsob, jak vypnout Asgardské jádro. Mezitím Evans s Evansovou seděli u hlavní stanice, kde se snažili zprovoznit ventilaci na patnáctém, sedmém a třetím podlaží.
„Ventilace v řídící místnosti dvě nelze zprovoznit. Musela být vážně poškozena“, oznámila Evansová.
„Pokuste se ji nějak opravit. Naší prioritou jsou hlavně štíty, které musíme plně zprovoznit, jinak dlouho nevydržíme“, řekla Carterová a odešla od počítače. Přišla blíže k Evansové a na panelu před ní zmáčkla na pár tlačítek. Na obrazovce se zobrazila struktura ventilace, kde byla poškozena nejvíce.
„Běžte do této sekce, tam by měl být ten hlavní problém“, řekla Carterová a Evansová s bratrem odešli z místnosti. Jakmile ti dva opustili místnosti, přesunula se k Asgardskému panelu, ne kterém spustila Thorův hologram, se kterým potřebovala projednat nejjednodušší a nejlehčí způsob vypnutí Asgardského jádra a nejrychlejší opravu štítů.
Prostor, P3X-474, Odyssey, řídící místnost dvě
Jane už nebavilo sedět u stanice a tak šla k panelu, který vedl ke generátoru štítů. Jakmile ho otevřela, objevil se kouř.
„Fuj.“ Jakmile kouř ustál, dotkla se jednoho z krystalů a najednou se objevila jiskra. Jane poposkočila a spadla na zem. To ji také zachránilo, protože se u dveří objevil jeden bojovník od Oriů, který začal jen tak střílet z hole. Jane se lekla a rychle se odplazila bokem se slovy: „Sakra. Co teď?“ Jane nikde po ruce neměla vysílačku a nikdo poblíž ní nebyl. Nezbývalo jí nic jiného než dřepnout a pomalu se pohybovat za stanicí. Obrněný muž procházel místností a hledal Jane, která se chtěla nenápadně vytratit z místnosti. Přitom přemýšlela, jak se sem mohl dostat, když je zapnuté dilatační pole.
„Zůstaňte stát“, řekl muž, když namířil na Jane. Jane na něj pohlédla a se zvednutýma rukama vstala ze země. Podívala se mu do očí a pak se usmála, protože si vzpomněla na to, co slíbila Kevinovi a na to, co ji naučil. Jane rychlým pohybem udělala přemet dozadu a vykopla muži hůl z rukou.
„Pěkný“, řekla Jane a namířila hůl na muže, kterému nezbývalo nic jiného než zvednout ruce nad hlavu. Pak Jane jen tak začala pochodovat po místnosti a přemýšlela o tom, co s ním udělá. Než něco vymyslela, přišla k panelu a pustila vnitřní komunikaci.
„Brácho, vrátíš se sem, prosím. Mám tu nezvaného hosta.“
„Hned jsem tam“, odpověděl Kevin. Jane pak sedla na židli a s namířenou holí na muže čekala na Kevina, který během pár vteřin přišel zpátky. Hned, když uviděl Orijského vojáka, pohlédl na Jane.
„Tak to je ten bubák, kterého jsi myslela?“ Jane kývla hlavou a pak se poškrábala na hlavě. Kevin zavrtěl hlavou a z kapsy vytáhnul stahovací pásku, kterou muži přivázal ruce za zády. Hned potom šel s ním do cely s doprovodem sestry, která stále v rukou držela hůl.
To be continued
Ti, kteří si mysleli, že ta potyčka bude Kevin se Sam, nebo mezi Marksovými, spletli se. Je to mezi Marksem a Mitchellem
Proč? No, to už asi víte, ale ještě je v tom něco. Zkuste hádat